$, 21.05.2024, 00:43
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 19 20 »

Канікули – весела пора. Екскурсії та поїздки для дітей   є джерелом набуття нових знань про навколишній світ, яскравих вражень та гарного настрою.  Настя Бікіньова і Христинка Спудка, на жаль-  діти з проблемних сімей, і школа- інтернат для них є другою домівкою. Тому так важливо дорослим дарувати вихованцям хвилини радості.  За сприянням адміністрації школи  Лебідь Олександр Іванович, вихователь групи вихідного дня, організував для вихованців поїздку до м.  Запоріжжя. Знайомлячись з містом, діти з великим задоволенням прогулялись по набережній Дніпра та відвідали інші мальовничі місця в обласному центрі. Але найбільш вражені були від перегляду програми у  цирку за  участі  клоунів, повітряних гімнастів, жонглерів, дресирувальників з  різноманітними тваринами.  Впевнені, що для  маленької Насті з дошкільної групи незабутньою стане  перша зустріч з артистами цирку. Повертаючись додому, дівчатка так емоційно розповідали про верблюда, гарненьких поні, дивовижних пташок,  веселих мавпочок та чудових клоунів. Не дивлячись на похмуру погоду,  в  очах дітей грали веселі сонечка,  обличчя сяяли посмішками – а саме це є найкращим свідченням того, що дитина щаслива!

 

 

Переглядів: 837 | Додав: Natalya | Дата: 30.03.2015

2 березня у Василівському історико - архітектурному  музеї - заповіднику «Садиба Попова»  стартувала  виставка присвячена Міжнародному жіночому дню під назвою «Мамин день». Свої роботи для оформлення цієї виставки надали ми - члени гуртка «Веселка»  та учні нашої школи. Вишиті картини, рушник з молитвою «Отче наш», картини вишиті бісером, у техніці  квілінг, в’язанні картини та  іграшки  – все це можна побачити відвідавши музей. 12 березня 2015 року  учні 3-А класу  вирішили відвідати  історико - архітектурний  музей - заповідник «Садиба Попова».    Екскурсовод розповіла  нам багато цікавого.  Особливо  вражаючою  була  інформація у виставочній залі, де до нашої уваги були представлені старовинні речі:  народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскрава українська кераміка, вироби з дерева, наприклад меблі, або скриня з вирізаними орнаментами. Ми бачили речі, якими користувались давні слов'яни: монети, жіночі прикраси, засоби праці, посуд, зброю.  Дуже цікаво було побачити макети замку. Картина як жива! Охайні маленькі будиночки. В музеї ми побачили багато документів, світлин, які розповідають про історію садиби Попова, нашого районного центру  Василівка.  Виявилось, що навіть назви старих вулиць міста мають своє походження і свою історію.  Ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. Ми  покидали музей з думкою про те, що приїдемо сюди ще не раз. На згадку музею  ми залишили відгук про гарну розповідь екскурсовода.

Учні 3-А класу, вихователь Григоренко Л.Г.

 

Переглядів: 818 | Додав: Natalya | Дата: 16.03.2015

6 березня 2015 року за ініціативою адміністрації  Запорізького залізорудного комбінату, розташованого в с. Мала Білозерка  Василівського району  було проведено  концерт для жінок комбінату з нагоди святкування жіночого дня 8-го Березня. Наші учні на чолі з директором школи-інтернату Панченко Г.В., заступником директора з навчально-виховної роботи Китмановою І.В.,  вчителями та вихователями із задоволенням прийняли пропозицію приїхати і виступити зі своїми оригінальними піснями та хореографічними постановками в  стінах комбінату і таким чином привітати всіх жінок зі святом.

Розпочався концерт традиційно – з привітання директора комбінату, вручення пам’ятних нагород і подарунків прекрасним працівницям. Святковий концерт відкрили   учні нашої школи  актуальною піснею в жестовому виконанні «Мир без войны». Під час виконання цієї композиції присутні гості плакали і аплодували стоячи. Кожен номер святкового концерту був неповторним: юні виконавці зі своїми педагогами  дивували не тільки веселими, а під час і зворушливими піснями, а й яскравими костюмами. Після виступу юні артисти отримали солодкі подарунки, а їх педагоги - квіти. «Нам надзвичайно сподобався концерт, ми отримали багато позитивних емоцій», – поділилася своїми враженнями жінки-працівниці комбінату.

Пилипенко Н.В.

 

 

Переглядів: 826 | Додав: Natalya | Дата: 10.03.2015

           Дзвінкі краплинки… Перші квіти, зігріті тендітними сонячними променями… Це  весна!!!  З нею  прийшов в нашу школу Міжнародний жіночий день. Свято половини людства,  та ще й якої половини! Самої красивої, самої елегантної, самої доброї,  самої ніжної … Саме з цим  святом учні  П – 4 класів ( ЗПР ) привітали всіх жінок.

           У виховному заході  приймали активну участь всі діти. Свято  розпочали джентльмени -  учні 4-А класу (Давид Щербина, Артем  Герман, Антон  Сальніков). Діти виконували  пісні про весну – «Весна прийшла», «Ромашки» ( 3–А ),  «Сонечко» (П –А), про маму «Мамин день» (1–А) , бабусю – «Мила бабуся» (П –А). Учні    разом з вихователями  підготували  красиві  танці: «Ніжність» (П –А),  «Вальс квітів»  (3 – А),   читали багато віршів.   Вразив  всіх  присутніх  гостей на святі танець у виконанні  учнів 4 – А класу «Небеса».        

       Учасники концерту привітали всіх присутніх  кульками та подарунками,  виготовленими власними руками.  Весняний перелив побажань залишив приємний слід в серцях глядачів.

Л.Г. Григоренко, вихователь

Переглядів: 810 | Додав: Natalya | Дата: 10.03.2015

Дорогі жінки!


З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове свято - 8 Березня. Мудреці кажуть: «Царство жінки - це царство ніжності, тонкості і терпіння». І завдання чоловіка - не зруйнувати його, а захистити від усіх можливих негараздів. Прийміть щирі вітання з прекрасним жіночим святом Весни! Нехай лагідна посмішка весняного сонця дарує Вам міцне здоров’я, красу та чарівність, родинне тепло та затишок. Нехай у Вашому домі та нашому  колективі завжди панує взаєморозуміння та злагода, нехай завжди Вас супроводжує успіх та хороший настрій! Бажаємо Вам сімейного достатку і щоб Ваше серце зігріла любов рідних і повага оточуючих.  Нехай весна живе у вашому серці. Щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої.  А настрій - нехай вам забезпечують ті, хто поряд, хто любить вас і кого любите ви.

Переглядів: 786 | Додав: Natalya | Дата: 08.03.2015

У зв’язку з напруженою ситуацією,  що виникла на Сході України, в школі-інтернаті особливо  актуальним стало виховання  культури безпечної поведінки.

На уроках по БЖД,  спеціальних теоретичних та практичних заняттях вчителі та вихователі,  демонструючи на власному прикладі, дають дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації. Неодноразово  в школі  проводились тренувальні  навчання .Кожен член колективу знає , що  при звуковому сигналі  (один  довгий,) необхідно терміново евакуюватись з приміщень будівлі школи-інтернату.  Під керівництвом дорослих  вихованці організовано переміщаються у безпечну  зону – укриття.

      На випадок надзвичайних ситуацій працівниками закладу обладнані необхідними  предметами для тимчасового перебування людей приміщення підвалу ( встановлені лави, санітарна зона, місце для зберігання води).  В укритті завжди зберігаються продукти харчування,  що дуже зручно для використання при необхідності.

 Щотижня  з учнями проводяться виховні  заходи. Учні здійснюють перегляд та обговорення  пізнавальних відеофільмів  про поведінку при виявлені вибухонебезпечних та підозрілих предметів та дотримання правил безпеки під час інших небезпечних життю ситуацій.

Будьте пильними!  Бережіть здоров’я та життя!

                                                     О.І.Лебідь, інженер з ОП та БЖД

Переглядів: 889 | Додав: Natalya | Дата: 15.02.2015

Задля того, щоб підняти зацікавленість в отриманні професії  кухаря серед учнів та продемонструвати рівень вже набутих знань старшокласників,   у стінах Кам’янської школи-інтернату  було  проведено конкурс «Найкращий кухар».  В ньому взяли участь учні 11-А та 12-А класів. Вони з ентузіазмом та хвилюванням взялися готувати улюблені страви. Журі конкурсу було розширеним, адже,  крім  вчителів, вихователів та кухарів нашої школи, оцінювали учасників «смачного» змагання  ще й десятикласники. Визначення переможців конкурсу  пройшло в три етапи: аналіз  естетичного оформлення  страв,  аналіз смакових якостей їжі, оцінка за  усну презентацію  технології приготування страви.

         Всі учасники конкурсу залишилися задоволеними, особливо журі. Воно ж і визначило переможців змагання: І почесне місце (за кількістю набраних у сумі балів) отримав учень 11-А класу – Онищенко Данило, ІІ і ІІІ місця відповідно розділили між собою  наші цьогорічні випускники, учні 12-А класу  – Якімович Інга та Саєнко Олександр. Спеціальний приз та грамоту за найкрасивіше  оформлення страви було вручено учениці 11-А класу Мельничук Ганні. До речі, в меню були представлені  як  салати  та м’ясні страви, так і солодка випічка. Напередодні  Дня Святого Валентина   наші діти постаралися прикрасити свої кулінарні творіння у вигляді серця, тобто намагалися вкласти частинку свого тепла  у плоди своєї навчальної кухарської діяльності. Вітаємо переможців! Велика подяка організаторам конкурсу!

Геращенко Ю.В., учитель української мови та літератури

 

 

Переглядів: 837 | Додав: Natalya | Дата: 14.02.2015

      З розвитком світу та сучасних технологій батьків вже не дивує їх трирічна дитина, яка може самостійно увімкнути комп’ютер та знайти серед безлічі папок саме той мультик, який треба. Це вже не той світ, коли по телебаченню виділявся окремий час на мультфільми. І найгірше, що було – це пропустити їх. Зараз діти схоплюють все на льоту і встигнути за ними прослідкувати практично нереально. Саме тому, дуже часто вони потрапляють в різноманітні неприємні ситуації. Одним із джерел небезпек зараз є Інтернет. На жаль, там діти черпають не лише корисну інформацію для свого розвитку та освіти, а й наштовхуються на ряд небезпечних ситуацій. Світ змінюється з неймовірною швидкістю,– і розвиток комунікаційних технологій цьому сприяє.

     З кожним роком збільшується кількість проникнення Інтернету в наше життя. Разом з цим збільшується і кількість користувачів, в тому числі дітей. За даними Інтернет Асоціації України Інтернетом користується понад 17 млн. населення України. Ще понад 8 млн. – це діти та підлітки. І хоч мережа дає дуже багато корисної інформації як для освіти, так і для саморозвитку, у ній же на дітей чекає і багато загроз.

    Тому в нашій школі проведені виховні заходи під назвою  «Безпечний Інтернет для дітей». Основна  мета цих заходів - привернути увагу батьків та учнів  до існуючої проблеми та закликати до культурного інтелектуального використання Інтернет – ресурсів.  Хоча з Інтернетом і пов’язані певні загрози , це не привід для того, щоб відмовитись від користування мережею. Мережею Інтернет можна користуватися і навіть потрібно, але дотримуючись правил безпеки. 

     Учні 2Б, 3А, 4А,Б класів змогли переглянути презентації, відеоролики та випустити інформаційний вісник «Увага! Безпечний Інтернет дітям».  Діти  мали можливість поділитися своїми враженнями про побачене та почуте під час години спілкування. Проведене анкетування   «Діти в Інтернеті», виставка малюнків 2Б класу - «Інтернет в моєму житті». Роздані  пам’ятки  учням та батькам "Безпеки дітей в Інтернеті".   

Григоренко Л.Г., вихователь 

Переглядів: 886 | Додав: Natalya | Дата: 11.02.2015

У листопаді 2014 року  відбувалася атестація школи, яка охопила питання організації та ефективності  навчально – виховного процесу, управління школою, соціального захисту всіх учасників навчально – виховного процесу.

Результати експертизи свідчать, що у школі створено   інноваційний простір, який спрямований на креативний розвиток усіх учасників навчально-виховного процесу. Рівень навчальних досягнень учнів у динаміці за результатами річного оцінювання та контрольних випробувань свідчить про високу ефективність навчально-виховного процесу.

У школі проводиться змістовна робота щодо соціального захисту, збереження та зміцнення здоров’я учнів та працівників закладу.

Показники діяльності підтверджують статус закладу, який забезпечує  високий рівень навчально-виховного процесу.

За результатами експертизи нашу школу  атестовано з відзнакою!

 

Переглядів: 885 | Додав: Natalya | Дата: 11.02.2015

Виконання пісень без використання голосу - може для більшості людей це прозвучить трохи дивно та незрозуміло, але, для нашої, Кам`янської  спеціальної загальноосвітньої школи інтернату немає нічого неможливого. Кожного року в нашій школі проходить два окремих конкурси пісні у жестовому виконанні, серед працівників школи та серед дітей, і цей рік не став виключенням.

П`ятого лютого в школі пройшов конкурс пісні у жестовому виконанні серед учнів. Які тільки пісні не лунали в цей вечір! Від веселих розважальних до ліричних пісень. Гарний настрій подарував глядачам Онищенко Данило (11 клас) пісня в його виконанні «Павук» так сподобалась присутнім що за рішенням залу Данилов завоював «Приз глядацьких симпатій». Панувала тематика України – це і мелодійні та душевні пісні, і вишиванки, заплетені коси справжніх українських дівчат. Участь у конкурсі прийняли навіть наймолодші учні нашої школи, наша дебютантка володарка номінації «Маленька зірочка» – учениця підготовчого класу Шеховцова Катерина, її весела пісня «Батьківщина» була справжнім виявом патріотичного настрою юної виконавиці. Ще одна «Маленька зірочка» учень 2Б класу Іван Аверін підкорив публіку піснею «Білі кораблі».

Веселу пісеньку «Три подружки» представили глядачам: Волович Ольга, Машкіна Юлія та Рєзнікова Анастасія.          

Ліричною піснею «Мама» доторкнулась до глядацьких сердець Анна Мельничук, учениця 10 класу. «Мы не хотим войни» прозвучало від учнів 4 класів.

Обрати найкращі номери було справді важко, серед молодших учасників в номінації «Соло» місця розподілились так:

І місце - Шеховцова Катерина ПБ клас

ІІ місце – Шишлакова Анжела 1Б

ІІІ місце – Аверін Іван 2Б

Старші класи показали такі результати:

І м. – Мельничук Анна 11 клас

ІІ м. – Алієва Олена 11 клас

ІІІ м. – Алексеєва Влада 9В клас

Рішенням журі були відмічені такі найкращі дуети:

І м. – Арбузова Інна та Мельничук Анна

ІІ м. – Обліванцева Анжеліка та Пушкаренко Євген, Заєць Надія та Корж Єлизавета, Глушко Дмитро та Русанова Анастасія

Серед тріо переможцями стали:

І м. - Пругло Злата, Болгаріна Анастасія і Машкіна Юлія

ІІ м. - Волович Ольга, Машкіна Юлія та Рєзнікова Анастасія, Двигулина Аліна, Сальник Анна та Пашкова Анжеліка.

Наша школа раз за разом не втомлюється ламати стереотипи, пісня – лише для тих хто може її почути? Ні, пісню можна побачити, пісню можна відчувати. Конкурси пісні у жестовому виконанні в нашій школі можливість показати цим особливим дітям, що вони нічим не гірші за інших і пісня може так само «звучати» й для них, адже, важливо не те що ти чуєш, а те, що можеш відчути. 

Переглядів: 895 | Додав: Natalya | Дата: 08.02.2015

З метою формування соціальної взаємодії між людьми, розвитку розумового, морального, естетичного виховання учнями молодшого шкільного віку було проведено тиждень сюжетно-рольових ігор. Під час підготовки гри педагоги методично правильно врахували індивідуальні можливості, інтереси та бажання кожного вихованця. 
Проведені ігри були різної тематики: «Лікарня», «Сім’я», «Магазин» «В лабораторії», «Ощадбанк», «День народження», «В бібліотеці», «Похід до супермаркету». Кожен вихователь ставив перед собою насамперед головне завдання - зробити кожну дитину активним членом ігрового колективу, створити між дітьми відносини, засновані на дружбі, справедливості, відповідальності перед товаришами.
Всі вихователі забезпечили ігровими матеріалами, костюмами та декораціями вихованців для більш реалістичного перевтілення в роль сюжету, особливо творчо до цього підійшла вихователь 3-А класу  Григоренко Л.Г.   Гриб К. О. (1 - А) та Золотаренко О. Г. (П-А) під час проведення гри використали звукові записи, це дало змогу більш емоціонально забарвити сюжет. Вихователі відмітили те, що починаючи з підготовчого класу сюжети не тільки урізноманітнюються, а й стають тривалішими. Це означає, що діти з дорослішанням збагачують гру новим змістом, надають їй іншого спрямування завдяки поглибленню й розширенню знань, розвитку мислення та уяви. 
Проведені сюжетно –рольові ігри дали змогу учням продемонструвати свій творчий потенціал, а деяким звільнилися від комплексів. Під час гри діти також вчилися порівнювати, відрізняти добре від поганого, спираючись на приклади близьких людей, намагалися бути турботливішими один до одного.

К.О.Гриб, керівник МО вихователів початкових класів

 

 

Переглядів: 870 | Додав: Natalya | Дата: 08.02.2015

Читання книг розвиває дитячу фантазію, виховує почуття прекрасного, вчить розрізняти такі поняття як: добро і зло, правду і неправду, вчить розуміти та цінити життя людини, любити і берегти живу природу.

Коментована виставка дитячих малюнків під назвою «Моя улюблена казка» розгорнулась у нашій школі 29 січня. У виставці взяли  участь учні  П-4 класів.

Малюнки виконані олівцями, фарбами, фломастерами зображували героїв улюблених казок у своєму власному, дитячому баченні.

Дітям дуже сподобалась ідея   коментованої виставки, вони з задоволенням ділилися своїми враженнями від прочитаного. 

Переглядів: 827 | Додав: Natalya | Дата: 20.01.2015

26 грудня 2014 року відбулося свято Нового року для учнів початкових класів із вадами слуху    «В гостях у Діда Мороза». Діти із задоволенням брали участь у святі: танцювали, співали, розповідали вірші, водили хороводи та грали в ігри «Перевези команду на мітлі», «Роздави кульку ногою», «Склади сніговика». Учні виконували ролі  Снігуроньки, Попелюшки, Принца, Феї,  Домовичка  Кузі,  Червоної Шапочки, Вовка,  Хвилинок Тік і Так, Лісовика, Сороки, Сніжинок, та інших казкових героїв. У всіх малюків були дуже гарні, яскраві костюми. Новорічний ранок пройшов добре. Всі були задоволені, веселі та активні, а за участь у святі  діти отримали солодкі подарунки від Діда Мороза.

Фотоальбом "Зустрічаємо Новий 2015 рік"

Переглядів: 838 | Додав: Natalya | Дата: 26.12.2014

Щороку  ми вітаємо вихованців сільського дитячого садочка «Сонечко» з новорічними святами. І цей рік не став виключенням. Ми приурочили свій візит до Дня Святого Миколая. Діти були раді бачити у себе в гостях і самого Святого Миколая і його помічників – чортиків та янголів. Маленьке привітання,  звісно,  супроводжувалось врученням подарунків. На завершення учні нашої школи подарували  малятам лялькову виставу. 

Переглядів: 880 | Додав: Natalya | Дата: 19.12.2014

Не лише матеріальна підтримка від громадян України сьогодні стала вкрай важливою для військовослужбовців та добровольців, котрі знаходяться в зоні бойових дій на Сході країни. В усі часи однією із надважливих складових успішного виконання завдань був і є моральний дух тих, хто боронить свою країну. А хто може більш ефективно підбадьорити чоловіків, окрім тих, кому вони дають життя, і заради кого, власне, живуть? Саме так вважають учні нашої школи, які долучились до масової акції допомоги учасникам АТО.

На щастя, ці діти не бачили війни на власні очі. Вони не знають як це, більше не побачити батька. Проте останні події в країні змушують нас, дорослих, консолідуватися, а їх, дітлахів, швидше дорослішати. Не зважаючи на свій зовсім юний вік, вони все розуміють і переживають не менше за нас.

Для підтримки бойового духу наших захисників, що знаходяться в зоні АТО, учні школи провели акцію "Лист солдату". До цієї акції долучилися всі класи. Учні малювали малюнки з своїми побажаннями та писали листи зі словами підтримки.

Всі роботи були передані через фонд  "Солдатские матери" для відправки військовослужбовцям на Схід України. Сподіваємося, що дитячі роботи, виконані від щирої душі, захистять наших героїв та допоможуть підняттю морального духу.

На листках, вирваних їз учнівських зошитів, діти виклали цілком зрілі думки про те, що українці – незламна нація.

 

Наші листи і обереги волонтери передали солдатам

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 952 | Додав: Natalya | Дата: 18.12.2014

Колектив Кам’янської школи- інтернату   долучився до акції «Допоможемо воїнам АТО», допоміг двом молодим бійцям - учасникам АТО, які отримали  складні поранення  та проживають у Василівському районі (Олександр Гринь, житель с. Орлянка та  Ільницький Максим, житель с. Мала Білозерка).  Загальна сума допомоги 10 200 грн, по 5 100 кожному.

Напередодні Дня Збройних Сил України директори шкіл-інтернатів Запорізької області від імені своїх колективів та вихованців привітали бійців артилерійської бригади № 55 м. Запоріжжя, які безпосередньо беруть участь у бойових діях у зоні антитерористичної операції на Сході країни. Благодійна акція була організована за ініціативи керівників, працівників та учнів інтернатних закладів області та за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. В ході акції школа-інтернат надала допомогу на суму 2 000 грн.

 

5 та 12 грудня через благодійний фонд «Солдатские матери»  у зону АТО для запорізьких бійців передано близько 500 кг продуктів (крупи, макаронні вироби, цукор, чай, консерви, згущене молоко, варення, солодощі, горіхи,  мед, мука. А також передали 780 гривень на потреби фронту, подушки, ковдри та постільну білизну. Координував збір Віталій Миколайович Рубан

 

Учні школи взяли участь у Обласній національно- патріотичній акції «З любов’ю до героя». Діти виготовили своїми руками мотанки-обереги, дуже красиві і барвисті, а також дві ялинки і написали листи для солдатів,  підготували привітальні листівки до Дня Святого Миколая.

 

Благодійний фонд "Солдатські матері" про участь колективу школи у акції

 

Переглядів: 976 | Додав: Natalya | Дата: 18.12.2014

День Святого Миколая – улюблене свято малечі. В цей день до дітей приходить справжній чарівник, який втілює в реальність найзаповітніші дитячі бажання, розкладаючи під подушки омріяні подарунки, про які діти пишуть в своїх листах... Довгоочікуваною була зустріч з Святим Миколаєм. Кожен мав можливість поспілкуватися з ним і, звичайно, отримав подарунок. Діти були щасливі і сповнені вражень, адже кожен з нас поринув на один день у справжню казку!

Переглядів: 917 | Додав: Natalya | Дата: 18.12.2014

18 грудня шкільний ляльковий театр представив виставу для наймолодших школярів. Повчальна «Казочка про дівчинку,  яка не хотіла нічого робити» дуже сподобалась дітям. Вони з захопленням спостерігали за яскравим перевтіленням Нечепури в охайну дівчинку.   

 

Переглядів: 823 | Додав: Natalya | Дата: 18.12.2014

  Робота над вимовою – один з найбільш специфічних і складних розділів роботи у школах для дітей з вадами слуху. Дослідження свідчать, що в мові глухих учнів багато звуків, які часто спотворюються в мовному потоці і роблять мову учня нерозбірливою. Недостатній зовнішній контроль, відсутність самоконтролю призводять до швидкої деавтоматизації звуків.

Однією з основних організаційних форм навчання дітей з вадами слуху вимови є індивідуальні заняття.  Завданням індивідуальних занять є формування  в учнів вимовних умінь, які найгірше засвоюються інформально, тобто без спеціального навчання. Значна увага  приділяється роботі над мовним диханням і голосом учнів. Але основний час  індивідуальних занять відводиться найбільш складній роботі – роботі над звуками мови та розвитку слухового сприймання.

  З 01.12.14 по 05.12.14. в школі проходив методичний тиждень учителів-дефектологів (сурдопедагогів). В рамках цього тижня  були проведені індивідуальні та групове заняття з розвитку слухового сприймання та формування правильної вимови. Всі заняття були проведені на високому методичному рівні, з урахуванням специфічних прийомів, методів та індивідуальних особливостей учнів.

Маркова Любов Григорівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела групове заняття з учнями 9 класу.

 

Рубан Тетяна Володимирівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела індивідуальне заняття  з учнем 1 класу.

 

Маркова Леся Володимирівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела індивідуальне заняття  з учнем підготовчого класу.

 

Марков А.Ю. : учитель II категорії, провів індивідуальне заняття з ученицею 5 класу. 

 

Переглядів: 821 | Додав: Natalya | Дата: 12.12.2014

Нехай пісні всі милозвучні

Для нас лунають знов і знов,

Хай будуть в серці нерозлучні

Надія, Віра і Любов.

Під таким лозунгом 10 грудня 2014 року  в нашій школі пройшов фестиваль  пісні в жестовому виконанні серед педагогів «Таланти твої, наша школо». І дійсно, після концерту вкотре можна було впевнитися, що вивчення жестової мови для наших учителів проходить залюбки, адже допомагає не лише в роботі з дітьми на уроках та позаурочний час, але й допомагає творчо висловити свої думки та побажання оточуючим.

Цьогорічний концерт порадував глядачів вісімнадцятьма номерами, серед яких були веселі, розважальні, а також спокійні, ліричні: «Береги любовь», «Кабы не было зимы», «Январская вьюга», «Свою жизнь», «Друзьям», «Снится сон», «Принц», «Цвіте терен», «Шлепки», «Тумба – буги», «Лисапед», «Все пучком». Дуже зворушливим і близьким, душевним  для кожного слухача та глядача став концерт завдяки таким пісням, як «Балада о матери» та «Песня про папу». Дуже стильним та веселим виявився виступ дуету Лисиці К.Г. та Жавжарова В.К. Актуальними та по – зимовому чарівними були номери Дериведмідь В.М. та дівочого дуету Притики А. й Баришової Т. Ніжним, надзвичайно чуттєвим  ліризмом були просякнуті виступи Прінь С.С., Кабаченко М.В., Біди І.Ю., Квас В.Г. Вічну тему сили материнської любові, пов’язану з темою війни,  проникливо продемонструвала в своїй пісні  Китманова І.В. Глядачі не могли стримати сліз і підспівували народній пісні у виконанні Квас Л.Ф., Пилипенко Н.В., Чуракової С.В., Геращенко Ю.В. А потужним позитивом змогли зарядити публіку  Квас С.В., Кравченко Л.В., Польша А.В., Мітічкін П.В., Терновський Є.О., Гречко О.О., Волкова Т.М. Всі учасники свята  приємно здивували глядачів своїм артистизмом, неперевершеною грою міміки та жестів. Молодці, так тримати й надалі!

Директор школи Панченко Г.В. підкреслила надзвичайну важливість проведення таких заходів, відзначила майстрів, «старожилів» конкурсу жестової пісні (Китманова І.В., Квас Л.Ф.,Кравченко Л.В., Пилипенко Н.В., Лисиця К.Г., Гречко О.О.), у яких молодим виконавцям треба брати приклад. 

 

 

Переглядів: 817 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2014