$, 25.04.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 19 20 »

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них - 26 квітня, коли в нічне небо здійнявся зловісний вогонь радіаційного вибуху.

З нагоди відзначення цієї сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії у Камянській школі-інтернаті було проведено виховний захід «Чорнобиль не має минулого часу». На літературній годині мова велася про події 26 квітня 1986 року, про наслідки аварії на ЧАЕС. Діти згадали героїв які загинули у цій трагедії. Присутні вшанували хвилиною мовчання ліквідаторів наслідків аварії.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.

Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут.

Переглядів: 681 | Додав: Natalya | Дата: 29.04.2019

 

З метою набуття у підростаючим поколінням навичок свідомого, поважного ставлення до збереження життя і здоров'я наприкінці квітня 2019 року в нашій школі пройшов тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Його метою було закріпити уявлення дітей про можливі небезпечні ситуації природного, техногенного, медичного, біологічного характеру та відпрацювати стереотипи поведінки школярів в умовах загрози та виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Протягом тижня безпеки в усіх групах проведені різні виховні заходи: тематичне заняття "Навіщо людям електроприлади", перегляд та обговорення презентації "Причини виникнення пожежі", хвилинка-цікавинка "Де живе електричний струм", година спілкування "Вивчаємо і дотримуємося правил дорожнього руху", хвилинка життєвої мудрості "Безпечні та небезпечні іграшки", година довіри "Сам вдома». Вихованці початкових класів переглянули відеоролики «Незнайомі предмети та речовини", "Небезпека в природі", навчальне відео «Безпечний світ» та мультиплікаційний фільм "Пригоди у весняному лісі", прослухали бесіду- застереження "Правила дорожні - не слова порожні", тематичну бесіду "Школа Світлофорика", моделювали ситуації правильної поведінки в надзвичайних ситуаціях .

В усіх класних колективах проведені підсумкові заняття з безпеки життєдіяльності на тему "Школа екстремальних ситуацій". Протягом тижня знань проводилися також цільові прогулянки, читання тематичних творів дитячої художньої літератури та їх обговорення, аналіз небезпечних ситуацій та виведення вихованцями правил безпечної поведінки. Діти отримали та закріпили знання, уміння і практичні навички поведінки на випадок екстремальної ситуації. Знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як в ранньому віці, так і в майбутньому, дитина не стане винуватцем їх виникнення і в будь який час зможе допомогти та захистити і себе і оточуючих.

 

 

 

Переглядів: 656 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2019

Наприкінці квітня у м. Кишиневі Республіки Молдова відбувся Міжнародний фестиваль хореографічних колективів спецшкіл для дітей з порушеннями слуху «DANS – 2019». У фестивалі брали участь хореографічні колективи з Молдови, України, Росії та Білорусі, всього 7 колективів. Конкурс відбувався в чотирьох номінаціях: народний танець, сучасний танець, хореографічна композиція і пісня в жестовому виконанні в репертуарі «Соло» і «Дует». Колективи у своїх виступах демонстрували знання та вміння у різних напрямках сучасної та народної хореографії, збереження національних традицій та народних витоків мистецтва, класичної школи, та кращі зразки сучасних напрямків. Діти порадували глядачів яскравими й емоційними виступами, мали змогу спілкуватися, познайомитися, здружитися та навчатися на прикладах один одного. Народний художній колектив, ансамбль танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм» комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради виборов І місце в номінації «Хореографічна композиція і жестова пісня в репертуарі «Дует» з номером «Колискова». Всі хореографічні колективи, що прибули на фестиваль, пройшли відбір і мали високий рівень виконавської діяльності, тому конкурувати було дуже важко. Тим більше, що тільки в складі «Ритму» брали участь і маленькі шести-, семирічні танцюристи. Діти отримали задоволення від виступів та позитивні враження від знайомства з Кишиневом. Хочеться висловити слова подяки: Руслану Миколайовичу Лопатюку, голові Товариства глухих Республіки Молдова, та всьому колективу Товариства (всім, хто зустрічав, супроводжував, перекладав, готував смачні страви, тощо) за чітку організацію заходу, чуйність і доброту; Членам ЦП УТОГ та особисто Ірині Іванівні Чепчиній за високу оцінку і надану честь - можливість колективу взяти участь у Міжнародному фестивалі, представляючи Україну, за організацію, за підтримку під час конкурсу; Кірі Дорожинській, заступнику начальника відділу організаційної та видавничої роботи ЦП УТОГ за оперативність вирішення організаційних питань; Ларисі Василівні Чуріковій, методисту Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації за допомогу в оформленні документів на виїзд за кордон та віру в можливості колективу, Галині Володимирівні Панченко, директору комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради за організацію поїздки, підтримку і переживання; батькам дітей за розуміння і фінансування поїздки. Завдяки Вам діти отримали досвід виступу на Міжнародній сцені і незабутні враження.

І.В.Китманова, керівник Народного художнього колективу,

ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм»

комунального закладу «Кам’янська спеціальна

загальноосвітня школа-інтернат»

Запорізької обласної ради

 

Переглядів: 680 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2019

 

Цьорічний квітень видався щедрим на спортивні досягнення юних футболістів Кам'янської школи-інтернату. На початку місяця команда гравців взяла участь у відбіркових змаганнях з футболу «Повір у себе» у мальовничому Ужгороді (Закарпатття). Честь захищати Запорізьку область на цих змаганнях було довірено спортсменам нашої школи . Це Коновалов Олександр (7-А кл.), Корхововий Кирило і Боровик Ілля ( 9-А кл.), Гострий Микита( 8-А кл.), Аверін Іван (6-А кл.), Боголюбов Данило( 5-А кл.) і Макаренко Гліб (5-Б кл.).І хлопці не підвели. В цих змаганнях зійшлися юні футболісти, що мають проблеми зі слухом, із 12 областей України. Після жеребкування нашими суперниками стали спортсмени з Київської, Тернопільської і Львівської областей. І хлопці зі славного козацького краю проявили бійцівський характер, змагалися з повною самовіддачею, тому й зайняли перше місце у своїй підгрупі. До речі, перед початком змагань всі гравці пройшли тестування (жонглювання мячем, удари по воротах, човниковий біг) і зайняли ІІ місце серед 12 команд України. Але щоб потрапити на фінальні змагання, треба було зустрітися ще з одним суперником–командою з Рівненської області. Але й у цій грі наші не спасували: рахунок 3:0 красномовно говорить нам про це. Це була путівка у фінал!

Наступного тижня 4 команди-переможниці ( Запорізька обл., м.Київ, Харківська обл., Тернопільська обл.) зустрілися на футбольному полі славного міста Полтава. Змагання були складні, видовищні, а боротьба за перемогу –напружена. Наші хлопці перемогли команду з Києва з рахунком 1:0, а команду Тернопільської області– з рахунком 4:0! Але саме цікаве те, що 3 команди набрали абсолютно однакову кількість залікових балів: по 6. Головний суддя змагань застосував прийом гри «Орел-решка», і таким чином команда юних футболістів нашої школи-інтернату посіла почесне ІІІ місце. Вітаємо! Приємно, що наш Корховий Кирило став кращим воротарем змагань. До речі, федерація футболу України планує призначення вибіркових стипендій юним футболістам, яким виповнилось 14 років, за особливі досягнення в цьому виді спорту.

Квас К.Г., тренер команди

 

 

 

Переглядів: 653 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2019

Щороку, коли весна буяє соковитим цвітом, учні Кам’янської спецшколи-інтернату беруть участь в серії інтелектуальних ігор -конкурсів, об’єднаних промовистою назвою: «Учень року». Ми розглядаємо їх як важливий засіб активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти, що мають проблеми зі слухом. Цьогорічний конкурс «Учень року-2019» розпочали найстарші – учні 8-11 класів. А 16 квітня відбулась фінальна гра розумних, кмітливих, допитливих, наполегливих. За результатами олімпіад з предметів до фіналу потрапили Осадчий Микита(8-А кл.), Камчієва Каміла( 8-Б кл.), Румянцева Марія і Корж Ліза з 9-А кл., а також десятикласники Сиса Ганна та Горулько Олександр. Найстаршими учасниками конкурсу стали дві одинадцятикласниці: Машкіна Юлія і Болгаріна Анастасія. Журі конкурсу (Пилипенко Н.В., Гречко О.О. і Марченко К.А.) забезпечили чіткий і справедливий підрахунок балів.

Програма інтелектуального поєдинку включала 3 тури з завданнями: «Візитівка», «Розминка розуму», «Поле чудес», «Мій вибір», «Гонка за лідером», «Хто такий? Що таке?». Боротьба була напружена, але чесна. У фінал потрапили Болгаріна А., Машкіна Ю., Осадчий М.і Горулько О. Звання «Учень року -2019» виборола Машкіна Юлія. Вітаємо!

 

Квас Л.Ф, Квас В.Г, організатори заходу

 

 

Переглядів: 597 | Додав: Natalya | Дата: 23.04.2019

 

З чого складаються робочі будні дитячого навчального закладу? З організації освітнього процесу, з забезпечення сприятливих умов для розвитку дитини, дотримання правил безпечної поведінки, цікавого дозвілля. А ще з бажання допомагати, співпереживати, глибоко усвідомлювати суть проблеми, бачити перспективи аби успішно здійснювати навчальний, корекційно-розвитковий, профорієнтаційний супровід дитини від дитячого садочка до закінчення навчального закладу. Саме таку допомогу дітям з особливими освітніми потребами надає наш навчальний заклад – Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат. Розташована в мальовничому селі у овіяному легендами Запорізькому краї школа-інтернат виконує сьогодні надзвичайно важливу функцію держаної ваги – створення найбільш ефективних умов формування особистості дитини з особливими потребами, включення її в суспільно-корисну діяльність і соціально активне життя, забезпечує дієвий особистісний розвиток та успішну соціалізацію дітей. Саме досвідом з даної проблеми колектив школи мав нагоду поділитися з освітянською спільнотою області 20 березня в ході семінару для педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів області. А тема семінару надзвичайно актуальна: «Психолого-педагогічний супровід дитини дошкільного віку з особливими освітніми потребами». Насичену програму семінару разом з колективом школи реалізовували близько 50 освітян з різних районів Запорізької області. Зі вступним словом до присутніх звернулась Волошина Т.А, завідувач ОРЦПІО, старший викладач кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя КЗ«ЗОІППО»ЗОР, керівник семінару, яка зосередила увагу присутніх на надзвичайній важливості даної теми на сучасному етапі і її практичній складовій, яка реалізується в роботі педагогічного колективу закладу. Директор школи-інтернату Панченко Г.В. щиро привітала учасників семінару і акцентувала увагу присутніх на тому, що ідеї інклюзивної освіти є закономірними на даному етапі розвитку нашого суспільства. І мова не тільки в економічному аспекті проблеми. Безумовно, ці процеси пов’язані, насамперед, зі зміною суспільної думки, переосмисленням ставлення суспільства і державної політики до дітей з особливими освітніми потребами, визнанням їхніх прав на здобуття належної освіти нарівні з усіма іншими громадянами. І сьогоднішня зустріч – це зустріч партнерів,якими є спеціалісти школи-інтернату і спеціалісти інклюзивно-ресурсних центрів;це зустріч-налагодження зв’язків, контактів, які в кінцевому рахунку слугуватимть дитині з особливими освітніми потребами. Директор наголосила,що школа-інтернат–це заклад, який відкритий для спілкування, обміну досвідом, дієвої допомоги дітям з особливими освітніми потребами, їх батькам з усієї області. Галина Володимирівна повідомила, що сьогодні навчальний заклад надає освітні послуги 219 здобувачам освіти: це 144 дитини з проблемами слуху і 75 учнів з ЗПР. Кадровий склад колективу успішно реалізує поставлені завдання. А це 16 дефектологів, 4 логопеди, 2 психологи, 2 реабілітологи, які мають в тому числі і медичну освіту. Керівник школи-інтернату не тільки зазначила, що у нашому спеціальному навчальному закладі створено і перевірено часом комфортне освітнє середовище для дітей, що потребують особливої уваги, є підготовлені фахівці, які мають спеціальну освіту і досвід роботи з цією категорією дітей, надаються корекційні послуги, а й провела разом з заступником директора Скорицею Н.В. змістовну екскурсію закладом. Особливу увагу і зацікавленість працівники інклюзивно-ресурсних центрів проявили до корекційного обладнання сенсорної кімнати та кабінету реабілітації, які обладнані з урахуванням потреб кожного з 58 дошкільників навчального закдаду.

Програма семінару була настільки насиченою, а господарі намагались донести до присутніх весь спектр проблем, про які знають завдяки практиці, і все це для того, аби убезпечити працівників новостворених ІРЦ від можливих складнощів, сфокусувати увагу на можливих проблемах, відкрити шлях для дієвої взаємодії.

Так, вчитель-дефектолог Маркова Л.Г. акцентувала увагу присутніх на особливостях психолого-педагогічного супроводу дитини дошкільного віку, що має порушення слуху. Не секрет, що глухота – це один з найтяжчих фізичних недугів, що веде до затримки мовлення, інтелектуального, психічного та фізичного розвитку дитини. Педагог в ході перегляду фрагментів корекційно-розвиткових занять в дошкільній групі для дітей з порушенням слуху на конкретних прикладах довела, що розвиток такої дитини – це складна, кропітка, довготривала робота, результат якої залежить від часу втрати слуху, якості слухопротезування, своєчасної і ефективної фахової допомоги, обов’язкової підтримки сім’ї. До речі, педагог зазначила, що діти з порушенням слуху – це категорія дітей, яка найбільш складно інтегрується в суспільство.

Заступник директора з навчальної роботи Наконечна Т.П. і практичний психолог Колосова О.І. презентували матеріали, що стосуються корекційно-розвиткової роботи з дітьми, що мають розлади аутистичного спектру. Увагу звернули на особливості структури занять. Щоб робота з такою особливою дитиною мала результат, слід починати з розвитку психічних процесів, відчуттів та цілісного сприйняття. Дуже важливо встановити контакт з такою дитиною, а це можливо лише за умови, що дитина почуватиме себе у власній безпеці і зрозуміє, що оточуючі сприймають її такою, яка вона є.

В ході висвітлення теми «Психолого-педагогічний супровід дитини з ЗПР» Китманова І.В., заступник директора з навчальної роботи та Писаренко Л.М., вчитель-логопед, запропонували відеоперегляд фрагментів корекційно-розвиткових занять з дітьми з ЗПР дошкільних груп, що дало змогу простежити комплексний підхід, де кожен спеціаліст виконує свої чітко визначені завдання в межах своєї компетенції щодо розвитку та корекції психічних процесів дитини: це індивідуальні і групові логопедичні заняття, індивідуальні і групові заняття психолога і реабілітолога, вчителя-дефектолога. Наголошено, що освітній процес в дошкільних групах для дітей з ЗПР передбачає комплексний вплив на розвиток дитини, який зумовлює відбір певних організаційних форм і методів навчання в їх єдності на основі врахування індивідуальних особливостей кожної дитини.

Вчитель-дефектолог Вайло Н.В. провела тренінг-практикум з теми «Фонетична ритміка». Вона зазначила, що порушення слуху у дитини супроводжується не тільки порушенням вимови, а й порушенням рухової системи (координація рухів, дезорієнтування в просторі, порушення постави і т.д.). В процесі проведення тренінгу-практикуму присутні ознайомились з поняттям фонетичної ритміки, її роллю і значенняя в роботі з дітьми з порушенням слуху; практикували вправи, які розвивають діафрагмальний тип дихання; вчились нормалізувати мовне дихання задля злитності вимови; формували вміння змінювати силу та висоту голосу, зберігаючи нормальний тембр; розвивали правильність відтворення звуків і їх сполучень ізольовано, в складах та словосполученнях, словах, фразах; відтворювали мовний матеріал в заданому темпі; переконались, як складно вчити дітей з проблемами слуху виражати свої емоції різноманітними інтонаційними засобами; вміти опиратися на слух в ході вправ; корегувати правильність вимови.

Велику увагу педагогів ІРЦ привернув тренінг з логоритміки, який провела вчитель музики і ритміки Кравченко Л.В. Присутні на занятті змогли переконатися, що сьогодні логоритмічні заняття з дошкільниками, що мають особливі освітні потреби – це одна з форм кінезотерапії, яка спрямована на подолання мовленнєвих порушень шляхом розвитку та корекції рухової сфери в поєднанні зі словом та музикою. Адже не секрет, що діти дошкільного віку з порушеннями мовлення мають і порушення рухової сфери різного характеру й потребують у процесі корекції звукової сторони мовлення й фонематичного недорозвинення комплексного впливу засобами логоритмічного й музично-ритмічного виховання. Ці заняття займають важливе місце в роботі не тільки вчителя ритміки, а й вихователя, логопеда.

В процесі тренінгу «Культура спільноти людей з порушеннями слуху. Вивчення дактильної абетки», який провела Китманова І.В., присутні ознайомились з правилами, яких необхідно дотримуватись у спілкуванні з людьми, що мають порушення слуху. Учасники тренінгу отримали інформацію про культурне життя спільноти нечуючих людей, з проблемами їх соціалізації і інтеграції у суспільство чуючих. А ще переконалися, що для надання психолого-педагогічної допомоги дітям з порушенням слуху педагогам інклюзивно-ресурсних центрів потрібно вивчати українську жестову мову.

І як же можна було не порадувати гостей майстерним виступом вихованців ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм», який є гордістю та славою школи-інтернату. До речі, це єдиний в Україні дитячий колектив для дітей з порушеннями слуху, що має почесне звання «Народний художній колектив». У цьому колективі ази хореографії і майстерність пісні у жестовому виконанні опановують вихованці школи-інтернату, починаючи з дошкілля до випускників школи. Особливо хвилюючим був момент, коли діти жестами виконали Гімн України. А далі «Колискова», «За лісами-горами», «Рок-н-рол», «Чобітки»,» «Віночок», «Полька через ніжку», «Наша подорож»…Як у калейдоскопі, змінювались номери, захват викликали не тільки досконалі рухи, непідробні емоції юних виконавців, а й казково-феєричні костюми, створені руками невтомних працівниць школи-інтернату. Вдячні оплески звучали не тільки на адресу дітей, а й їх наставників - керівника ансамблю «Ритм» Китманової І.В. і хореографа Терновського Є.О. Порадували своїми виступами і педагоги, які продемонстрували майстерність володіння жестовою мовою, і оркестр шумових інструментів (Кравченко Л.В.). А справжньою родзинкою стало бажання подарувати присутнім пісню у жестовому виконанні нашою гостею і колишнім психологом школи Сапою О.А.

Галина Володимирівна не приховує гордості за колектив. Турбота про розвиток вихованців, утвердження в їх душах моральних цінностей, виховання справжніх патріотів України, соціалізація дітей з особливими потребами у складному сучасному світі – ось далеко неповне коло проблем і сподівань нашого директора.

Було приємно спостерігати, що гості щиро і зацікавлено сприймали інформацію з теми семінару, задавали багато питань, просили контактні телефони, відео, методичні матеріали. Одна тільки проблема висловлювалась усіма: замало часу. Концертна програма викликала непідробні емоції і навіть сльози радості і вдячності. Ось які враження залишили гості :

Стрельченко О.Є., Пологівський ІРЦ:

  • Хочу подякувати за змістовний семінар, цікаві пропозиції, відео з практичними наробками, за щирість і доступність. Під час концерту не могла стримати сліз. Отримала величезну насолоду!

Гарап І.І., Петько О.О.,ІРЦ, Мелітопольської РР :

– Велика вдячність тренеру з фоноритміки. Чудова організація заходу. Отримала дорогоцінний практичний досвід. Життєрадісні дітки. Браво колективу!

Коробова Н.В., Присажнюк С.О.,ІРЦ Токмацької районної ради:

  • Вражені професіоналізмом та злагодженою роботою колективу. Отримали багато корисного в питанні організації корекційно-розвиткової роботи з дітьми з розладами аутистичного спектру. Тільки позитивні емоції і враження від тренінгу з логоритміки. Адміністрації дуже дякуємо за теплий прийом, готовність поділитися наробками, відкритість.

- Які емоції від концерту?

- Вирвали серце!

Таран Н.О., Вільнянський ІРЦ:

  • Після перегляду концертної програми я зрозуміла: «У вихованців Кам’янської школи-інтернату є майбутнє, бо у них є ВИ–команда!»

Трикін О.І., ІРЦ Мелітопольської міської ради:

  • Дуже вражений концертом. Слова великої поваги і вдячності адресую організаторам і дітям -артистам.

Дробот О.М., ІРЦ Веселівського району:

  • Багато повчального отримала від практичних занять з питань роботи з дітьми, що мають розлади аутистичного спектру і тренінгу з логоритміки. Концертна програма викликала неперевершені емоції: хотілось і плакати, і танцювати разом з дітками. Ви робите велику справу.

Першина З.В., практичний психолог Енергодарського ІРЦ:

  • Дякую за практичний досвід, отриманий під час майстер-класу «Психолого-педагогічний супровід дитини з ЗПР дошкільного віку». Дуже позитивні враження від тренінгу з фоноритміки. Колектив викликає симпатію. Ви робите дуже важливу справу.

Сапа О.А,, Фітак Н.В., КЗ«Інклюзивно-ресурсний центр» Василівської районної ради:

  • Дякуємо за креативність і сучасні підходи в роботі. Отримали новий досвід та позитивні враження.

Пономаренко В.С., ІРЦ Олександрівського району м. Запоріжжя:

- Дуже зацікавилась корекційними заняттями психолога і реабілітолога дошкільного закладу. Чудовий концерт. В дітях стільки любові до людей, до оточуючого світу. Низький уклін колективу!

Кідалова О.І, Тищенко А.С., ІРЦ, м.Бердянськ:

  • Дякую за відкритість, бажання поділитись корисною інформацією. Душа просто відкрилась! Прекрасна організація семінару.

Холод В.В., Станкова І.В., ІРЦ Хортицького району м.Запоріжжя:

  • Дуже сподобалось оснащення кабінетів, груп, класів. Чудова презентація роботи, ефективні корекційні заняття. Колеги, ви – кращі! Ірино Вікторівно, Ви – талант!

Верещагіна О.В., Бражко Д.В., Якимівський ІРЦ:

  • Відкрили для себе багато нового, невідомого. Концерт неперевершений!

…Справедливо говорять, що лікар і вчитель не мають права на помилку. Бо не дай Боже таке станеться, адже ми ж маємо справу з дитячими долями. І як тут не згадати мудру Ліну Костенко:

«Життя іде і все без коректур,
і як напишеш, так уже і буде.
Але не бійся прикрого рядка.
Прозрінь не бійся, бо вони як ліки.
Не бійся правди, хоч яка гірка,
не бійся смутків, хоч вони як ріки.
Людині бійся душу ошукать,
бо в цьому схибиш — то уже навіки».

 

Л.Ф.Квас.

     

Переглядів: 818 | Додав: Natalya | Дата: 25.03.2019

 

Якщо ми спробуємо хоч на мить відволіктися від своїх життєвих клопотів і оглянутися довкола, важко оминути увагою тих людей, що опинилися у складній життєвій ситуації. На жаль,від них не застрахований ніхто: ні діти, ні дорослі. Коли в родині хтось хворий – це біда, а хворі діти – це справжня трагедія для всієї родини. Адже не секрет, що сьогодні хворіти – дорого. І добре, коли хтось простягне руку підтримки, не дасть упасти у відчай, допоможе морально і матеріально.

Як сигнал «SOS» сприйняли ми в своїй шкільній родині 10-А класу звістку про те, що необхідна термінова допомога однокласнику Горулько Олександру. Довгих і напружених більше 1,5 місяці лікування : реанімація, лікарняна палата , літри влитої крові, страшні слова: « Шанси 50 на 50»…

… Той січневий ранок вихідного дня розпочинався гарно: у рідному Токмаці випав сніжок, світило сонце.У кожного з нас є чимало товаришів, з якими ми веселимось на вихідних та просто весело та цікаво проводимо вільний час. Ось і Сашко з друзями вирішив піти до міської бібліотеки, де демонструються фільми для дітей, є можливість пограти в комп’ютерні ігри. Та хлопці не потрапили в тепле і затишне приміщення. Натомість опинились в покинутій,розваленій будівлі колишнього дитячого садка. Пустощі, небезпечні розваги привели до біди: наш Сашко зірвався з 2 поверху і впав на купу цегли. У вкрай тяжкому стані був доставлений до Токмацької лікарні. Час ішов на хвилини, адже транспортувати до Запоріжжя було неможливо: політравми,внутрішня кровотеча . І лікарі приймають відповідальне рішення, яке врятувало життя нашому учневі. На жаль , пошкоджену нирку довелось ампутувати.

Колектив нашої школи вкотре довів, що чужої біди не буває. Моральну і матеріальну допомогу надали батьки учнів класу,адміністрація школи, весь педагогічний колектив, технічні прцівники нашого закладу. Член батьківського комітету класу Фещенко Олександр Вікторович щодня навідував хлопця, радився з лікарями, підтримував батьків Олександра.Ми вдячні всім, хто словом і ділом допоміг Саші повернутись за шкільну парту. Слова особливої вдячності хочемо сказати батькам Дериведмідь Марійки, Аверіна Івана, Ісенко Софії, адже ці дітки принесли власні заощаджені кошти і попросии долучити їх до загальношкільної допомоги. 11 березня Саша приїхав до школи. Як завжди усміхнений, трішки ніяковіючи, він зразу включився у ритм життя класу, і тільки сумний погляд зболених очей ніби промовляє: «Бережімо одне одного, підтримуймо, дбаймо про власну безпеку, адже життя–це найцінніший дар».

Л.Квас, класний керівник; Є.Терновський, вихователь 

 

Переглядів: 671 | Додав: Natalya | Дата: 15.03.2019

З добром у серці треба жити. З добром у серці виконувати будь-яку роботу чи починати справу. Тільки з наповненим добротою серцем можна змінюватись самому і змінювати на краще світ навколо себе. Цей челендж педагоги МО «Словесник» намагаються реалізовувати не тільки на уроках рідної мови, літератури, історії, а й зарубіжної літератури, англійської мови, заняттях з розвитку слухового сприймання.

Наприкінці лютого у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР відбувся тиждень педагогічної майстерності методичного об’єднання. Програма тижня була досить насиченою. А розпочали його акцією « Подаруй солодкий настрій». Протягом дня члени колективу отримували не тільки солодкі смаколики, а й збагачували свій життєвий досвід порадами і мудрими думками, які містилися у фразеологізмах, прикріплених до цукерок. А дарували «солодкий настрій» казкові феї ( Геращенко Ю.В., вчитель української мови і літератури; Ведмедько Олександра, учениця 11-А класу, і Сиса Ганна, учениця 10-А класу. Протягом тижня були проведені відкриті заняття: «Сприймання та розрізнення на слух тексту» (Маркова Л.Г., групове заняття з учнями 8-А кл.) та « Автоматизація звуку «Ч» у зв’язному мовленні»(Марков А.Ю., 6-А кл.)

Яскравою подією тижня стало проведення гри-квесту «Знання – найцінніший скарб». Квест – це змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами. Цей вид діяльності, яка хоч і є в певній мірі ігровою, є досить складним для дітей з проблемами слуху. Адже в умовах, обмежених часом і простором, необхідно було зрозуміти звернену до них мову, розібратися в змісті письмового тексту, завдання, обговорити шляхи вирішення проблеми з командою, взяти на себе відповідальність озвучити колективне рішення, і, найголовніше, – грамотно оформити власне усне(жестове ) висловлювання. Щодо педагогів, то цей вид діяльності дав змогу побачити демонстрацію можливостей дітей, які перенесені в нестандартну ситуацію і перевірити рівень сформованості їх компетентностей. І, закономірно,накреслити програму розвитку дітей на найближчий час з урахуванням досвіду, отриманого в процесі гри-квесту. Завдання були різного ступеню складності, але обов’язково цікаві для дітей. Після їх виконання на кожній станції учасники отримували пазл як частину цілісної картини, яку треба буде зібрати всім командам. А команд було 4, і об’єднали вони 28 учнів 5-12 класів.

За мету педагоги ставили поглиблення знань учнів, що мають проблеми зі слухом, з основ наук; залучення дітей до активної пізнавальної діяльності; забезпечення самовираження і саморозвитку кожного учасника квесту; а також виховувати вміння працювати в команді; розвивати слухове сприймання в процесі виконання завдань, обговорення проблемних ситуацій;розвивати логічне мислення, увагу, пам’ять, навички застосування знань у нестандартних ситуаціях; виховувати любов до літератури,історії , рідної мови, мов інших народів; почуття відповідальності, комунікабельність, колективізм.

Кожна команда отримала можливість обрати собі капітана, назву, емблему та девіз. Капітани команд Болгаріна А.(«Мисливці за вдачею»), Стаднік М.( «Team. Ua»), Ведмедько О.(«Смайлики») і Ганза Д.(«Шукачі пригод») не тільки отримали маршрутні листи, а й провели свої команди згідно маршруту. Всього станцій було 4: «Історична», «Зарубіжна», «Українська» і «Англійська» На них із нестандартними завданнями учасників квесту чекали наставники: козак Мамай ( вч. історії Квас В.Г.), Солоха (вч. української мови і літератури), «Міс Романтизм» (вч. зарубіжної літератури Квас Л.Ф.) та «Англійська мова» (вч.іноземної мови Марченко К.А.)

Юні квестери чітко дотримувались правил гри, адже їм нараховувались і шрафні бали. А для того, щоб команда стала переможцем, усім її членам потрібно було пройти усі станції, виконати завдання правильно й отримати якомога менше штрафних очків. А консультативну допомогу учасники могли попросити у вчителів-координаторів ( Геращенко Ю.В., Чуракова С. В., Терновський Є.О., Гречко О.О.).

Квест – це командна гра, тому кожен учасник брав участь в обговоренні, висловлював власну думку, співпереживав за результат. Враження викликали непідробні емоції, які виливались в запитання, судження. висновки, що значно активізувало словник слабочуючої дитини. Останнім пунктом квесту була зустріч команд у зашифрованому місці, яким стала бібліотека школи. Саме тут діти віднайшли сховані частинки великого пазлу, який успішно склали . Вислів, який прочитали, символізує ту роботу, яку виконали, і результат, який отримали:

«Живіть, добро звершайте!

Хай оживає істина стара:

«Людина починається з добра!»

І, наостанок, кожна команда зробила селфі, яке отримало символічну назву: «З добром у серці». Звичайно, були визначені і переможці. І місце розділили дві команди : «Шукачі пригод» і « Мисливці за вдачею». Вони нагороджені поїздкою-сюрпризом. ІІ місце у команди «Team. Ua»,які завоювали приз «Солодке диво». А команда «Смайлики» отримала задоволення від « Вітамінного міксу» за ІІІ місце.

Велике задоволення отримали не тільки учні-учасники гри-квесту, а й педагоги. Всі зійшлись на думці, що гра була цікавою, форми діяльності – неординарними, а результат – феєричний. Плануємо і надалі продовжувати використання нових, ефективних, активних форм організації роботи з дітьми. І особливо вони актуальні для наших учнів, які мають проблеми зі слухом. Це ще один крок до їх успішної адаптації до сучасних освітніх і суспільних умов і соціалізації в такому непростому сьогоднішньому світі.

Підведення підсумків тижня співпало з колективним виготовленням лепбуку за темою гри-квесту. Цей вид роботи проведено у формі майстер-класу як для учнів, так і для педагогів МО ( Чуракова С.В.)

Життя, як нива довге й пречудове

І на шляху немає вороття.

Важливо нам помітити дитину

Ту, що обділена життям.

Піднятись їй поможуть наші крила,

Які в негоду люту захистять.

Не забувай ніколи – ти ЛЮДИНА,

Не будь байдужим до її життя.

А нашим вихованцям школи-інтернату хочемо побажати :

«Будьте добрими, щедрими, милосердними,працюйте над своїм самовдосконаленням, мрійте про високе, і це повернеться вам сторицею. Адже немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти!»

Л.Квас, член МО «Словесник»

 

        

Переглядів: 631 | Додав: Natalya | Дата: 01.03.2019

Щиро сумуємо з приводу непоправної втрати – смерті нашої колеги

Людмили Миколаївни Спічки

Раптово, до болю дочасно пішла з життя Людмила Миколаївна. Неможливо повірити в жахливу реальність того, що сталося... Пам’ятаємо і любимо її за уважне ставлення до колег, за щире бажання почути і допомогти кожному, хто цього потребував. У нашій пам’яті вона назавжди залишиться добрим другом, доброзичливою колегою, надійним порадником, професіоналом своєї справи. Ми щиро поділяємо горе родини і передаємо слова співчуття і підтримки рідним і близьким. Неможливо висловити непоправне горе, коли втрачаєш найдорожчу людину на світі. На жаль, словами важко загоїти на серці страшну рану від втрати. Проте світлі спогади про Людмилу Миколаївну, яка чесно і гідно прожила своє життя, залишивши по собі плоди своїх добрих справ, завжди будуть сильнішими за смерть.

Вічна світла пам’ять нашій колезі і другу.

Працівники школи, учні.

 

 

Переглядів: 644 | Додав: Natalya | Дата: 18.02.2019

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

08 лютого 2019 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті. Тож не оминула ця подія і стіни Камянської школи-інтернату. Вчителями початкових класів протягом тижня було проведено класні години:1-Б « Безпечний інтернет і Я», 2-Б-4-Б «10 золотих правил безпеки Інтернеті для дітей», 3-В , 2-А, 4-А «Безпека в інтернеті» та ігрові заняття з використанням різних інтерактивних форм. Учні 1 та 2 класів, подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету. Для школярів 3-4 класів було організовано відеолекторій «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.

Багатьох батьків турбує те, що їхні діти багато часу проводять в Інтернеті. Доступ до Всесвітньої мережі відкриває безмежні можливості для навчання і самовдосконалення, тому батьки і школа по змозі намагаються забезпечити учням цей доступ. Проте часто замість того, щоб використовувати Інтернет для виконання домашніх завдань і досліджень, діти проводять там години, обмінюючись миттєвими повідомленнями, граючись в онлайнові ігри та розмовляючи з незнайомими людьми в чат-кімнатах. Таким чином, з появою Інтернету проблема підтримки балансу між розвагами та навчанням у житті дітей ускладнилася. Багато дітей і підлітків, потрапивши в Інтернет, втрачають відчуття часу та реальності. На допомогу батькам була розроблена пам’ятка для батьків «Як виявити ознаки Інтернет-залежності у дитини?»

 

 

Як виявити ознаки Інтернет-залежності у дитини?


Якщо були виявлені можливі симптоми Інтернет-залежності у своєї дитини, необхідно дотримуватися наступного алгоритму дій:


1. Спробуйте налагодити контакт з дитиною. Дізнайтеся, що їй цікаво, що турбує і так далі.

 

2. Не забороняйте користуватися Інтернетом, але постарайтеся
встановити регламент (кількість часу, які дитина може проводити он -лайн, заборона на мережу до виконання домашніх уроків та інше). Для цього можна використовувати спеціальні програми батьківського контролю, що обмежують час в мережі.

 

3. Обмежте можливість доступу до Інтернету тільки своїм комп'ютером або комп'ютером, що знаходяться в загальній кімнаті, – це дозволить легше контролювати діяльність дитини в мережі. Слідкуйте за тим, які сайти відвідує.

 

4. Попросіть дитину протягом тижня детально записувати, на що витрачається час, що проводиться в Інтернеті. Це допоможе наочно побачити і усвідомити проблему, а також позбутися деяких нав'язливих дій,наприклад, бездумного поновлення сторіночки в очікуванні нових повідомлень.


5. Запропонуйте своїй дитині зайнятися чимось разом, постарайтеся чимось захопити. Спробуйте перенести кібердіяльність в реальне життя.
Наприклад, для багатьох комп'ютерних ігор існують аналогічні настільні ігри, в які можна грати всією сім'єю або з друзями, при цьому спілкуючись один з одним наживо. Важливо, щоб у дитини були не зв'язані з Інтернетом захоплення, яким би вона присвячувала свій вільний час.


6. Діти з Інтернет-залежністю суб'єктивно відчувають неможливість обходитися без мережі. Постарайтеся тактовно поговорити про це з дитиною. Обговоріть ситуацію, коли в силу якихось причин вона була змушена обходитися без Інтернету. Важливо, щоб дитина зрозуміла – нічого не станеться, якщо на деякий час «вийти» з життя Інтернет -спільноти.


7. У разі серйозних проблем зверніться за допомогою до фахівця.

     

Переглядів: 703 | Додав: Natalya | Дата: 12.02.2019

 

Звертаємося до всіх небайдужих людей!
Потребує вашої підтримки і допомоги вихованець Кам’янської школи інтернату Володимир Победінський. Цей скромний, веселий, товариський хлопчик крім того, що має вади слуху, страждає на вроджений порок серця.

Днями дитині зроблено операцію по заміні артеріального клапана. Зараз Володимир знаходиться у тяжкому стані у реанімації Запорізької обласної клінічної лікарні. На відновлення і реабілітацію потрібні чималі кошти, які у родини вже вичерпані.

Життя і наша держава, на жаль, змушує нас самостійно боротися за здоров’я наших дітей.

 

Сподіваємося на вашу небайдужість і просимо надати благодійну допомогу для лікування Победінського Володимира. Будь-яка сума - це вагомий внесок !!! Іноді те, що нам здається дрібницею, може врятувати комусь життя або зробити когось щасливим. Ви дуже потрібні Володі, йому без вас просто не впоратися !!!

 

Реквізити для допомоги:
Приватбанк:   4149 4991 1170 7236    Победінська Юлія Олексіївна (мама)

Переглядів: 1091 | Додав: Natalya | Дата: 29.01.2019

Саме так можна назвати феєричний виступ вихованців Зразкового художнього колективу «Березіль» (кер.Г.Усенко)Запорізького Січового колегіуму-інтернату , які в рамках проведення обласного флешмобу завітали до нашої школи. Враження можна передати декількома словами: душевно, щиро, професійно,від серця до серця. Гарні сценічні костюми, професійний музичний супровід, щира гра юних акторів, неперевершене вокальне виконання створили в аудиторії той особливий емоційний стан, коли святкові колядки й щедрівки допомогли відчути себе частиною нашого мужнього народу, який з діда-прадіда дбав про здоров’я,щастя, достаток і мир. Лейтмотивом дійства стали слова, які кожен з нас тримає в своєму серці:

«Щоб рідна Україна в мирі процвітала!»

Л.Ф.Квас

Переглядів: 671 | Додав: Natalya | Дата: 17.01.2019

Саме так можна назвати феєричний виступ вихованців Зразкового художнього колективу «Березіль» (кер.Г.Усенко)Запорізького Січового колегіуму-інтернату , які в рамках проведення обласного флешмобу завітали до нашої школи. Враження можна передати декількома словами: душевно, щиро, професійно,від серця до серця. Гарні сценічні костюми, професійний музичний супровід, щира гра юних акторів, неперевершене вокальне виконання створили в аудиторії той особливий емоційний стан, коли святкові колядки й щедрівки допомогли відчути себе частиною нашого мужнього народу, який з діда-прадіда дбав про здоров’я,щастя, достаток і мир. Лейтмотивом дійства стали слова, які кожен з нас тримає в своєму серці:

«Щоб рідна Україна в мирі процвітала!»

Л.Ф.Квас

$IMAGE1$

Переглядів: 700 | Додав: Natalya | Дата: 17.01.2019

 

 

На сучасному етапі розбудови національної освіти педагоги щоразу більше звертаються до педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського. І це закономірно: ідеї, думки, рекомендації народного вчителя, видатного педагога, ученого й мислителя витримали випробування життям. Вона не тільки ввійшла окремим значним розділом в історію педагогіки, а й зберегла свою актуальність, сприяє реалізації основних пріоритетів Нової української школи, зокрема формуванню покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства. Твори Василя Сухомлинського– це золоті розсипи, перевірених практикою педагогічних ідей, знахідок, рекомендацій.

У КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат" ЗОР до 100-річчя В.Сухомлинського в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек проведено ряд заходів, у яких взяли участь близько 140 здобувачів освіти зі своїми педагогами. Бібліотекарем Асатрян А.В. оформленно експозиції , присвячені педагогічній, літературній та громадській діяльності В.О.Сухомлинського "Вічний слід на Землі", проведено інформаційні огляди представленої літератури в на тему „Школа казок В.Сухомлинського”. Його казки виховують у дітей найкращі людські почуття щиросердечності й любові до свого прекрасного, формують перші навички людяності у взаєминах між юними особистостями. У 5-7 класах проведено цикли бесід «Серце віддане дітям», перегляд та обговорення презентації «Життя і творчість В. Сухомлинського». Цікаво і змістовно проведено читання і обговорення оповідань з книги В.Сухомлинського «Всі добрі люди - одна сімя» у 2-4 класах . Усний журнал «Оповідання В.Сухомлинського – золота бібліотека дитинства і юності», запросив до себе вихованців 3-6 класів. Діти завжди залюбки самостійно читають повчальні оповідання В.Сухомлинського.

Школярі мали можливість переглянути документальні фільми та презентації про В.Сухомлинського, побудовані на основі спогадів його колег, вихованців та доньки.

Залучаючи дитину до читання, сучасна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості. Саме творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та самореалізації. В.О. Сухомлинський подарував нам цілісну педагогічну систему спрямовану на творчий розвиток дитини.. І то вже наша проблема, як зуміємо скористатися нею. Маємо підніматися до неї і серцем, і розумом.

 

Переглядів: 734 | Додав: Natalya | Дата: 05.11.2018

Бути здоровим — це зовсім не грати мускулами та доводити всім, що ти — найсильніший, а вести активний спосіб життя, правильно харчуватися та дбати про режим дня. Переконатися в тому, що у здоровому тілі — здоровий дух вихованцям КЗ «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» допомагають регулярні заняття спортом. Ось і 7 вересня галасливу дітвору зібрало улюблене свято – спортивно-розважальна гра «Котигорошко» (5-12 класи) і «Веселі старти»( 1-4 класи).А зібралися діти і їх наставники для того, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості, витривалості, кмітливості і просто відпочити.

Гра «Котигорошко» пройшла динамічно, цікаво, захоплююче. Були визначені і переможці. Так, 1 місце зайняла команда 8-А і 8-Б класів. 2 місце посіли учні 7-А і 9 –А класів. На 3 – юні спортсмени з 6-А і 10-А класів. Та найголовніше те, що у цій грі діти розвивали почуття дружби, взаємодопомоги і колективізму.

Були переможці і серед учнів 1-4 класів на «Веселих стартах». Так, юні спортсмени 3-Б -4-Б класів були найспритніші. На 2 місці – збірна 3-А і 4-А класів. І нічия була у збірних 1-А,2-А кл.- 1-Б, 2-Б кл.

Спортивне свято завершилось традиційно: дружній поєдинок з футболу між командою старшокласників і їх наставників. Як і декілька років поспіль, перемогли педагоги. Це ще один привід мотивувати дітей до здорового способу життя.

Квас К.Г. Вайло О.М.

 

Переглядів: 648 | Додав: Natalya | Дата: 10.09.2018

Кажуть, що талант бере свій початок ще з раннього дитинства. А кожна людина народжується із зернятком у руці. От тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. Зернятка вроджених талантів вихованців Кам`янської школи-інтернату і справді проростають на тлі турботи, любові,піклування про особливих дітей – дітей, які мають серйозні проблеми зі слухом.

Прислухайтесь , мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний спів.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них.

Ось так, саме душею і серцем вихованці ансамблю танцю і пісні у жестовому виконанні «Ритм», що має високе звання «Народний художній колектив» наприкінці літа вплели нові яскраві квіти свого таланту у національний вінок України . Зірочки талантів наших дітей засяяли нещодавно на небосхилі відомого своїми історичними і культурними здобутками міста Кропивницький, на землі, яка плекала таланти видатних корифеїв українського театру і зберегла художні традиції. Саме тут з 28.08 по 03.09 2018 року проходив щорічний Національний мистецький фестиваль, відомий як Національний мистецький фестиваль «Кропивницький». Гасло цьогорічного фестивалю – "Герої серед нас"–, розкриває сутність програми, націленої на героїчних українців, які щодня творять сучасну історію нашої країни.

ДП «Державна дирекція міжнародних конкурсів та мистецьких програм «Арт-Україна» на виконання наказу Міністерства культури України запросило вихованців нашого «Ритму»взяти участь 31.08. в культурно-мистецькому заході «З дітьми та для дітей» в рамках щорічного Національного мистецького фестивалю «Кропивницький» з концертним виступом. Це було справжнє свято єднання душ, помислів, сподівань, під час якого присутні то поринали в сум, то посміхались від душі, а ще заворожено стежили за руками і обличчями дітей, які мовою жестів і мімікою передавали зміст твору. Наші вихованці подарували глядачам пісню в жестовому виконанні «Мир без війни» і жестово-хореографічну композицію «Колискова». Вихованці ансамблю нашої сільської школи зі славної запорізької землі виступали на одній сцені з відомими українськими артистами, а разом з популярною українською співачкою Анжелікою Рудницькою виконали пісню «Україно моя».

Проте, талант – то крапля здібностей і море праці.Це добре розуміє незмінний керівник ансамблю, учитель вищої категорії, «учитель-методист»,мудрий наставник Китманова Ірина Вікторівна, яка ось уже більше 20 років плекає і зрощує нові зірочки серед діточок, які мають проблеми зі слухом.

Колективу нашого закладу випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної допомоги і особливої підтримки: це діти з проблемами слуху. У світі настільки все пов’язане, що одне явище спричиняє появу іншого. Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Школа – це дерево, на гілках якого ростуть плоди – його учні, які живляться мудрістю вчителів, а, виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави.Директор школи-інтернату Панченко Г.В. не тільки пишається своїми вихованцями, а й робить усе можливе, щоб, займаючись у ансамблі, діти з проблемами слуху проходили життєву школу ефективної адаптації і успішної соціалізації, вчилися напружено працювати,долати труднощі, допомагати одне одному у складному вирі сучасного життя.

Адміністрація, педагоги та вихованці КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР висловлюють вдячність народному депутату України, ректору Запорізького національного університету Фролову Миколі Олександровичу за сприяння у забезпеченні автобусного перевезення учасників дитячого колективу у м. Кропивницький і в зворотньому напрямку.

Ми пишаємось талановитими дітьми і цінуємо творчу співпрацю шкільної родини! Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

 

 

Переглядів: 697 | Додав: Natalya | Дата: 08.09.2018

 

День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято для педагогів, учнів та їх батьків, наших друзів і в якійсь мірі навіть свято, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління. Оновлене подвіря школи зустрічало своїх гостей яскравими повітряними кульками та завзятими мелодіями, які створювали святкову атмосферу. Гучними оплесками шкільна родина зустріла наймолодших винуватців свята – першокласників. Відповідно до реформи освіти вони будуть навчатися за програмою нової української школи. На заході їх розважали веселі казкові герої, від яких малюки отримали чудові подарунки.

Директор школи Галина Володимирівна Панченко тепло привітала всіх із Днем Знань, який відкриває перед кожним з учнів нові обрії пізнання себе і світу захоплень, побажала всім учням, батькам, педагогам школи міцного здоров’я, наполегливості та успіхів. На святі були присутні наші шефи, почесні гості, серед яких -депутати обласної ради Хрол Віталій Іванович, директор з персоналу ЗЖРК і Григорчук Олександр Іванович, голова профспілки ЗЖРК, та Стрибкова Тетяна Євгенівна, директор товариства «Запоріжагрохім».

Сьогодні для України настали тяжкі часи. Неоголошена війна, яка зруйнувала найвищі мрії, забрали життя – юних, світлих, квітучих. Присутні на святі вшанували хвилиною мовчання та віддали шану тим, хто поліг за свободу та незалежність нашої держави.
І ось настала зворушлива та довгоочікувана мить – чарівна мелодія шкільного дзвінка сповістила про початок нового 2018-2019 навчального року.

Цього року ми змінили формат проведення свята Першого дзвінка і впевнені, що нам це вдалося. Протягом дня на школярів чекала низка захоплюючих сюрпризів.

Вихованці старших класів із задоволенням допомагали вихователям дошкільних груп і початкових класів у проведенні нетрадиційного святкування Дня знань. Для дітей провели масштабний квест "Веселі пригоди школярів". Гра була весела і пізнавальна. А головне - сподобалась дітям . Вони мандрували станціями " Лабіринт", "Шкільні питання", "Герої мультфільмів", "Футбол", "Ребуси", "Харчування", "Влуч у кошик", "Географія", "Танцювальна". Всі показали свою активність, веселу вдачу, кмітливість та спритність. Граючись, діти поглиблювали свої знання з історії рідного краю. А першокласники не просто розважалися і цікаво проводили час, а ще й знайомилися зі своєю школою. Після закінчення гри на дітлахів чекав солодкий сюрприз- - улюблене морозиво. Педагоги школи впевнені, що ідеї не завершилися, тож і надалі думатимуть над креативним виховними заходами.

Зараз дуже багато говорять про реформу освіти та те, що треба будувати нову українську школу та готувати дітей до майбутнього життя, яке буде колись. Але ми переконані, що треба створювати таке середовище, коли дитина житиме вже сьогодні і йти до дитини. Навчальний заклад – місце, де дитина має відчувати себе, як вдома – повноцінним гравцем шкільного життя.

  

 

Переглядів: 716 | Додав: Natalya | Дата: 04.09.2018

 

Кам’янська спецшкола-інтернат пишається успіхами своїх юних спортсменів За рівнем спортивних досягнень навчальний заклад займає лідируючі позиції в регіоні. Наші вихованці беруть участь у спортивних змаганнях обласного і всеукраїнського значення, виборюють призові місця. Нещодавно школярі порадували всіх своїми новим успіхами.

З 20.04 по 27.04.2018 року у м. Ужгород (Закарпатська область) проходили Всеукраїнські змагання з футболу серед учнів, що мають проблеми зі слухом. В турнірі взяли участь представники 8 областей України, а саме: Закарпатської, Харківської, Запорізької, Тернопільської, Полтавської, Київської, Рівненської, Львівської. Учні Кам’янської школи-інтернату захищали честь рідної області. Це Хрупало Віталій і Стаднік Микита (8-А клас),Боровик Ілля і Короховий Кирило (7-Б клас), Гострий Микита (7-А клас), Боголюбов Данило, Макаренко Гліб (4-Б клас). Спортивна боротьба була жорсткою, але чесною. Дітям вдалося зайняти призове місце і вибороти право взяти участь у фінальному турнірі, який відбудеться влітку в м.Одеса («Молода гвардія»).

Вітаємо юних футболістів з перемогою. Бажаємо подальших звершень на спортивних майданчиках та успіхів у навчанні. Перемоги надають сил та впевненості учням. Чи не тому футбол – найулюбленішу гру мільйонів, справедливо називають ще і школою життя. Це справді школа дружби, кування характеру і шліфування майстерності!

Переглядів: 764 | Додав: Natalya | Дата: 30.04.2018

Тиждень безпеки та цивільного захисту в Камянській школі – нтернаті

завершився тренувальним навчанням з екстреної евакуації  всіх працівників та вихованців з будівлі школи

 

Життя – найважливіше для людини. Дорослі діляться досвідом безпечної поведінки та способами збереження здоровя з дітьми. На уроках та в позакласний час учні школи та вихованці дошкільного відділення опановують правила поведінки при евакуації, обговорюють дії кожного під час надзвичайної ситуації, при пожежі в школі-інтернаті.

Важливою складовою засвоєння знань і навичок є практичне навчання в разі виникнення горіння, задимлення або пожежі. 26 квітня проведено загальношкільне навчально-тренувальне заняття з евакуації співробітників і учнів школи при умовній пожежі та інших НС. Організатори тренінгу евакуації учнів і співробітників Лебідь О.І., інженер з охорони праці та БЖД і Китманова І.В., заступник директора з навчально-виховної роботи, задіяли в підготовці і проведенні планового заходу членів шкільної пожежної дружини Волкова М.І. та Гонтаря І.П., технічних працівників школи-інтернату. На місце збору зявились всі організовано і без паніки. Перевірка показала, що відбулась повна евакуація людей з будівлі. Члени пожежної дружини успішно локалізували місце умовного загорання, згасили вогонь .

По завершенню тренування підвели підсумки, проаналізували дії учасників, висновки і пропозиції будуть враховані в розробці організаційних і практичних заходів щодо поліпшення евакуації.

 

Переглядів: 720 | Додав: Natalya | Дата: 30.04.2018

26 квітня 2018 року у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР відбувся шкільний конкурс «Учень року – 2018» серед учнів 2-4 класів із ЗПР. Це був заключний етап конкурсу, під час якого були визначені кращі школярі: Швецова Вікторія - 3-А, Чусова Аліна - 3-А, Коротка Анастасія - 4-А, Чураков Артем - 4-А, Полоннік Руслана - 2-А, Адаменко Максим - 2-А, Дрожжевкіна Ангеліна - 2-Б, Кривобок Яна - 2-Б. Вони досягли значних успіхів у навчанні, творчості, є активними учасниками навчально-виховних заходів класу, школи.

Головна мета проведення цього конкурсу- це виявлення і розвиток творчого потенціалу дітей, підтримка талановитих учнів у різних видах навчальної та позаурочної діяльності. Журі конкурсу Григоренко Л.Г., Марущак Ю.В., Мітічкіна С.С., було надзвичайно складно визначитися з переможцем. Фіналісти конкурсу, Швецова Вікторія, Чураков Артем, Чусова Аліна, випробовувалися додатковими турами та запитаннями. За підсумками турів рішенням журі було визначено переможницю конкурсу «Учень року – 2018» - Чусову Аліну.

Вітаємо фіналістів та учасників конкурсу! Дякуємо батькам та педагогам за виховання гідних громадян нашої держави! Бажаємо надалі всебічно розвиватися та розкривати свої таланти, подальших успіхів у навчальній діяльності та не зупинятися на досягнутому!

 

Переглядів: 665 | Додав: Natalya | Дата: 30.04.2018