$, 26.04.2024, 09:33
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Жовтень » 06

 

Мало хто замислюється над тим, що для багатьох людей недоступно почути шум дощу, музику, голос рідної людини…За статистикою, на порушення слуху страждає кожна 9-та людина на Планеті. Його втрачають внаслідок травм, хвороб або вроджених вад.

Відзначення Міжнародного дня глухих - це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з вадами слуху, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Як свідчить статистика, серед людей з вадами слуху багато яскравих та талановитих представників, які гідні захоплення та поваги. Відсутність одного з органів відчуття змінює весь процес сприймання, дозволяючи їм звертати увагу на дрібниці, які сховані від ока більшості людей. Життя доводить, що люди з вадами слуху можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох , у тому числі й абсолютно здорових співгромадян. Міжнародний день глухих у всьому світі відзначають в останню неділю вересня з 1951 року. У 2017 році ця дата припадає на 24 вересня. В зв`язку з цією подією в школі відбулася низка заходів.

Тиждень розпочався з нагадування учням школи та працівникам про цю дату у вигляді газети, в якій була подана стисла інформація про історію виникнення міжнародного Дня глухих та висвітлені матеріали про діяльність Українського товариства глухих сьогодні. Для творчого завдання була обрана молодша ланка школярів. Попередньо була проведена вихователями бесіда з учнями про їх бачення оточуючого світу. Дуже порадувало те, що в малюнках переважала яскрава палітра кольорів та позитивна тематика малюнків. Як висновок, була організована виставка робіт учнів з вадами слуху під назвою «Чути серцем».

Несподівано насиченою та цікавою відбулася зустріч з учнями випускних класів на круглому столі з теми: «Почути тих, хто не чує». Учням було запропоновано заздалегідь підготувати питання, пов’язані з їх майбутнім життям після закінчення школи. Дуже порадувало те, що більшість учнів вже мають чіткий життєвий план. Головне, що жоден учень не виказав пасивного ставлення до майбутнього, всіх хвилювало питання подальшого навчання та працевлаштування. Учні ставили запитання педагогам: «На яку пенсію від держави я можу розраховувати?», «Які навчальны заклади України приймають на навчання студентів з вадами слуху?», «Які екзамени потрібно здавати для вступу?», «Де я можу отримати допомогу з питань освіти та подальшої роботи?», та ряд інших. Завданням педагогів було донести якомога більше інформації, життєво необхідної для майбутнього учнів. Участь психолога вплинула на емоційне забарвлення зустрічі. На початку позитивно налаштувала гра «Подаруй посмішку», а в кінці - гра « Доповни сонечко промінцями», де учні написали свої найпотаємніші побажання та думки.

Наступним заходом, присвяченому Міжнародному Дню глухих, була інтелектуальна гра Брейн-ринг під назвою «Що ми знаємо про світ тиші?» . Зустріч пройшла під гаслом « Ми переконані – глухі можуть все!». В грі приймали участь 2 команди, які складались з учнів середніх та старших класів. Шляхом жеребкування було обрано склад та назви команд. Таким чином сформувалася команда «Голос тиші» та «Чути серцем». Тематика запитань стосувалась історії виникнення Міжнародного дня глухих, діяльності УТОГу, як Київського та Запорізької організації, та здобутки видатних глухих у всьому світі в різних сферах діяльності. Учні дуже активно та азартно себе проявили. Під час гри панувала позитивна конкурентна атмосфера. Учні продемонстрували досить високі знання з поданої теми. Результатом зустрічі була рівна кількість балів у двох командах. Через контрольне запитання виявили лідера – і це стала команда під назвою «Голос тиші». Підсумком було побажання для учнів, щоб у майбутньому їх прізвища лунали у всьому світі як видатних та поважних людей.

Л.В.Маркова

  

Переглядів: 789 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

У 4-Б класі був проведений урок з основ здоров’я з теми: «Я обираю здорові звички» Метою було виховання у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та стимулювання бажання дбати про нього; сприяння усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя; прищеплення інтересу до занять фізичною культурою і спортом. Урок містить інтерактивні форми та методи роботи. Матеріали, які були використані на уроці, розкрили переваги здорового способу життя та принципи безпечної життєдіяльності. Розпочався урок з моделювання життєвої ситуації. «Чи можете ви сказати про себе: «Я здоровий»?»
Продовжили бесіду вправою «Мікрофон». Де діти свої відповіді починали зі слів: «Я здоровий, тому що …». Для закріплення знань Що ж таке здоров’я був проведений конкурс «Хто більше?» На чистому аркуші паперу учні по черзі записували слова, що стосуються здоров’я. Наприклад: режим, загартовування, зарядка, спорт.
Потім із цих слів, що стосуються здоров’я, склали «асоціативний кущ». З метою
нагадати корисні звички, які допоможуть зміцнити здоров’я була поведена ігрова вправа «Так чи НІ». Діти за допомогою сигнальних карток визначали, які звички корисні, а які шкідливі. І на закріплення знань провели вправу «Закінчи речення» (практична робота в групах). Урок пройшов жваво та невимушено.

Рубан Т.В., вчитель

 

 

Переглядів: 774 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

У сучасному житті все більше уваги приділяється здоровому способу життя. Люди часто замислюються про шкоду куріння, нездорову їжу, але ми все-таки в силах вплинути на своє здоров’я. В першу чергу, людина повинна набути корисних звичок . З метою формування в учнів ключових компетентностей, відповідно до Концепції Нової української школи з курсу основи здоров’я були проведені уроки «Я обираю здорові звички» в 5- 9 класах. Учні 5- А, 7 –А класу пройшли он-лайн тест для школярів 5-9 класів. Учні 8- А, 9- А прийняли участь в Грі-обговоренні "Рух – це здоров'я". Усі учні з цікавістю переглянули відео з Євгеном Клопотенко - «Мій корисний сніданок».Діти ще раз переконалися в тому що - правильне харчування, спорт, відмова від шкідливих звичок і правильний режим дня – запорука міцного організму.

Чуракова С. В. вчитель з основ здоров’я

 

Переглядів: 702 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

 

Педагоги Кам’янської спецшколи-інтернату вчать учнів замислюватися про наслідки своїх дій. Зрозуміло, що для того, аби бути здоровим, потрібно докласти певних зусиль і не набувати шкідливих звичок. Якщо із якихось причин вони вже є, то треба ужити всіх заходів, аби їх позбутися. Звички, які завдають шкоди здоров’ю, життю людини або не відповідають культурним нормам суспільства, в якому живе людина – шкідливі. Найбільш шкідливими звичками, які можуть сформуватись у шкільному віці, є куріння та вживання алкоголю, наркотичних речовин. Саме ці звички згубно впливають на організм, який формується і ще не має належно рівня захисту від зовнішніх і внутрішніх несприятливих чинників, що часом призводять до незворотних процесів здоров’ї людини. Про це говорилося на уроці з основ здоров’я у 5-А класі з вчителем Квасом В.Г.

Переглядів: 802 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

З метою виховання у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та стимулювання бажання дбати про нього; сприяння усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя; прищеплення інтересу до занять фізичною культурою і спортом вчителі початкових класів Сизоненко В.М., Сінченко С.Г. 05.10.2017 року в 2-А і 3-А класах провели бінарний урок з основ здоров’я з теми «Обираємо здоровий спосіб життя». Сизоненко В.М. наголосила, що здоров’я – це найвище благо, дароване людині природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. Тільки здорова, всебічно розвинена, освічена людина здатна бути справжнім творцем власної долі і долі своєї країни. Здоров’я – це не відсутність хвороб, а фізична, соціальна, психологічна гармонія людини, доброзичливі, спокійні стосунки з людьми, з природою, із собою. Для здоров’я потрібні чотири умови: фізичні навантаження, повноцінне харчування, загартування та час і вміння відпочивати.

На уроці говорили про здоров’я, як діти до нього ставляться, визначили, яку роль воно відіграє в житті, відповідали на проблемні питання чи є перешкоди для його збереження і як їх можна подолати, складали «асоціативний кущ», згадали вислови народної мудрості про здоров’я.

Учні з’ясували, які є умови здорового способу життя, згадали про користь загартування, і що означає вести здоровий і активний спосіб життя: робити зарядку, ходити в походи, займатись посильною фізичною працею, відвідувати спортивні секції, любити і дотримуватись чистоти, тому що чистота – запорука здоров’я. А ще виробляти в собі добрі, корисні звички, позбавлятись та уникати поганих, шкідливих. Як підсумок учні по групам виготовили колажі «Здоровий спосіб життя».

Отже, бажаємо всім доброго здоров’я! Будьте здорові – будете щасливі й радісні.

 

 

Сизоненко В.М., Сінченко С.Г.

 

  

Переглядів: 691 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017