$, 21.05.2024, 05:03
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 19 20 »

Завершив свою роботу місячник з благоустрою території «За чисте довкілля». У комунальному закладі «Кам’янська спецшкола- інтернат» Запорізької обласної ради у ході місячника було проведено низку масових заходів, спрямованих не лише на покращення стану пришкільної території, а й задля вирішення екологічних і природоохоронних проблем, залучення учнівської молоді до активної природоохоронної діяльності, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи.

Школярі  впорядкували шкільні клумби й газони, висадили   кущі калини, оформили квітники багаторічними рослинами,  висадили алею з 12 ялинок. Під час Всеукраїнського суботника до проведення акції долучилися всі члени трудового колективу школи. Працівниками та вихованцями закладу облаштована і прибрана вся пришкільна територія, побілені дерева, вигребене і вивезене сміття, упорядковано дитячі майданчики.

Плідно попрацювавши, з відчуттям втоми, але задоволені результатом своєї праці, наша шкільна родина відзначила завершення акції «День довкілля».

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 881 | Додав: Natalya | Дата: 02.05.2015

 

Інтерактивні  технології мають сьогодні пріоритетне значення в усіх сферах діяльності, визначають розвиток суспільства завтрашнього дня. Інновації у виховній діяльності дозволяють включити у навчально- виховний  процес великий процент школярів. Якнайкраще організувати цілеспрямовану співпрацю у вихованні школярів допомагає проектна діяльність. Кожний проект дозволяє побачити у звичайному щось нове, роздивитись об'єкт дослідження з інших точок зору. Впровадження методу проектів сприяє інтенсивному розвитку самостійності учнів, активному становленню їх інтелектуально-творчих здібностей,  забезпечує досягнення основної мети спеціальної школи: нормалізації навчальної діяльності учнів та виправлення недоліків емоційно- особистісного і соціального розвитку.

У Кам’янській спецшколі-інтернаті 29 квітня 2015 року відбулася презентація проекту «Рушник – народний символ України». Учасники проекту- учні 3 –А класу.  Була проведена велика дослідницько-пошукова робота: зібрано і опрацьовано   багато інформації про роль рушника в сім'ї та українському суспільстві, переглянуто і обговорено декілька презентації, відеофільмів про особливість  символіки на рушниках, її кольорову гаму. Учасники проекту розвивали творчі здібності та вміння викладати свої думки у творчо-проектній формі,  формувалися навички  планування  роботи  в команді,  вчилися підводити підсумки творчого проекту і  робити висновки.  

В ході роботи над проектом  було випущено  інформаційний стенд «Рушник – символ України»,  створено  папку  «Слово про рушник» (оповідання, легенди, вірші, прислів'я), записано  на диск пісні та відеокліпи на тему «В піснях оспіваний рушник», вивчені  пісні і танець про рушник, проведено  анкетування, зібрано і упорядковано матеріал у фотоальбом  «Майстрині нашого краю», Діти дізналися, що  педагоги школи Григоренко Любов Григорівна та Тищенко Олена Аркадіївна  були ученицями однієї з майстринь – заслуженої вчительки - Валентини Харлової. Учні оформили   виставку малюнків  на тему:  «На чудові візерунки доля надихає». Для виставки «Рушники сімейні наші – обереги в хаті» із задоволенням представили свої сімейні рушники родини  Сапи Софії, Тинкалюка Семена, Терновської Валерії, Короткого Юрія, Панченко Г.В., Квас С.В., Григоренко Л.Г.,  Терновського  Є. О., Тищенко О.А., Горбенко В.М. А ще учні дізналися, що в  школі є традиція – випускники вишивають рушник і дарують на згадку  про свій клас. На згадку про  проект  діти  подарували гостям рушнички – обереги, створені власними руками, щоб в оселі ніколи не було  біди. Гостям дуже сподобались пісні та танець у виконанні учасників проекту.

Найефективнішими заходами,  під час роботи над проектом  були: пошук та ознайомлення з інформацією в Інтернеті, мистецька творчість - малювання  орнаментів, перегляд відеофільмів та презентацій про рушник.  Учасники проекту знайшли відповідь на ключові питання і зробили висновок: рушник  грав у житті слов'ян важливу роль, супроводжував людину від народження до смерті, був важливим елементом в побуті і зберігся до наших днів. Ним як  і раніше прикрашають будинки, міські квартири.  Вишитий рушник і сьогодні займає важливе місце в нашому житті. Він частинка української  культури. Рушник – це одвічний символ України.

Л.Г.Григоренко, вихователь

 

Переглядів: 1033 | Додав: Natalya | Дата: 30.04.2015

Колективна творча справа — це спосіб забезпечення яскравого, наповненого працею і грою, творчістю й дружбою, мрією та радістю життя й одночасно є основним виховним засобом. У Кам’янській спецшколі-інтернаті колективні творчі справи  зарекомендували себе ефективними способами організації життя коллективу. Особливу цікавість привертають до себе заходи старшої та молодшої школи, бо саме вони руйнують бар’єр між дорослим серйозним життям та радісним дитинством. Молодші учні намагаються перейняти усі поради старшокласників, яким, в свою чергу, дуже приємно поспілкуватися та порозважати дітлахів. Учні 7-а класу (вихователі Гречко О.О.,Гонтарь О.С.) організували для молодших школярів вечір розваг «В гостях у казки». Діти самостійно продумали розважально-ігрову програму за участю казкових героїв. Маленьких школярів вітали Вовк та Лисиця, Попелюшка, Черепаха Тортила, Червона Шапочка, Котигорошко та інші казкові герої. Вони виконували жестові пісні, провели цікаву вікторину-мандрівку у світ казок, організували рухливі ігри. Малюки були задоволені, та не менше задоволення отримали і самі організатори.
Проведений захід показав  взаємодію дорослих і дітей, які, об´єднуючись задля загальної мети, формують стосунки між собою на принципах співробітництва й співтворчості. Вихователі орієнтуються на позитивні якості учня, вірять у його творчі сили, намагаючись активізувати й розвинути їх. Цьому сприяють творчий підхід до школярів, гнучкість форм впливу на них, урізноманітнення змісту діяльності дитячого колективу.  У цій справі школярі розкривають свої таланти та здібності, вони працюють задля однієї мети та стають дружнішими.

 

О. С.  Гонтарь, старший вихователь

 

 

Переглядів: 882 | Додав: Natalya | Дата: 29.04.2015

        26 квітня у концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулося насправді добре і світле свято для дітей- ІІІ благодійний  фестиваль «Гармонія сердець», у якому взяли участь  учні Кам’янської спецшколи-інтернату-вихованці ансамблю пісні в жестовому виконанні «Співочі руки». Організаторами фестивалю є волонтерська група «AngelS» та служба у справах дітей Запорізької облдержадміністрації.  

       Головною метою заходу було  показати таланти особливих дітей, надати можливість проявити себе для участі в майбутніх проектах. Школярі  разом з відомими артистами продемонстрували публіці свої найкращі вміння. Емоції радості, пісні та ніжні мелодії дарували присутнім у залі діти з 8 шкіл-інтернатів і соціально-реабілітаційних центрів міста і області, які виступали разом з зірками Запорізької естради. Учні Кам’янської школи-інтернату  вразили глядачів піснею «Мир без війни» виконаною разом зі співаками Запоріжжя, яка закликає дорослих до миру,  порозуміння та злагоди. Незабутніми були враження глядачів від виконання пісні «За лісами, горами» разом зі  Златою Огнєвич. Участь у  фестивалі дала юним артистам можливість відчути себе зірками і повірити в свої можливості! Ми по праву пишаємося нашими молодими талантами. Будуймо храм у наших серцях – і тоді злагода, і мир настане у державі.

 

 

І.В.Китманова, керівник ансамблю «Співочі руки»

 

 

Переглядів: 900 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2015

Мабуть, у кожного вдома є як мінімум,  одна домашня тваринка. Можливість піклуватись про живу істоту виховує в дитячих серцях почуття відповідальності, доброти, милосердя.  У нашій школі в рамках місячника «Бережіть природу, як дівочу вроду»,  пройшла коментована фотовиставка «Мої домашні улюбленці». Учні П-4 класів мали можливість розповісти про своїх домашніх підопічних.  Діти підготували виставку, принесли безліч цікавих фотографій і із захопленням розповідали про братів наших менших.

Кого там тільки не було! Коти, собаки різних порід, курчата, морські свинки, просто свинки, і, навіть, черепахи! 

 

 

 

Переглядів: 907 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2015

Важко собі уявити сучасного школяра без занять спортом. У Кам’янській спеціальній школі-інтернаті велика увага приділяється фізичному розвитку учнів, формуванню навичок здорового способу життя, підготовки майбутніх пара олімпійців. Вихованці нашої школи беруть активну участь у шкільних, районних, обласних  і, навіть, міжнародних змаганнях.

Ось і 23 квітня у м. Запоріжжі юні спортсмени нашої школи приймали участь в обласних змаганнях «Дитяча легка атлетика» серед  вихованців шкіл- інтернатів області. Всього було 8 команд. Команда нашої школи в складі 6 учнів посіла  ІІ загальнокомандне місце і була нагороджена грамотою та кубком. А учень 11-А классу Онищенко Данило взяв участь в турнірі «Зірочки жердини», де став переможцем змагань і був нагороджений  грамотою та медаллю.

Так тримати!

Квас К.Г.

 

Переглядів: 863 | Додав: Natalya | Дата: 24.04.2015

«Рідний край, де ми живем,

Україною зовем»

Під таким гаслом в нашій школі 23 квітня пройшов усний журнал «Любіть Україну».  Підготувала цей захід для школярів 1-4 класів   бібліотекар школи  Асатрян А. В.  Його метою було виховання в учнів любові до рідного краю, до його оберегів, до співучої мови, пісні, народних традицій, інтересу до культурної спадщини свого народу. На першому поверсі  школи експонувалася виставка робіт майстрів народного мистецтва, на якій були представлені вишиті рушники, серветки, скатертини та картини.  У залі були виставлені книги українською мовою – що завершувало атмосферну картину традицій, духу України.  Діти, одягнені в українські вишиванки, читали   вірші, захоплені українськими мелодіями – водили хороводи. 

 

Переглядів: 852 | Додав: Natalya | Дата: 24.04.2015

Двічі на рік у нашій школі проводяться медичні огляди.  Традиційно, восени і на весні, в школу навідуються лікарі з Василівської районної лікарні. В п`ятницю, 24 квітня, пройшов черговий огляд. Не варто недооцінювати важливість профілактичного огляду, адже він дозволяє, якщо не уникнути, то хоча б зменшити можливі ризики перебігу захворювань у дитини, які можуть загостритися під час навчання. За даними статистики відомо, що більшість дитячого населення нашої країни має ті чи інші відхилення в стані здоров’я. За умови своєчасного виявлення проблем здоров’я вдається зберегти  у  більшості  випадків.  Впродовж навчального року збільшується навантаження на організм, і якщо є «слабкі місця», то цілком ймовірний розвиток захворювання, яке можна було попередити. 

Олена Садовська

 

 

Переглядів: 862 | Додав: Natalya | Дата: 24.04.2015

 Важко відшукати більш талановитий народ, ніж ми – українці. В нашій народній творчості таяться величезні скарби. А найбільшою її окрасою є народні пісні. Мабуть, у світі не знайдеться бодай однієї людини, яку б не зачарувала українська народна пісня. Учні 7-а класу ( вихователі Гречко О.О.,Гонтарь О.С.) презентували проект «Пісня-душа народу». Школярі планували свою діяльність та поступово реалізовували свій план. В процесі роботи школярі поставили за мету довести що, не зважаючи на своє багатовікове існування, українські народні пісні не застаріли і несуть в собі духовну красу нашого талановитого народу. І саме тому народна пісня є безсмертною, як і сам народ. Учасники проекту познайомились з легендою про українську пісню, з творчими біографіями українських співаків, досліджували видові особливості української пісні, ,відслідковували роль української пісні у творчій діяльності учнів нашої школи. Учасники проекту підготували та провели усний журнал для учнів старших класів,випустили стінгазету та створили веб-сторінку «Пісня-душа народу». Метод проектів сприяє розвитку самостійності,творчості,комунікативних навичок,підвищує рівень використання інформаційно-комп’ютерних технологій.

 

Переглядів: 1598 | Додав: Natalya | Дата: 23.04.2015

У квітні ми    разом з вчителем Гречко Н.І.  та вихователем  Марущак Ю.В. їздили на екскурсію до міста Запоріжжя у  ботанічний сад. Там росте  дуже багато різних видів дерев( фікуси, фініки, смерека, пальми, сакура, магнолії, китайська калина, соснові дерева, тропічні та інші, також багато кущів, кактусів та різних квітів. Усі  з задоволенням і зацікавленістю ознайомилися з різними видами дерев, кущів та квітів. На території саду є басейн з рибками та мавпа на ім’я Чип з якою ми  добре потоваришували. Ще в ботанічному саду є 21 гурток,  які організували самі діти. Нам  дуже сподобалася ця екскурсія. Ми дізналися багато цікавого про дерева, кущі та квіти.

Учні 4-Б класу

 

 

Переглядів: 831 | Додав: Natalya | Дата: 23.04.2015

Продовжуються змагання за звання найрозумнішого учня нашої школи. 22 квітня  учні старших класів мали можливість перевірити свої інтелектуальні здібності.

Вітаємо переможців:

Божок Ілля

Гордєвська Тетяна  

Арбузова Інна 

 

 

 

Переглядів: 854 | Додав: Natalya | Дата: 22.04.2015

Життя  росте  лише  з  любові,
Краса  людей  навчає  жить.
А  нас  уява  надихає
Дивитись,  бачить  і  творить

Рученята  в  нас  умілі
Змайструватиь усе  зуміють.
Беремось  тому  ми  сміло
Кожен  раз  гуртом  за  діло.

З  жолудів,  каштанів,  шишок
Зробимо  цікаву  мишку,
З  пір'я  зробимо  ми  птицю,
Склеїмо  з  тканини  кицю.

У квітні в нашій школі було організовано виставку поробок  з природного матеріалу. У ній взяли участь учні 1-4 класів. Метою виставки-конкурсу є популяризація  та розвиток мистецтва флористики серед вихованців школи-інтернату. Такі творчі виховні заходи допомагають пробудити в душі дитини любов до рідної природи, почуття художника, бажання випробувати свої сили,сприяють вихованню творчої особистості.

 

 

 

 

Переглядів: 1524 | Додав: Natalya | Дата: 21.04.2015

Проектна діяльність – нині одна з найперспективніших складових освітнього процесу, тому що створює умови для творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує необхідні життєві компетенції. Упровадження нових освітніх технологій- це передумова активної пізнавальної діяльності учнів: нестандартна, цікава, творча робота пробуджує у дітей інтерес до знань і сприяє емоційному, духовному та інтелектуальному розвитку школярів. Використання проектної технології у школі для дітей з особливими потребами має свою специфіку: слід враховувати вікові та психологічні особливості учнів. В освітньому процесі нашої школи використовується метод проектів. В позаурочний час діти проводять пошуково-дослідницьку діяльність. Вже стала традицією презентація проектів учнями кожного классу. Так учні 4-в класу (вихователь Польша А.В.) презентували проект «Сіль- всьому голова», учні 6-а класу (Жавжаров В.К.) - проект «Мій рідний край», 6-а класу-проект «Рушничок», 7-а класу (Гречко О.О.) - проект «Пісня-душа народу», 8а, 8бкласів (ТищенкоО.А,ВолковаТ.М.)-проект «Кімнатні рослини», 11-а та 12-а класів (Рубан В.М.,Горбенко В.М.)- проект «Ми-волонтери !» Учні вчаться планувати та реалізувати свої плани,  використовуючи різноманітні ресурси. Вони працюють в бібліотеці, спілкуються з батьками та вчителями, вчаться використовувати різноманітні інтернет-ресурси та як продукт проекту створюють веб-сторінки.

  

Переглядів: 840 | Додав: Natalya | Дата: 18.04.2015

У всех великих людей не 2 даты в жизни: рождение и смерть, а только одна – рождение. К таким людям можно по праву отнести А.С.Пушкина. Со дня его рождения прошло 215  лет, но мы и сегодня с интересом знакомимся с биографией великого поэта, читаем его произведения, учим наизусть стихи. Пушкин приходит к нам в детстве вместе со своими сказками о рыбаке и рыбке, о мертвой царевне и семи богатырях… В школьные годы мы читаем прекрасные стихи поэта о природе и читаем наизусть « Унылая пора ..», узнаем о самом близком человеке – няне Арине Родионовне, учимся у Пушкина дружить и ценить дружбу « Мой первый друг, мой друг бесценный…». Ученики 9-11 классов нашей школы-интерната заинтересовались темой любви в лирике поэта, изучили неизвестные им раннее факты биографии, письма поэта, воспоминания современников и пригласили старшеклассников школы-интерната литературный салон на программу « И не твоя вина, что ты была прекрасна…»

«Живая красота» — вот, наверное, лучшее и наиболее точное определение поэзии великого Пушкина,  потому что за прекрасными пушкинскими строками стоят не менее прекрасные женщины - вдохновительницы этой «живой красоты», музы великого поэта.

Пушкин любил много раз. Были в его жизни и мимолетные увлечения, и серьезное глубокое чувство. А. С. Пушкин имел удивительный талант — передавать все оттенки чувств в своих стихах.
Известно, что Пушкин написал 800 стихотворений, из них почти 300  посвящены теме любви.

 …Звучит нестареющий  вальс. В зале кружатся в его  ритме дамы с кавалерами. Наряды, прически, вееры, одухотворенные лица  – все передает обстановку светских салонов начала XIX  века. Даже Пушкин с портрета на стене с доброй иронией во взгляде наблюдал  за этим действом. Появляется Пушкин-лицеист ( его роль ответственно и душевно  исполнил ученик 9-В класса Киричек Стас ) в окружении юных муз. « Первая любовь… Она всегда самая нежная, самая трепетная.  Катенька Бакунина, сестра лицейского товарища Пушкина, стала первой любовью поэта», –  как звон колокольчика, звучит в зале  нежный  голос  Алексеевой Влады ( 9-А кл.)о девушке, которая вошла в историю как первая, самая чистая любовь поэта.

Оля Волович ( 9-В кл.) привлекла внимание слушателей салона тем, что представила «утаенную любовь поэта» – Марию Волконскую. Юная восторженная Олечка так   передала пушкинское отношение к 14-летней Марии, что все поняли, что любовь к Марии Раевской Пушкин свято хранил в своей душе и пронес через всю жизнь. Это еще раз подтвердил Стас, прочитав стихотворение « На холмах Грузии лежит ночная мгла», адресатом которого являлась Мария.Закончилась юность поэта. Позади остался лицей, школьные друзья. Впереди – новые встречи и житейские  проблемы. В этот период поэт любит и страдает, а все оттенки своих чувств передает в стихах. Повзрослевший, возмужавший Пушкин ( его роль по-взрослому  уверенно сыграл Божок Илья – ученик 9-А кл.) оживленно беседует с дамами сердца.

Елизавета Савельевна Воронцова, Анна Керн, Екатерина Ушакова, Анна Оленина… У каждой из них своя неповторимая судьба и каждая оставила яркий , незабываемый след в жизни и  творчестве поэта. Мария Гедикова (9-А кл.) так проникновенно поведала о человеческих качествах Воронцовой, что сразу стало ясно, почему такие люди, как Александр Сергеевич, без памяти в нее влюблялись. Интересно было слышать и историю с кольцом-талисманом, которым  Пушкин  очень дорожил и никогда не расставался с подарком Елизаветы Савельевны. Читая наизусть это стихотворение, Божок Илья сумел передать всю палитру чувств, которые бушевали в то время в душе поэта.

Но была в жизни поэта удивительная история любви. Окрыленный великим чувством , Александр Сергеевич пишет стихотворение « Я помню чудное мгновенье». Кому посвятил поэт эти строки? Музой поэта стала Анна Петровна Керн. Юлечка Машкина (7-А кл.) с большим волнением поведала посетителям салона об этой удивительной странице жизни поэта «Прошло пятнадцать лет. Пушкина уже не было в живых, но удивительная история этого стихотворения продолжалась. Судьбе было угодно, чтобы путь его еще раз соприкоснулся  с судьбой Анны Керн. Красотой стихов Пушкина пленился композитор Михаил Глинка. Он положил их на музыку и посвятил романс в 1840 году дочери Керн, в которую был страстно влюблен. А похоронена Анна Керн на кладбище недалеко от города Торжок. На ее могильной плите  написаны  пушкинские строки « Я помню чудное мгновенье…».Как завоженный, слушал зал роман М.Глинки

« Я помню чудное мгновенье» в жестовом исполнении Ильи Божка.

Поведали «свои» истории и Екатерина Ушакова ( Яна Родькина из 9-Акл.) и Анна Оленина ( Болгарина Настя из 7-А кл.)

«Творец Тебя мне ниспослал, моя Мадонна,         

Чистейшей прелести чистейший образец», - этими словами Пушкина мы открыли  самые прекрасные и самые трагические страницы в жизни Пушкина. Они связаны с именем Натальи Николаевны Гончаровой. По шутливому  признанию поэта, Наталья Гончарова была сто тринадцатой его любовью. Но это было такое всеобъемлющее чувство, которое захватило его совершенно. Бурная молодость прошла, настала пора зрелости. Поэт мечтал о семье, детях, о тепле домашнего очага. Он встретил Натали Гончарову в декабре 1828 года. Пушкину было почти 30, а Натали – 18 лет. Роль зрелого поэта  мастерски исполнил воспитатель школы Жавжаров В.К., роль юной Натали досталась очаровательной Настеньке Русановой (9-В кл.) , а жену

Пушкина, хранительницу домашнего очага, представила Мельничук Аня (11-А кл.). Звучали письма поэта, его поэтические строки, написанные в  этот период. 6 лет Наталья Николаевна и Александр Сергеевич  прожили вместе. В семье  родилось  четверо детей. Старший - Григорий, потом Наташа, Александр и самая младшая – Мария.

Очень тяжело Наталья Николаевна  пережила  смерть  поэта. Пушкин просил жену ходить по нему в трауре два года. Натали соблюдала его семь лет…  В новой семье родилось еще три дочери: Александра, Елизавета и Софья. Наталья Николаевна никогда не забывала поэта, и к этому ее чувству  Ланской П.П. ( новый муж ) относился с большим тактом и уважением. Как благодарность этой женщине прозвучала песня Евгения Мартынова « Натали», которую жестами исполнили Стас, Илья и Виталий Кириллович.

Нам, людям, живущим в 21 веке, трудно судить о нравах, поступках и жизни века 19. Да и, думаю, ни Александр Сергеевич, ни Катенька Бакунина, ни

Анна Керн или Анна Оленина и Наталья Николаевна совершенно не нуждаются в нашем одобрении или осуждении их отношений. Они прожили свою жизнь. Прожили так, как могли. Безусловно, они любили. И доказательством тому служат прекрасные поэтические пушкинские строки. Александра Сергеевича  нет в живых уже 178 лет, но нам интересна его жизнь, мы с увлечением  читаем об адресатах его любовной лирики. И  сегодня  есть только великий Поэт, есть его Музы и есть прекрасные строки

1.« А сердце вновь горит и любит оттого,

Что не любить оно не может…»

2. «Я вас любил…»

3.«Я помню чудное мгновенье…»

4.« Творец тебя мне ниспослал , моя Мадонна,

      Чистейшей прелести чистейший образец»

5.«И НЕ ТВОЯ ВИНА, ЧТО ТЫ
      БЫЛА ПРЕКРАСНА»

Закончилась эта удивительная встреча чаепитием с сервировкой стола в стиле XIX века и с так любимым Пушкиным вишневым и крыжовниковым вареньем. Все сошлись на мнении , что дети с проблемами слуха очень тонко чувствуют красоту, чистоту , добро, отзывчивость, умение и способность  прощать, искренне любить – все то, чему учит жизнь и творчество великого Поэта.

 

                                          Л.Ф.Квас, учитель русского языка и литературы

                                                      Каменской спецшколы-интерната.

 

  

Переглядів: 883 | Додав: Natalya | Дата: 16.04.2015

У рамках Обласної благодійної акції «Великодній кошик солдату» діти активно залучилися до збору кошиків та листів-вітань.  У шкільній кухні учні  11-12 класів  пекли пасочки, розфарбовували писанки. Учні молодшої школи підготували вітальні малюнки, зробили чудові обереги для солдат.

 

 

 


Цілу купу листівок та малюнків, різних виробів із щирим серцем та відкритою душею було підготовлено нашим воїнам на Сході України. Головним побажанням для воїнів української армії від школярів  були побажання миру на нашій землі, здоров’я. Сподіваємося, що солдати відчують підтримку та турботу дітей та учнівської молоді, які висловили свою активну громадянську позицію. Цей «Великодній кошик» допомогли передати представники фонду «Солдатские матери. А з передової від наших військових  волонтери  привезли велику подяку, підписаний воїнами прапор  і Великоднє вітання кожній родині.

Переглядів: 929 | Додав: Natalya | Дата: 15.04.2015

9 квітня пройшов конкурс «Учень року» серед учнів 2 – 4 класів інтенсивної педагогічної корекції.  В ньому приймали участь шість учнів: Григоренко Владислав  2 –А клас, Андрєєв Руслан  2 – А клас, Сапа Софія  3 – А клас, Тинкалюк Семен  3 – А клас, Сальніков Антон  4 – А клас, Щербина Давід  4 – А клас. Конкурс складався з трьох турів: «Розминка», «Битва знавців», «Непереможені». Всі учні під час перших двох турів показали свої знання та ерудицію, але до третього туру вийшли позмагатися  Григоренко В., Андрєєв Р., Сальніков А.          

В ході третього туру учні показували хороші знання по категоріям: «Природа і ми», «Мовознавець», «Математика», «Загальні питання». Переможцем конкурсу став Сальніков Антон, учень у – А класу, який набрав найбільшу кількість балів і показав найкращі знання.   Вітаємо Антона з перемогою!

Сінченко С.Г., керівник МО вчителів початкових класів інтенсивної педагогічної корекції

Переглядів: 830 | Додав: Natalya | Дата: 10.04.2015

9 квітня відбувся конкурс «Учень року- 2015» серед 3-4 класів дітей з вадами слуху. В конкурсі прийняли участь шість найкращих учнів серед 3 – 4 класів, вибраних по результатам олімпіад. Це : Тюрюкова Тетяна, Коновалов Олександр, Камчієва Каміла, Ісенко Софія, Двігуліна Аліна, Бублік Микита. Знання дітей оцінювалися за  чотирма етапами:  І – «Моя сім’я», де діти розповідали про свою родину, ІІ – «Розминка», ІІІ – «Категорія знань». У цій категорії діти показали свої знання з математики, розвитку мовлення, української мови, природознавства. За  результатами цього конкурсу вийшли до фіналу  два учні: Тюрюкова Тетяна та Бублік Микита. В  заключному ІV  етапі – « Дуель» визначився переможець конкурсу. Ним став учень 4-Б класу Бублік Микита.

Кожен з учнів показав свої знання з різних категорій знань. Ісенко Софія, Двігуліна Аліна – кращі  знавці рідної мови; Коновалов Олександр, Камчієва Каміла – кращі знавці з математики ; Тюрюкова Тетяна – кращий знавець рідного краю. Ці діти  будуть нагороджені грамотами за успіхи в навчанні.   Так тримати!

 

Стрішко Л.В., керівник МО вчителів початкових класів

Переглядів: 795 | Додав: Natalya | Дата: 10.04.2015

Нещодавно учні 2- Б класу їздили на екскурсію до Малобілозерської естетичної гімназії – інтернату «Дивосвіт». Територія гімназії вразила своїм зовнішнім виглядом. Все подвір’я гімназії прикрашене об’ємними керамічними скульптурами, виготовленими руками учнів в гімназійній майстерні. Ми потрапили немов до казки. Зайшовши до навчального закладу нас гостинно зустрів дитячий фольклорний колектив. Вони співом і короткими відомостями у віршованій формі розповіли  про своє життя в «Дивосвіті». Діти з захватом дивилися виступ. Після виступу учнів  була проведена екскурсія по навчальному закладу і його території. На початку екскурсії екскурсовод Ольга Григорівна показала пізнавальний мультфільм «Пригоди колобка», створений учнями гімназії. Під час екскурсії закладом нам розповідали, чим займаються учні в гімназії, як проводять свій вільний час. Дітей в навчальному закладі вчать малюванню і живопису, вони займаються ліпленням, відвідують заняття з декоративно-ужиткового мистецтва і уроки технології художньої кераміки. Також ми відвідали музей під відкритим небом. На подвір’ї  музею старшокласники разом з батьками спорудили культурні пам’ятки побуту рідного села: млин – вітряк, криницю з журавлиним ключем, плетений з лози тин, лелечине гніздо, віз з гончарним крамом,  ділянку ярмаркової площі. Старовинні керамічні вироби, зібрані  гімназистами та мешканцями села, поклали початок музею гончарного мистецтва, який ми також відвідали.

Після екскурсії по музею гончарства і етнографії діти прийняли участь  у виготовленні виробів із глини. Разом з фахівцем, який проводив майстер – клас, діти ліпили ведмедиків. Учням дуже сподобалося працювати з глиною. Педагоги гімназії розповіли про спосіб приготування глини та показали піч для випалення глини і розказали як вона працює.

Гостинні господарі запросили всіх учасників екскурсії до столу, за яким пригощали варениками з картоплею та чаєм. Діти були в захваті від екскурсії до «Дивосвіту».

В.М. Дериведмідь, вчитель

Переглядів: 907 | Додав: Natalya | Дата: 04.04.2015

Незабаром в кожен дім прийде світлий Великдень. Це радісне свято асоціюється з  добром і щедрістю, початком нового життя. З освячених  духмяних пасок,  яскравих крашанок та писанок починається великодній обід. Їх дарують  на знак поваги, любові, з побажанням добра. Писанки здавна є своєрідним оберегом у хаті. Ще легендарний О. Довженко наголошував, що «писанка – це неповторне багатство. Його треба берегти, як безцінний скарб! Нам слід пишатися ним перед усім світом».

В Кам’янській школі-інтернаті  пройшли майстер-класи з  писанкарства, в яких брали участь як дорослі, так і діти. На жаль, в Запорізькому краї  писанкарство  недостатньо поширений вид мистецтва. Але з року в рік, із зростанням національної свідомості українців, навчання розпису яєць стає все більш актуальним. Вагомий внесок в популяризацію писанкарства роблять наші земляки, такі як: Галина Павлів  (заслужений майстер народної творчості, член Національної спілки майстрів народного мистецтва м. Запоріжжя), Ліна Олефіренко  (майстер народної творчості, викладач гімназії мистецтв «Дивосвіт» с. М-Білозерка), Олена  Яценко (майстер народної творчості, викладач ЗНУ м. Запоріжжя) та інші. Саме у цих майстрів перейняла досвід Віра Лебідь, яка народилась в селі Кам’янське. Вона стала майстром народної творчості вже в 17 років, навчаючись у Запорізькому січовому колегіумі. Розвиток культури та відродження народних  традицій в рідному краї, особливо писанкарства, є принциповим для неї як щирої патріотки України.

Цікаво, що юна писанкарка здобула початкову освіту в Кам’янській школі-інтернаті. Віра, нині студентка КНУ ім. Шевченка, з вдячністю згадує своїх викладачів, які привели її в світ творчості і перших вчителів Маркову Лесю Володимирівну та  Демченко Лілю Анатоліївну.  Учасниця багатьох  творчих  виставок і конкурсів, пленерів, фестивалів у Києві, Запоріжжі , Польші з радістю погодилась провести майстер-класи в стінах рідної школи-інтернату. Групи педагогів та вихованців прослухали теоретичний курс і здобули навички підготовки яєць до розпису, приготування фарб і  навчились головному - працювати  писачком.        Озброєні знаннями, талановиті дівчата та хлопці, затамував подих, своїми руками оздоблювали  писанки різноманітними орнаментами та  християнськими символами. Найбільш активними були учні 4а класу (класний керівник Сизоненко Вікторія Михайлівна), вихованці Клубу вихідного дня Стецура Іван, Благодіров Артем, Тюріна Катя, Ясірова Аня та інші  (вихователь Лебідь Олександр Іванович). Радість творчості відчули навіть найменші вихованці Шмуратко Даніл, учень П-Б класу  та Бікіньова Настя із дошкільного відділення, які освоїли технологією створення крапанки.  Так, в  школі-інтернаті створено студію писанкарства. Кращі роботи оформлені в тематичні композиції і надіслані на конкурс «Писанкове диво».

Олена Лебідь

     

 

 

 

Переглядів: 846 | Додав: Natalya | Дата: 04.04.2015

В рамках місячника з профорієнтації випускники Кам'янської спецшколи-інтернату відвідали Василівський районний центр зайнятості. Начальник відділу активної підтримки безробітних Паналь Наталія Костянтинівна провела цікаву екскурсію по центру,  розповіла, чим займаються в приймальному секторі, у відділі з працевлаштування, відвідали інформаційний зал з переглядом презентації «Професії навколо нас». Потім Наталя Костянтинівна відповіла на запитання школярів. Екскурсія була повчальна, діти практично навчилися, як можна працевлаштуватися. Потім учні  12 класу відвідали музей - садибу Попова. Школярів зустріли з радістю. Екскурсовод провела екскурсію по чотирьох залах музею, де зібрано багатий історичний матеріал. Провели огляд території садиби Попова. Учні захоплювалися архітектурою  будівель.За організацію екскурсії учні 12-А класу вдячні директору школи Панченко Г.В., завучу Скориці Н.В., своєму класному керівнику  Ярмоленко Є.Г., вихователю Горбенко В.Н. і водієві Григоренко А.В.

   

Переглядів: 830 | Додав: Natalya | Дата: 31.03.2015