$, 30.04.2024, 02:11
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 19 20 »

Напередодні Новорічних свят   у стінах школи  відбувся традиційний конкурс "Замість ялинки зимовий букет". Участь у ньому взяли учні П - 12 класів. Дитячій фантазії не було меж. При створенні композиції діти використовували різні матеріали: комп'ютерні диски, насіння різних рослин, новорічні прикраси та інші матеріали.

Основною метою даного конкурсу є збереження лісових красунь, адже новорічну композицію можна створити із матеріалів, які щоденно людина використовує у своєму житті.

Переглядів: 853 | Додав: Natalya | Дата: 05.12.2014

Підтримка потрібна всім людям без винятку,

 але особливо її потребують люди з обмеженими можливостями.

 

Нагадуванням про тих, хто має проблеми зі здоров’ям  та потребує нашої уваги і допомоги – є Міжнародний день інвалідів. Тому щорічно 3 грудня у стінах Кам’янської школи-інтернату проходять заходи, присвячені  цьому дню.

   Заклад є особливим, і не тільки тому що він є інтернатом, а тому, що в ньому навчаються і розвиваються діти з особливими освітніми потребами з усієї Запорізької області. Cьогодні у закладі навчається 240 дітей.  Більша частина, 130 дітей мають статус дітей-інвалідів. Так сталося у житті цих дітей, що з перших днів життєвого шляху вони відчули свою особливість. Але держава, а школа є представником держави, створила всі умови, щоб ці діти не відчували своїх проблем. Ми сьогодні пишаємося нашими красивими, щасливими, талановитими дітьми.

   На захід, присвячений Дню інвалідів завітали почесні гості – представники влади

перший заступник голови Запорізької облради  Абдурахманова С.П., депутат Запорізької  облради, директор Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Пашков В.В., помічник народного депутата Бандурова В.В. – Кошеленко В.О., помічник депутата Запорізької облради Грачова С.В. – Марія.

   А також наших давніх друзів-спонсорів -  голова профспілкового комітету ЗЗРК Григорчук О.С. та підприємець Кузькін Є.В.

Вдячні за теплі слова та подарунки вихованці закладу продемонстрували своє мистецтво - пісні у жестовому виконанні, танці, вірші.

    Концерт урочисто відкрили гімном України. Досить проникливим був виступ нашої випускниці Лисиці К.Г. з піснею у жестовому виконанні «Тиша». Безпосередніми і щирими були танці «Карапузи», «Рок-н-рол», «Парасолька», «Два кольори», «Зарядка». Примушували тремтіти дорослі серця і пісні у жестовому виконанні наших діточок: «Нарисуем этот мир», «Літо», «Квітка – душа», «Гномики» та «Не уроните шарик». Пісня у жестовому виконанні дарує можливість нечуючим людям доторкнутися до прекрасного світу пісні.

    Ведучі розповіли присутнім про досягнення вихованців школи-інтернату протягом 2014 року: учасники танцювального ансамблю «Ритм» отримали 1 місце на Міжнародному благодійному фестивалі дитячої  творчості «Дивосвіт»; ансамбль  жестової пісні «Співочі  руки» був першим на YІІІ Міжнародному фестивалі дитячої  творчості «Назустріч мрії» м. Київ; учні 9-10 класів отримали  І місце в обласному конкурсі плакатів «Обирай творчу професію»; призові місця (ІІ-ІІІ) здобули учасники Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового  та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» .

   Першими були наші вихованці і на обласних змаганнях з настільного тенісу серед інвалідів в м. Запоріжжі,  друге місце отримали юні баскетболісти у Всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе» в таборі «Молодій гвардії» в Одесі. П’ять разів підряд команда школи була переможцем в обласних змаганнях «Дитяча легка атлетика» серед вихованців шкіл-інтернатів.

Саме такі заходи дають можливість поглянути на дітей-інвалідів як на рівних.

     В школі-інтернаті створюються умови для розвитку всіх, хто прекрасно ліпить, вишиває, малює, танцює, співає або досягає високих показників у спорті, бо працівники закладу впевнені – кожна дитина-інвалід особлива своїми здібностями, талантами та можливостями.

Переглядів: 858 | Додав: Natalya | Дата: 04.12.2014

   З 17 по 28  листопада в школі  було проведено  тиждень педагогічної майстерності вихователів початкових класів, в якому брали участь 11 вихователів. Кожен вихователь мав можливість продемонструвати свої творчі наробки, поділитися досвідом роботи, запропонувати впровадження в свою педагогічну діяльність елементи інтерактивних технологій.

     Тиждень педагогічної майстерності розпочала Золотаренко О. Г. з години спілкування  «Людина починається з добра», розповіла вихованцям цікаву казку  «Добро та Зло», на основі казки  закріплювала знання дітей про позитивні якості людей.  Марущак Ю. В. та Польша А.В. під час спортивної розваги «Козацькі забави» розщирювали  в учнів 4 Б та 4 В  знання про козацтво, козацьку мужність; розвивали у дітей спритність та швидкість. Куц І. Г.  в ході пізнавально-розважальної гри «Казкова мандрівка»  з вихованцями 4-А класу пригадала героїв улюблених літературних казок, їх авторів, країни, де вони народилися, де вони  писали свої книги. П-Б клас разом з вихователем Кабаченко М. В. продемонстрували як можуть грати в дидактичні ігри «Овочі та фрукти»,  серед  усіх учнів найактивнішою була Шеховцова Катерина. Вихователь 3-Б класу Баришова Т. С.  проводила заняття з мовних ігор,  закріплювала та систематизувала знання дітей про різноманітний світ тварин; заняття було збагачене яскравими  малюнками тварин та об’ємними конструкціями їх будинків.  Григоренко О. М з  учнями 2-Б класу проводила турнір «Веселі, грайливі та кмітливі». Притика А.С.  під час заняття з образотворчої діяльності робила з дітьми аплікацію з природного  матеріалу «Метелик»; формувала в учнів уміння й навички роботи з сушеним листям, виховувала  відповідальність за доручену справу. Учні 3-А класу разом з вихователем Григоренко Л. Г. запросили всіх учнів молодших класів на музичну вітальню «На хмаринці пролетіла осінь мила, позолотіла!». Під час виховного заходу закликали маленьких глядачів бачити красу осені, милуватися її дарами. Тиждень педагогічної майстерності завершили   вихователі 1-А та 2-А класів - Гриб К. О. та Полоннік Н. В. годиною патріотичного дозвілля «Моя земля – земля моїх батьків».  Виховний захід  розпочали Квас Я., Корсун А. та Савельева А., саме ці учні   зустрічали  глядачів з короваєм та сіллю. Під час виховного заходу вихователі  виховували любов та повагу до батьків та  Батьківщини.

   На основі річного плану  і місячника школи   «На паралельних дорогах прав та обов’язків»  Золотаренко О. Г. та Куц І. Г.  організували  вернісаж юних художників «Світ прав дитини». Учні П- 4 класів мали можливість проявити свої творчі здібності та фантазії.

Переглядів: 884 | Додав: Natalya | Дата: 30.11.2014

Щорічно у четверту суботу листопада наш народ вшановує пам’ять жертв голодоморів в Україні. Цими днями колектив школи-інтернату долучився до жалобних та інформаційно-просвітницьких заходів, які присвячені тематиці Великого Голоду. У нашому навчальному закладі протягом 19 – 24 листопада 2014 року педагоги проводили із  школярами тематичні виховні години: «Скорботна свічка пам’яті святої», «Рукотворний голод», «Не згасне пам’яті вогонь», «Лиха коса голодомору» та інші. У шкільній бібліотеці була організована виставка-огляд тематичних збірок, творів мистецтва, які відображають події, пов’язані з Голодомором, увічнюють пам'ять його жертв. 22 листопада 2014 року, у День пам’яті жертв голодоморів, вихованці школи долучилися до традиційної громадянської акції «Запали свічку», до загальнонаціональної хвилини мовчання. Також 24 листопада вихователями школи організовано  перегляд і обговорення відеофільмів, які присвячені Голодомору 1932-1933 років в Україні.

 

Переглядів: 758 | Додав: Natalya | Дата: 25.11.2014

«Не запитуйте країну, що вона може зробити для вас.
Запитайте, що ви можете зробити для своєї країни».


           Волонтерський рух є головним напрямком діяльності учнівського самоврядування. Діяльність школярів-волонтерів відбувається на засадах власної волі.   Даний напрямок роботи виховує  у дітей  такі моральні цінності, як милосердя, толерантність, працелюбність, прагнення до взаємодопомоги, активізує процеси згуртування учнівського колективу.

Зони діяльності волонтерського руху: допомога у веденні господарства ветеранам, самотнім людям, людям похилого віку, традиційні щорічні заходи із запрошенням ветеранів на свята, догляд за меморіалом. Посильну допомогу  надають учні – волонтери 5-12 класів.  Наша волонтерська діяльність змінила нашу філософію життя. Ми стали помічати те, на що раніше не звертали уваги,  побачили, скільки людей потребує допомоги та підтримки, тому завжди раді допомогти.

            Будучи складовою частиною виховання в цілому, волонтерська діяльність впливає не тільки на свідомість, але і на відповідну сторону поведінки, формує переконаність у необхідності відкрити душу на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого слова, співчуття, розуміння.
Активну участь у волонтерському русі  взяли класні колективи 5-12 класів.

Учні 11-а класу допомагали Судаковій Галині Арсентієвні. Діти викопали та вирізали парослі вишняку,  вигребли та склали на компостну кучу опале листя, підрізали гілля дерев. Галина Арсентієвна була дуже вдячна за надану допомогу. 12-а клас, на прохання Бендер Георгія Михайловича та Бендер Ніни Гаврилівни, надав допомогу цій сім’ї. Учні сумлінно працювали, старалися.  Діти склали заготовлені на зиму дрова, вигребли та винесли опале листя. Учні 7- та  6-а класів разом з учнями 9-б класу допомогли Голуб Валентині Іванівні. Волонтери скопали присадибну ділянку біля будинку Валентини Іванівни. Вона була дуже вдячна за надану допомогу.

Цю розповідь хочеться закінчити девізом волонтерського загону нашої школи:
Поспішайте робити добро…

 

 

 

 

Переглядів: 838 | Додав: Natalya | Дата: 21.11.2014

20 листопада у нашій школі відбувся конкурс «Козацькі забави», який організували вихователі Польша А.В та Марущак Ю.В. Участь взяли дві команди «Козачата» (4-Б клас) і «Соколята» (4-В клас)Учасники змагань виявилися кмітливими, дотепними, спритними, сильними та веселими. Такі свята сприяють розвитку фізичних вмінь та навичок учнів, захоплюють їх, вчать працювати в команді та бути дружніми. Як справжні козаки,  діти були згуртованими,  допомагали один одному. В кінці змагань команди потисли руки суперникам та були нагороджені грамотами. Підсумки змагань показали, що у нас зростає гідна зміна юних козачат. Так тримати! Всі глядачі були вдячні  педагогам за вдало підготовлене свято.

Переглядів: 886 | Додав: Natalya | Дата: 20.11.2014

Наш трудовий колектив виконав свій патріотичний обов‘язок- допоміг двом  молодим бійцям - учасникам АТО, які отримали  складні поранення, потребують матеріальної допомоги та проживають у Василівському районі. Загальна сума допомоги 10 200 грн, по 5 100 кожному.

 Олександр Гринь, 28 років, житель с. Орлянка.  У складі 93-ої окремої механізованї бригади з квітня цього року воював на сході України впродовж чотирьох місяців. Лихо спіткало його під Артемівськом, коли колона потрапила в засідку. Під бесперервними обстрілами бойовиків Олександр із побратимами дуже довго чекали на підкріплення. За свою мужність і героїзм він розплатився здоров'ям - чоловік отримав серйозні травми ніг і потребує тривалої реабілітації, а в майбутньому - імплантації обох колінних суглобів. На даний час   пересувається тільки в інвалідному візку.

Найгіршим же є те, що вже 3 місяці він не може отримати довідку з військової частини про участь в АТО; без цього папірця Олександр не матиме статуса учасника бойових дій, а  отже жодних соціальних виплат і матеріальної компенсації.

Ільницький Максим, с. Мала Білозерка, 1986 р.н., не одружений. Проживає з  матір’ю, якій 75 років. Коли мати дізналася про поранення сина, потрапила до лікарні з інфарктом.

Військовий з 23-го батальйону територіальної оборони Максим Ільницький добровільно зголосився захищати рідну країну ще в квітні. Довгі місяці пробув в зоні АТО під Маріуполем. 5 вересня в складі танкової колони батальйону, яка рухалася в Новоазовськ, хлопець потрапив під обстріл. Їх колону розбили бойовики, загинули троє українських захисників. Максиму осколком перебило ногу, у нього була контузія,  хлопець   дивом вижив. Боєць 2 км повз від місця обстрілу з простреленою ногою, втратив багато крові.  Максим на протязі двох місяців проходив лікування. За його  життя і здоров'я боролися медики Дніпропетровського госпіталю, а потім вінницькі лікарі. Він переніс ряд складних операцій  попереду ще декілька. Пересувається на милицях. У Запоріжжя захисник приїхав 19  листопада.

Переглядів: 926 | Додав: Natalya | Дата: 20.11.2014

15 листопада  у  Запорізькому обласному центрі художньо – естетичної творчості учнівської молоді проходив Обласний конкурс пісенної творчості   міжнаціональних культур «Зоряниця». На конкурсі приймали участь діти з м. Полтави, Нікополя, Запорізької області. Честь нашої школи захищали Терновська Валерія, учениця 3 – А класу, та  Щербина Давид,  учень 4 –А класу. До уваги журі були представлені українські  народні  жартівливі пісні  «Од Києва до Лубен», «Та орав мужик край дороги». Учні зайняли почесне 3 місце.

Молодці ! Так тримати!

 

Переглядів: 856 | Додав: Natalya | Дата: 15.11.2014

Колектив вчителів початкових класів з вадами слуху – творчий колектив, в якому працюють обдаровані педагоги, які мають високу науково-теоретичну і методичну підготовку, досконало володіють сучасними формами і методами розвиваючого навчання. Весь час спрямовують свою діяльність на вдосконалення та систематичне впровадження інноваційних форм навчально-виховної роботи з учнями . Результатом їх діяльності стають нові моделі . Учителі намагаються створити такі умови для розвитку особистості, за яких розкриваються унікальні здібності, властиві кожній дитині, виховується активний громадянин демократичного суспільства. Про це свідчать уроки з ІКТ.   Кожного класовода хвилює питання , як зробити навчання цікавим . Такі вчителі як:  Дериведмідь В.М., Стрішко Л.В.Спічка Л.М. своє завдання як учителя бачать в тому, щоб розвинути інтелектуальні здібності своїх учнів , підтримати їхнє бажання вчитися , допомогти дітям досягти успіху . Кожен урок, проведений вчителями , – це цікава подорож з дітьми у світ науки, це і гра , і пізнання нового, і радість творчого пошуку . Це час зростання особистості учнів , їх розумового розвитку , психологічного комфорту . Зміст праці вчителі збагачують за допомогою різноманітних інноваційних методів і прийомів . Їх уроки відзначаються логічною завершеністю , умотивованістю , оптимальністю вибору форм і методів роботи .  Савенко О.Д.,Гречко Н.І. постійно спонукають учнів працювати в парах і групах. Вчителі люблять своїх вихованців , допомагають їм усвідомити свою індивідуальність і неповторність , кожного дня під час уроків і в позакласній діяльності створюють для учнів ситуацію успіху . Особливо багато уваги вчителі приділяють посиленню ролі самостійної практичної і розумової пізнавальної діяльності , розвитку навичок самоконтролю в процесі цілеспрямованого пошуку знань . Застосовують ігрові ситуації,  завдання на кмітливість , здогадку тощо .

У  цьому навчальному році члени методичного об’єднання провели низку відкритих уроків. Уроки вчителів початкової школи відрізняє високий професійний рівень педагогічної майстерності, творча активність учнів, демократичний стиль спілкування.

Методичний тиждень проходив з  10.11.14  по  14.11.14  на якому було проведено:

4  відкритих уроки  , конкурс малюнків «Моя Батьківщина – Україна» та пізнавально –розважальний захід «Люби й шануй Україну».

Гречко Н.І. провела урок  з української мови в 4-Б класі на тему :  «  Складання речень, змінюючи іменники за запитаннями ». Урок був побудований на практичному матеріалі здобуття нових знань. Вчитель вміло використовувала вправи для формування граматичного ладу мови. Було видно, що цей урок був тісно пов'язаний з попередніми уроками та наступними: так як попереджує мовні помилки вживанні і побудові речень, закріпленні вмінь переводити пасивний словник в активний.

Урок  математики в 1-Б класі провела Спічка Л.М.   Тема уроку: «Числа другого десятка. Розв’язування прикладів і задач в межах 10». Урок проходив в ігровій формі  з використанням казкових героїв, дидактичних ігор. Він був яскраво оформлений. Вчитель вміло підібрала форми роботи, що сприяли успішному засвоєнню знань. На уроці було використано багато диференційованих завдань та різноманітних видів робіт  з врахуванням індивідуальні особливості учнів.

Савенко О.Д. провела урок  української мови в 2-Б класі. Це був підсумковий урок з теми «Іменник».   Вчитель використала на уроці різні форми і методи роботи, було багато диференційованих завдань, діти перевіряли завдання один у одного. Дітям  було дуже цікаво на уроці, вони з великим задоволенням виконали всі завдання. На цьому уроці було чітко видно, як можна досягти результату при вивченні важкої теми і великого об’єму матеріалу, якщо вдало організувати підготовку до уроку.

Дериведмідь В.М.  було проведено урок   української мови в 1-Б класі.Тема уроку: «Уживання апострофа. Правила написання слів з апострофом». Урок проходив як казка- подорож  у країну знань. Учитель багато приділяла уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей. Підібраний матеріал був спрямований на практичну діяльність учнів, що сприяв кращому засвоєнню даної теми. Добре виправлялись мовні недоліки учнів, були враховані індивідуальні особливості учнів. На уроці було багато диференційованих завдань та різноманітних видів робіт.

Савенко О.Д., Дериведмідь В.М.  провели пізнавально-розважальний захід «Люби і шануй Україну». На цьому заході вчителі  закріпили і поширили знання учнів про нашу державу, про народні та державні символи України. Формували громадянські якості: патріотизм, людяність, повагу до людей, заохочували творити добро, рости гідними громадянами своєї Батьківщини. До проведення заходу були залучені учні 1-4 класів з вадами слуху та із затримкою психічного розвитку. На святі лунали вірші та пісні про Україну, були виконані  танці. Учні школи з захопленням дивилися свято.

Показником ефективності методичної роботи вчителів молодших класів з вадами слуху  у школі є задоволення, яке отримують учителі від своєї праці, створення в педагогічному колективі творчої атмосфери, позитивного морально – психологічного клімату. Вчителі початкової школи турбуються про те, щоб учні почували себе затишно і комфортно.  Як сонце і тепло необхідні для розквіту квітки, так любов, повага і беззастережне прийняття кожного є передумовою розквіту педагога – майстра, творчого вчителя, здатного виховати обдаровану особистість.

Переглядів: 807 | Додав: Natalya | Дата: 15.11.2014

13 жовтня в школі пройшов пізнавально-розважальний захід «Люби і шануй Україну». На цьому святі вчителі  Савенко О.Д., Дериведмідь В.М., сурдопедагог  Рубан Т.В., вихователь  Григоренко О.М. закріпили і поширили знання учнів про нашу державу, про народні та державні символи України. Формували громадянські якості: патріотизм, людяність, повагу до людей, заохочували творити добро, рости гідними громадянами своєї Батьківщини. До проведення заходу були залучені учні 1-4 класів з вадами слуху та із затримкою психічного розвитку. На святі лунали вірші та пісні про Україну, були представлені  танці.Учні школи з захопленням дивилися свято. 

 

Переглядів: 885 | Додав: Natalya | Дата: 14.11.2014

14 листопада  у дитячому садку пройшло родинне свято  «Осіння казка». В гості до дошкільнят завітала чарівниця Осінь, яка подарувала їм казку, солодкі подарунки та гарний настрій. Діти ж у відповідь гарно розповідали віршики про осінь, співали   пісні та танцювали таночки. В кінці свята Осінь разом з дітьми водила осінній хоровод. Свято   дуже сподобалося як дітям, так і  присутнім гостям і батькам, а діти  знову запросили Осінь в гості до себе на наступний рік!

  

  

  

Переглядів: 903 | Додав: Natalya | Дата: 14.11.2014

Нещодавно у нашій школі пройшов цікавий  конкурс «Міс  та Містер школи 2014 року», який організували вихователі Чуракова С.В. та Волкова Т.М.

Під час проведення конкурсу діти проявили свою винахідливість, креативність.

Ми побачили конкурсантів в спортивному стилі, в одязі який їм найбільше подобається, а також учні нас порадували нарядами,  виготовленими із підручних засобів.

Після завершення конкурсу журі було обрано міс та містера школи 2014 року. Ними стали Рєзнікова Анастасія та Холодняк Микита.  

Переглядів: 878 | Додав: Natalya | Дата: 09.11.2014

Вихователі  Гречко О.О. та Тищенко О.А. з учнями 6-12 класів провели  Ток-шоу ««Поле Чудес» «Моя країна- Україна».

Під час гри було розіграно декілька призів.

Учні були зацікавлені: відповідали на питання, висловлювали власні судження, доводили свої думки.

Переглядів: 819 | Додав: Natalya | Дата: 08.11.2014

 

Наша школа славиться успіхами юних спортсменів. От і цього разу  наші школярі мали змогу показати свою силу та спритність  Вихователі Терновський Є.О. та Мітічкін П.В. провели вечір розваг  «Шлях до Олімпійського вогнища» .

Дітям було запропоновано  дуже багато нових та цікавих конкурсів.

 

В залі панувала дружня атмосфера, взаємоповага між вихователями і учнями. Дітям передався настрій педагогів, вони змагалися із задоволенням.

 

 

Переглядів: 830 | Додав: Natalya | Дата: 07.11.2014

6  листопада  вихователь Жавжаров Віталій Кирилович   з учнями 6-а класу проводив  інтелектуальну гру «Всезнайка».

Учні були розділені на 2 команди «Дивосвіт» та «Водограй». Всі учні були активними, жваво працювали. 

Віталій Кирилович проявив творчий підхід до подачі матеріалу. Учні активно відповідали на питання, виконували вправи, вдало було підібрано цікаві  завдання.

Гра була чітко розділена на тури. Діти досить весело та цікаво провели час.

Переглядів: 866 | Додав: Natalya | Дата: 06.11.2014

3 листопада у нашій школі вихователі Рубан В.М. та Прінь С.С. провели ігрове шоу «Брейн-ринг».

В ході гри учні 9-11 класів розділились на 2 команди. Вихователями було підібрано досить цікаві запитання на увагу, пам’ять, спостережливість.

Учні досить жваво обговорювали запропоновані запитання й надавали чіткі та правильні відповіді.

Переглядів: 938 | Додав: Natalya | Дата: 03.11.2014

   

   Сьогодні вся наша шкільна родина  вітає з Днем народження  директора школи Галину Володимирівну Панченко.

Галина Володимирівна-  людина неймовірно творча, з  нестандартним мисленням, вона встигає скрізь, ще й залишається при цьому чарівною, завжди усміхненою і приязною жінкою. У ній органічно поєднуються високий професіоналізм та людська скромність і щедрість душі. Немає такої справи, взявшись за яку Галина Володимирівна не довела б її до досконалості. Немає людини, яку б вона не зігріла  своєю турботою. Двері її кабінету завжди відкриті, як і відкрита для колег, учнів, батьків її душа.

        Її світогляд  можна визначити кількома ключовими словами: надійність, відповідальність, любов до людей. Таку атмосферу вона й створює навколо себе.  На неї хочеться рівнятися, з нею хочеться порадитися, з нею просто хочеться поговорити і про земне, і про високе, бо вона вміє вислухати і підтримати, розрадити і заспокоїти.   Але найбільша її краса - розум і надзвичайне працелюбство. У чому ж секрет її успіху? Насамперед, у характері, у наполегливості, у вмінні перемагати й навчати цьому своїх колег. Бути завжди у творчому пошуку! Бути першою, іти попереду, в ногу з часом! І перемагати!  Їй не заздрять, нею захоплюються і наслідують

        Шановна Галино Володимирівно! Прийміть найщиріші вітання з Днем народження! Зичимо  Вам міцного здоров’я, щастя, добрих і творчих буднів, яскравих свят. Нехай ще довгі роки Ваша енергія і творчість надихають людей, які вас оточують, а кожне добре починання неодмінно закінчується успіхом.

 

На струнах осінь  пісню підбира,
А ми сьогодні з щирістю й любов’ю
Бажаєм довгих років і добра,
Багато радості та доброго здоров’я.
На довгий вік, на многії літа,
На шану від людей, тепло родинне,
Стелися, доле, крізь усе життя
Лише добром для доброї людини.

Переглядів: 934 | Додав: Natalya | Дата: 30.10.2014

У нашій школі постійно проводиться робота щодо залучення школярів до посильної допомоги людям похилого віку, інвалідам, ветеранам та учасникам Великої Вітчизняної війни, одиноким непрацездатним громадянам. Волонтерський рух є невід'ємною складовою роботи учнівського самоврядування. Шкільні волонтери не просто відвідують людей похилого віку а й  надають їм посильну допомогу. Така робота загонів  тісно пов'язана з загальношкільними напрямками виховання: морально-етичним та національно-патріотичним, сприяє вихованню у дітей поваги до старшого покоління. От і нещодавно учні 8-А та 9-Б класів разом з вихователями Прінь С.С. та Мітічкіним П.В. відвідали ветерана праці нашої школи Демченко Світлану Дмитрівну.  Діти  згребли торішнє листя, скопали присадибну ділянку, розважили Світлану Дмитрівну своїми розповідями про шкільне життя, та домовилися за потреби, не соромлячись, звертатись за допомогою. Вдячна Світлана Дмитрівна пригостила волонтерів смачними грушами.

 

  

 

 

 

Переглядів: 982 | Додав: Natalya | Дата: 23.10.2014

Згідно з планом підготовки школи і учнів із цивільного захисту на 2014-2015 н.р. з метою практичної перевірки здатності учнів грамотно і чітко діяти за сигналами оповіщення, для захисту свого здоров'я та життя у надзвичайних ситуаціях,   проведено день цивільного захисту .

Начальник штабу цивільного захисту школи Лебідь О.І. ознайомив учнівський та вчительський колектив із планом проведення дня цивільного захисту.  О 12.00 год  прозвучав сигнал «Увага всім!», за яким учні, вчителі, технічний персонал організовано покинули приміщення школи та  попрямували у сховища.

Проведені тренувальні заняття з евакуації особового складу у випадку виникнення надзвичайної ситуації показали, що кожен у школі знає порядок здійснення евакуації.

 

 

Переглядів: 859 | Додав: Natalya | Дата: 20.10.2014

18 жовтня на базі Класичного Приватного Університету «Спорткомплекс Локомотив» відбулися змагання з футболу, де взяли участь учні нашої школи. Це Дяченко Ян, Холодняк М., Заярін В., Фещенко С., Корховий К., Гострий Н., Кулініч Д., Скачко м., Бублік М.. У старшій команді змагалися Калініченко А., Щербань С., Онищенко Д., Машкін Я., Левченко В., Бараніченко А., Кірічок С.. Учні нашої школи змагалися проти  команди Вищого професійного училища №27 та збірної команди Запорізької області. За сумою двох матчів наші спортсмени зайняли ІІ почесне місце і були нагороджені грамотами. Молодша команда була відзначена індивідуальними і командними грамотами.

Квас К.Г.

​ 

 

 

Переглядів: 886 | Додав: Natalya | Дата: 19.10.2014