$, 26.04.2024, 09:28
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 »

 

Патріот чи зрадник? Далекоглядний політик чи захисник власних інтересів? Романтик і український донжуан чи просто гріховодник? Ким був Іван Мазепа за життя і яким сприймає його сучасна Україна? Ці та інші непрості питання постали перед педагогами та учнями Кам’янської школи-інтернату під час екскурсії 21 листопада в Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г.Магара на виставу за драмою Богдана Лепкого «Гетьман Мазепа».

Талановиті актори, їхня майстерна гра не залишили байдужим жодного глядача в залі. Художнє оформлення сцени, шикарні костюми, хвилююча музика, душевні пісні, жваві танці перенесли у буремні часи кінця ХVІІ – початку ХVІІІ століття.

Драма на дві дії показала велику силу духу українського театру. Усе в цій виставі дало змогу глядачам відчути потужну енергетику Січі-Хортиці та козацької звитяги. Між мріями про свою вільну державу та політичними інтригами червоною оксамитовою стрічкою пройшла історія кохання Івана Мазепи та Мотрі Кочубеївни.

Як педагоги, так і учні 6-12 класів були надзвичайно вражені виставою в цілому. Деякі з них не могли втримати своїх емоції у вигляді сліз та купи запитань щодо образу гетьмана.

Гадаємо, що на уроках історії та літератури школярі зможуть доповнити інформацію з підручників своїми власними думками щодо побаченого в театрі.

 

Геращенко Ю.В.

Переглядів: 689 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

Наприкінці листопада в Палаці культури «Орбіта» (м. Запоріжжя) з ініціативи громадської організації «Запорізьке обласне об’єднання «Інвалідів та ветеранів АТО» пройшов обласний фестиваль української національної творчості патріотичного спрямування «З вірою в Україну!»

Цей фестиваль організовувався як соціальний проект для різних вікових та соціальних груп. Його мета - піднесення патріотичної свідомості шляхом залучення широких верств населення до участі у культурно – мистецьких заходах патріотичного спрямування, зокрема, ветеранів війни, учасників АТО, людей з інвалідністю, професійних і аматорських творчих колективів та виконавців.

Вихованці ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм» з великим задоволенням взяли участь у цьому фестивалі та достойно представили свою «Кам’янську школу – інтернат».

В номінації вокал учні виконали такі пісні:

«Мир без войны» (АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Холодняк М., Стаднік М., Божок І., Болгарина А.),

«Україна це ти» (Шеховцова К., Бублік М., Курдюков Д., АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Холодняк М., Стаднік М., Божок І., Болгарина А.).

Усі присутні в залі з захватом дивилися танок у виконанні наших маленьких «Ляльок» (Полоннік Р., Кривобок Я., Кузьминська О., Дашкєєва А., Шеховцова К., Колінько О., Швецова В., Кравченко Д.).

В номінації хореографія старші учні виконали такі танці:«Полька через ніжку» (Бараніченко А., Двигуліна А.), «Привітання» (АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Болгарина А., Корж Л., Бондаренко Л., Ісенко С., Камчієва К.., Резнікова А.), «Віночок» (АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Болгарина А., Корж Л., Бондаренко Л., Ісенко С., Камчієва К.., Резнікова А.).

 

Чуракова С. В. вихователь

 

Переглядів: 665 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

 

У листопаді 2017 року у м. Запоріжжі проводився X Міжнародний фестиваль мистецтв «Дивосвіт», метою якого було відродження і зміцнення національних музичних традицій, естетичне виховання дітей на найкращих зразках мистецтва. На цьому конкурсі взяли участь біля 1500 учасників, з – поміж яких виступала і вихованка Камянської школи-інтернату, учениця 6 – А класу Терновська Валерія. Вона співала дві різнохарактерні пісні: «Ми за мир», «Це моя Україна». За високу майстерність виконання пісень Валерія зайняла почесне II місце.

А ще Валерія підкорювала сцену у м. Києві на Міжнародному фестивалі – конкурсі талантів «Україна об’єднує світ», де зайняла призове III місце.

Журі конкурсу було сформоване з ведучих спеціалістів у сфері культури, заслужених діячів мистецтва України та зарубіжних педагогів:

голова журі Карандєєв Р.В. – заступник Міністра культури України;

Ніна Матвієнко – Герой України, співачка, Лауреат Премії ім. Т.Г. Шевченка;

Ада Роговцева – Заслужена артистка України;

Тимофієва Фірюза – заслужений діяч мистецтв України та ін..

 

Вітаємо маленьку зірочку і бажаємо їй подальших творчих перемог!

 

Кравченко Л.В., музичний керівник

Переглядів: 666 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

"Даруйте людям віру у добро», – така тема зустрічі, яка відбулась у КЗ «Кам`янська спецшкола-інтернат» ЗОР напередодні Міжнародного дня інвалідів.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я, і не тільки у день 3 грудня, а й постійно, не забуваючи про те, що поруч з нами живуть люди які потребують нашої уваги.

Колективу нашого закладу випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної допомоги і особливої підтримки: діти з проблемами слуху. Для цивілізованого суспільства найбільшою цінністю є людина. Та ще більшою цінністю є дитина з особливими потребами. Вона вже обділена долею у якійсь мірі, і ми всі: хтось більше, хтось менше відповідальні за неї. День інваліда – це день незламних і нескорених людей. Наша сьогоднішня зустріч – це визнання незламності, життєствердження дітей з особливими потребами.

Всі присутні на цьому заході могли пересвідчитися, що наші вихованці живуть цікавим, насиченим різноманітними справами життям. Вони навчаються, працюють, творять прекрасне, перемагають у спорті. Все, що відбувалося у залі, що демонструвалося на екрані відеопроектора, знайшло гарячий відгук у серці, душі кожного присутнього, переконувало в тому, що діти з проблемами слуху – це не замкнуті, обтяжені недугою люди, а творчі особистості, справжні бійці у складному вирі життя. А ще справедливим є прислів`я, що випадкових перемог не буває. Адже за кожним успіхом наших вихованців – титанічні зусилля самих дітей і продумана, виважена, системна, цілеспрямована праця педагогів-наставників.

Вся діяльність нашої школи-інтернату – це спільна праця дітей і дорослих. Діти навчаються азам життєвої мудрості, спілкуванню. У співпраці народжується творчість. Але ж талановитого учня може виплекати тільки талановитий учитель. Затамувавши подих, всі присутні у залі разом із вихованцями школи-інтернату пережили всю гаму почуттів, захоплюючись прекрасною хореографією, дивовижними костюмами , світлою радістю на сповнених емоціями обличчях вихованців під час виконання справжніх шедеврів хореографічного мистецтва: «Пантоміма» (Машкіна Ю.10-А кл.), «Танець ляльок (кер.Терновський Є.О.); «Віночок» (кер.Китманова І.В.).

 

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці досконало освоїли такий оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю «Співочі руки» (кер.Китманова І.В.) при виконанні пісень «Ой у гаю при Дунаю» (дівчата 10-А та 12-А класів); «Веселі чобітки» (Шеховцова К.3-Б кл.); «Україна це ти» (6-12 кл.)

Важко уявити гармонійну особистість школяра без фізичної довершеності, спортивної досконалості. Наш колектив дуже пишається досягненнями вихованців талановитих молодих учителів фізичної культури Вайла О.М. і Кваса К.Г.

Вже закінчилась зустріч, зроблено фото на добру згадку, а присутні не поспішали, бо кожен подумки ще і ще раз осмислював почуте, побачене, до чого доторкнулось серце:

 

«Врятує світ краса»,–

Завжди так говорили .

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси замало.

Тож, люди на Землі,

Спішіть добро творити!

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У світі справедливості й добра.

 

Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

О.О.Гречко, вихователь

Переглядів: 816 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

7 грудня в Україні відзначається як день місцевого самоврядування. Саме так держава і її громадяни –люди активної життєвої позиції – в складних реаліях сьогодення доводять, що немає важливішого завдання як розбудова нашої держави за стандартами європейського рівня. Наше село Кам`янське – одне з тисяч сіл на карті України. І у нас, як і скрізь, безліч проблем. Ефективно їх вирішувати – завдання місцевої влади. Команда однодумців нашого сільського голови Золотаренка Олександра Миколайовича доводить, що проблеми різного рівня складності необхідно вирішувати щодня, щогодини, бо за ними не чиїсь життя, а конкретні болі і негаразди наших односельців. Та завжди і голова, і депутатський корпус знаходять сили і можливості приділити першочергову увагу майбутньому – вихованцям навчальних закладів села. Ось і нещодавно, в переддень Дня інваліда, колектив  Кам`янської спеціальної школи-інтернату отримав в подарунок оргтехніку, необхідну для виготовлення дидактичних матеріалів,так потрібних в  корекційно-розвивальній діяльності  дітей, що мають проблеми зі слухом і потребують особливого підходу  до наочності як на уроках, так і в позаурочній діяльності. Хочеться привітати весь колектив сільської ради з професійним святом,побажати здоров`я, миру в державі, сімейного затишку і нових корисних починань задля процвітання  територій сільської громади. Сподіваємось і в подальшому на плідну співпрацю задля дітей, задля майбутнього!

                                         Л.Ф.Квас, педагог школи-інтернату

Переглядів: 691 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

 

Якось римський оратор Цицерон розмірковував: «Маючи поганих кравців, не матимеш гарного одягу, якщо погані пекарі – то матимемо такий-сякий хліб, а якщо матимемо поганих педагогів, то у нас не буде майбутнього".
Ми горді з того, що у нас та наших вихованців буде щасливе майбутнє, так як у нашому колективі працюють відповідальні, компетентні, творчі, емоційні, завзяті, креативні педагоги-спеціалісти. Майстерність завжди проявляється в діяльності, причому в діяльності ефективній. Тому наш заклад завжди прагне до відкриття професійних можливостей педагога. У Кам'янській школі-інтернат (дошкільне відділення) стартував "Тиждень педагогічної майстерності", цього року він вразив розмаїттям творчих талантів та фахових знахідок. Усі педагоги намагалися розкрити свої здібності, таланти, показати свої знання. Панувала атмосфера співдружності та взаємодопомоги. Педагоги щиро раділи успіхам, підтримували, допомагали з обладнанням та атрибутами до занять. Цікавими за змістом і не традиційним за структурою ,в дошкільній групі для дітей з вадами слуху вихователі Демченко Л.А. та Стришко Н.М., провели комбіноване заняття з елементами гри «Екологічною стежиною у чудовий світ природи».Діти в ігровій формі узагальнили знання про ознаки та прикмети осені ,систематизували свої знання про овочі та фрукти ,домашніх тварин та лісових звірів; З самого початку вихователі привернули увагу дітей до теми заняття і утримували увагу дітей на протязі всього часу освітньої діяльності.
Вчителем-логопедом Л.М.Писаренко в рамках методичного тижня було проведене індивідуальне логопедичне заняття на тему: «Повітря- невидимка. Диференціація звуків [с-ш] у словах, словосполученнях, реченнях». Різноманітність методів, цікавість викладу, багатство інтонацій, виразна міміка педагога сприяли зростанню інтересу дитини до заняття. Логопед Мітічкіна С.С. провела індивідуальне заняття на тему «Подорож до чарівної країни Осені». Заняття було дуже насиченим, пророблений великий обсяг роботи, виконані завдання показали, що цілі заняття досягнуті. Вчитель-дефектолог Солонцова М.П. провела інтегроване заняття « В осінньому лісі»(ознайомлення з природою)з дітьми старшої групи із ЗПР. Завдання і запитання були підібрані опираючись на набуті знання та вікові особливості. Заняття було побудоване за принципом - від простого до складного.В процесі проведення заняття застосовувала словесні(розповідь,бесіда),наочні(метод ілюстрацій - показ за допомогою іграшок,ілюстрацій,що сприяло розвитку уяви та зорової пам’яті) та практичні( тренувальні усні вправи,що сприяли розвитку наочно-образного мислення,мовлення і уяви вихованців) методи. Для активізації пізнавальної діяльності, розвитку стійкої уваги використала наочність.
Практично всі діти люблять малювання. Малювати можна олівцями, фломастерами або пензликом. Але ще існують не зовсім звичайні, але дуже цікаві способи творчості. Дуже цікаві малюнки виходять, якщо капнути рідку фарбу на папір і дмухати на неї через коктейльну трубочку.
Вихователь Цукило С.О. представила ,саме таке заняття на тему «Барвистий килим осені». У процесі створення нового малюнка, кожна дитина докладала величезних зусиль, щоб завершити його, і при цьому здобували нові знання та вміння. Така робота дає поштовх до розвитку художньої уяви, прояву самостійності, знімає страх перед самим процесом і викликає радісний настрій.Вчитель –дефектолог Гремерчук Н.М. представила інтегроване заняття в старшій групі дітей дошкільного віку з ЗПР на тему «Осінній листопад». Заняття складено захоплююче,Наталія Михайлівна продумала ігрову форму подорожі , що говорить про компетентність педагога і знання методик , педагогічну грамотність. Уміло організувала дітей для самостійного виконання роботи на килимі; активізувала розумову діяльність. Подивившись таке заняття, можна сказати про систему роботи педагога , який прагне дати дітям точні , глибокі , цікаві знання . Адже діти правильно і з бажанням відповідали на запитання, протягом всього заняття були організовані, уважні , проявляли бажання працювати ,а прекрасна атмосфера , спокійна поведінка , все це допомогло нам зрозуміти , що дітям було цікаво. На вулиці дує вітерець, а до групи «Сонечко»для дітей з вадами слуху поспішають святково вдягнені батьки. І поспішають вони не для того, щоб скоріше забрати свої діточок, а на зустріч з сурдопедагогом Вайло Н.В.яка поділилася з педагогами та батьками власним досвідом і провела майстер –клас «З дитиною граємо – її розвиваємо!Фонетична ритміка». Проведення таких заходів сприяє залученню батьків до педагогічної діяльності, викликали інтерес до навчально-виховного процесу.Майстер-клас пройшов весело та цікаво, всі присутні:батьки, вихователі, глядачі отримали величезне задоволення та нові знання.Закінчився тиждень педагогічної майстерності яскравим святом «Осінь, осінь по землі крокує»який підготували педагоги Олійник Н.О. та Павшенко А.В., музичний керівник Лютікова Н.В.для дітей середньої групи з ЗПР . Усі дітки із задоволенням співали пісні, розповідали віршики, прославляючи осінь за її красу та врожаї.Завітала до вихованців і сама винуватиця свята - щедра Осінь, яка розважала малят іграми та загадками, а на заверешення вона усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками. Феєрверк казкових пригод, яскравих осінніх барв, музики та співу, ігор та забав об"єднав усіх вихованців закладу, які охоче та від душі розважалися під час осінніх розваг.Кожен педагог дошкільного відділення проявив себе педагогом за покликанням: творчим ,вдумливим, креативним, талановитим, а головне, люблячим дітей і свою професію. Шановні колеги бажаю вам і надалі вірити у свої сили, шукати нові методи та прийоми, підходи у роботі з вихованцями, професійно вдосконалюватись і далі представляти колективу свої здобутки. А Ваша енергія, вогник, теплота серця нехай запалюють серця дітей.

Л.А.Демченко, керівник методичного об’єднання

Фото Лилии Демченко.

 

Переглядів: 661 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

Дитинство та юність – найкращий час в житті кожного з нас, навіть не дивлячись на те, важкі вони, чи легкі, як у казці. Саме до казкового світу прекрасного та доброго, щастя та щирої посмішки, нових знайомств та цікавих пригод, якісної музики, співу та танців з різних куточків світу… Все це та багато більше отримали учасники та гості Х ювілейного фестивалю мистецтв “Дивосвіт”, який відбувся у листопаді 2017 року у м. Запоріжжя. Мистецьке свято організували Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Департамент освіти і науки, Запорізький обласний методичний центр культури і мистецтва, Запорізьке обласне відділення Всеукраїнської національної музичної спілки, громадська організація «Світ очима дітей». Міжнародний благодійний фестиваль талантів «Дивосвіт» — культурно-мистецький соціально важливий інтеграційний проект, який уже 10 років проводиться для популяризації української дитячої та молодіжної культури як на національному, так і міжнародному рівнях. Цього року «Дивосвіт» зібрав понад 1500 учасників різних жанрів та стилів. Кожного року у фестивалі беруть участь діти з особливими потребами. Вихованці КЗ «Кам’янської загальноосвітньої школи – інтернату» ЗОР під керівництвом педагогів Китманової І. В., Терновського Є. О. та Кравченко Л. В. взяли участь у фестивалі та достойно представили свою школу. Діти отримали наступні нагороди: II місце – з піснею « Це моя Україна» (Терновська В.); I місце – з танцем «Ляльки» (Полоннік Р., Кривобок Я., Кузьминська О., Кущ А., Дашкєєва А., Шеховцова К., Шишлакова А., Швецова в., Колінько О. ); I місце – з танцем «Ши бум» (Кравченко Д., Носань К., Макаренко Г., Приймак П., Аверін І., Дмитрієва Л., Федютіна Н., Терновська В. ); I місце – з танцем «Рок- эн- ролл» (Симець К., Кущ А., Бублік М., Дашкєєва А., Стаднік М., Двигуліна А. ); I місце – з танцем «Віночок» (Двигуліна А., сальник Г., Камчієва К., Бондаренко Л., Ісенко С., Корж Л., Заєць Н., Ясирова Г., Болгаріна А., Ведмедько О., Машкіна Ю., Пругло З., Родькіна Я.); I місце – з піснями в жестовому виконанні «Сдаться ты всегда успеешь», «За лісами, горами» (Ясирова Г., Болгаріна А., Ведмедько О., Машкіна Ю., Пругло З., Родькіна Я.); I місце – з пантомімою «Життя» (Машкіна Ю.) Вітаємо переможців та їхніх керівників!

Чуракова С. В. вихователь

 

 

 

 

Переглядів: 666 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

 

Усе найважливіше в житті людини починається з дитинства. Дитина вдивляється в мамині очі, прислухається до ніжного голосу, а в маленькому серці народжується священне почуття любові і до матері, і до Батьківщини, і до мови. З роками любов до найріднішої у світі людини зміцнюється. Ми більше прив'язуємося до землі, бо це рідна земля. А мова? Без неї не може існувати жодна людина, жоден народ. Рідна мова дорога людині, як саме життя. Саме це розуміння об`єднало весь колектив Кам`янської школи- інтернату, адже ми 9 листопада 2017 року відзначали День української писемності і мови.

Свято це можна вважати одним з наймолодших,адже встановлено воно 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

Програма шкільних заходів була досить насиченою:

1.Тематичне інформування колективу до Дня української писемності і мови ( класні керівники, вихователі, голова ПК Абрамович Г.В.)

2.Диктант про красу і багатство рідної мови

1-4 класи : «Рідна мова» (Сінченко С.Г.,Стрішко Л.В.)

5-7 класи: «Україна» ( Марченко К.А.)

8-12 класи : «Мова рідна» ( Пилипенко Н.В.)

3.Відеоекспрес « Українська мова в моєму серці»

( Геращенко Ю.В., Квас Л.Ф., Чуракова С.В.,сайт школи)

4.Ігрова програма «Перлини рідної мови»

( бібліотекар Асатрян А.В.)

5.Відеопрезентація « Душа народу бринить у слові»

( МО « Словесник», сайт школи)

6. XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності (працівники школи, початок о 12год 30хв ; комп’ютерний клас; Абрамович Г.В., Педан Л.В., Квас В.Г.)

Відповідально поставились всі учні 1-12 класів до написання диктанту, наповнюючи свої дитячі серця розумінням, що слова - це зернини, які неодмінно проростуть у душі кожного, а українське слово вчить любити рідний край, велику Батьківщину. Грунтовні знання з рідної мови і вміння її застосувати показали Алексеєва В.(12-А кл.), Машкіна Ю., Пругло З., Болгаріна А.(10-А кл.), Горулько О., Заєць Н.(9-А кл.), стадник М.(8-А кл.), Бублик М., Гострий М., Двігуліна А.(7-А кл.), Камчієва К. (7-Б кл.).

В ході відеоекспресу «Українська мова в моєму серці» наші діти і їх наставники переконали всіх , що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, як родину і батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Під час відеопрезентації «Душа народу бринить у слові» вчителі МО «Словесник» Геращенко Ю.В., Квас Л.Ф., Пилипенко Н.В., Чуракова С.В., Квас В.Г., Марченко К.А. читали вірші про красу і біль рідної мови у жестовому виконанні, бажаючи всім примножувати скарби рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя.

Представники всіх підрозділів колективу нашого закладу прийняли участь у написанні XVIIВсеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Наші пісні». Особлива обстановка в аудиторії, ледь помітне хвилювання присутніх колег як адміністрації школи, вчителів, вихователів, так і працівників бухгалтерії, техпрацівників, нічних нянь, заспокійливий і оптимістичний настрій диктора Олександра Авраменка створили ту особливу атмосферу, коли ми всі, без перебільшення, відчули, що найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, і надії на мир. Відмінні знання і вміння продемонстрували Китманова І.В., Кущ Л.М., Волкова Т.М., Бірюкова Л.М. та багато інших.
День української писемності і мови став у нашій школі справжнім

святом української мови, ствердженням життєдайності рідного народу, нашого сьогодення, віри в могутню силу мови. Тож маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

Квас Л.Ф., учитель

     

Переглядів: 727 | Додав: Natalya | Дата: 13.11.2017

 

Свято осені ‑ це завжди феєрична, сповнена яскравих барв і дивовижних персонажів казка, золотава осінь, ласкаве бабине літо і коло найближчих і найдорожчих людей поруч. Саме так наприкінці жовтня в актовій залі Кам’янської школи-інтернату відбулося розважально-пізнавальне свято «Веселий ярмарок».

Під час цього заходу всі відвідувачі (учні, батьки, вчителі) могли насолодитися українськими піснями («Ой продай бабусю бичка», «Грицю, Грицю, до роботи», «Ходить гарбуз по городу», «Пісня про калину», «А я у матері одна була»), чарівними танцями, гуморесками, віршами, музичними постановками, розважальними конкурсами та веселими інсценізаціями. Цього разу своїми талантами вражали не лише учні, а й вихователі, які разом з дітьми заспівали фінальну пісню.

Усі учасники ярмарку напередодні ретельно готувалися, зносили до школи відповідний товар, а деякий з них - виготовляли на уроках трудового навчання та на заняттях гуртків. Глядачів заворожували сповнені оригінальністю, естетикою, творчим задумом яскраві костюми та декорації, прикрашені столи з овочами, фруктами, посудом, вишивками, квітковими композиціями та виробами з природного матеріалу.

Діти були сповнені ентузіазму, панувала атмосфера доброзичливості. В дитячих серцях палала любов та повага до українських традицій, до матінки-природи, яка дарує нам таку неповторну чарівність, красу і радість.

Свято вдалося на славу: і відпочили, і насолодилися, і почастувалися дарами осені.

 

Переглядів: 732 | Додав: Natalya | Дата: 28.10.2017

Учні 7-А классу полюбляють подорожувати. Вже стало традицією відвідувати Василівський зоопарк. У жовтні   в черговий раз ми відвідали його. Доброзичливість господарів,чистота, доглянутість тварин нам дуже сподобалась. Цікава розповідь про кожного мешканця зоопарку нас вражає, особливо сподобалась фото сесія з маленьким левеням, якого ми тримали на руках. З цікавістю ми спостерігали за годуванням ведмедів солодощами, годування тигрів і левів м’ясом . Хочемо подякувати господарям зоопарку за теплий прийом. Особливу подяку хочеться висловити директору Камʼянської школи – інтернату Панченко Галині Володимирівні за допомогу в організації екскурсії.

Учні 7-А класу.

Переглядів: 682 | Додав: Natalya | Дата: 10.10.2017

Другий місяць осені починається з особливої дати. Цього дня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід – нерозривний місток, який з’єднує покоління.

4 жовтня з нагоди вшанування людей похилого віку у Камянському сільському будинку культури для громадян похилого віку відбувся святковий концерт. Свої слова привітання висловили юні аматори сцени - вихованці Кам’янської школи – інтернату: Терновська Валерія, Степанова Влада, Федютіна Наталія та учні Кам’янської ЗОШ. Учні привітали стареньких цікавими гуморесками, віршами та мелодичними піснями.

Привітати односельців завітала голова Кам’янської ради ветеранів Безпальченко Т.І., яка побажала пенсіонерам здоров’я, тепла та довголіття.

Бажаємо всім людям похилого віку, ветеранам міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди.

Л.В.Кравченко

 

Переглядів: 743 | Додав: Natalya | Дата: 10.10.2017

 

Мало хто замислюється над тим, що для багатьох людей недоступно почути шум дощу, музику, голос рідної людини…За статистикою, на порушення слуху страждає кожна 9-та людина на Планеті. Його втрачають внаслідок травм, хвороб або вроджених вад.

Відзначення Міжнародного дня глухих - це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з вадами слуху, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Як свідчить статистика, серед людей з вадами слуху багато яскравих та талановитих представників, які гідні захоплення та поваги. Відсутність одного з органів відчуття змінює весь процес сприймання, дозволяючи їм звертати увагу на дрібниці, які сховані від ока більшості людей. Життя доводить, що люди з вадами слуху можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох , у тому числі й абсолютно здорових співгромадян. Міжнародний день глухих у всьому світі відзначають в останню неділю вересня з 1951 року. У 2017 році ця дата припадає на 24 вересня. В зв`язку з цією подією в школі відбулася низка заходів.

Тиждень розпочався з нагадування учням школи та працівникам про цю дату у вигляді газети, в якій була подана стисла інформація про історію виникнення міжнародного Дня глухих та висвітлені матеріали про діяльність Українського товариства глухих сьогодні. Для творчого завдання була обрана молодша ланка школярів. Попередньо була проведена вихователями бесіда з учнями про їх бачення оточуючого світу. Дуже порадувало те, що в малюнках переважала яскрава палітра кольорів та позитивна тематика малюнків. Як висновок, була організована виставка робіт учнів з вадами слуху під назвою «Чути серцем».

Несподівано насиченою та цікавою відбулася зустріч з учнями випускних класів на круглому столі з теми: «Почути тих, хто не чує». Учням було запропоновано заздалегідь підготувати питання, пов’язані з їх майбутнім життям після закінчення школи. Дуже порадувало те, що більшість учнів вже мають чіткий життєвий план. Головне, що жоден учень не виказав пасивного ставлення до майбутнього, всіх хвилювало питання подальшого навчання та працевлаштування. Учні ставили запитання педагогам: «На яку пенсію від держави я можу розраховувати?», «Які навчальны заклади України приймають на навчання студентів з вадами слуху?», «Які екзамени потрібно здавати для вступу?», «Де я можу отримати допомогу з питань освіти та подальшої роботи?», та ряд інших. Завданням педагогів було донести якомога більше інформації, життєво необхідної для майбутнього учнів. Участь психолога вплинула на емоційне забарвлення зустрічі. На початку позитивно налаштувала гра «Подаруй посмішку», а в кінці - гра « Доповни сонечко промінцями», де учні написали свої найпотаємніші побажання та думки.

Наступним заходом, присвяченому Міжнародному Дню глухих, була інтелектуальна гра Брейн-ринг під назвою «Що ми знаємо про світ тиші?» . Зустріч пройшла під гаслом « Ми переконані – глухі можуть все!». В грі приймали участь 2 команди, які складались з учнів середніх та старших класів. Шляхом жеребкування було обрано склад та назви команд. Таким чином сформувалася команда «Голос тиші» та «Чути серцем». Тематика запитань стосувалась історії виникнення Міжнародного дня глухих, діяльності УТОГу, як Київського та Запорізької організації, та здобутки видатних глухих у всьому світі в різних сферах діяльності. Учні дуже активно та азартно себе проявили. Під час гри панувала позитивна конкурентна атмосфера. Учні продемонстрували досить високі знання з поданої теми. Результатом зустрічі була рівна кількість балів у двох командах. Через контрольне запитання виявили лідера – і це стала команда під назвою «Голос тиші». Підсумком було побажання для учнів, щоб у майбутньому їх прізвища лунали у всьому світі як видатних та поважних людей.

Л.В.Маркова

  

Переглядів: 789 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

У 4-Б класі був проведений урок з основ здоров’я з теми: «Я обираю здорові звички» Метою було виховання у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та стимулювання бажання дбати про нього; сприяння усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя; прищеплення інтересу до занять фізичною культурою і спортом. Урок містить інтерактивні форми та методи роботи. Матеріали, які були використані на уроці, розкрили переваги здорового способу життя та принципи безпечної життєдіяльності. Розпочався урок з моделювання життєвої ситуації. «Чи можете ви сказати про себе: «Я здоровий»?»
Продовжили бесіду вправою «Мікрофон». Де діти свої відповіді починали зі слів: «Я здоровий, тому що …». Для закріплення знань Що ж таке здоров’я був проведений конкурс «Хто більше?» На чистому аркуші паперу учні по черзі записували слова, що стосуються здоров’я. Наприклад: режим, загартовування, зарядка, спорт.
Потім із цих слів, що стосуються здоров’я, склали «асоціативний кущ». З метою
нагадати корисні звички, які допоможуть зміцнити здоров’я була поведена ігрова вправа «Так чи НІ». Діти за допомогою сигнальних карток визначали, які звички корисні, а які шкідливі. І на закріплення знань провели вправу «Закінчи речення» (практична робота в групах). Урок пройшов жваво та невимушено.

Рубан Т.В., вчитель

 

 

Переглядів: 774 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

У сучасному житті все більше уваги приділяється здоровому способу життя. Люди часто замислюються про шкоду куріння, нездорову їжу, але ми все-таки в силах вплинути на своє здоров’я. В першу чергу, людина повинна набути корисних звичок . З метою формування в учнів ключових компетентностей, відповідно до Концепції Нової української школи з курсу основи здоров’я були проведені уроки «Я обираю здорові звички» в 5- 9 класах. Учні 5- А, 7 –А класу пройшли он-лайн тест для школярів 5-9 класів. Учні 8- А, 9- А прийняли участь в Грі-обговоренні "Рух – це здоров'я". Усі учні з цікавістю переглянули відео з Євгеном Клопотенко - «Мій корисний сніданок».Діти ще раз переконалися в тому що - правильне харчування, спорт, відмова від шкідливих звичок і правильний режим дня – запорука міцного організму.

Чуракова С. В. вчитель з основ здоров’я

 

Переглядів: 702 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

 

Педагоги Кам’янської спецшколи-інтернату вчать учнів замислюватися про наслідки своїх дій. Зрозуміло, що для того, аби бути здоровим, потрібно докласти певних зусиль і не набувати шкідливих звичок. Якщо із якихось причин вони вже є, то треба ужити всіх заходів, аби їх позбутися. Звички, які завдають шкоди здоров’ю, життю людини або не відповідають культурним нормам суспільства, в якому живе людина – шкідливі. Найбільш шкідливими звичками, які можуть сформуватись у шкільному віці, є куріння та вживання алкоголю, наркотичних речовин. Саме ці звички згубно впливають на організм, який формується і ще не має належно рівня захисту від зовнішніх і внутрішніх несприятливих чинників, що часом призводять до незворотних процесів здоров’ї людини. Про це говорилося на уроці з основ здоров’я у 5-А класі з вчителем Квасом В.Г.

Переглядів: 802 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

З метою виховання у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та стимулювання бажання дбати про нього; сприяння усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя; прищеплення інтересу до занять фізичною культурою і спортом вчителі початкових класів Сизоненко В.М., Сінченко С.Г. 05.10.2017 року в 2-А і 3-А класах провели бінарний урок з основ здоров’я з теми «Обираємо здоровий спосіб життя». Сизоненко В.М. наголосила, що здоров’я – це найвище благо, дароване людині природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. Тільки здорова, всебічно розвинена, освічена людина здатна бути справжнім творцем власної долі і долі своєї країни. Здоров’я – це не відсутність хвороб, а фізична, соціальна, психологічна гармонія людини, доброзичливі, спокійні стосунки з людьми, з природою, із собою. Для здоров’я потрібні чотири умови: фізичні навантаження, повноцінне харчування, загартування та час і вміння відпочивати.

На уроці говорили про здоров’я, як діти до нього ставляться, визначили, яку роль воно відіграє в житті, відповідали на проблемні питання чи є перешкоди для його збереження і як їх можна подолати, складали «асоціативний кущ», згадали вислови народної мудрості про здоров’я.

Учні з’ясували, які є умови здорового способу життя, згадали про користь загартування, і що означає вести здоровий і активний спосіб життя: робити зарядку, ходити в походи, займатись посильною фізичною працею, відвідувати спортивні секції, любити і дотримуватись чистоти, тому що чистота – запорука здоров’я. А ще виробляти в собі добрі, корисні звички, позбавлятись та уникати поганих, шкідливих. Як підсумок учні по групам виготовили колажі «Здоровий спосіб життя».

Отже, бажаємо всім доброго здоров’я! Будьте здорові – будете щасливі й радісні.

 

 

Сизоненко В.М., Сінченко С.Г.

 

  

Переглядів: 691 | Додав: Natalya | Дата: 06.10.2017

Шановні колеги!

Щиро вітаємо Вас із професійним святом! Зичимо вам міцного здоров’я, життєвого благополуччя та нових звершень. Нехай здоров’я, натхнення, мир та родинне тепло стануть міцним підґрунтям для неперевершених успіхів у всіх ваших справах! Хай життя буде сповнене незгасною енергією, любов’ю вихованців, підтримкою батьків та теплотою рідних! Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

Переглядів: 678 | Додав: Natalya | Дата: 30.09.2017

 

«Спорт – це життя» - лунає кругом. Формування у дітей та учнівської молоді ціннісного ставлення до свого здоров’я та здорового способу життя є одним із головних напрямків роботи педагогів нашої школи.

Вже стало традицією щороку у вересні проводити змагання «Супер - дітки проти супер - вихователів». Організатори гри Жавжаров Віталій Кирилович, Рубан Віталій Миколойович та Чуракова Світлана Вікторівна до змагань готувалися заздалегідь. Мали навіть декілька додаткових завдань. Сильна і весела команда вихователів (Гречко О.О., Польша А.В., Кузьминська Я.І., Мітічкіна К.В., Волкова Т. М.,Гриб К.О., Жавжаров В.К.). змагалася в 10 конкурсах зі збірною командою непосидючих старшокласників (Двигуліна А., Стецюра І., Алексєєва В., Бондаренко Л., Благодіров А., Ганза Д., Хвостішков А.). У ролі справедливих суддів виступили педагоги Терновський Є.О., Китманов В.О., та Чуракова С.В.

Діти та вихователі з великим задоволенням брали участь у цих змаганнях. Протягом гри було незрозуміло, хто отримає перемогу, адже боротьба була дуже активною та напруженою. Конкурс за конкурсом суперники виборювали бали один в одного. Найбільш яскравими конкурсами були: гра в «Дартс», стрільба з пневматичної гвинтівки та фінальна естафета, які мали змогу продемонструвати точність та влучність як дітям, так і вихователям. У результаті з рахунком 27:21 перемогла команда вихователів. Атмосфера дружби, здорового азарту панувала на ігровому майданчику. Вболівальники активно підтримували свої команди. Змагання були цікавими і корисними для усіх учасників .

Чуракова С. В.

 

 

Переглядів: 669 | Додав: Natalya | Дата: 27.09.2017

 

 

25 вересня 2017 року на території парку «Дубовий гай» учні школи-інтернату з категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування відвідали благодійний фестиваль «Мама + Я».

В рамках благодійного фестивалю діти мали змогу побачити свого кумира Дідзьо. Школярі отримали задоволення від концертної програми.

Також була велика та різноманітна кількість майстер класів: ліпка з тіста, малювання, йога, різні види спортивної діяльності. Для учнів нашої школи було дуже цікавим збирання палатки. Та найбільший фурор на дітей призвела можливість відчути себе пожежним, поліцейським та лікарем швидкої допомоги. Діти мали змогу одягти атрибутику кожної професії, посидіти в машині та поспілкуватися з представниками професій, які, можливо, наші учні оберуть в майбутньому.

Діти дуже вдячні організаторам проекту за такі яскраві емоції, вони були в захваті від фестивалю.

А.С.Штефан, соціальний педагог

 

Переглядів: 680 | Додав: Natalya | Дата: 27.09.2017

 Шановні колеги, працівники дошкільних груп

Кам’янської школи-інтернату! 

 

Прийміть щирі вітання з професійним святом, з Днем дошкілля!

Щира подяка всім працівникам дошкільної освіти за щоденну самовіддачу, благородну любов і турботу, віддане служіння улюбленій справі, терпіння, наполегливість і високий професіоналізм.

Нехай ніколи не згасає світло Вашої душі, тепло Вашого серця до улюбленої професії. Хай кожен ваш день повниться новою радістю та перемогою.

Міцного Вам здоров'я, натхнення, любові, здійснення усіх мрій та сподівань.

Переглядів: 821 | Додав: Natalya | Дата: 24.09.2017