$, 25.04.2024, 12:31
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Грудень » 2 » «Відкрийте серце для добра»
16:02
«Відкрийте серце для добра»

 

«Відкрийте серце для добра», – така тема зустрічі, яка відбулась у КЗ «Кам`янська спецшкола-інтернат» ЗОР напередодні Міжнародного дня інвалідів. Тема, скажімо, дуже актуальна, адже в Україні сьогодні живуть, працюють, долають тяжкі недуги 2,5 мільйона інвалідів. «Чужої біди не буває», «Діти з обмеженими  можливостями», «Люди з особливими потребами», – ці слова в останні роки ми часто чуємо по радіо і телебаченню , читаємо на шпальтах газет. І, дійсно, держава опікується проблемами інвалідів. Проте, добро і милосердя так необхідні  у сьогоднішньому світі  всім, а особливо людям, які мають суттєві проблеми зі здоров`ям, не можуть зрозуміти і відчути усю повноту життя.

Прислухайтесь , мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний спів.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них.

 

Колективу нашого закладу  випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної  допомоги  і  особливої підтримки: діти з проблемами слуху. Директор школи Галина Володимирівна Панченко, відкриваючи зустріч,  зразу окреслила її лейтмотив:  «У кожного навчального закладу є проблеми, але сьогодні мова не про них. Для цивілізованого суспільства найбільшою цінністю є людина. Та ще більшою цінністю є дитина з особливими потребами. Вона вже обділена долею у якійсь мірі, і ми всі: хтось більше, хтось  менше відповідальні за неї.  А сьогодні ми, колектив школи, у якому навчаються, живуть, міцніють фізично і морально 130 дітей-інвалідів, зібрались на зустріч-діалог, зустріч-вдячність тим, хто завжди поряд  і  у дні свят і в години, коли треба вирішувати невідкладні проблеми. Це люди, які зберегли найцінніше: доброту, милосердя, співчуття, здатність співпереживати негаразди інших» З великою повагою  хочу сьогодні представити гостей. Це   В.П. Марченко, заступник голови Запорізької обласної ради, Т.М.Ковиліна і К.В.Луценко– депутати Запорізької обласної ради, Кошеленко В.О., голова Василівської районної державної адміністрації І.М.Баршак, начальник автотранспортного цеху ЗЖРК, О.В.Здор, директор школи м. Дніпрорудне, О.М.Золотаренко, сільський голова. І кожен з поважних гостей, долучившись до діалогу, щиро, відверто, з болем  у душі і сльозами на очах, засвідчив: тут зібрались однодумці, небайдужі  до  долі інших, своєї країни, готові до співпраці  задля найголовнішого – щастя дітей.

 

В. Марченко, заступник голови Запорізької обласної ради:

– Проблеми людей-інвалідів і , особливо, дітей – інвалідів мені близькі і важливі. Сьогодні, відвідавши ваш заклад, ще раз переконався, що діти з особливими потребами – це не інваліди, це ті паросточки життя, які лише трішечки інші, не схожі на більшість дітей. Але тим більшим є відчуття, що саме такі діти роблять оточуючий нас світ добрішим, гарнішим, суттєвішим. Хочу сказати слова особливої вдячності педагогам, які працюють з особливими дітками , а ваш заклад можна по праву назвати острівцем добра і надії у складному вирі сьогоднішнього життя. Ми пишаємось вами і вашими вихованцями.

Ковиліна Т.М., депутат Запорізької обласної ради:

Добре знаю проблеми шкіл-інтернатів, душею сприймаю особливості дітей-інвалідів, бо коли мова йде про діточок, яким надає навчальну, корекційну допомогу ваша школа-інтернат, моє серце відчуває по-особливому поняття  добра. Ваш навчальний заклад робить неймовірну справу:створює  рівні умови для навчання і реабілітації особливих дітей. Повага вашому директору, яка змогла крок за кроком довести унікальність вашого навчального закладу. Всім миру і добра.

Луценко К.В.,депутат Запорізької обласної ради:

–Разом з депутатом Верховної Ради Бандуровим В.В. часто буваємо у вашій школі. І завжди повертаємось з особливими відчуттями на душі: це радість від того, що ви такі гарні, талановиті, добрі , імені, мамі і бабусі, хочеться поділитися з вами часточкою свого серця. А ще ми завжди приїздимо з подарунками, бо маємо велике бажання зробити ваше життя у шкільній родині більш комфортним, цікавим, різноманітним. Цього разу передаємо сертифікат для придбання необхідного навчального обладнання.Ми пишаємось тим, що є вашими добрими старшими друзями. А ще ми щиро віримо у те, імена вихованців Камянської школи-інтернату  ми ще не раз почуємо серед найкращих людей країни.

Кошеленко В.О., голова Василівської районної державної адміністрації:

День інваліда – це свято незламних і нескорених людей. Хочу побажати вихованцям школи впевненості у собі і своїх силах, побажати вам вірних друзів. Наша сьогоднішня зустріч – це визнання незламності, життєствердження дітей з особливими потребами. Від імені батьків,  покоління у кожній сім`ї хочу сказати слова вдячності педагогічному колективу,всім працівникам школи-інтернату, які роблять важливу справу: виховують справжніх громадян України. А щоб свято було більш світлим ,радісним, щоб у ваших очах  ніколи не гас вогник знань, бажання самовдосконалюватись, фермери району передали вам сьогодні  величезний  смачний  пиріг. Смакуйте на здоров`я і на радість

І.М.Баршак ,представник ЗЖРК:

– З 1991 року ми – ваші вірні друзі. Мені важко говорити, бо від спілкування з вами, дорогі діти, у мене тремтить серце. Я схиляюсь перед вашою незламністю, вашими над можливостями. Скажу відверто: в нашому колективі вас дуже любимо, завжди чекаємо ваших неперевершених концертів  у комбінаті,стараємось допомогти у вирішенні нагальних проблем. Надаємо для подальшого розвитку вашого унікального навчального закладу сертифікат .

               Всі присутні на цьому заході могли пересвідчитися, що наші вихованці живуть цікавим, насиченим різноманітними справами життям. Вони навчаються, працюють, творять прекрасне, перемагають у спорті. Все, що відбувалося у залі, що демонструвалося на екрані відеопроектора (Чуракова С.В.) знайшло гарячий відгук у серці, душі кожного присутнього, переконувало в тому, що діти з проблемами слуху  – це не замкнуті, обтяжені недугою люди, а творчі особистості, справжні бійці у складному вирі життя. А ще справедливим є прислів`я, що випадкових перемог не буває. Адже за кожним успіхом наших вихованців – титанічні зусилля самих дітей і продумана, виважена, системна, цілеспрямована праця педагогів-наставників.

Вся діяльність нашої школи-інтернату – це спільна праця дітей і дорослих. Діти навчаються азам життєвої мудрості, спілкуванню. У співпраці народжується творчість. Але ж талановитого учня може виплекати тільки талановитий учитель.      Затамувавши подих, всі присутні у залі разом із вихованцями школи-інтернату пережили всю гаму почуттів, захоплюючись прекрасною хореографією, дивовижними костюмами , світлою радістю на сповнених емоціями обличчях вихованців під час виконання справжніх шедеврів хореографічного мистецтва:      «Полька через ніжку» (Двигуліна А.(6-Акл.)і Бараніченко А.(10-А кл.), «Віяла»(9-11 кл.) (кер. Китманова І.В.); « Курка та курчата» (Вайло Н.В.і вихованці дитячого садочка).

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці  досконало освоїли такий  оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю «Співочі руки» (кер.Китманова І.В.) при виконанні пісень «Тиша-гармонія» (Машкіна Ю.(9-А кл.) і  Гедікова М.(11-Акл.); «Здатися ти завжди встигнеш» (9,10,11 кл.);  «Ми – за любов» (6-12 кл.)

Важко уявити гармонійну особистість школяра без фізичної довершеності, спортивної досконалості. Наш колектив дуже пишається досягненнями вихованців  талановитих молодих учителів фізичної культури Вайла О.М. і Кваса  К.Г.На екрані монітора  присутні побачили красномовні фото, які продемонстрували перемоги юних  спортсменів школи на обласному і всеукраїнському рівнях. Враховуючи специфічні особливості аудиторії, вдалий сурдопереклад  виконали молоді педагоги  Пилипенко Н.В.і  Терновський Є.О.

Деякий час тому ми часто чули вислів: «Світ врятує краса». Сьогодні акценти дещо змістилися: «Світ може врятувати тільки доброта». Вже закінчилась зустріч, зроблено фото на добру згадку, а присутні не поспішали, бо кожен подумки ще і ще раз осмислював почуте, побачене, до чого доторкнулось серце:

 

«Врятує світ краса»,–

Завжди так говорили .

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси замало.

Тож, люди на Землі,

Спішіть добро творити!

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У світі справедливості й добра.

 

Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

Л.Ф.Квас

 

   Фотоальбом "Відзначення Дня інвалідів, 2016 р."

 

 

Переглядів: 911 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]