$, 26.04.2024, 20:00
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 »

 

 

З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму 21 вересня у Кам’янській спецшколі-інтернаті пройшла гра-квест «Подорож правилами дорожнього руху». Діти вже не вперше вирушають у подорож різними маршрутами та долають на своєму шляху перешкоди. Цього разу юні учасники мандрували станціями: «Дорожні пазли», «Світлофор», «Заборонено - дозволено», «Зебра», «Спритний пішохід», «Дорожнє лото», «Рух з перешкодами», «Автомобілісти за кермом», «Веселі автомобілі».

Протягом гри учасники мали можливість показати себе в різних видах діяльності: складали пазли, повторювали правила поведінки на дорогах, згадували назви дорожніх знаків, змагалися в спритності та влучності, вирішували задачі різної складності.

Час пролетів дуже швидко та весело. Єдині вимоги, рівні умови, азарт та бажання бути переможцями об’єднали школярів. Учні прийшли до висновку, що необхідно бути уважними на вулицях міста. Ми повинні поважати дорогу, щоб дорога поважала нас.

Будьте максимально уважні та обережні на вулиці, адже від цього залежить не тільки ваше здоров’я та життя, а й життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху!

К.К.Гостева, аихователь

 

  

 

 

Переглядів: 990 | Додав: Natalya | Дата: 23.09.2017

 

У рамках Всеукраїнських заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту у Кам´янській спецшколі-інтернаті плідно пройшов «Олімпійський тиждень». Одним із завдань було нагадати учням школи-інтернату про досягнення олімпійських спортсменів- випускників, які взяли участь в цьогорічній Дефолімпіаді в Турції, а також виховувати нове покоління, здатне перевершити спортивні досягнення попередників.

В рамках цього заходу учні дізналися про сучасних Олімпійських чемпіонів та результати виступу нашої Дефлімпійської збірної, до складу якої ввійшли 2 учениці нашої школи : Мельничук Ганна в складі збірної команди України з баскетболу посіла 4 місце, Арбузова Інна з тхеквондо - 7 місце , прийняли участь в виставці малюнків на тему «Олімпійські ігри», де найактивнішими були учні молодших класів, учні 2- 4 класів з футзалу , де переможцями стали учні 4 –Б класу, уроки фізкультури проводились у формі командних змагань та квeстів. Вже стало доброю традицією товариська зустріч з волейболу між учнями старших класів та командою педагогів .Учні та педагоги отримали бeзліч яскравих eмоцій і позитивних вражeнь.

Останній день тижня був більш насичений змаганнями: старти» звели в дружній спортивний поєдинок учнів підготовчих 2 класів - переможець 1 –А та 2 – А класи. Учні 3 – 4 класів змагалися з «піонерболу» - переможець 3 – Б та 4 – А класи. Учні 5 – 12 класів були розділені на збірні команди і показували свої фізичні здібності зі спортивного орієнтування на місцевості. Переможцем стала збірна команда учнів 6 – А та 11 – А класів, друге – команда учнів 7 –Б та 9 –А класів, третє - 7 – А та 10 – А класів. Фіналом «Олімпійського тижня» стала товариська зустріч з футболу між командами учнів та працівників школи, де в котрий раз за рахунок досвіду та майстерності з рахунком 3 : 0 команда працівників школи-інтернату обіграли команду учнів. Та головне не перемога, а те, що учні та працівники школи із задоволенням стали учасниками чудового спортивного дійства ,та отримали позитивні враження і натхнення для подальших спортивних досягнень.

Завершився Олімпійський тиждень урочистою лінійкою, на якій було нагороджено грамотами та дипломами активних учасників. Після лінійки діти йшли з піднесеним настроєм, оскільки розуміють, що тільки спорт загартовує характер і зміцнює здоров’я ,та з вірою в те ,що вони завоюють почесні місця і в чемпіонаті міста Запоріжжя з міні - футболу серед спортсменів з вадами слуху. Побажаємо нашій команді успіху в цих змаганнях.

О.М.Вайло, вчитель фізичного виховання

  

Переглядів: 736 | Додав: Natalya | Дата: 21.09.2017

«Бути здоровим – висока мета, кожного хто у садочку зроста. Бути здоровим, красивим і дужим, розумним, активним і чуйним до друзів». Під таким девізом у дошкільних групах Кам´янської школи-інтернату пройшов «Олімпійський тиждень», метою якого була популяризація спорту, здорового способу життя та розвиток олімпійського руху в Україні. В рамках цього заходу кожного ранку проводилася єдина ранкова зарядка, у якій брали участь усі діти дошкільних груп. Проводилися бесіди на теми «Олімпійські символи — прапор, олімпійський вогонь, церемонії ігор», «Історія Олімпійських ігор». Під час проведення спортивних змагань, вікторин, розваг малята ділилися своїми знаннями про здоровий спосіб життя, змагалися, гралися та навчали молодших дітей різним вправам. Діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних вмінь. Разом зі своїми дітьми виявили бажання позмагатися і батьки. В змаганнях взяли участь сім’ї Гордієнко Тимура, Монастирного Артема, Юрєвих Аліси та Артема, Осадчої Марти, Натучі Михайла, Тихого Артура, Васильєва Стаса, Максименко Яна, Гребенюка Роста, які приємно вразили доброю спортивною підготовкою. Це було справжнє свято для учасників заходу. В програмі були цікаві конкурси для батьків і дітей. Учасники свята емоційно та жваво реагували на кожне із завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних вмінь і навичок. Дошкільнята отримали заряд позитивних емоцій. По закінченню спортивних змагань всі учасники були нагородженні медалями.
Ми впевнені, що позитивні емоції дітей – найбільш значуща перемога батьків та педагогів дошкільних груп.

Лілія Демченко, старшй вихователь

 

 

Переглядів: 746 | Додав: Natalya | Дата: 20.09.2017

Всім відомо, що приємно бути здоровим, тільки треба знати, як здоровим стати. Саме з цією метою 14 вересня учні П- 4 класів Кам’янської спецшколи-інтернату вирушили у подорож до країни Здоров’я. На шляху дітлахів чекали різні перешкоди. Кожна команда отримала свій маршрут із зазначеними станціями: станція «Здорове харчування », станція «Знань», станція « Спортивних», станція «Меню здорової дитини », станція «Чистоти », станція «Кмітливих », станція «Спритних », станція «Вітамінка », станція «Моторних », станція «Шкідливі звички». Зупиняючись на них, школярі виконували певні завдання та отримували жетони.

Під час гри в дитячих очах палала іскра зацікавленості та азарту. Учні весело і з користю провели час, пізнали багато нового, отримали безліч вражень та задоволення від виконання завдань, розвивали вміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення загальної мети. Усі вони відзначили, що дуже вподобали такий вид відпочинку, так як отримали багато позитивних емоцій.

Сподіваємося на скору зустріч та продовження наших пригод. Бажаємо всім дітлахам зростати міцними і здоровими, і завжди пам'ятати гасло: «Здоров’я усьому голова»!

Золотаренко О.Г., вихователь

 

Переглядів: 919 | Додав: Natalya | Дата: 19.09.2017

«Вересневі» іменинники запальні, емоційні, цілеспрямовані і дуже розважливі. Вони люблять дружні компанії, вранці довго поспати. Жінки люблять і вміють смачно готувати. При цьому люди ці є запасливим і ощадливими, воліють порядок і не переносять хаос. Вони відрізняються особливою пунктуальністю, ретельністю і скрупульозністю. До будь-якої роботи такі люди підходять з великою серйозністю, виконують її на найвищому рівні і не терплять ніяких змін. У сімейному житті, народжені у вересні, також є постійними. Саме такою запальною, емоційною і цілеспрямованою є наша Лілія Анатоліївна…
Шановна наша іменинниця!!! З Днем народження! Вітати хороших людей завжди приємно, а таку чудову жінку, як Ви, — приємно удвічі. Колектив школи-інтернату щиро бажає, щоб у Вас завжди було достатньо: посмішок, сонячних днів, вдалих ситуацій, успіху, захоплень, кохання, привітань, підтримки, вірних друзів, геніальних ідей, цікавих задумів, тільки важливих людей, грошей, почуттів і емоцій, сили, сміливості… Але, головне, щоб у потрібну хвилину у Вас завжди було б те, що потрібно.

Переглядів: 770 | Додав: Natalya | Дата: 11.09.2017

Дорогі друзі!

Ось і знову пролунав  наш перший шкільний дзвінок!
Вітаємо Вас із чудовим хвилюючим святом — Днем Знань!
Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Це день, що дає можливість дорослим повернутися у свої золоті роки, а учням— до своєї другої домівки, до школи.
Бажаємо досягти своєї мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів. А особливо, нашим наймолодшим школярам— ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна!
Щасти Вам!

  

Переглядів: 679 | Додав: Natalya | Дата: 01.09.2017

 

Сьогодні у нас велика втрата, яку не описати ніякими словами. У розквіті сил важке захворювання несподівано перервало життя Гречко Вікторії Сергіївни. Вона була не просто гарною медсестрою, а й дуже чуйною, чемною людиною, не лишалась осторонь чужих проблем і завжди прагнула допомогти людям. Оптимістична, цілеспрямована, працелюбна, зі світлою надією на майбутнє. Її несподівана смерть – невимовно болісна втрата для рідних, близьких, друзів, колективу школи.

За час роботи в школі Вікторія Сергіївна зарекомендувала себе висококваліфікованим, відповідальним, чесним співробітником, який сумлінно виконував свої обов'язки. Вона була доброю, щирою людиною, готовою завжди прийти на допомогу як школярам так і працівникам школи. ЇЇ відрізняли глибокі душевні якості, доброзичливість й оптимістичне ставлення до життя.

 

Колектив Кам’янської спецшколи-інтернату глибоко сумуює та висловлює щирі співчуття родині й близьким. Світла пам’ять про Вікторію Сергіївну Гречко назавжди збережеться в наших серцях.

Переглядів: 1386 | Додав: Natalya | Дата: 12.07.2017

.

 

З 8 по 18 червня 2017 року вихованці народного художнього колективу – ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм» КЗ «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР брали участь у ХІ Міжнародному благодійному фестивалі дитячої творчості «Назустріч мрії» в сонячній Болгарії, який був проведений асоціацією «Соціальний захист» на базі Міжнародного дитячого табору «Альбатрос», Курортний Комплекс «Св. Костянтин і Олена». 200 дітей з дитячих будинків, шкіл-інтернатів та переселенців зі Сходу України виступили на міжнародній сцені. Діти оздоровилися на морі, брали участь у майстер-класах відомих українських артистів і тренерів: Семена Жигаліна, Андріса Капіньша, Юрія Мілентія, Міли Нітіч. Вихованці ансамблю «Ритм» в номінації «Оригінальний жанр» здобули І місце у віковій категорії «Юніори» за виконання естрадного танцю «Рок-н-ролл», два ІІ місця у віковій категорії «Молодь» за виконання пісні мовою жестів «Прекрасное-далеко» та пантоміми «Життя». Діти отримали незабутні враження від відпочинку, творчості, виступу з Мартою Адамчук на міжнародній сцені Золотих Пісків в гала-концерті. Ми дуже вдячні Ірині Волгіній та всій команді фестивалю за чуйність, доброту, відкритість душі, за унікальну можливість побувати за кордоном та оздоровитися на узбережжі Чорного моря.

І.В.Китманова, керівник ансамблю «Ритм»

 

Переглядів: 885 | Додав: Natalya | Дата: 22.06.2017

Сьогодні у нашій школі пролунав останній шкільний дзвінок. Для когось він сповістив про перехід до наступного класу, для когось – про закінчення школи.

Директор школи Галина Володимирівна Панченко підсумувала здобутки та вручила нагороди за кращі навчальні результати 2016-2017 навчального року. Галина Володимирівна побажала дітям, що завершили навчальний рік, гарно відпочити на літніх канікулах, щоб з великим бажанням знову здобували знання у нашій школі у новому навчальному році, а випускникам обрати вірний шлях у своєму житті. І щоб така сонячна атмосфера, як сьогодні, залишалася у душах дітей назавжди. Маленькі першокласники подарували випускникам сувеніри-дзвоники, які нагадуватимуть їм про щасливі шкільні роки. А випускники подарували  школі на згадку про себе вишитий рушник як символ великої любові, поваги і подяки. Зворушливо звучали напутні слова мами, Раїси Гордєвської, яка виступала від батьків випускників. Незабутнім для дванадцятикласників буде і останній вальс на шкільному подвір’ї. Випускники прощалися зі своєю школою та вчителями, а молодші школярі з вже з нетерпінням чекають літніх канікул.

     

Переглядів: 834 | Додав: Natalya | Дата: 26.05.2017

Свято Вогнища - одне з найсвітліших, найбажаніших свят, які проводяться у Кам’янській спецшколі-інтернаті. Скільки творчості, фантазії, вигадки, радості та сміху дарує воно воно і дітям, і дорослим. У цей день у школі грає музика, а настрій стає прекрасним! Щороку, наприкінці травня, як учні, так і педагоги школи з радістю і нетерпінням чекають на цей день. І, мабуть, тому, цього дня будь-які хмари, — і на небосхилі, і в людських думках, — зникають від лунких дитячих глосів, радісного сміху та веселих пісень. Кого замучила ностальгія за романтикою таких вечорів - вам сюди. Нинішнім школярам при їх божевільному завантаженні це особливо потрібно. Тому стало доброю традицією цього теплого вечора відключатися від побуту і роботи, закидати подалі комп'ютери і всією сім'єю - до школи-інтернату! Ми завжди радо вітаємо всіх гостей, жителів села на цьому святі.
Яскраві художні номери підготували учні школи разом зі своїми педагогами, викликавши хвилю оплесків вдячних глядачів. Глядачам припали до смаку хореографічні композиції та пісні в жестовому виконанні ансамблю «Ритм», багаторазового переможця різноманітних конкурсів і фестивалів. Майстерно виконали вальс юні артисти 4-А та 2-А класів. Наймолодші танцюристи дошкільної групи «Сонечко» порадували глядачів танком «Ромашка». Святкового настрою додали веселі танці «Я малюю» (1А та 1-Б класи), "Мальчик с пальчик" (ПБ клас) та "Джентельмен" (1-В клас). Хвилю аплодисментів отримала за свій неповторний голос Терновська Валерія. Бурхливими оплесками вдячні глядачі нагородили Швецову Вікторію за виконання «Шкільного репу». Нікого не залишили байдужим виступи юних артистів. Закінчилося свято побажанням всім мирного неба і піснею "ТОБІ Україно".
Потім увага всіх присутніх переключилася на чудове видовище, так знайоме всім з дитинства, полум'я Шкільного Вогнища… Воно спалахнуло ясно й високо. 
Нарешті, підхопивши довгоочікувані язички від факела, розгорається і пускається в танок, тріском, гудінням і снопами іскор оповіщаючи небо про свято. Гості свята, бабусі-піонерки згадують непосидючу юність, а малюки просто веселяться від душі. На вогонь можна дивитися нескінченно довго, але ось Вогнище починає втомлюватися, заспокоюватися, і діти переходять на шкільний майданчик, де їх чекають запальні танці, ігри і розваги, які для них підготував педагог-організатор Жавжаров В.К
Можливо, це свято сьогодні стало неактуальним, але ми намагаємося зберегти традиції, просто дозволивши дітям бути дітьми. Ми всі родом з дитинства, згадуємо свої дитячі роки і намагаємося зробити для наших дітей все можливе, щоб вони могли запам'ятати своє ЩАСЛИВЕ дитинство! Яскраве багатолюдне свято запам’ятається дітям цікавими зустрічами, новими знайомствами, неповторним відчуттям хоч маленьких, але власних перемог.

     

Переглядів: 917 | Додав: Natalya | Дата: 25.05.2017

25 травня у нашій школі відбулося Свято прощання з початковою школою для учнів 4-А класу. Діти разом із класним керівником Тіхоновою Ганною Анатоліївною та вихователем Полоннік Наталією Вікторівною підготували чудове дійство, де лунали веселі вірші, чудові пісні та запальні танці. Свято пройшло в атмосфері доброзичливості та позитивних емоцій. Учні з хвилюванням згадали роки навчання в початковій школі. Усі учні класу були нагороджені дипломами випускника початкової школи. Діти подякували батькам за допомогу, щиру підтримку, неабияку силу волі, за відчайдушне терпіння та наснагу. Із закінченням початкової школи дітей привітала директор Галина Володимирівна Панченко. Настанови своїм дітям дали батьки.
Не можна сказати, що закінчується дитинство наших дітей. Однак нинішній день проводить невидиму межу між дитинством та юністю.
Любі наші діти! Нехай знання, отримані у нашій школі, неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків і допоможуть вам досягти омріяних вершин. Божого вам благословення, щедрої долі, вірних друзів, наснаги, оптимізму та невичерпної енергії! Любіть своїх рідних, будьте завжди гідними їх, дайте їм можливість гордитися вами! Щасти вам у всьому!
Переглядів: 1242 | Додав: Natalya | Дата: 25.05.2017

Вже декілька років поспіль стало доброю традицією у Камʼянській школі-інтернаті проводити святкову лінійку за підсумками проведених конкурсів, змагань і олімпіад… Ось і сьогодні переможців урочисто привітали грамотами та дипломами.

Хочеться побажати дітям міцного здоровʼя, успіхів, нових перемог і здобутків, а педагогам – гордості за своїх учнів, вдячних, слухняних і розумних вихованців.

Переглядів: 732 | Додав: Natalya | Дата: 25.05.2017

За гарною традицією День вишиванки відзначили в КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР. Вихованці, педагоги та співробітники, одягнуті у вишиванки, прийшли на навчання та на роботу. Багатство кольорової палітри, різноманітні орнаменти та узори вишитого одягу чарували очі. Настрій був не просто святковим, не просто піднесеним, а сповненим гордості за належність до великого українського народу з багатою культурою, традиціями та звичаями. Юні артисти підготували творчі номери, в яких пісня перепліталась із танцем. Скільки чудових слів було сказано про українські традиції вишивки ведучими свята Пилипенко Наталією Володимирівною та Геращенко Юлією Віталіївною. Захоплюючим дійством став патріотичний флешмоб «Моя країна – Україна».

Продовженням свята стали майстер-класи. Стрішко Лариса Валентинівна показувала школярам техніку виготовлення картин із шерсті, Тищенко Олена Аркадіївна та Стрішко Наталія Юріївна разом із учнями ліпили смачні вареники. Волкова Тетяна Миколаївна навчала магії петриківського розпису, Григоренко Любов Григорівна і Квас Світлана Володимирівна показували мистецтво виготовлення квітів із стрічок. Чуракова Світлана Вікторівна, Кущ Тетяна Сергіївна і Рєзнікова Анастасія дивували глядачів мистецтвом плетіння кіс, різноманітністю дивотворних зачісок, а Жавжаров Віталій Кирилович вчив учнів фотографувати. Радували око українські візерунки, створені на асфальті школярами початкових класів.

Ейфорія, яка охопила всю школу, дає надію, що подібні дні стануть традиційними. Вони особливо необхідні сьогодні, коли Україна бореться за свою єдність та незалежність, коли життєво важливо усвідомити самим і показати всьому світові, що ми великий народ з багатою культурою, що складалася віками і є однією з найстаріших у світі. І якщо ми це багатство не лише зберігаємо, а й примножуємо, то нас не здолати.

Заходи, проведені до Дня вишиванки у школі, є своєрідним продовженням низки патріотичних акцій, до яких долучаються наші школярі, активно демонструючи власну патріотичну позицію.

Вишиванка - не просто одяг. Це наша пам'ять, традиціі і частина майбутнього! Одягайте з гарним настроєм, носіть здорові і пишайтеся своєю вишиванкою, а також тим, що ми - українці!
 

Н.В.Скориця, заступник директора з ВР

      

Переглядів: 1280 | Додав: Natalya | Дата: 23.05.2017

 

Виявляється, ювілеї бувають не тільки у конкретних людей, ювілей може відзначати цілий колектив. Колектив незвичайний, дитячий,творчий, колектив дітей з особливими потребами і надзвичайними можливостями.
18 травня 2017 року в культурному центрі запорізького обласного товариства УТОГ шанувальники мистецтва, батьки, громадськість, представники влади зібрались з нагоди 20-річного ювілею художнього колективу – ансамблю танцю і жестової пісні «Ритм» КЗ « Кам`янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради. Гордістю закладу, результатом багаторічної, наполегливої праці всіх членів колективу є наш «Ритм», який з 2007 року має звання «Народний художній колектив». Це єдиний в Україні дитячий колектив,де займається більше 70 дітей з проблемами слуху віком від 3 до 18 років, якому присвоєно це високе звання.
20 років … Багато це чи мало? Якщо говорити про вік людини, то це вік молодості, планів на майбутнє, час вибору професії. А якщо це вік колективу? Вік цього єдиного в Україні художнього колективу для дітей з проблемами слуху говорить про те, що ансамбль пройшов шлях становлення, витримав перевірку на міцність на хвилях життя. А ця ювілейна зустріч є свідченням того, як багато зроблено і скільки ще треба досягти. Що у нас багато задумок і надій, сподівань і здорових амбіцій. Тож дай Бог, щоб задумане здійснювалось.
Показником високого професіоналізму даного колективу є те, що його вихованці є учасниками і переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів. Діти неодноразово отримували призові місця в таких фестивалях, як «Барви життя», «Дніпровські зорі», «Назустріч мрії», «Шлях до успіху». Вони стали лауреатами Міжнародного інтеграційного фестивалю життєтворчості «Шлях до успіху – 2016»,Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Щедрику-ведрику збирає зірочки» м. Хмельницький (2015 р.). володарями гран-прі обласного фестивалю дитячої творчості «Повір у себе» 2015 року.
На Всеукраїнському фестивалі – конкурсі «Закарпатська весна» у м. Мукачево (2016 р.) наші вихованці здобули перші місця в номінації «Вокал» та «Хореографія»; колектив з 2010 по 2017 р. є переможцем 4,5,6,7,8,9,10,11 Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії» в номінації «оригінальний жанр». Вихованці ансамблю є переможцями 10 Міжнародного фестивалю-конкурсу «Славянский венец» місто Кранєво, Болгарія (2013р.), володарями гран-прі Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Алые паруса» міста Варна та Албена (Болгарія, 2013 р.), лауреатами Міжнародного фестивалю дитячо-юнацького мистецтва «Дивосвіт» у 2015 році.
Вихованці ансамблю нашої сільської школи на славній запорізькій землі виступали на одній сцені з відомими українськими артистами, а разом з такими популярними співачками, як Злата Огнєвіч, Ольга Юнакова, Сабіна, Маша Собко, створили спільні співочі проекти і презентували їх на головній концертній сцені – в київському палаці «Україна».
Концертна програма складалась з 24 номерів. І це далеко не весь репертуар ансамблю. Звичайно, найбільше теплих посмішок і неприхованого захоплення у глядачів викликали виступи наймолодших учасників ансамблю – вихованців дитячого садочку закладу, яким всього 4-5 рочків. Це танок «Курочка та курчата». Нікого не залишили байдужими маленькі «Карапузи» (учні початкових класів), які «заснули» після «Колискової» ( Вайло Н.В.). Взагалі, молодша група ансамблю подарувала глядачам , які були щедрі на аплодисменти, цілу феєрію емоцій у своїх танцях, піснях у жестовому виконанні: « Літо», «Ши-бум»,» Часики», «Ельфи», «Танок ляльок», «Просто ми маленькі зірочки», «Батьківщина».


Прислухайтесь , мелодія чарує,
Навколо спів пташиний, срібний спів.
А поруч ті, хто звуків цих не чує,
Лиш серцем прислухається до них.


Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці досконало освоїли такий оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю у виконанні пісень « Тиша-гармонія», «Здатися ти завжди встигнеш».У танцях « Полька через ніжку», « «Рок-н-рол» діти продемонстрували не тільки високу виконавську майстерність, а й справжній дух команди, яка вірить в успіх.
Затамувавши подих, зал переживав разом з юними артистами всю гаму відчуттів, адже тема багатьох номерів програми – рідна земля, Україна-мати, сподівання і сокровенне бажання кожного бачити свою землю, заквітчаною у всі барви нашої природи, а веселкове небо чистим від блакиті миру: «Квітка-душа», « Мир без війни», «Віночок», « Гарні хлопці»,« Україна – це ти»…
Серед гостей у святковому залі було багато випускників школи-інтернату, вихованців ансамблю «Ритм». Своє вітання – пантоміму рідному колективу солістка ансамблю «Ритм» Красюк Руслана привезла з Києва. Дівчина у 2016 році закінчила Київську муніципальну академію естрадного і циркового мистецтва і нині є однією з ведучих актрис театру міміки і жестів «Райдуга» культурного центру УТОГ (м. Київ).
Ми пишаємося тим, що учні нашої школи часто займають призові місця, дарують собі та оточуючим гарний настрій, та найважливіше те, що, займаючись у ансамблі, учні проходять життєву школу ефективної адаптації і успішної соціалізації. Незмінним художнім керівником ансамблю протягом ось уже 20 років є творча людина, мудрий наставник, педагог за покликанням душі, сурдопедагог, учитель-методист, відмінник освіти України Китманова Ірина Вікторівна. Наші любов і шана Вам, шановна Ірино Вікторівно!
Колектив нашої школи – це сім´я однодумців. А очолює наш колектив мудрий керівник, справжній професіонал своєї справи і просто чарівна жінка Панченко Галина Володимирівна. Турбота про розвиток вихованців, утвердження в їх душах моральних цінностей, виховання справжніх патріотів України, соціалізація дітей з вадами слуху у складному сучасному світі – ось далеко не повне коло проблем і сподівань нашого директора. Нелегка справа керувати колективом, який народив і веде до успіху художній ансамбль дітей, що мають серйозні проблеми зі здоров`ям. Адже важливим є і художнє оформлення, і музичний супровід, і технічне оснащення, і психологічний стан . А чого тільки варті казково-феєричні костюми , створені руками невтомних працівниць школи-інтернату,
Виступ кожного учасника святкового дійства залишив у серцях усіх присутніх промінчик тепла, ніжності, радості, добра, душевної краси. А ще впевненості, що наші вихованці знайдуть своє місце у соціумі, зможуть перемагати труднощі, не пасуватимуть перед проблемами, завжди прийдуть на допомогу у складній життєвій ситуації.

 

Хай буде всім у добрий час дорога
Як перший крок з молитвою надії
Благословення всім від долі і від Бога
І віри в себе , в світло, в Україну!

Лариса Федорівна Квас, вчитель

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 825 | Додав: Natalya | Дата: 21.05.2017

Запрошуємо на святковий концерт

з нагоди 20-річчя народного художнього колективу-ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм» КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР,

який відбудеться 18 травня 2017 року о 14.00 год

в БК Запорізької обласної організації «УТОГ»

за адресою: м. Запоріжжя, вул. Академіка Амосова, 73

Переглядів: 938 | Додав: Natalya | Дата: 10.05.2017

Минають роки, відлітають у вічність.... Все далі відходять грізні та важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче - життя. 9 Травня наповнює серця гордістю за подвиг нашого народу, що виграв битву з фашизмом, і сумом,бо мільйони синів і дочок Батьківщини назавжди залишилися лежати у своїй і чужій землі. Цей день ніколи не перестане хвилювати людей, роз'ятрюючи старі рани й душу болем серця, тому що пам'ять та історія в ній злилися воєдино. Зараз про Велику Вітчизняну війну ми дізнаємося як із підручників історії, так із розповідей ветеранів, яким у ті часи було по 16- 18 років. Вони йшли добровольцями на фронт, знаючи що смерть чатує їх на кожному кроці. Але наші герої забували про все це, дивлячись яких страждань завдають вороги нашій країні, близьким людям. Такими були і наші односельчанини: Безугла Олександра Іванівна, Довженко Василь Філімонович, Дериведмідь Олексій Герасимович, яких учні нашої школи не забувають та щороку вітають з Днем Перемоги .Також учні нашої школи протягом року доглядають за меморіальним комплексом, який розташований у нашому селі.

О.С.Гонтарь, вихователь

Переглядів: 898 | Додав: Natalya | Дата: 10.05.2017

 

Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому,

бо якщо немає руху вперед, то неминуче починається відставання.

В.Сухомлинський

Гадаємо, що саме з такими думками 27 квітня у КЗ «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР завітали гості на практичний семінар «Особливості навчально-виховної роботи з дітьми з вадами психофізичного розвитку». В роботі семінару взяли участь 28 педагогів навчально-виховних закладів та студентів педагогічних спеціальностей Запорізької області: КЗ «ДСШ І-ІІІ ст.» «Талант», м. Дніпрорудне; КЗ «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» ЗОР, м. Запоріжжя; Балабинський НВК «Престиж», смт. Балабине, Запорізький район; КЗ «ДСШ І-ІІІ ст.» «Світоч», м. Дніпрорудне; КЗ СЗОШ І-ІІІ ст. № 1, м. Приморськ; Чернігівська СШ «Надія», смт. Чернігівка; КЗ «Михайлівський НВК І-ІІІ ст.», смт. Михайлівка; КЗ «Гуляйпільська ЗОШ І-ІІІ ст.», м. Гуляйполе; КДНЗ «Теремок» № 5 ЗОР, м. Дніпрорудне; НВК «ЗНЗ ДНЗ» № 6, м. Енергодар; Чкаловський НВК ім. Ф. Конюхова, с. Чкалове, Приазовський район; Новополтавська ЗОШ, Чернігівський район; ЗНВК № 111, м. Запоріжжя; ДНЗ № 24 «Журавлик», м. Токмак; МЗОШ № 4, м. Мелітополь; КДНЗ № 2 «Малятко», м. Василівка; ДНЗ № 43, м. Запоріжжя; КДНЗ № 4, м. Василівка.

На порядку денному в сучасному шкільному середовищі для педагогів постає питання інклюзивної освіти. Ця проблема надзвичайно хвилює сьогодні й тих вчителів, які вже працюють з дітьми з особливими потребами, й тих, хто готується до цієї роботи. Отож, саме з метою перейняти досвід ефективних і грамотних методів, прийомів, форм роботи з особливими дітьми зібралися учасники семінару на відкритих заняттях наших найдосвідченіших педагогів: індивідуальне логопедичне заняття «Квіткова країна. Автоматизація звука Р у словах, словосполученнях, чистомовках» у дошкільній групі для дітей із ЗПР» (логопед Писаренко Л.М.); індивідуальне заняття з розвитку слухового сприймання та формування вимови «Робота над голосом, диханням. Постановка звука Ш. Автоматизація звука К в оберненій позиції» в П-Б класі (сурдопедагог Маркова Л.В.); урок з ППД в 1-В класі «Аплікація «Весна» (сурдопедагог Савенко О.Д.); робота з малою групою учнів 3-Б класу з розвитку слухового сприймання «Розрізнення та розпізнавання мовного матеріалу з теми «Весна». Сприймання на слух тексту «Навесні», фраз навчального й побутового характеру» (сурдопедагог Рубан Т.В.); урок ритміки в 2-Б класі «Ритм. Мандрівка музичними островами» (вчитель ритміки Кравченко Л.В.); корекційне заняття в 2-А класі «Розвиток логічного мислення» (вчитель початкових класів Сінченко С.Г.); урок природознавства в 5-А класі «Охорона природи. Червона книга України» (вчитель біології та географії Савенко В.В.); урок української мови в 8-А класі «Правопис часток. Написання –бо, -но, -то, -от, -таки» (вчитель української мови та літератури Квас Л.Ф.).

Директор школи-інтернату Панченко Галина Володимирівна звернулася до учасників практичного семінару з привітальним словом, в якому ознайомила зі шкільним життям інтернату, з тим, чим живе і про що турбується сьогоднішній дружній педагогічний та учнівський колектив.

Думаємо, що ніхто з гостей нашого інтернату не залишився байдужим до насиченої та яскравої концертної програми, яку підготувала незмінний, талановитий керівник народного ансамблю танцю «Ритм» та ансамблю пісні в жестовому виконанні «Співочі руки» Китманова Ірина Вікторівна. В номерах були задіяні артисти від наймолодших (вихованці дошкільного відділення) до найстарших (випускники). Учні збагатили залу позитивною пісенно-танцювальною енергетикою, багато хто з присутніх на концерті не змогли втримати сліз від переповнення емоціями. А під час звучання Гімну України, пісень «Тишина-гармония», «Здатися ти завжди встигнеш», «Україна – це ти» від захоплення аж сироти виступили на шкірі!

Після закінчення майже півторагодинного концерту гостям провели оглядову екскурсію по школі.

Віримо, що кожен учасник, хто відвідав практичний семінар у нашому навчальному закладі, виніс для себе багато чого інноваційного, пізнавального, цікавого і неодмінно впроваджуватиме все побачене й почуте в свою роботу. Отож, бажаємо всім педагогам не зупинятися на досягнутому, розвиватися, рости, продовжувати ділитися педагогічними надбаннями, терпіння і наснаги!

Геращенко Ю.В.,

вчитель української мови та літератури

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 936 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2017

25 квітня 2017 року відбувся шкільний конкурс «Учень року – 2017» серед учнів 2-4 класів із ЗПР. Це заключний етап конкурсу, під час якого були визначені кращі школярі: Швецова Вікторія-2-А, Чусова Аліна-2-А, Коротка Анастасія-3-А, Чураков Артем-3-А, Андреєв Руслан-4-А, Квас Ярослав-4-А. Вони досягли значних успіхів у навчанні, творчості, є активними учасниками навчально-виховних заходів класу, школи.

Головна мета його проведення це виявлення і розвиток творчого потенціалу дітей, підтримка талановитих учнів у різних видах навчальної та позаурочної діяльності. Журі конкурсу: Гридасовій І.П., Сизоненко В.М., Стрішко Н.Ю. було надзвичайно складно визначитися з переможцем. Фіналісти конкурсу, Швецова Вікторія і Квас Ярослав, випробовувалися додатковими турами та запитаннями, але ніхто з них не поступився один одному. Тому було рішення журі: визнати двох учнів переможцями і надати звання «Учень року – 2017» Швецовій Вікторії і Квас Ярославу.

Вітаємо переможців конкурсу! Дякуємо батькам та педагогам за виховання гідних громадян нашої держави! Бажаємо надалі всебічно розвиватися та розкривати свої таланти, подальших успіхів у навчальній діяльності та не зупинятися на досягнутому!

Організатор конкурсу, вчитель - Григоренко Л.Г.

 

Переглядів: 821 | Додав: Natalya | Дата: 27.04.2017

Щороку 26 квітня в Україні відмічають річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС. У КЗ "Камянська спецшкола-інтернат" ЗОР  відбулась година памяті до 31-ї річниці катастрофи на Чорнобильської АЕС, яка мала на меті визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища, на стан здоровя населення, виховати особисту стурбованість за все, що відбувається навколо. Чорнобиль… Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. ці дні ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації – наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед тих і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною здоров’я, а інколи й життя. Ми схиляємо перед ними голову. Вічна пам'ять героям.

О.О.Гречко, вихователь

 

 

 

Переглядів: 747 | Додав: Natalya | Дата: 27.04.2017

 

Нещодавно в нашій школі була проведена шкільна «Універсіада», присвячена Міжнародному Дню фізкультури та спорту під гаслом «Спорт для всіх». Участь в змаганнях взяли три команди: команда педагогів та дві збірні команди до складу яких ввійшли учні 5 – 12 класів. До програми змагань увійшли такі види спорту: настільний теніс, кульова стрільба, новус, шашки, стрибки на скакалці та волейбол. Кожен учасник команд мав право позмагатися та показати свій рівень фізичної готовності. У всіх учасників настрій був піднесений, дух заряджений спортивною енергетикою. Змагання проходили під веселими гаслами команд. Переможцями серед педагогів в змаганнях з шашок стали Квас Л.Ф. та Жавжаров В.К., в змаганнях з кульової стрільби, з мінімальною перевагою в одне очко перемогу здобула команда учнів. В настільному тенісі та стрибках на скакалці не було рівних педагогам: Гречко О.О., Жавжарову В.К., Польші А.В., Геращенко Ю.В., Волковій Т.М. та Кузьминській Я.І. В змаганнях з новусу, перемогу здобули учні. Кульмінацією змагань стала гра в волейбол між командами, де наші педагоги здобули перемогу. Сподіваємось, що кожен з учасників цього свята спорту виніс для себе, що навіть найменшої перемоги не досягти без напруженої, щоденної праці на біговій доріжці чи у спортивному залі, бо шлях до перемоги не завжди легкий і короткий. Головне – не втратити тих задатків, якими нагородила тебе природа, розвивати їх. Добре, коли у потрібний час і в потрібному місці біля наших дітей з’являються люди, які допомагають зробити їм правильний вибір – вибір здорового способу життя.

 

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 854 | Додав: Natalya | Дата: 27.04.2017