$, 26.04.2024, 04:37
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 17 18 19 20 »

              

Нещодавно    у залі  БК УТОГ зібралося багато гостей, щоб привітати зі знаменною датою- 80-річчям. Тут  були присутні сурдопедагоги, перекладачі, випускники шкіл-інтернатів різних поколінь. Концертну програму підготували артисти двох центрів-інтернатів Кам’янського і «Джерело» (м.Запоріжжя).  Всіх присутніх привітав Дюжев В.Ю., голова обланого УТОГу. У  програмі були показані оригінальні пісні  у жестовому виконанні, сценічні  мініатюри у виконанні педагогів таких як: Ірина Китманова, Катерина Лисиця , Людмила Вахрушева, Наталія Пилиненко, Лариса Квас, Тетяна Волкова, Ліна Кравченко, Вікторія Сизоненко, Квас, Константин Квас , Світлана Квас,  Світлана Чуракова, Світлана Прінь, Ірина Біда, Євген Терновський, Олег Гречко.Прекрасні  костюми, синхронність виконання членів дитячого ансамблю « Співочі руки» з Кам’янського центру-інтернату вразили глядачів.Юні артисти привезли чимало номерів, серед яких пісня «У деревни Крюкова» («Співочі руки»), «Мой сын» (Ірина Китманова), «Настоящий полковник» (Ліна Кравченко), «Королева» (Лисиця К.)Глядачі з  вдячністю відгукувались про виступ учасників  концерту, про виразність донесення пісні до глядача і артистизм . Яскравими були всі виступи.  Особливо опладували найменшому артисту Кирилу Байраку, який виконував пісню «Половинка».   Організатор свята - директор ДК Дмитро Петєлін , випускник  нашого центру (у минулому школи-інтернату для слабочуючих дітей) - талановитий артист і педагог. Діти отримали від нього пам’ятні сувеніри.

Колектив Кам’янського центру-інтернату вітає Запорізький УТОГ з  ювілеєм!   
Олена Лебідь
Переглядів: 1316 | Додав: Natalya | Дата: 23.05.2013

 

Кожного року у травні місяці як учні, так  і педагоги школи з радістю і нетерпінням чекають на  Свято шкільного вогнища. І ма­буть, то­му цьо­го дня будь-які хма­ри, — і на не­бос­хи­лі, і в людсь­ких дум­ках, — зни­ка­ють від лун­ких ди­тя­чих го­ло­сів, ра­діс­но­го смі­ху та ве­се­лих пі­сень.У цей день ми підводимо підсумки роботи з самоврядування учнівської організації «Веселка».   Грамоти  та за­о­хо­чу­валь­ні при­зи  от­ри­ма­ли  переможці шкільного концурсу «Краща група року». Це учні 2-А, 5-Б, 11-Б та 12-Б класів.   Друге місце зайняли учні 2-Б, 7-Б та група учнів 10-Б-10-Д класів.  На третьому місці- учні 3-А, 6-Б та 9-х класів.

А да­лі все нав­ко­ло за­ви­ру­ва­ло-за­шу­му­ва­ло. Яскравий танець «Бджілки»  пред­ста­ви­ли учні 1-А класу, вик­ли­кав­ши хви­лю оп­лес­ків вдяч­них гля­да­чів. Всі присутні заворожено слухали спів учениці 1-А класу  Даші Гриценко. Не зважаючи на свій юний вік, дівчинка нещодавно побувала  на відбірковому  турі  півфіналу дитячого конкурсу «Нова хвиля-2013».  Нікого не залишив байдужим  виступ на святі Валерії Терновської з піснею «Посмішка». Чис­ти­ми го­ло­са­ми під­хо­пи­ли дзвін­ко­го­ло­су ес­та­фе­ту учениці 3-А класу Борисюк Тетяна,  Квас Поліна та  Онищенко Анастасія. Глядачам при­па­ли до сма­ку хо­ре­ог­ра­фіч­ні но­ме­ри  ансамблю танцю «Ритм», багаторазового переможця різноманітних конкурсів і фестивалів.   Юні артисти  май­стер­но виконали танець «Шеф-кухарі» чим  вик­ли­ка­ли справ­жній фу­рор. Порадували глядачів і молодші учасники ансамблю своїм танцем «Ляльки». Бурхливими оплесками вдячні глядачі нагородили виконавців пісні в жестовому виконанні  «Недетское время» і «Половинка». Свят­ко­во­го нас­трою до­да­ла ве­се­ла  пантомима у виконанні Красюк Руслани, Сопіна Сергія і Лисиці Катерини. Хвилю аплодисментів отримали учні 2-а класу за виконання танцю «Ковбої» та  учні 3-а  класу за танець «Васильки».

А ось лиш да­ли ко­ман­ду, — і жва­ва юр­ба хлоп­ча­ків та дів­ча­ток вибігла на шкільний стадіон. Право запалити шкільне вогнище випало нашим випускникам- Сопіну Сергію, Вінскевичу Максиму і Чіркову Сергію.  І увага всіх присутніх переключилася на чудове видовище, так знайоме всім з дитинства, полум'я  шкільного  вогнища… Воно спалахнуло яс­но й ви­со­ко.  А в ніч­ній си­ня­ві ще дов­го лу­на­ли му­зи­ка й сміх.

Яскраве багатолюдне свято запам’ятається дітям не тільки переглядом найкращих концертних номерів, нагородженням переможців, цікавими зустрічами, а й неповторним відчуттям хоч маленьких, але власних перемог. Отож, усе цьо­го дня бу­ло ор­га­ні­зо­ва­но, аби зро­би­ти свя­то по-спра­вжньо­му не­за­бут­нім.




Переглядів: 1241 | Додав: Natalya | Дата: 21.05.2013

 
Учні 4-б класу здійснили екскурсію до Запорізького міського дитячого ботанічного саду. Подорож була дуже цікавою.Ми дізналися,що Запорізький міський дитячий ботанічний сад є одним із туристичних об'єктів обласного центру. У колекції саду зібрано більше трьох тисяч видів рослин, в тому числі й тих, які занесені до Червоної книги України. На території саду є зимовий сад, розарій, лимонарій, кактусарій, а також теплиці, в яких вирощують папоротники та кали. Запорізький міський дитячий ботанічний сад створений в 1958 році як своєрідний подарунок дітям.. У 18-ти гуртках, прикріплених за ботанічним садом, займається близько 600 школярів.
Переглядів: 1292 | Додав: Natalya | Дата: 16.05.2013

 

Інсценізація – один з видів колективної творчої діяльності. Казка задовольняє потреби в теплі, любові, спілкуванні. Вона пробуджує активність дитини, налаштовує її на співчуття, співпереживання. Сама побудова казки, як правило, - це протистояння між добром і злом. Виразна, проста і лаконічна мова, динаміка подій приваблюють учнів. Персонажі казок задіяні у вирішенні проблем, які є актуальними для дітей. Проведення конкурсу інсценізованих літературних творів та казок стало традиційним в нашій школі.

              Робота над казкою починається заздалегідь: обирається сценарій відповідно до вікових особливостей дітей. Разом з вихователями учні вивчають матеріал, вчителі корекційної роботи працюють над звуковимовою. Педагоги школи підходять до цього виду діяльності творчо. Вони допомагають учням готувати костюми, танці, музичні оформлення, декорації.

              Високий рівень творчості продемонстрували учні 10-Д класу (вихователь Горбенко В.М.), які показали казку "Білосніжка та семеро гномів”.

              А учні підготовчого вперше приймали участь у конкурсі інсценізованої казки і показали українську народну казку «Рукавичка». Маленькі актори хоч чи не вперше побували на сцені, але вже змогли себе добре зарекомендувати.

Казка – це активна творчість, що захоплює всі сфери духовного життя дитини, її розум, почуття, уяву, мову, сприяє розвитку емоційної сфери. Хай живе на світі казка!                                                       

                                                                                                               Гонтар О.С., старший вихователь

Переглядів: 1312 | Додав: Natalya | Дата: 16.05.2013

 

Учні 6-Б та 5-Б класів протягом березня місяця готуються до презентації навчального проекту "Література рідного краю. Письменники Запоріжжя”. Для того, щоб дізнатися більше про письменників, котрі живуть і творять поряд з нами, ми пішли на екскурсію у сільську бібліотеку. Радо нас зустріла Свинаренко Олена Миколаївна.  Вона розповіла про ті книги, які є в бібліотеці, про особливості своєї роботи. Нам було дуже цікаво, адже ми побачили дуже багато нових і гарних книг, змогли вибрати собі і погортати ті, що нам сподобались. Разом з Христиною Віталіївною та Наталією Володимирівною ми прочитали декілька творів письменників запорізького краю. Також ми вдячні Наконечній Тетяні Петрівні, яка допомогла організувати нашу екскурсію.

Після сільської бібліотеки Наталія Володимирівна та Христина Віталіївна запропонували нам піти в шкільну. Анаїт Вагаршаківна була дуже рада нас бачити. Вона показала нам нові енциклопедії, словники, художні книги. Ніхто не залишився осторонь літератури. Всі з цікавістю розглядали та читали книжкові новинки. Анаїт Вагаршаківна запрошувала нас частіше відвідувати бібліотеку. Ми із задоволенням будемо приходити частіше!

Рєзнікова Анастасія, учениця 6-Б класу. 

Переглядів: 1351 | Додав: Natalya | Дата: 16.05.2013


Камянський  навчально-реабілітаційний центр завжди гостинно зустрічає нових та старих друзів. Ось і в березні 2013 року до нашого навчального закладу приїхала група студентів Хортицького навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру. Гостинно їх зустріла директор центру-інтернату Панченко Галина Володимирівна. Вона розповіла про призначення нашого навчального закладу, специфіку його роботи. Поділилась останніми досягненнями педагогів, а головне учнів. Гості з цікавістю оглянули приміщення школи, поспілкувалися з вчителями та учнями. Для того, щоб студенти змогли краще зрозуміти особливість роботи центру-інтернату, були проведені відкриті заняття слухової роботи. Учні нашої школи разом з Китмановою І.В. та Лисицею К.Г. підготували невелику концертну програму.  Із захопленням гості переглянули вокальні та танцювальні номера. Вдячні оплески залу були найкращою подякою для артистів.

Будемо раді бачити вас знову! Ласкаво просимо! 

Переглядів: 1257 | Додав: Natalya | Дата: 16.05.2013

Нещодавно вся наша дружна шкільна родина відзначала величний ювілей. Історія  школи інтернату розпочалась 50 років тому,  у 1962 році. 1 вересня гостинно відкрила двері нова Камянська школа-інтернат санаторного типу з позитивним пірке. Варто зазначити, що це була перша і єдина на той час школа санаторного типу в Запорізькій області: тут діти не лише навчались, а й оздоровлювались серед прекрасного чистого повітря, харчувались завжди свіжими та корисними овочами та фруктами, які щедро дарувала розкішна природа. Через 5 років санаторну школу було переведено до Запоріжжя, а в Кам’янському почав діяти інтернат для дітей-сиріт і дітей з багатодітних сімей. Тут навчалися діти з усього Радянського Союзу.Учнів у школі було багато – більше трьохсот. Першим директором, що прийняв новобудову, був Георгій Павлович Кравцов – людина, що поважала порядок, дисципліну і просто обожнювала дітей. «Колектив був молодий. Школа, яка ще пахла фарбою, була для нас найкращою, бо вона була для нас першою на нашому педагогічному шляху. Було багато роботи, багато сміху, пісень, танців, репетицій», - згадують Олена Іванівна Штефан, Тамара Іванівна Беспальченко, Ніна Дем’янівна Бондаренко – педагоги, які починали свій трудовий стаж у школі-новобудові. І в наші дні, хоч вже пройшло й півстоліття, школа щоліта пахне фарбою і з радістю приймає у свою велику родину нових педагогів – творчих, завзятих, повних ідей та задумів.  Та летять роки, все змінюється... Змінюється і наша школа-інтернат, і передусім, це зміни на краще.  З 1991 року школу-інтернат   було реорганізовано у спеціальний навчальний заклад     для слабочуючих та пізнооглухлих дітей. З метою забезпечення навчально-виховного процесу спеціалістами-сурдопедагогами,  з м. Молочанська зі школи-інтернату, приїхали в с.Кам’янське на роботу та проживання вісім вчительських сімей та 4 молодих педагога. Жили працівники хто де: і в інтернаті ( в класних кімнатах були і кухні і спальні) і на квартирах у жителів села. То ж молодому директору Панченко В.О. необхідно було дбати  не тільки про умови навчання та проживання дітей, а й  будувати житло для педагогічних сімей. «Та самим складним було в цей період,- згадує Василь Олександрович, - створення єдиного, творчого, дружнього, об’єднаного спільними ідеями колективу педагогів, для яких головним в роботі була дитина: глуха, слабочуюча, пізно оглухла,  дитина зі збереженим інтелектом або з розумовою відсталістю, дитина талановита або зовсім інертна. Робота з людьми завжди є однією із важких, але надзвичайно  відповідальних функцій директора школи-інтернату». Зваживши всі «за» і «проти», педагогічний колектив школи разом з директором Панченко В.О. став на шлях змін.

Нелегкі були 90 роки в історії незалежної  України, такі ж нелегкі були вони і в історії нашої школи-інтернату. Великі фінансові труднощі, матеріальні проблеми: часті відключення електроенергії, що призводило до зупинки роботи артсвердловини, котельні і їдальні; недостатнє фінансування харчування; а прихід зими-це безкінечна боротьба за тепло та виживання. Сьогодні з гумором згадують і вчителі, і учні, як пололи тоді ще колгоспні поля з огірками, цибулею, буряком, виноградом, як збирали помідори, засаджували пришкільні ділянки картоплею, щоб покращити харчування вихованців; як в період шкільних канікул вчителі та вихователі перевтілювалися в будівельників, малярів, столярів і разом з обслуговуючим персоналом ремонтували шкільні приміщення та подвір’я. Але серед цих матеріально-фінансових проблем народжувався новий колектив однодумців, для якого пріоритетом діяльності було навчання та виховання дітей з вадами слуху, їх реабілітація та адаптація в суспільство. Тоді ж розпочинав свою творчу діяльність майбутній дитячий народний ансамбль танцю «Ритм», юні спортсмени на всеукраїнських змаганнях з футболу та баскетболу  виборювали призові місця, а педагоги втілювали ідеї сурдопедагогічної науки в життєдіяльність школи-інтернату.

        Змінювались директори, йшли на заслужений відпочинок вчителі, приходили молоді педагоги, змінювалося покоління за поколінням учнів,  але незмінним залишався дух братерства, співпраці, взаємодопомоги… Як діти виліплюють з пластиліну фігурки, так всі разом: вчителі, батьки, учні – створювали нашу «Альма-матер». 

Історія нашої школи – це 50 років історії  нашої країни, в якій були свої злети, свої перемоги, свої трудові будні, були і роки застою, і роки перебудови, і роки самостійності і незалежності. Але всі ці роки в селі Кам’янському жила, розвивалася, хвилювала серця і душі всіх жителів школа-інтернат. І хоча на п’ятидесятому році свого життя школа змінила свій статус (стала «навчально-реабілітаційним центром»), але історична назва «Кам’янська» залишилась без змін.

Сьогодні в нашому закладі навчається більше 240 дітей з особливими потребами (серед яких 150 дітей-інвалідів) від 4 до 20 років. Протягом останніх 7 років учні 11-12 класів мають всі умови для здобуття професійної освіти за професією «кухар». Для надання дошкільної підготовки з 2011 року відкрито 3 групи для дошкільнят з проблемами розвитку. В закладі працює 134 чоловік працівників: із них 86 педагогічних працівників та 54 обслуговуючого персоналу. Серед педагогів 8 вчителів-методистів, 23-старших вчителів і вихователів, 16-вчителі вищої категорії. Кабінети та класи обладнані сучасною комп’ютерною технікою: 46 комп’ютерів, 24 ноутбуки, 2 комп’ютерні класи; працюють інтерактивна таSMART дошки; 5 проекторів з екранами. Всі 8 слухових та логопедичні кабінети обладнані комп’ютерами з програмами, а завдяки допомозі кандидата в народні депутати Бандурова В.В. сьогодні в школі є найсучасніший аудіометр-апарат для перевірки рівня слуху та мови людини.

Протягом останніх років повністю замінено на нове обладнання їдальні, пральні; проведена реконструкція котельні; для водозабезпечення функціонує нова артезіанська свердловина, замінена вся мережа водо забезпечення та багато іншого проведено для покращення умов навчання та проживання дітей в закладі.

Та пріоритетом в школі були і залишаються педагогічні ідеї, інноваційні технології в системі навчання та виховання дітей з особливими потребами. За свої творчі надбання педагоги отримали:

в жовтні 2009 року на виставці «Інноваційні технології навчання» звання дипломантів конкурсу «Інновації в упровадженні інформаційно-комунікаційних технологій в освітню практику»;

в лютому 2009 року на ХІІ Міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2009 року» почесне звання «Лідер сучасної освіти»;

в 2010 році стали учасниками проекту «Флагман сучасної освіти України»;

в березні 2012 року на ІV Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти 2012» диплом « За активну роботу з модернізації системи освіти».

          Але скільки б не говорилось про здобутки та досягнення колективу закладу, та головним в школі-інтернаті були і є діти, випускники. Кожен рік життя школи – це рік прийому дітей до підготовчого (першого) класу та рік випуску дванадцятикласників (одинадцятикласників). За 50 років багато випускників вийшли в доросле життя. З 1991 року школа-інтернат дала освіту близько 300 дітям з вадами слуху. Сьогодні випускники очолюють та є активними членами районних та обласної організації УТОГ України, працюють на обласному телебаченні, передають свої знання та вміння учням в стінах рідного інтернату, трудяться на підприємствах, в закладах та установах нашої країни та області. По-різному склалася їхня доля, але кожен з дітей знайшов своє місце в житті.

           Можливо, всіх сьогоднішніх досягнень, що зараз має школа-інтернат, і не було б, якби не чітке, злагоджене, компетентне керування закладом Панченко Галиною Володимирівною, що на посаді директора протягом 13 років. Вона  має високий рівень комунікабельності, користується повагою вчителів, учнів та батьків, бо в цій творчій особистості  поєдналось все: велика ерудиція, невичерпна цілеспрямована енергія, душевна теплота й доброзичливість. А головне, вона - турботливий наставник, який справедливо вважає, що  для справжнього педагога учень завжди є Людиною з великої літери. На плечах цієї жінки і тримається складна «машина» школи-інтернату. І робота всіх «гвинтиків та коліщаток» завжди під контролем, а за роки керування налагоджена до автоматизму.

Щоранку працівники поспішають звідусіль до величної будови  школи. Очі у них сяють: адміністрація школи готова вирішувати чергові завдання з поліпшення умов навчання та праці, вчителі та вихователі повні нових творчих ідей, кухарі ще на світанку почали трудитися, щоб всіх нагодувати смачними стравами, а техперсонал кожного дня піклується про те, щоб нам було затишно та приємно працювати, навчатись і відпочивати тут, щоб всі, а особливо діти, почували себе, як вдома. Півстоліття стіни школи-інтернату зберігають тепло сердець учнів та педагогів, тисячі радісних дитячих посмішок, щирих слів вдячності за ті незабутні роки, прожиті тут, сотні перших і останніх дзвоників. Школа - це не тільки стіни. Це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги: і ті, хто щодня переступають поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони у пам’яті учнів, колег, і вчителі – ветерани, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, їхні щирі слова подяки на традиційному вечорі зустрічі шкільних друзів, де впізнають вони один одного, незважаючи на сивину, за блиском завжди молодих очей.

  

Переглядів: 1306 | Додав: Natalya | Дата: 24.04.2013

Нещодавно учні нашої школи брали участь у спортивних змаганнях «Дитяча легка атлетика ІААФ» серед вихованців шкіл-інтернатів і зайняли І місце в своїй підгрупі серед восьми команд. Вітаємо Бараніченка А. (5-Б кл.), Резнікову А. (5-Б кл.), Щербину А. (5-Б кл.), Волович О. (6-Б кл.), Ревенка Б. (7-Б кл.), Обліванцеву А. (7-Б кл.), Калініченка А. (6-Б кл.), Мельничук А. (8-Б кл.), Волович М. (9-Б кл.), Вінскевича М. (11-Б кл.), Кузнєцову М. (9-Д кл.). Також до складу команди входив вчитель – Вайло Олександр Миколайович. Вітаємо спортсменів та Олександра Миколайович з перемогою! 

Переглядів: 1246 | Додав: Natalya | Дата: 08.04.2012

19 березня відбувся обласний фестиваль хорового мистецтва «Мій спів тобі, мій краю рідний!» у рамках Всеукраїнського огляду художньої творчості «Таланти твої, Україно» серед учнів закладів освіти Запорізької області. Фестиваль хорового мистецтва покликаний сприяти відродженню та утвердженню духовних цінностей українського народу, виявленню кращих дитячих та молодіжних вокальних колективів. Від нашої школи був представлений вокальний дует «Веселі дзвіночки»(Борисюк Тетяна та Квас Поліна 2-А клас). Учениці виконали два різнохарактерних твори в естрадному стилі: пісня «Ромашки» та «Мамин вальс». Журі конкурсу оцінювало виконавців за наступними критеріями:

-        творчий задум та його відображення протягом виступу;

-        якість виконання стилю;

-        акторська та сценічна майстерність.

Після підведення підсумків фестивалю дует «Веселі дзвіночки»  зайняв ІІ призове місце і був нагороджений пам’ятною відзнакою та дипломом. Вітаємо переможців!

Музичний керівник колективу  Кравченко Ліна Василівна. 

Переглядів: 1237 | Додав: Natalya | Дата: 08.04.2012

 

23 березня у Будинку культури УТОГ відбулася визначна подія для всього колективу учнів та працівників школи-інтернату. Всі ретельно готувались до звітного концерту з нагоди 15-річногго ювілею та підтвердження звання «народний» танцювального ансамблю «Ритм». У концерті брало участь 85 артистів, серед яких випускники школи  і найменші артисти із дошкільного відділення. У програмі виступу народні і естрадні танці.

Більшість випускників продовжують творчу діяльність у танцювальному ансамблі «Славутич» Запорізького УТОГу. 
Директор БК Українського товариства глухих м. Запоріжжя –випускник КШІ, талановитий артист Петелін Дмитро, який виступав за кордоном на сценах України, США, Іспанії, Фінляндії та інших країн світу. Він створив власну танцювальну групу «Сузір’я». Ольга Башмакова закінчила Мелітопольське училище культури зі спеціальності «Хореографія». Виступає сама і здійснює постановки номерів на концертах для людей з вадами слуху. В рідній школі працює Катерина Лисиця, яка тренує підростаючу зміну маленьких талановитих танцюристів.

Незмінний керівник ансамблю Китманова Ірина Вікторівна, вчитель вищої категорії, вчитель – методист, нагороджена знаком «Відмінник освіти».

Ірина Вікторівна- заступник директора з навчально-виховної роботи. А заняття танцями є улюбленою справою, покликанням. І всі ці роки вона виділяє багато часу для підготовки юних артистів. Надійними її помічниками, тренерами танцюристів є творчі педагоги Сапа Ольга Анатоліївна, Катерина Лисиця, Дмитро Петелін.

Кожного року оновлюється програма, створюються яскраві танцювальні композиції, мальовничі костюми. Нові ідеї керівника і учасників «Ритму» завжди підтримує директор школи-інтернату Панченко Галина Володимирівна, яка допомагає в організації придбання та пошиття костюмів, поїздок на конкурси.

 

Завжди з вдячністю учасники «Ритму» говорять про спонсорів: генерального директора Запорізького залізно-рудного комбінату Фурмана Олександра Івановича, завдяки допомозі якого була можлива поїздка у 2001 році в Угорщину. Члени правління комбінату знаходять можливість для допомоги у розвитку творчих можливостей дітей нашої школи-інтернату.  Вдячні діти також іншим благодійникам, серед яких  голова правління «Індустріалбанку» Гребінський Леонід Андрійович, голова Василівської районної ради Джуган  Сергій Васильович, начальник обласного управління освіти та науки   Вєрозубов  Олександр  Георгійович.   Також хочеться виразити  слова вдячності  голові фермерського господарства «Таврія» Кириченко Віктору Михайловичу, голові фермерського господарства «Пролісок» Чоботі Федоту Михайловичу, голові ТОВ «Кам’янський степ» Демченку Віктору Михайловичу, приватному підприємцю Тихому Олександру Матвійовичу, голові фермерського господарства «НИВАРІС» Никоновій Валентині Михайлівні, керівнику телеканалу «Запоріжжя» та особисто кореспонденту Дроздовській Ользі Михайлівні, керівництву , кореспондентам, операторам телеканалу «Алекс», кореспондентам газет «Запорізька правда», «Індустріальне Запоріжжя», «Майстер-клас».

На творчому звіті - концерті були присутні поважні гості.
З привітанням виступив Грачов Сергій Володимирович, голова Василівської районної адміністрації, який відмітив, що «те, що відбулося на сцені,  можна назвати одним словом «успіх», блискучий успіх талановитих людей, талановитого колективу і впевнений, що він є закономірним результатом творчої наполегливої праці людей, які люблять щиро свою справу, вірять в досягнення успіху». Сергій Володимирович подякував шкільному колективу, який знаходиться на території району і побажав подальших успіхів і досягнень.

Ювілейна концертна програма – це творчий звіт артистів танцювального ансамблю на підтвердження звання «народний». Привітала з ювілеєм танцювальний колектив і  член журі Рижкова Тетяна Іванівна, заступник директора Запорізького обласного центру художньо – естетичної творчості учнівської молоді і наголосила на тому, що учасники ансамблю мають великий талант.

Директор школи-інтернату Галина Володимирівна Панченко  подякувала юним  артистам і тим, хто брав участь у підготовці заходу, а також підкреслила, що «всі стали свідками такого великого успіху багаторічної, натхненної праці наших дітей, учасників народного танцювального ансамблю «Ритм».

Переглядів: 1384 | Додав: Natalya | Дата: 05.04.2012

Березень 2012 став щедрим на заході та перемоги педагогічного та учнівського колективу Камянської спеціальної школи-інтернату.

Поки в стінах рідної школи керівники та юні артисти наполегливо готувалися до звітнього концерту, в Києві на ІІІ Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2012» презентували свої педагогічні надбання кращі вчителі школи-інтернату: Китманова Ірина Вікторівна, Скориця Наталія Володимирівна, Маркова Любов Григорівна, Рубан Тетяна Володимирівна.

Кам’янська школа-інтернат – це школа нового типу, яка діє в комплексі: дошкільне відділення, школа І-ІІІ ступенів з професійним навчанням за спеціальністю «кухар».

Інновації педагогів спрямовані на вирішення основного завдання школи: комплексна реабілітація дітей з вадами психофізичного розвитку, адаптація та інтеграція їх у суспільство. За актуальність та сучасність підходів до вирішення проблем спеціальної школи Кам’янська школа-інтернат була нагороджена дипломом «За активну роботу з модернізації системи освіти».

Слід відзначити , що це не перша відзнака закладу. У лютому 2009 року на ІІІ Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти»-2009» школа отримала почесне звання «Лідер сучасної освіти», а в 2010 році на виставці «Інноваційні технології навчання» була нагороджена дипломом за перемогу у конкурсі «Інновації в упроваджені інформаційно-комунікативних технологій в освітню практику».

Панченко Галина Володимирівна,    директор школи-інтернату


 

 

Переглядів: 1216 | Додав: Natalya | Дата: 05.04.2012

Традиційно з 1  по 25 листопада в школі  було проведено тиждень педагогічної майстерності ,в якому  взяли участь 17 вихователів. Мета тижня - виявлення та підтримка найбільш активних, талановитих, творчих педагогів, новаторів педагогічної справи, пропагування і розповсюдження їх досвіду, впровадження цінних надбань у систему виховання і навчання дітей  молодшого та старшого шкільного віку, підвищення професійного рейтингу вихователів серед  колег. Педагогічна майстерність виявляється не в теоретичних знаннях, а в конкретній діяльності. Критеріями педагогічної майстерності педагога виступають такі ознаки його діяльності: гуманність, науковість, педагогічна доцільність, оптимальний характер, результативність, демократичність, творчість. Помітивши у дитині здібності, вихователь повинен підтримати паростки майбутніх починань. Вихователі використовували різноманітні форми організації діяльності. Тренінг спілкування як педагогічну технологію використали вихователі Гонтарь О.С. (12-Б кл), Тищенко О.А. (4-А кл.), Чуракова С.В.(9-Б,11-Б кл)Тематика тренінгів була різноманітною і кожен з вихователів виявив творчий підхід. Інтелектуальні ігри провели вихователі ГречкоО.О .(7-Дкл) «Світ професій   та Принь С.С.(6-Б  кл) «Що?Де? Коли?». Самопрезентація - одна з нових педагогічних технологій. Учні 7-Б класу (Лисиця К.Г.) презентували особисті досягнення. Крім різнобічних спеціальних знань і знань методики виховної роботи з дітьми, вихователь має володіти і спеціальними вміннями і навичками. Він повинен вміти малювати, майструвати, робити прості іграшки з паперу, картону, пластиліну, виготовляти нескладні посібники для занять. Годину дозвілля з учнями молодшого шкільного віку провела Григоренко Л.Г. на якому вона показала як самі молодші учні школи оволодівають технікою квілінгу. А молодий спеціаліст Біда І.Ю.  вчила дітей й виготовляти іграшки з паперу. Нестандартний підхід до заняття проявила Гриб К.О.(3-А кл.). У цікавій формі гри - подорожі діти засвоїли корисні знання. Високий методичний рівень вихователя 2-Б класу Слободян А.В. відмітили колеги.  Вона у цікавій формі розширювала знання дітей про значення води в житті природи.

На достатньому рівні було проведено годину спілкування «Робити добро» Кабаченко М.В. Колеги в процесі аналізу відмітили багатий словниковий запас вихованців Проективна діяльність - одна з інноваційних технологій. Свій проект презентували учні 8 –Д класу (Шепель Л.С.).

  На всіх заходах панувала доброзичлива атмосфера. При підготовці до виховних заходів  вихователі враховували індивідуальні та вікові особливості учнів,  рівень їхнього фізичного, соціального, психічного та духовного розвитку, створювали належні умови для особистісного зростання кожного вихованця.

 

Переглядів: 2263 | Додав: Natalya | Дата: 01.01.2012

У вересні в Камянській спецшколі-інтернаті традиційно проходять заходи, присвячені дню фізкультури та спорту України.

В рамках олімпійського тижня проведені заходи : олімпійський урок та класні години «Спорт і здоров’я»,  спортивна вікторина для учнів 5-12 класів, змагання з піонерболу для 2-4 класів та новусу для 5-12 класів.

Особливою подією стала спортивно-розважальна гра «Котигорошко» та «Веселі естафети», які організували 17 вересня вчителі фізкультури Квас К.Г., Вайло О.М., Вахненко Р.І.

  Всім учасникам  дуже сподобалися завдання з орієнтування на місцевості: по позначках на карті учасники шукали заховані фішки на всій території школи . Юні туристи демонстрували уміння і навички ставити намет.  У кожній команді, разом з дітьми змагались педагоги . 

   Осінні змагання цього року завершилось з такими результатами: 1 група (середні класи) - 8-Б клас - І місце; 6-Б, 6-Д класи - ІІ місце; 7-Б, 7-Д класи - ІІ місце. Серед старших класів - 12 клас - ІІІ місце; 10-Б, 9-Д класи - ІІ місце; 9-Б, 11-Б класи - І місце. 

На спортивному святі були присутніми Білоблоцький О., неодноразовий призер Параолімпійських ігор, призер Чемпіонату Європи з волейболу, Топчієва Ю., неодноразова призерка Параолімпійських ігор, призер Чемпіонату Європи з волейболу. 

 

 

Переглядів: 1402 | Додав: Natalya | Дата: 05.10.2011

У нашій школі велика подія! У вересні на першому поверсі спального корпусу відкрито  дошкільну групу  для найменших діток, які мають проблеми зі слухом. Для них творені всі умови, відповідно до санітарних норм, з дотриманням вимог та урахуванням специфіки  виховання слабочуючих дітей: новенькі душеві кабінки, кімнати гігієни, куточки для прийому їжі та навчання, із смаком обладнані спальні. У світлій ігровій чекають своїх маленьких господарів яскраві  іграшки та розвивальні ігри. З маленькими дошкільнятами будуть працювати найдосвідченіші педагоги Демченко Л.А., Стрішко Н.М, Вайло Н.В.

  Саме з цієї маленької країни почнеться шлях до світу знань 

Переглядів: 1249 | Додав: Natalya | Дата: 04.10.2011


    З кожним роком  оновлюються, вдосконалюються  класи, спальні, технічне обладнання. Особлива гордість – це  світлий спортивний та обладнаний тренажерний зал, кабінет ритміки.  Це заслуга ініціативних, творчих вчителів фізкультури Вайла О.М., Квас К.Г., Кравченко Л.А. та інших працівників.

Результаті їхньої роботи – це спортивні досягнення.

Влітку юні спортсмени взяли участь у фінальній частині спартакіади «Повір у себе» в МДЦ «Артек». Це 6 дівчат і 8 хлопців. Дівчата ( Волович М., Волович О., Обліванцева А., Мельничук Г., Білан Н., Кім С.) посіли ІV  місце в Україні з баскетболу, а хлопці ( Онищук Д, Щербань С., Левченко В., Ревенко Д., Калініченко Б., Бєлан В., Бараніченко А., Щербина А.) вибороли ІІІ місце в Україні з баскетболу.

   Вперше  14 учнів школи-інтернату приймали участь в змаганнях з нового виду спорту новусу, який  проводила Федерація новусу України на базі оздоровчого комплексу «Бригантина!».

 Змагання проводились у м. Скадовськ Херсонської області.   Всі учасники були відзначені грамотами за участь в змаганнях.

     У парних змаганнях  зайняли І місце Ярославська Дарія, Онищенко Данило, Гордевська Тетяна, Чирков Павло. Також  Машкін Ярослав, Довгаль Роман, Обліванцева Анжеліка,  Волович Марина зайняли І місце в індивідуальних змаганнях.

    Наступні змагання відбудуться у Донецьку восени. Запрошення до участі вже отримали найсильніші спортсмени  Машкін Ярослав та Довгаль Роман.

       Важливим є те, що 14 дітей добре відпочили і дуже задоволені умовами  і організацією  змагань .  Оздоровленню дітей адміністрація школи приділяє особливу увагу . Також цього року  14 вихованців оздоровилися у Бердянському санаторії, 20 чоловік в Євпаторії, у Одесі 14 учнів. Життєрадісні з новими силами прийшли вони до школи оволодівати знаннями.  Нових досягнень і відкриттів, друзі!

 Лебідь О.В.

Переглядів: 1216 | Додав: Natalya | Дата: 04.10.2011

До свята Першого дзвоника вихованці Кам’янської  спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату  для слабочуючих та пізнооглухлих дітей зібрали новий врожай перемог і  дипломів.

   Ні для кого  не секрет, що кожного року  під час  канікул  шкільні артисти з номерами різних танцювальних і оригінальних жанрів гастролюють  по країні.  

     Влітку 8 старшокласників прийняли участь у V Всеукраїнському фестивалі дитячої творчості «На зустріч  мрії».  Всього у фестивалі прийняло участь 60 чоловік , серед яких пять шкіл для дітей зі зниженим слухом. 

    Цього разу дипломи привезли з  Києва артисти Білан Н., Мельничук Г., Алієва А.,  Щербина О., Волович М., Красюк Р., Кузнєцова Р.  Їх супроводжували педагоги Китманова І.В. і Пилипенко Н.В., які стверджують, що виступ був вражаючим, тому обидва номери отримали найвищу оцінку одночасно у двох групах – І місце.   У номінації «Оригінальний жан» у  групі «Юніорів» артисти  показали жестову пісню «Море».

  А у  старшій групі «Молодь»  журі вразила жестова пісня   «Ты не выжил , солдат!», яку виконала Коротка Таня

Переглядів: 1354 | Додав: Natalya | Дата: 04.10.2011

У  м.Василівка на спортивному комплексі ФОК " Таврія " відбувся відкритий чемпіонат області з вільної  боротьби і  відбіркові обласні  змагання  під  гаслом «Повір  у себе»  серед юніорів та молодших юнаків. Учасниками змагань були і учні нашої  школи-інтернату. Серед молодших юнаків призові місця посіли Дмитріев  Д. – 2 місце, Бараніченко А., Калініченко А., Благодіров А., Божок І.-3 місце. Серед юніорів 1 місце посів Вінскевич  М., 2 - Сопін С.. 3 місце вибороли Ганчев А. та Машкін Я.  Молодці, хлопці!

Богатир А.,тренер

 

Переглядів: 1274 | Додав: Natalya | Дата: 26.04.2011


Нещодавно в нашій  школі проходили змагання з настільного тенісу серед учнів 9-12 класів. Між собою змагалися хлопщ та дівчата: Гергель Дар'я, Кокора Євгенія, Ганчев Артем та Кіба Максим (9-Б клас), Сопін Сергій, Іваненко Олег та Коротка Тетяна 10-Б клас), Хижняк Марина (8-Б клас), Іванов Андрій,  , Коваленко Олександр, Данилюк Вікторія та Биковська Євгенія (11-Б клас), Титаренко Анастасія, Лега Катерина, Виноградов Павло та Жавжаров Віталій (12-Б клас). Після запеклої  боротьби у фінал змагань вийшла Гергель Даша і Биковська Свгенія та Сопін Сергій  з Коваленко Олександром.  Змагання подарувало нам багато радощів, веселий настрій. Перемогу одержали ;Гергель Дар'я та Сопін Сергій. Ми дуже вдячні однокласникам, які нас підтримували а за організацію змагань хочеться подякувати Квасу К.Г.

Гергель Дар'я, учениця 9-Б класу

Переглядів: 1292 | Додав: Natalya | Дата: 26.04.2011

У рамках місячника  екологічного  виховання  у школі проведено  зкологічний брейн - ринг.  Змагалися команда «Квітка» 8-Д класу (Інга, Даша, Саша, Рома, Максим) та команда «Листок» 8-Б класу (Діма, Марина, Антон, Юра, Саша). Всі раунди пройшли на високому емоційному  рівні, школярі намагалися давати повні і правильні відповіді. Глядачі теж брали участь у грі. Після останнього раунду журі оголосило результати змагань. Перемогла команда «Листок» - 16 балів, а у команди «Квітка» - 15 балів. 
Найактивнішими глядачами б
ули Алієва О., Мельничук Г., Сопін С., Щербина О., Климко Є. Захід був  дуже актуальним, так як у даний час зкологічна ситуація  в  Україні оцінюється як критична. 
                                                        

Чуракова  С. В., Горбенко В. М., вихователі

Переглядів: 1608 | Додав: Natalya | Дата: 26.04.2011

У нашій школі щороку серед учнів 2-11 класів проходить Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру». Перший раз він проводився в 2006 році. Але кількість учнів, які захоплюються математикою, дуже швидко зростає. Так, у 2007 році було 25 учнів, у 2008 - 27, 2009 - 30, 2010 - 32. У цьому навчальному році - 43 учні. Інтерес до математики в учнів нашої школи зростає з кожним роком. Завдання конкурсу відповідають віковим особливостям конкурсантів. Вони цікаві, мають прикладний напрямок. У залежності від результатів, всім конкурсантам видається сертифікат, який оцінюється на «відмінно», «добре» чи грамота «за участь у конкурсі». Хотілося б відзначити, що в 2010 році сертифікат з результатом «добре» отримала учениця нашої школи Красюк Руслана (8-Д клас).

В. Є. Шмаков, вчитель математики

Переглядів: 1395 | Додав: Natalya | Дата: 25.04.2011