$, 16.04.2024, 18:42
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 18 19 20

В березні директор  Кам’янської спецшколи-інтернату Панченко Г.В. була запрошена до Києва на презентацію і вручення книги «Флагмани сучасної освіти України», однієї з унікальних книг, яка відзеркалює багату історію української наукової та педагогічної думки.  

                На сторінках щорічного альманаху розміщено матеріали про досягнення нашої країни у царині науки та освіти , які нічим не поступаються іншим країнам світу. Серед інших флагманів сучасної освіти України названа спецшкола-інтернат для слабочуючих і пізнооглухлих дітей, яка знаходиться в селі Кам’янске Василівського району.

Переглядів: 1383 | Додав: Natalya | Дата: 14.04.2011


 

Третій рік в нашій школі-інтернаті напередодні Міжнародного дня інвалідів проводиться конкурс пісні в жестовому виконанні «Співочі руки». За зовсім невеликий термін конкурс став відомим, зумів об'єднати навколо себе педагогів, дітей, батьків, залучити безліч друзів, захопити всіх добрими ідеями та справами. Потужна і світла енергетика талановитих артистів, як педагогів, так і учнів, допомагає точно і виразно передавати категорії людей всю красу звучання пісні. А ще допомагає педагогам вдосконалювати вміння та навички володіння жестовою   мовою - рідною мовою дітей з проблемами слуху. У цьому році в конкурсі взяли участь 37 учнів і 39 педагогів школи. Серед дітей-конкурсантів були і найменші - учні П-Б класу, і випускники 12-Б класу. Серед педагогів - члени адміністрації школи, вчителі, вихователі шкільного та дошкільного відділень і навіть працівник медичної служби. 
До всіх конкурсант
ів  пред'являлися високі вимоги до артикуляції, правильності жестів, ритму, артистичності учасників. І дорослі  і діти   впоралися на «відмінно»! Про це захоплено говорила у своєму виступі директор школи  Галина Володимирівна Панченко: «Наш конкурс називається« Співочі руки », а в мене таке відчуття, що я потрапила на конкурс« Україна має талант »! Я розумію, яке треба мати мужність, хоробрість, талант, любов до дітей, щоб підготуватися та виступити на такому конкурсі і на такому рівні. Ви - молодці! Ви всі - переможці! » 
Нелегко було і журі, до складу якого входили фахівці Запорізького УТОГу. 
«У кожному конкурсі є переможці. Але сьогодні всі були прекрасні. Величезне вам спасибі! »- Сказала голова журі, перекладач УТОГу Є.І. Семінютенко. 
«Рівень і дитячого, і дорослого конкурсів дуже високий. Виступ кожного учасника залиши
в в серцях усіх промінчик радості, душевної краси, доброти, любові, а ще впевненості, що наші вихованці знайдуть своє місце в соціумі, зможуть перемогти труднощі, вирішити проблеми, допоможуть один одному в будь-якій життєвій ситуації », - підвела  підсумок конкурсу заступник директора школи з навчально- виховної роботи  Ірина Вікторівна Китманова. 

Переглядів: 1573 | Додав: Natalya | Дата: 27.12.2010

  У грудні відзначався Міжнародний День людей з особливими потребами. Особливої уваги потребують  діти, які живуть у світі без звуків, відчувають дефіцит, як у сприйняті оточуючої інформації, так і у можливості вираження своїх думок та емоцій.

     Паралельно з розвитком слухового сприймання, вимови та мовлення учнів у Кам’янській школі-інтернаті проводиться навчання мові жестів, яка компенсує цей недолік, є інструментом, який багато у чому сприяє вирішенню проблем вихованців зі зниженим слухом.

   У  спецшколі-інтернаті створюються умови для різностороннього сприйняття (усіма можливими шляхами), використання  різноманітних форм, методів і прийомів. Педагоги прагнуть  максимально можливо допомогти дитині опанувати знаннями, пізнавати оточуючий світ .

    Володіння мовою жестів потребує знань і практичних навичок. Не тільки учні вивчають жестову мову. Вже другий рік у школі функціонують курси для вчителів і вихователів. Вдосконалили  свою майстерність у Києві пять педагогів.

   Вже стало традицією, що у школі проводяться конкурси пісень у жестовому виконанні.  Це не просто свято, це  особлива подія, як для дорослих, так і для дітей.   До нього заздалегідь старанно готуються.

     Переможці нагороджуються призами і дипломами, кращі номери відбираються для  гала-концерту.

    У цьому році у Гала-концерті виступали  учні Ганчев Артем і Кокора Євгенія, Жавжаров Віталій та Виноградов Павло, Титаренко Анастасія, Мельничук Ганна та інші.

 Свій артистизм продемонстрували  педагоги Вайло Олександр, Кравченко Ліна, Чуракова Світлана, Каленська Марина,  Волкова Тетяна , Пилипенко Наталія,  Дереведмідь Тетяна,  Квас Костянтин,  Китманов Віктор, Шмаков Володимир , Савенко Василь і Савенко Олена,  Кабаченко Маргарита,  Прінь Світлана,  та наші колеги  із дошкільного відділення м.Запоріжжя.  Поза конкурсом виступали професіонали - сурдоперекладачі Китманова Ірина та Сапа Ольга,  Петєлін Дмитро, Лисиця Катерина.

    Кожна пісня - це оригінальна театральна мініатюра: яскраві костюми, пластика рук, виразність міміки і точність жестів.

   Всі,  як учасники, так і глядачі,  вдячні організаторам конкурсу на чолі із  заступником директора з наукової роботи  Китмановій Ірині Вікторівні. 

 Олена Лебідь

Переглядів: 1570 | Додав: Natalya | Дата: 16.12.2010

 

В рамках методичного тижня  учні 8-Д класу підготували усний журнал «Чай, як він є». Важко знайти людину, яка б  не вживала цей смачний і корисний напій. Чай зміцнює здоров'я, поповнює організм енергією і навіть лікує. Перегортаючи сторінки журналу, всі присутні отримали цікаву інформацію: батьківщина чаю, типи чаю, технологія зберігання, сервірування чайного столу,чайний етикет. А коли була перегорнута остання сторінка журналу, діти із задоволенням відповідали на запитання і навіть дискутували. У ході цього заходу  і учні,  і вчителі дізналися  багато нового, цікавого і корисного.   Школярі   допомогли засвоїти чайний етикет усім присутнім. Вони всі дуже старалися. Молодці! Будьте всі здорові і культурні. Зустрічайтесь за чашечкою чаю з друзями, рідними, коханими, однокласниками.

Переглядів: 1240 | Додав: Natalya | Дата: 27.11.2010

Учні  1-А класу здійснили  подорож до країни Доброти. Шлях до країни був не легким. На станціях учнів чекали різні завдання. Так,  на станції   «Виріши  ситуацію» діти вирішували різні життєві ситуації, у які вони можуть потрапити.  Доброта і ввічливість поняття нероздільні. Добра людина завжди ввічлива. Вона нікого не образить поганим словом чи вчинком. На станції «Чарівні  слова» учні називали ввічливі слова.    Під час подорожі  учні  вчилися ставитися до людей так,  як вони хочуть, щоб  ставилися  до них. На промінчиках сонечка кожен з дітей написав, якою людиною він хоче бути: доброзичливою, чесною, чемною, щедрою, веселою. Закінчилося заняття  словами:

«Доброта з роками не старіє, доброта від холоду зігріє.

 І якщо вона,як сонце світить, то радіють і дорослі й діти».

 

   Стришко  Н.М., вихователь

Переглядів: 1461 | Додав: Natalya | Дата: 27.11.2010

    

 Нещодавно група учнів нашої школи їздила на оздоровлення до дитячого санаторію «Чайка», який знаходиться в мальовничому місці на березі Чорного моря в місті Євпаторія АР Крим. Санаторій «Чайка» – найстаріший на Кримському півострові, йому виповнилося 97 років. Історія його дуже цікава. Цей санаторій збудувала за свої кошти  бездітна сім я караїмів для деякий час жили артисти МХАТу, вони показували концерти для незаможніх людей і на виручені кошти годували дітей -сиріт.                                                                     В санаторії наші учні приймали призначені лікарями процедури : інгаляції, грязелікування, лікувальні ванни, масаж, лікувальну ритміку, ЛФК, кліматотерапію, кисневу терапію.  Діти не тільки оздоровлювались в санаторії, але й гарно відпочивали: ходили на екскурсію в с. Заозерне, на розкопки древнього міста Євпаторія, їздили на екскурсію до пам`ятника національному герою Омеру, пам`ятника героям-морякам, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. В м. Євпаторія також є  великий порт, який  приймає  кораблі з різних  країн  світу,  мечеть,  церква  св. Миколи, театр і багато інших визначних місць.

   Також ми купалися  в морі, ловили  медуз,  приймали  участь в  іграх,  змаганнях   з  піонерболу,  волейболу.  В змаганнях  з шахів учень 4-Акласу Носаль Слава  зайняв  1 місце в молодшій  групі,  а учень 6-Б класу  Ревенко  Богдан    зайняв 3 місце  в  середній групі,   за  що й отримали  дипломи .

   Фандєєва  Олена,  учениця  11-Б  класу,  приймала  участь  у  підготовці  до  концертів,  вона  виконувала  жестові  пісні.  Тесленко Роман,   учень  11-Б  класу,  приймав  участь  у  танцювальній  програмі : він  виконував  величний  танець-вальс.  Катерина Григорівна  Лисиця,  керівник  групи, також  приймала  участь  концертній   програмі,  вона  виконувала  жестові  пісні. Нам дуже  сподобалось  в  дитячому  санаторії "Чайка”.  Дякуємо адміністрації школи  за  турботу.        

                                                                                                                                О.А.Тищенко,вихователь, Фандєєва О., уч.11-Б кл.

 

Переглядів: 1294 | Додав: Natalya | Дата: 08.11.2010

 

Повчальною і цікавою  була інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», в якій взяли участь учні 3 -Б класу. Гравців чекали захоплюючі питання, підготовлені  лісовими жителями: Білочкою- Пустункою, Ведмедем- Солодуном, Зайчиком- Побігайчиком, Їжачком, Журавлем  і Мудрою Совою. На кожне питання веселих звірят учні намагалися дати повну,  обгрунтовану відповідь. Гра була наруженою, але заслужену  перемогу здобула команда учнів  3-Б класу завдяки своєму вихователю Дериведмідь Тетяні Сергіївні, яка підтримуала своїх вихованців посмішкою, доброзичливим ставленням, порадою. Ми вітаємо юних гравців з перемогою!

Переглядів: 2364 | Додав: Natalya | Дата: 04.11.2010

З року в рік вихованці Камянської школи-інтернату

Василівського району продовжують пошукову роботу.

Кожна зустріч з ветеранами, живими свідками

тих полумяних подій для них – це відкриття

нової сторінки  легендарної історії війни.

      Восени у  нашому краї людно на площах, біля пам'ятників і могил героїв, які полягли у  війні з німецько-фашистськими загарбниками. Серед них  могили загиблих, чиї імена назавжди залишаться невідомі .  Така  ж на сільському кладовищі у селі Кам’янське.

    Очевидці тих далеких подій стверджували, що в ній 43 солдат, партизан,  розстріляних фашистами. Вони були заховані у різних місцях, навіть у людей на городах. Встановити імена загиблих було неможливо, бо у військовополонених звичайно не було ніяких документів.

    Селяни перенесли залишки померлих у одну могилу, поставивши невеличкий тимчасовий обеліск, який від часу похилився.

Люди до цього часу зберігають память про загиблих . І яскравим фактом того є встановлення у минулому році на тому місці нового памятника.

Цю історію повідав учням школи-інтернату Володимир Петрович Черніков, з яким  зустрілись в ході проекту «Пам’ять» учні школи-інернату . Саме він був одним із ініціаторів проекту по відновленню обеліску. Володимира Петрович і Рада ветеранів села Кам’янського  звернулася до районної ради ветеранів з пропозицією встановити пам'ятник  воїнам, які також стали частинкою ціни Перемоги у війні над фашизмом. Цим питанням займалася сільська рада, та  голова  Скориця Вячеслав Миколайович. За браком коштів здійснення проекту відкладалося і було здійснено тільки за сприянням Володимира Сергійовича Грачова, Сергія Володимировича Грачова, Миколи Володимировича М’якого та інших.

       Вже стало традицією у День Перемоги та у дні святкування чергової річниці визволення краю, що вихованці відвідують ветеранів села .    Коли закінчилась війна у селі було 154 ветерани. А зараз залишилось всього 10. На останню зустріч з вихованцями змогли прийти тільки 5. Це живі свідки подій.

   Як для  них, так і для інших жителів села організовуються концерти за участю членів шкільного колективу школи-інтернату  і шкільного народного танцювального ансамблю «Ритм».  

Під час останньої зустрічі з колективом  Олександра Іванівна Безугла, яка вже більше 25 років є головою ветеранів:

  - Пройдуть роки, зміняться покоління. Від нас, живих свідків війни, залежить те, що залишиться у пам’яті наступних поколінь! – сказала вона і  подарувала книжку Миколи Гречко « Шли в бой не ради славы!». У цьому збірнику спогадів учні знайшли важливу інформацію про боротьбу з фашистами у Запорізькій області і саме Василівському районі.

Сплинув час, але не меркне слава тих, хто виборов нашу Перемогу. Їх подвиги хвилюють серця юних патріотів України.

Без памяті немає майбутнього!

Олена Лебідь

 

 

 

Переглядів: 1271 | Додав: Natalya | Дата: 03.11.2010

 

Філософія родинності  має закластися в основу життєдіяльності української національної школи. Ще К.Ушинський твердив, що школа має бути схожою більше на родину, аніж на установу. Вона має продовжувати сімейне виховання, працювати в тісному контакті з батьками, налагоджувати взаємозв¢язок  між  школою та родиною, бо це - основна передумова підвищення ефективності навчання та виховання дітей, рівня їхніх знань.

      Змістовне та цікаве родинне свято провели учні 3-Б класу разом з класним керівником Дериведмідь В.М.,  вихователем Дериведмідь Т.С. та сурдопедагогом Рубан Т.В. Зібралися разом батьки і діти, бо сім¢я- це осередок виховання, а діти- це наше майбутнє. Були тут і душевна бесіда, і хороший концерт. Батьки мали змогу не тільки послухати пісні у виконанні своїх дітей, а й заспівати самим. Машкіна Т.С. і Полулях Т.С. заспівали колискові пісні, які співали у дитинстві своїм маленьким донечкам. Всі батьки знову поринули у спогади в ті найкращі часи, коли з¢явились на світ  їхні діти. Вони побачили, якими розумними, талановитими і гарними  вони стали зараз. Тата пригадали, які квіти вони дарували мамам, якою була погода в той щасливий день. Своїм мамам, татусям, бабусям і дідусям діти дарували теплі слова, пісні, танці. Зі сльозами щастя   на очах батьки аплодували юним талантам.

       Непомітно проминув час.  Батьки понесли додому відмінний настрій, багато вражень та подяку педагогам за таку  теплу родинну зустріч. Від імені всього батьківського колективу  Т.С. Машкіна подякувала школі, педагогам, які тут працюють, за виховання їх дітей. «Ми вдячні долі за те, що з нашими дітьми працюють такі прекрасні педагоги. Валентина Миколаївна і Тетяна Сергіївна віддають нашим дітям все тепло і ласку. Вони вчать їх не тільки читати, писати і говорити, а й бути справжніми людьми. Бажаємо їм добра, радості і творчих злетів у їх нелегкій праці».

Ми живемо в Україні, тому повинні шанувати національні традиції. Без цього наші діти не виростуть добрими, людяними. А ці якості закладаються у сім¢ї, у відносинах між батьками та дітьми.

Переглядів: 1520 | Додав: Natalya | Дата: 28.10.2010

 

Ми є діти українські, український славний рід.

Дбаймо, щоб про нас, маленьких,

Добра слава йшла у світ.

Бо козацького ми роду, славних предків діти.

І у школі всі вчимося

Рідний край любити

З давніх- давен український народ цінував здоровя, загартованість, спритність. «Козацькі забави- свято сильних, спритних, загартованих, вільних людей. Маленькі козачата 1-а і 2-А класів мали змогу показати свою вправність, винахідливість, кмітливість у захоплюючих іграх.  Перед ними ставилися різноманітні завдання, і вони з честю справилися з ними. Треба було швидко напоїти «коня», «пропливти» на «човні», через «поле» проскакати на «конях», перетягти канат, перейти через «болото». 

Перемогу здобули команда козачат 2-А класу і міцна  козацька дружба. 

 

Можна і не сумніватися, що юні спортсмени виростуть справжніми козаками, а значить, мудрими і добрими людьми.

 

 

 

 

 


 

Переглядів: 1638 | Додав: Natalya | Дата: 21.10.2010

 

На початку жовтня учні 11 Б класу побували на екскурсії в м. Запоріжжя і з радістю діляться своїми враженнями від поїздки. «Ми побували в обласному краєзнавчому музеї. Там ми більш детально ознайомилися з історією розвитку Запорізького краю, нам було надано можливість розглядати різноманітні експонати, починаючи зі скіфських часів і до наших днів: предмети побуту, одяг, зброю. Особливе враження на хлопчиків справив костюм воїна. Дівчаткам було цікаво розглядати меблі, посуд, жіночий одяг. Особливо яскраве враження залишилось після відвідування експозиції «Природа запорізького краю». Різноманітність природного світу ніколи не перестане дивувати людей.

Побували ми також на Запорізькій обласній  художній виставці. Дуже сподобалась тематична виставка дитячих робіт «Моє Запоріжжя».

Родзинкою нашої поїздки було відвідування Запорізького етнографічного кінного театру. Відчуття гордості за історичне минуле нашого краю просто переповнювало душу, коли під звуки козацького маршу зявились запорізькі козаки. Вони продемонстрували вміння справлятися зі зброєю, скакали на конях, виконували різноманітні трюки. Самим вражаючим було те, коли коли  у  виставі   запропонували прийняти участь нашому однокласнику Дімі Малишу. Ми за нього дуже хвилювались. Він з честю витримав випробування на сміливість.

Під час екскурсії, яку допомогли організувати директор школи Г.В.Панченко,  наш вихователь О.С.Гонтарь і В.В.Коваленко, ми отримали багато нових знань і  незабутніх вражень».

Переглядів: 1413 | Додав: Natalya | Дата: 15.10.2010

7 жовтня у рамках місячника «Моральність-основа моїх знань» відбувся брейн-ринг «Знавці етикету» серед учнів 3-4 класів.  Дві команди «Бетті» і «Кетті» змагалися за кращого знавця правил етикету. А чи знаєте ви, що таке етикет? Так, етикет- це встановлений порядок поведінки людей у суспільстві. Знати його необхідно кожному.

І сьогодні ми перевірили, наскільки добре   діти знають правила хорошого тону. Наші учні змагалися в різноманітних конкурсах, але найкращим Містером Етикету виявився Стецура Іван, учень 3-А класу, а Міс Етикет- Микало Христина, учениця 4-А класу.  

Переглядів: 2268 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2010

   

Учителю! Перед іменем твоїм…

У руках багатьох школярів цього осіннього дня квіти – гвоздики, жоржини, троянди, хризантеми… Всі вони – для вчителів, і радісно, що ось скільки в них улюблених учнів!

Цього дня кожен із нас пригадує і власне дитинство. Крізь роки й події наша пам'ять, стерши багато чого, усе ж бережно зберігає образ та ім'я першої вчительки, класного керівника. Ми згадуємо про них (і свої шкільні витівки) зі щирим гумором і особливою теплотою, розповідаємо про те,не соромлячись бути сентиментальними.

Отож цього дня учні Кам'янської  школи – інтернату привітали своїх наставників на урочистій лінійці, провели День самоврядування (дублера),а потім подарували святковий концерт гарних пісень і запальних танців.

Тож від щирого серця ще раз привітаймо цього дня тих, хто усе ж наважився йти цією нелегкою стежкою, присвятивши життя непростій, проте такій потрібній професії вчителя. Тих, хто колись учив нас самих, і тих, кому ми довіряємо своїх дітей сьогодні. Нехай Доля буде до них прихильною. Миру й радості вашим невгамовним чуйним серцям, здоров'я й добробуту вам і членам ваших родин, поваги й любові від людей.

Переглядів: 1231 | Додав: Natalya | Дата: 07.10.2010

 

23 вересня  у нашій школі було організовано коментовану фотовиставку «Літо 2010». Яскраве свято запамяталося дітям не тільки переглядом найкращих презентацій, але й неповторним відчуттям хоч і маленьких, але власних перемог.

Діти порадували власноруч створеними слайд-шоу, у яких відображено яскраві подіїї літнього відпочинку. Вони із захопленням розповідали про те, як відпочивали влітку, про що нове довідалися і що їм найбільше запам’яталося. Найцікавішими виявилися презентації учнів 11б, 8б, 7б класів.

В процесі творчості  з використанням ІКТ учні набувають навичок спілкування, вчаться працювати, ділити успіхи і відповідальність з іншими, дізнаються багато нового. Таким чином, проходить формування творчої особистості учнів в інформаційному середовищі.   

Переглядів: 1245 | Додав: Natalya | Дата: 25.09.2010

 

«Ми за мир на планеті «Земля», така назва дитячого конкурсу   малюнка на асфальті який  відбувся у нашій школі. Цього   теплого осіннього дня  у дворі школи було весело і гамірно. У конкурсі взяли участь понад 80 маленьких художників П- 4 класів, які перетворили асфальт на кольоровий килим.    

Діти поринули у світ фантазій. Сонце, квіти, планета, ліс, пташки  та багато інших цікавих речей старанно малювали дівчатка й хлопчики кольоровою крейдою.  

Малюнки  виходили яскравими  та  веселими: сонце з промінчиками, блакитна  хмарка, квіточки й метелики, будиночки — кожен малюнок був неповторним і особливим. Наші діти продемонстрували, що вони  мають надзвичайну фантазію та уяву, яку   втілили в своїх малюнках. А допомагали їм шефи - учні старших класів. 

Переглядів: 1891 | Додав: Natalya | Дата: 23.09.2010

Осіння пора, коли, здавалося б, все сумує, коли природа готується до зимового сну, давала натхнення багатьом поетам, художникам, музикантам.

Куди не глянь восени, скрізь побачиш розмаїття кольорів і відтінків. Жодна пора року не може похвалитися такою красою. Певно, осінь - найталановитіша серед них. Керує парадом дивовижних форм і барв творчий розпорядник-осінь.

Нещодавно у нашій школі відбулася виставка «Дари осені», участь брали П-12 класи. Серед П-5 класів І місце отримав 1-А клас – «Наша славна Україна», серед старших класів 11-Б клас «Осінній подих». Наймолодші учасники П-А класу підготували корзинку з овочами «Щедра осінь – господиня», П-Б - «Осінній вернісаж»,1-Б, 3-А, 4-А клас презентували роботи  «Квочку з курчатами», «Осінні барви»,  «Шепіт трав»,  «Міс чарівність». Та не треба думати, що лише осінь – прекрасна пора. По-своєму чудові й зима, і літо, і весна.

Хочеться подякувати учням, батькам, класним керівникам П-12 класів за участь у виставці. Так тримати і надалі.

Переглядів: 2244 | Додав: Natalya | Дата: 23.09.2010

Спорт завжди  займав почесне місце  серед учнів і   педагогів нашої школи. Він  допомагає в навчанні й у праці. Кожен другий учень займається у спортивних гуртках. Далеко  поза межами  області відомі імена наших чемпіонів: баскетболістів, футболістів, борців. Учнів нашої школи запрошують в збірні команди України. А спортивній базі нашої школи може позаздрити будь-яка столична школа. 16 вересня у в нашій школі проходили змагання «Богатирські гри». Хороші результати показали учні 7б, 8д, 10б, 11б, 12б класів. Дуже активними були учні молодших класів. Але головний  показник- це здоров'я дітей, їхній емоційний настрій.
Переглядів: 1445 | Додав: Natalya | Дата: 22.09.2010

  

Продзвеніла веселкова карусель теплого літа, зібрано багатий урожай хліба, у садах доспіли яблука і сливи. А 1 вересня знову зібрало нас у рідному колі. Розпочався новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для самих молодших школярів- учнів підготовчих класів, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступили на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для дванадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю, які будуть втілювати отримані знання в реальному житті. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них. 

До нашого колективу школи влилися і молоді педагоги: Комериста А.О., Прінь С.С., Каленська М.І., Шевякова К.І., Бобровська Х.В.. Сподіваємося, що цей навчальний рік відкриє перед молоддю нові горизонти пізнання себе і світу, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей. 

З усією теплотою серця висловлюємо слова подяки за напружену працю педагогам, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, виховують молоде покоління. Вони наполегливо працювали, готували приміщення школи до нового навчального року. 

Отже, вітаємо усіх з початком навчального року. Бажаємо міцного здоров'я, наснаги, терпіння, творчих злетів, відчуття задоволення від своєї роботи, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань!


Переглядів: 1176 | Додав: Natalya | Дата: 22.09.2010


Педагогічний колектив школи-інтернату активно впроваджує в свою діяльність новітні технології навчання та виховання дітей з недоліками слуху. Свої творчі надбання педагоги школи презентували в жовтні 2009року на виставці «Інноваційні технології навчання» та стали дипломантами конкурсу «Інновації в  упровадженні інформаційно-комунікаційних технологій в освітню практику».  В лютому 2009 року на  ХІІ Міжнародній виставці навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні -2009року»  школа-інтернат отримала почесне звання «Лідер сучасної освіти» за «Багаторічну науково-педагогічну діяльність по інноваційному розвитку освіти України».  В березні 2009року ЦК Профспілки працівників освіти  і науки України нагородив профспілкову організацію школи-інтернату Дипломом третього ступеня як переможця Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію.

Переглядів: 1240 | Додав: Natalya | Дата: 03.07.2010

1-20 21-40 ... 341-360 361-380 381-399