$, 25.04.2024, 00:46
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Листопад » 18

Напружена ситуація в нашій країні вимагає рішучих дій від дорослих, та не залишила байдужими і дитячі серця. У Кам’янській спецшколі-інтернаті налагоджено плідне соціальне партнерство з благодійним фондом «Солдатські матері». Учнівський та трудовий колектив   школи долучилися до акції «Допоможемо воїнам АТО».  Протягом  тривалого часу року координують цю роботу вихователь школи-інтернату  Рубан В.М. і педагог – організатор Жавжаров В.К.

Цього разу у  зону АТО для запорізьких бійців передано близько 500 кг продуктів (овочі, фрукти, крупи, макаронні вироби, цукор, чай, консерви, згущене молоко, варення, солодощі). А також зібрано 450 гривень на потреби фронту.

В наш час багато хто втомився допомагати: напруження в країні, в економіці, в родинах через фінансову нестабільність, та ми дуже вдячні нашим патріотам – дітям та їх батькам, членам колективу,  які попри все  із останніх сил по крихтам збирають допомогу на фронт! На передовій ще тяжче! В нас не стріляють та не вбивають. Разом ми сила! Головне пам’ятати – перемога залежить від кожного з нас. Ми розуміємо, що наша допомога лише невеличка часточка того, що можна зробити для підтримки української армії, але сподіваємось, що це стане поштовхом до всіх небайдужих людей!

 

        


 

Переглядів: 840 | Додав: Natalya | Дата: 18.11.2016

Нашу школу-інтернат справедливо можна називати країною свят, де регулярно проводяться різноманітні заходи. Традиційно, цьогоріч, 9 листопада проводилось свято до Дня української мови та писемності для учнів 1 – 4-х класів. Метою заходу було  показати красу і багатство української мови, довести, що рідна мова – це духовна святиня народу, це дивний скарб. А також з самого дитинства виховувати любов до краси та гармонії рідного слова. Свято рідної мови одне з найулюбленіших заходів наших школярів, де вони не тільки залюбки вірші читають, а ще охоче змагаються та міряються знаннями української мови розгадуючи кросворди, чайнворди і приймаючи участь у різноманітних мовних іграх. Отже чим більше наші діти знатимуть про рідну мову, тим сильніше любитимуть її. Завдяки цим заходам у дітей вже сформувався погляд, що перша ознака освіченості, інтелігентності, патріотизму людини – це знання рідної мови та культури мовлення. Це важливо, тому продовжуватимемо працювати в цьому ж напрямку, підтримуючи ріст національної духовності наших школярів.

А.В.Асатрян, бібліотекар

 

Переглядів: 743 | Додав: Natalya | Дата: 18.11.2016

У рамках тижня педагогічної майстерності вихователів старших класів  15 листопада  у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР вихователі Гречко О.О. та Терновський Є.О.  провели  гру - вікторину «Розумні та кмітливі». Гра проходила між учнями  8-9 класів приблизно однієї вікової категорії.  Всі діти були поділені порівну на 2 команди. Команду «Кмітливих» очолила Болгаріна Анастасія учениця 9-А класу, а команду «Розумні» Машкіна Юлія  теж учениця 9-А класу. Серед глядачів було обрано компетентне журі, до складу якого увійшли Чуракова С.В., та Кузьминська Я.І.

Перед початком гри команди ознайомили з правилами. В ході гри проведено  6 конкурсів. Розпочали гру із конкурсу «Розминка». Під час цього конкурсу дітям було запропоновано цікаві питання на увагу, кмітливість, та знання з різних предметів. Другий конкурс, «Розгадай ребус», пройшов досить жваво та весело. Гравці допомагали один одному та весело і голосно обговорювали завдання. Після двох конкурсів глядачам було запропоновано відповісти на цікаві питання. Діти та гості наввипередки намагалися надати відповіді.

Під час 3 конкурсу «Збери літери» гравці отримали листочки з двома літерами. Їм потрібно було надати правильну відповідь на питання та швидко скласти слово із поданих літер. Команди і з цим завданням справились блискуче.

В 4 конкурсі «Угадай фільм по кадру» команди по черзі намагалися відгадати відомий кінофільм та мультфільм. Діти надали досить багато правильних відповідей.

У наступному завданні командам потрібно було скласти із переплутаних слів відомі українські прислів’я.  Команди із честю виконали і ці завдання.

Фінальний конкурс був на кмітливість та увагу. На великий подив ведучих діти правильно відповіли і на ці важкі завдання.

Після закінчення гри членами журі було оголошено результати. З перевагою всього лише в 1 бал перемогла команда «Розумні» на чолі із капітаном Машкіною Юлею.

Після оголошення результатів – команди були нагороджені почесними грамотами. Учасники привітали один одного та сфотографувались на згадку.

 

О.О.Гречко, керівник МО вихователів старших класів

       

 

Переглядів: 791 | Додав: Natalya | Дата: 18.11.2016