$, 07.05.2024, 15:40
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20 »

«Я вибрала долю собі сама…»

Поезія – це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

Наприкінці березня в Камянській школі-інтернаті вчителями МО «Словесник» було проведено літературну світлицю «Я вибрала долю собі сама…» з нагоди 87-річниці до дня народження самобутньої, надзвичайно талановитої письменниці Ліни Василівни Костенко.

Педагоги-організатори свята поставили за мету поглибити знання учнів про творчість Ліни Костенко; ознайомити з творами авторки, покладеними на музику; викликати інтерес до творчої спадщини поетеси; осягнути різнобіч її таланту; через художнє слово розкрити багатство душі Л.Костенко.

Ведучі нагадали всім присутнім основні віхи життя і творчості багатогранної поетеси: її непросте, обпалене війною дитинство, юність творчих пошуків, розквіт таланту зрілих років, стоїчне «мовчання» часу написання «в шухляду», а також непереборне бажання Ліни Василівни творити й надалі свої чесні палкі поезії.

Діти з хвилюванням декламували поезію різних років, а вчителі показали, що любовна лірика письменниці, яка покладена на музику, може бути розкрита й у мистецтві жестового виконання.

Пригадали в ході заходу, крім найяскравіших зразків громадянської, любовної та пейзажної лірики, й історичний роман «Маруся Чурай», за який в 1987 році Ліні Костенко було присуджено Державну премію імені Т.Г. Шевченка. Найбільший інтерес в учнів 5-12 класів викликало відео з декламуванням педагогами напамять вірша «Доля». Школярі були приємно вражені і, хотілося б вірити, захотіли повторити побачене тепер зі свого боку.

Усі ми щасливі з того, що талановита поетеса – наша сучасниця. То ж побажаймо Ліні Василівні міцного здоров'я, творчого натхнення і нових мистецьких звершень, а нам, читачам, - перечитувати її якомога частіше!

Вчитель української мови та літератури,

Геращенко Ю.В.

  

Переглядів: 760 | Додав: Natalya | Дата: 28.03.2017

У місті Харкові з 17 по 19 березня на базі спеціалізованого центру «Ладо» пройшов дуже важливий курс з підготовки тьюторів. Педагоги Камʼянської школи-інтернату, єдині представники Запорізької області, вперше відвідали триденний семінар-тренінг, присвячений сучасним педагогічним підходам в освіті, а також роботі з дітьми з особливими потребами; ставлення до дітей з особливими потребами; різновидам терапій і програмам втручання; основному інструментарію тьютора, методам і підходам у роботі тьютора; спільній командній роботі, постановці особистої мети в роботі тьютора, особливостям і специфіці роботи тьютора в цілому.
Тренінг проводила практик з неперевершеним досвідом, прекрасна і харизматична Марина Крисов - педагогічний консультант, спеціаліст з інклюзивної і корекційної педагогіки із Ізраїлю.
На тренингу зібралась прекрасна команда; ми грали, дискутували, розробляли нові моделі, програми і просто гарно проводили час.
Дякуючи нашому неперевершеному тренеру Марині Крисов, ці три дні з підготовки "Тьютора" пройшли на одному подиху. Було дуже інформативно, продуктивно, а завдяки захоплюючому формату тренінга, ми активно провели ці три дні. Багато корисної інформації, практично застосованих знань. Є матеріали для роздумів і дій на місяці вперед. Дуже цільний, цілісний підхід і подача унікальних знань тренера-професіонала. Найбільше відкриття - це трансформація поняття «тьютора» за мірою просування програм. Робота в команді, опитування і ремарки учасників були дуже цікавими. Високий рівень викладу матеріала. Надихає позитивне мислення, коли ми відштовхуємося від того, що є, від можливостей дитини, а не від його обмежень.
Дякуємо за цей неперевершений досвід Марині Крисов, а також прекрасним, відкритим і активним учасникам тренінгу!!! Спасибі за затишну і неформально-робочу атмосферу приміщення нашим незмінним партнерам і друзям - спеціалізованого центру «Ладо» і Наталії Луньовій.
Ця поїздка не відбулась би без допомоги нашого директора Панченко Галини Володимирівни, спасибі вам за допомогу в організації, сприянні і просуванні нових підходів у системі освіти дітей з особливими потребами. Так, у Камʼянській школі-інтернаті є вже свої тьютори, що пройшли навчання і отримали сертифікати.З нетерпінням чекаємо нових зустрічей!!!! Дякуємо всім за участь!!!

Т.П.Наконечна, заступник директора з НВР

Фото Татьяны Наконечной.Фото Татьяны Наконечной. Фото Татьяны Наконечной.

Фото Общественная организация "Аутизм.Альтернатива".Фото Общественная организация "Аутизм.Альтернатива".Фото Общественная организация "Аутизм.Альтернатива".

 

 

Переглядів: 771 | Додав: Natalya | Дата: 23.03.2017

16 березня 2017 року учениця 12 класу Арбузова Інна прийняла участь в першому етапі Всеукраїнського конкурсу «Ерудит» спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей глухих та зі зниженим слухом. Засновником конкурсу є Міністерство освіти і науки України та Центральне правління Українського Товариства глухих. Організатором та координатором шкільного конкурсу став Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЗОР. Конкурс проходив у два етапи: тестування з таких дисциплін: українська мова та література, математика, фізика, історія, географія, біологія і хімія та написання переказу з виконанням творчих завдань.

Інна виконувала тестові завдання та писала переказ з теми «Плекай свою мову!». Підтримували конкурсантку учениці 11 класу: Алексєєва Влада і Родькіна Яна. За рішенням журі переможцем стали: Арбузова Інна (Кам’нська школа-інтернат), Яртимік Давид (КЗ ЗСЗШІ «Джерело». Такий захід є чудовою можливістю для самовираження особистості з обмеженими можливостями та гарним способом показати всьому суспільству, що діти з особливими потребами можуть досягти високих результатів, жити повноцінним життям, наповненим подіями, успіхами та звершеннями, здійснювати найзаповітніші мрії та бажання. Вітаємо з перемогою в конкурсі, бажаємо успіхів у Всеукраїнському конкурсі «Ерудит» у місті Києві.

О.М.Харченко, вчитель

   

Переглядів: 767 | Додав: Natalya | Дата: 17.03.2017

Свято у дошкільних групах Кам'янської школи-інтернату – це завжди казка, сповнена позитивними емоціями, чарівними дивами та яскравими кольорами, в якій діти стають маленькими творцями добра і краси. З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято - 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу.

4 та 5 березня 2017 року в наших дошкільних групах діти всіх вікових груп вітали своїх мам, бабусь, дівчаток зі святом 8 Березня. До свята всі ретельно підготувались. Діти разом з вихователями виготовили подарунки своїми руками. Музичний керівник, Марина Леонідівна, підібрала змістовний, цікавий репертуар. Вайло Наталія Вікторівна вивчила пісні в жестовому виконанні з дошкільнятами з вадами слуху. Кожне свято мало свою назву, неповторний сюжет. Діти з задоволенням, невимушено виконували пісні, таночки, декламували вірші, дивували дорослих своїми дзвінкими й радісними голосочками, майстерністю в танцях, жестових піснях, та неперевершеним дитячим артистизмом. На святі звучали лагідні пісні про маму й бабусю, дитячий гумор, слова вдячності і любові, – які розчулювали присутніх до сліз. Матусі, підтримуючи своїх діточок, долучилися до участі в святкових іграх, чим надзвичайно порадували малюків. У залі стояла радісна атмосфера, а на обличчях матусь сяяли променисті посмішки. Свято 8 березня пройшло цікаво і незвично. А результатом свята стали незабутні дитячі враження, емоції та посмішки батьків.

 

 

Переглядів: 707 | Додав: Natalya | Дата: 07.03.2017

Жіноче свято... Воно приходить навесні з першими теплими днями. Мама... Це слово, яке з радістю вимовляє кожна дитина, бо змалечку супроводжує нас у житті матусина ласка і турбота. Учні молодших класів запросили усіх жінок на шкільне свято, присвячене весні, Міжнародному жіночому дню – 8 Березня. Святкова атмосфера панувала всюди, і всі присутні в актовому залі відчули початок весни. В цей день в усіх був привід привітати своїх мам, бабусь, сестер та улюблених вчителів. Творчі номери у виконанні учнів молодших класів нікого не залишили байдужими. Діти виконували пісні про маму та бабусю, а такі запальні танці як вальс , танго та рок-н-рол були відзначені оплесками глядачів, які аплодували стоячи! Приємно було чути позитивні відгуки присутніх після концерту… А на завершення усі присутні отримали не аби яке задоволення від шоу мильних бульбашок. «Різнобарвна феєрія», як називають своє творіння фахівці, подарувала шматочок щастя малечі, розвесела підлітків і надихнути дорослих людей.У цьому казковому дійстві взяли участь і наші маленькі глядачі. Кожен бажаючий міг спробувати себе в ролі «крихітного чоловічка», якого обволікає справжнісінький міхур, зроблений з піни. Дітлахи були у захваті,коли опинялись усередині величезної мильної бульби. Шоу мильних бульбашок цікаво не тільки відтінком дитинства, але і тими «чудесами», які на ньому відбуваються. До організації та проведення свята долучились педагоги: Стрішко Л.В.,Дериведмідь В.М., СавенкоО.Д., Кущ Т.С., Гонтарь О.С.,Мітічкіна К.В., ЗолотаренкоО.Г. Дякуємо за передсвятковий настрій!

Переглядів: 697 | Додав: Natalya | Дата: 07.03.2017

Милі, ніжні, прекрасні жінки! Вітаємо вас зі святом весни, жіночої чарівності. Нехай цей день, 8 Березня, подарує Вам прекрасний настрій, виконання всіх сокровенних бажань! І нехай всі посмішки будуть щирими, всі побажання збуваються, відкриваються нові можливості і реалізуються найзаповітніші мрії, нехай сусіди радіють зустрічі з Вами, друзі пишаються Вашої дружбою, а любов огортає все Ваше життя.

Переглядів: 655 | Додав: Natalya | Дата: 07.03.2017

 

З метою популяризації ігрових видів спорту серед дітей з обмеженими можливостями здорв’я та підготовки збірних команд двох обласних спеціальних учбових закладів, 22 лютого Молочанська школа-інтернат гостинно приймала Кам’янську школу-інтернат. На шкільній спортивній базі відбулися товариські зустрічі з популярних видів спорту: баскетболу, футзалу та флорболу. Юні спортсмени вже багато років захищають честь Запорізької області у Всеукраїнських турнірах Спеціальної Олімпіади України, турнірах Інваспорту та Чемпіонатах України з баскетболу, футзалу, флорболу, що дає можливість дітям з особливими освітніми потребами вдало інтегруватися у громаду через спорт. Після напружених бліцтурнірів діти поспілкувались і обмінялись подарунками та адресами у соціальних мережах а тренери домовились перетворити такі зустрічі у традицію. Найближчим часом Молочанців чекає Чемпіонат України з флорболу а Кам’янців турніри з баскетболу та футболу.

    

Переглядів: 760 | Додав: Natalya | Дата: 02.03.2017

 

А пісня - це душа. З усіх потреб потреба.
Лиш пісня в серці ширить межі неба.

На крилах сонце сяйво їй лиша —
Чим глибше пісня, тим ясніш душа.

 

 Щороку у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР проводиться  фестиваль пісні в жестовому виконанні   серед педагогів школи. Цьогорічний  фестиваль «Співочі руки-2017» особливий: він ювілейний! Вже 10-й рік поспіль  він об’єднує дітей з вадами слуху та їх наставників у бажанні та вмінні почути та зрозуміти один одного. Традиція проведення концерту жестової пісні – це ще один привід зібратися разом, показати свою майстерність і поділитися красою передачі почуттів, емоцій, переживань за допомогою жестів. Пісня - це ознака життя кожного народу, кожної людини. Якщо людина співає - вона живе і насолоджується кожною подарованою їй хвилиною. Пісня передає настрій, емоції, почуття. Піснею можна виділити радість і смуток, повернутися до історії наших предків, перейнятися духом минулого і стати одним цілим із своїми прадідами.   Тому так важливо берегти пісню, бо пісня - це душа народу.

Цього року до концертної програми було внесено  20 номерів, які були різними за жанрами, складом учасників , тематикою. Дітям дуже сподобались виступи педагогів школи: Марущак Ю.В. «Твоя гитара».,Тихонової А.А. « Мир без тебя», Мітічкіної С.С. «Ты же выжил солдат», Вайло Н.В.  «Колискова, Жавжарова В.К. «Танцуй»,  Кузьминскої Я.І. «А ты не такой», Чуракової С.В. «На Титанике»,  Мітічкіної К.В. «Просто быть любимой», Китманової І.В. «Міражі», Сизоненко В.М.  «Сумка».

Зал зривався оплесками під час виступів  Пилипенко Н.В., Квас В.Г., Геращенко Ю.В, Марченко К.А. «Над землею тумани», Китманової И. В., Квас Л.Ф., Чуракова С.В. «Києве , мій»,  Кущ Т.С., Терновський Е.А «А я любив», Квас С.В., Кузьминської  Я.І  «Платья».   Найбільше діти аплодували, коли в залі лунали пісні

 «Цыгане едут» квартет «Творчість» та  «Мы в дурдоме» , Гречко О.А., Польша А.В., Терновский Е.А. 

Завершився концерт   фінальною піснею.  Із нетерпінням будемо чекати наступного  фестивалю "Співочі руки"

О.М.Харченко, вчитель

 

  

   

Переглядів: 870 | Додав: Natalya | Дата: 02.03.2017

Педагоги Камʼянської школи-інтернату відвідали у місті Харкові дводенний семінар з питань аутизму - 2 інтенсивних дні практичних семінарів для спеціалістів і батьків з усієї України.

Спікерами були: Марина Слєпян - співзасновник і керівник групи «Суламот», Executive MBA, Bradford University, UK та Любов Рубін-Ніязова - головний методист і співзасновник групи «Суламот», Поведінковий Аналітик, Член Ізраїльської Асоціації Сертифікованих Аналітиків Поведінки (IACBA), Ліцензований методист міжнародної асоціації Р. Дэйвіса з корекції дислексії і супутніх проблем навчання. Питання торкалися різних тем: порушення аутистичного спектру, мислення і поведінка людей з аутизмом; роль спорту у комплексній корекційно- розвивальній програмі дитини з аутизмом; побудова динамічної корекційної програми для детей з аутизмом; інклюзія дітей з аутизмом у загальній освіті; ПЕКС - комунікація за допомогою зображень як трамплін до розвитку мовлення у дітей з аутизмом. Заняття проходили цікаво, змістовно і насичено. На майстер-класах панувала атмосфера партнерства, взаємодопомоги, консультацій і знайомства з новими термінами і поняттями.

Дякуємо за плідну роботу лекторам і просто фахівцям з великої літери – Марині Слєпян та Любові Рубін-Ніязовій, директору Панченко Г.В. за сприяння у поїздці до Харкова та організаторам семінару Луньовій Н.С. та Трушик О. .

Будемо працювати і втілювати здобуті знання на практиці. Звичайно, що буде непросто і важко, але все у нашому житті складно. Але ж варто спробувати, тішити батьків, які нам довіряють своїх діток і отримувати позитивні результати!
 

  

  

 

Переглядів: 737 | Додав: Natalya | Дата: 02.03.2017

Учні 8-А презентували пошуковий, індивідуально-груповий проект на тему « Ти і твоє ім`я».Учасниками проекту стали учні класу, їх батьки, класний керівник, вихователь. Головною метою було ознайомитись з походженням своїх власних імен, їх значенням, долучитись до пізнавальної пошуково - дослідницької діяльності, уміння працювати з різними джерелами інформації. А ще кожному з учасників проекту намагався зацікавити однокласників тією інформацією, яку знайшли в інтернеті, дізналися від батьків.

Присутні уважно слухали, адже історія імен дуже цікава. Одні з них дійшли до нас із сивої давнини, інші виникли зовсім недавно. Наші пращури- слов'яни придумали чимало гарних імен: Світлана, Людмила, Борислав, Богдан, Надія, Любов, Володимир, Ярослав . Є імена, запозичені з інших мов.

Сьогодні батьки обирають таке ім’я дитині, яке їм подобається.
Німці та більшість народів Швеції, Англії носять подвійне ім'я. У 8-А класі теж є хлопчик з подвійним іменем – Святослав- Антоній. З яким захопленням присутні слухали розповіді, дивились слайди презентації, з яких дізнались про історію імені кожного учня 8-А класу, познайомились з його дитячими фото, дізнались сімейні історії, пов’язані з іменами.

Група «Правознавці»(Горулько О., Холодняк М.) розповіли, що у 2001 році Україна прийняла «Закон про охорону дитинства». У ньому записані права дітей. І в статті 7 говориться про те, що кожна дитина відразу після народження має право на власне ім’я і на отримання громадянства. Дитина стає справжнім громадянином, і на підтвердження цього отримує «Свідоцтво про народження».

А «Етнографи» (Заєць Н. і Ясирова Г.) зібрали і проаналізували інформацію про особливості імен учнів нашої школи-інтернату. Виявилось, що серед дівчат найбільш популярні такі імена, як

Анастасія, Ліза, Аліна, Катерина. У хлопців переважають Олександр, Данило, Микита, Дмитро. Є у нас у школі і незвичні імена: Аделіна, Ельвіра, Луїза, Каміла, Робін, Моісей…

А група «Біографів» (Фещенко Св., Хвостішков А.) запропонувала присутнім гру, де потрібно було за фотографією відгадати справжнє ім`я людини, яка має псевдонім. Звичайно, найчастіше псевдонімами користуються артисти, письменники, політики, спорстмени. А всім нам необхідно завжди пам’ятати, що наші імена — це велика особиста цінність. І неприємно, коли тебе не називають на ім'я або хтось його перекручує. Звертаючись до своїх товаришів, вимовляйте їхні імена з повагою. Буде приємно і їм, і вам. Учені стверджують: розмовляючи з людиною, якомога частіше називайте її на ім'я, бо воно для людини наймиліше. Цим ви викличете симпатію до себе. Бережіть своє добре ім`я!

Переглядів: 765 | Додав: Natalya | Дата: 02.03.2017

Казка – це світ чарівний та незвичний,

Казка – це диво, сповнене краси,

Поринь у казку – це ж бо так цікаво,

Це справді свято, радість для душі.

 

Традиційно у лютому у Кам’янській спецшколі-інтернаті проходить фестиваль інсценізованих творів. Казка не лише позитивно впливає на згуртованість колективу, але й дозволяє виявити талант кожної дитини. Учні 1-Б класу підготували інсценізацію казки «Червона шапочка» на новий лад. Діти із великим задоволенням брали участь у постановці. Були підібрані ролі для кожної дитини за її вподобаннями, щоб школярі змогли ввійти в роль того чи іншого персонажа казки. Учні були одягнені в сценічні костюми і виступали, наче справжні артисти. Ролі виконували: Червоної шапочки - Кузьминська Олександра, вовка - Попов Олексій, мами - Кривобок Яна, бабусі – Дрожжевкіна Ангеліна, зайчика – Рибалко Артем, мудрого їжачка – Кузенко Ярослав, добру лисичку – Бережнова Єлизавета, Дроворуба – Андреєв Дмитро. Діти дуже вдало зіграли свої ролі: з інтонацією, з виразністю, передаючи емоції та мову казкових героїв. Завдяки таким традиційним інсценізаціям в школі діти об’єднуються між собою спільною метою. А саме головне, стають більш дружелюбними, життєрадісними, доброзичливими. Цей захід залишив багато приємних емоцій і хороших вражень. Всі присутні вкотре переконалися, що казка – це справді свято, радість для душі!

Класний керівник Григоренко Л.Г.

  

Переглядів: 784 | Додав: Natalya | Дата: 02.03.2017

 

27 лютого до Кам’янської школи-інтернат завітала трупа лялькового театру, яка запропонували для перегляду виставу «Вередливе морозиво». До актової зали були запрошені учні П-8 класів. Почалася цікава вистава. У п’єсі актори співали веселі пісні, ляльками показували сценки казки, в якій відьма Морозильда задумала зіпсувати свято хорошій дівчинці Марійці. Для цього їй потрібен був злий сніговик. Але чарівниця помилилася, і сніговик вийшов добрим. Вона подумала і вирішила, що це на краще.  В залі увесь час панувала дружня атмосфера. Світлові ефекти, яскраві декорації, вишукані ляльки та костюми сповнили глядачів незабутнім враженням та веселим настроєм.  Актори подарували дітям справжню зимову казку. Учні із захопленням насолоджувалися виставою. А в кінці подякували гостям та підтримали їх бурними оваціями.

Гостєва К.К., вихователь

 

 

Переглядів: 841 | Додав: Natalya | Дата: 27.02.2017

 

Гра – це велике світле вікно, через яке в духовний світ дитини вливається
живлющий потік уявлень, понять про навколишній світ.
(В.О. Сухомлинський)


Для дітей молодшого шкільного віку надзвичайно привабливою є навколишня дійсність, особливо світ дорослих. У них з'являється потреба діяти, наслідуючи дорослих, робити все самотужки. Однак, вони не можуть брати участь у «дорослій життєвій ситуації», оскільки їм бракує відповідних умінь, знань, навичок. Суперечності між прагненням усе зробити самотужки і реальними можливостями спонукають дитину реалізовувати свої інтереси в сюжетно-рольовій грі. В нашій школі приділяється велика увага організації та проведенню сюжетно рольових ігор. Такі ігри пов'язані зі сферою людської діяльності й людських стосунків, оскільки своїм змістом вони відтворюють саме цей аспект дійсності. Удаючись до них, діти намагаються по-своєму відтворити дії, взаємини дорослих, створюючи спеціальні ігрові ситуації. Тематика ігор сама різноманітна: «У поліклініці» (2-Б кл.,Гонтарь О.С.). «У бібліотеці» (3-Б кл.,Мітічкіна К.В), «Школа»(1-Б кл Кущ Т.С.), «Ігровий майданчик»(3-А кл., Гриб К.О.) «В банку»(4-А кл.,Полоннік Н.В.), «Салон краси»(1-А кл., Григоренко Л.Г. ) Вихователі створюють необхідні умови для гри, навчають дітей різних прийомів організації гри, допомагають у розв'язанні організаторських завдань, намагаються підтримувати дитячу ініціативу. Важлива особливість рольової гри – те, що вона потребує товариша. Граючи, дитина усвідомлює, що діяльність потребує виконання певних обов'язків і надає ряд прав: обов'язки накладаються ігровою роллю, а права регулюються взаєминами з товаришами. Так вона навчається узгоджувати свої дії, орієнтуватися на однолітків, поводитися відповідно до загальної ситуації гри, підкорятися вимогам партнерів, покладатися на свої можливості. Сюжетно-рольова гра сприяє розвитку зв’язного мовлення, розширенню та активтивізації словникового запасу.

 

О.С.Гонтарь, старший вихователь

 

Переглядів: 756 | Додав: Natalya | Дата: 27.02.2017

Шановні батьки!

Будь ласка, виховуйте своїх дітей! Не сваріть! Розмовляйте з ними. Запитуйте у них, як справи в школі, який настрій, щоб потім не дивуватися, чому дитина побігла наввипередки зі смертю. Згадайте своє дитинство. Як би ви хотіли розуміння від своїх батьків, як вас гнітило те, що батьки не приділяли вам належної уваги і вам ні з ким було просто виговоритися. Нашим дітям ДУЖЕ-ДУЖЕ ВАЖЛИВО відчути те, що вони улюблені, що вони ПОТРІБНІ, що їх ЗАВЖДИ ПІДТРИМАЮТЬ, не зважаючи ні на що. І тоді вони не полізуть від нудьги, від цікавості, від «нічого робити» в ці групи смерті. Дитина, яка впевнена, що її люблять, якій щодня прищеплюють любов до життя, яка знає, що вона не самотня, не поведеться на китів. Знайдіть час, щоб поговорити з дитиною. Час біжить невблаганно. Сьогодні донька або син тягнеться до вас, хоче розповісти про свої радощі або проблеми. Нехай навіть вам вони здаються не значущими. Це для вас вони нічого не значать. А для дитини-БАГАТО! Знайдіть час! Адже завтра ви "подорослішає", захочете спілкування, та тільки вже ваше майже доросле дитя знайде собі когось іншого, хто його вислухає, дасть пораду. І дай Бог, щоб це був не той дядечко ІЗ КОНТАКТУ, ЯКИЙ РОЗДАЄ РЕЦЕПТИ. .. Згадайте, коли ви носили свою крихітку під серцем, ви мріяли, як будете ростити дитину, будете вчити, виховувати, підтримувати, і у вас буде чудовий син або донька. Так виростіть же собі цього чудового сина, турботливу, розумну доньку, а не забитих, озлоблених, скривджених на весь світ людей, які відчувають, що вони нікому не потрібні. ЛЮБІТЬ СВОЇХ ДІТЕЙ, будьте для них жилеткою, підтримкою, опорою, порадником, помічником. А посуд ви і так потім помиєте разом, і кімнату приберете, і собаку вигуляєте, і уроки вивчите. «Людина йде з життя, коли вона перестає відчувати і розуміти його цінність. Дитина повинна розуміти, що вона потрібна. Навіть якщо вона залишилася на другий рік. Навіть якщо вона вкрала у магазині шоколадку. Навіть якщо вона не вступить до вузу. Навіть якщо вона не миє за собою посуд. Все одно потрібна!»

Наталія Скориця, заступник директора з ВР

Переглядів: 780 | Додав: Natalya | Дата: 26.02.2017

28.01.2017 року у м. Запоріжжі проводився конкурс патріотичної пісні «Україна – це ми». Пісні були присвячені вшануванню пам’яті героїв національно – визвольних дій, мужності та героїзму сучасних захисникі суверенітету і територіальної цілісності України, утвердженню ідеалів свободи і демократії. До участі у фестивалі запрошувалися дитячі та юнацькі колективи, окремі виконавці загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, вихованці шкіл – інтернатів. У цьомуконкурсі брала участь і вихованка нашої школи – Терновська Валерія, яка зайняла почесне I місце. На фестивалі були заявлені 133 учасники. Серед такої кількості виконавців Валерія не розгубилася, на сцені поводилася впевнено. Вітаємо Валерію з черговою перемогою та бажаємо успіхів та здійснення бажань!

Л.В.Кравченко, музичний керівник

Переглядів: 727 | Додав: Natalya | Дата: 04.02.2017

Багато століть український народ виборював свободу, незалежність та державність. Однією з таких подій, яка є прикладом незламного духу нашого народу, є день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року, який офіційно визнано Днем Соборності та Свободи України. Це стало єднанням східних та західних українських земель, народженням єдиної незалежної соборної держави.

Так,  у 5-12 класах Кам’янської  школи-інтернаті до Дня Соборності України  у понеділок 23 січня було проведено інформаційні години з нагоди цього свята.

Основною метою вихователів  було дати зрозуміти школярам, що саме вони є майбутніми будівниками економіки держави, і від їхньої праці та свідомості залежить благоустрій країни. Ідея соборності, як всезагального об’єднання, особливо актуальна в наш напружений і нелегкий час. Велику увагу слід звернути на загальнолюдські цінності. Соборність веде до єднання людей. Офіційно в незалежній Україні День Соборності відзначають із 1999 року.

О.О.Гречко, вихователь

 

Переглядів: 791 | Додав: Natalya | Дата: 25.01.2017

      Закінчення першого семестру навчального року  співпадає з довгоочікуваними Новорічними  та Різдвяними святами, на які  так чекають  і діти, і дорослі , тим більше, що попереду багатообіцяючі канікули. Але жоден семестр у жодній школі не закінчується абияк! Коли діти дорослішають, дуже важливо зуміти зберегти у  їх серцях віру в чудеса. А Новий рік - це свято, коли чудеса трапляються кожну секунду. Всі учні з нетерпінням чекали цього дня, коли до них завітає чарівна Новорічна казка з Дідом Морозом, Снігуронькою, подарунками,  яскраво-казковим  балом та, звичайно ж, веселим хороводом навколо красуні-ялинки.  Чекали і дочекались!  Напередодні канікул у Кам’янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат    відбулися Новорічні свята для учнів початкової школи. Учні  П-4-х класів з вадами слуху разом з педагогами підготували цікаву програму заходу. На свято до дітей завітав Гномик із Зірочкою. Вони шукали дорогу на новорічний бал. Знайти шлях до Діда Мороза і Снігуроньки їм допомагали казкові герої, такі як Мальвіна, Буратіно, Попелюшка, Принц, Червона Шапочка, Лісоруб та маленькі гномики.      Незважаючи на перешкоди, які  створювала Снігова Королева та чорти, Гномик і Зірочка все ж таки  змогли потрапити на Новорічний бал, де разом з дітьми, Дідом Морозом і Снігурочкою зустрічали свято.  Святковий концерт, слова-вітання, вірші, пісні, танцювальні постановки та пісні у жестовому виконанні радували глядачів. Дід Мороз разом з дітьми грався в  цікаві ігри. Під час свята діти отримали масу  незабутніх вражень та позитивних емоцій,  показали свої таланти  під час  виступів, проявили  увагу, спритність в іграх. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго! З Новим роком!

 

Золотаренко О.Г., Гостєва К.К., вихователі

Переглядів: 743 | Додав: Natalya | Дата: 01.01.2017

    Казка, яку дарує дитячий театр ляльок  своїми виставами – це не просто розваги для дітей.  Під час вистав кожна дитина дуже близько до серця сприймає ситуації, які розігруються з допомогою ляльок, легко та весело навчаючись відрізняти добро від зла, гарних героїв від поганих, забуваючи, що на сцені ляльки і сприймають їх як живих істот.

    У грудні 2016  року  учні  П-Б класу  Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат  побували в м. Запоріжжі  на новорічній  інтермедії біля ялинки з Дідом Морозом і Снігуркою та казковими героями

 «Зачарована ялинка» .

      Актори  Запорізького лялькового театру спочатку зіграли святкову виставу, іграми розважили малечу, а потім дітлахів запросили до залу. Піднялася завіса. Почалася цікава вистава. Сцену прикрашали гарні декорації та кольорове світло. У п’єсі актори  ляльками показували сценки казки. Під час вистави учні  зустрілися з  ведмежатком, який допомагав дівчинці розчарувати її матусю (її зла відьма перетворила на ялинку) та іншими персонажами.                                                       

   Діти із захватом та цікавістю споглядали виставу, яка навіювала всім надзвичайно святковий настрій.  Після її закінчення  довго лунали оплески глядачів.

Захоплююча  постановка, цікаві декорації, чудова гра артистів справили на дітей незабутнє враження.

Золотаренко О.Г., вихователь

 

 

Переглядів: 778 | Додав: Natalya | Дата: 28.12.2016


В дошкільних групах Камянської школи – інтернату 19 грудня було відзначено День Святого Миколая. Ще задовго до свята вихователі розповідали дітям про Святого Миколая, нагадували їм, що вони повинні бути чемними, розумними і слухняними, що Святий Миколай слухняним дітям дарує подарунки, а неслухняним – різки.
Звичай обдаровувати дітей в цей день характерний майже для всіх християнських народів. З самого ранку до дітей завітав ляльковий театр під керівництвом Гридасової І.П.. Вони привітала дітей із святом,показали виставу, передала подарунки ,які для діточок виготовили учні школи-інтернату, і переказала малятам, що незабаром сам Святий Миколай навідається до них на гостини в садочок.Діти з нетерпінням чекали приходу Святого Миколая. Нарешті під чарівні дзвоники Ангела завітав і сам Миколай. Скільки було радощів! 
Всі вихованці отримали жадані подарунки «миколайчики» від Святого Миколая. Миколай пообіцяв і надалі оберігати всіх добрих і чемних дітей, потиснув руку кожному малюку і під звуки чарівних дзвоників в супроводі Ангела залишив садок.

Л.А.Демченко, старший вихователь

Переглядів: 721 | Додав: Natalya | Дата: 25.12.2016

 

       17 грудня в м. Київ, напередодні Дня Святого Миколая, за ініціативи дружини Президента України, Голови Благодійного Фонду Порошенка

пані Марини традиційно пройшов благодійний новорічний концерт «З теплом у серці» за участю і для дітей з особливими потребами. У концертній програмі взяли участь Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки, а також талановиті діти з різних куточків нашої країни. Серед них – учасниця талант-шоу «Голос. Діти -3» Анастасія Тарнавська та представниця України на дитячому «Євробаченні-2016» Софія Роль.

          Учні нашої школи(5 – 11 Класи) теж брали участь в цьому концерті, з піснею «Мир без війни». Наші діти іще раз довели оточуючим, що не можна здаватися, треба йти до своєї мети як би тяжко не було.  

           У вітальному слові Дружина Президента наголосила, що всі ми різні – але всі ми рівні: «Яскравим підтвердженням цьому є спільна творчість, підтримка і єднання, які відбуваються на цій сцені. Усі запрошені діти отримали від Святого Миколая солодкі подарунки.

С.В.Чуракова, вихователь

      

Переглядів: 724 | Додав: Natalya | Дата: 21.12.2016