$, 19.05.2024, 15:11
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 19 20 »

Сьогодні вся наша шкільна родина  вітає з Днем народження  директора школи

Галину Володимирівну Панченко.

Шановна Галина Володимирівна !
Усі ми, Ваші однодумці, щиро вітаємо Вас з Днем народження!
Зичимо Вам, мудрому капітану нашого шкільного корабля, попутного вітру в вітрилах, швидкоплинних хвиль, дороговказних зірок на небосхилі Вашої долі.
Нехай кожен день плавання в безкрайньому життєвому морі відкриває для Вас нові острови досягнень, звершень та здобутків. Нехай ці прекрасні ідеали ніколи не залишаються словами, натомість, збагатяться вірою, любов'ю, теплом людських сердець.
Від усього серця бажаємо Вам міцного здоров'я, сил духовних і фізичних, терпіння, удачі, оптимізму.
А ще бажаємо, щоб завжди поряд з Вами були ми - працьовита, віддана, випробувана в штормах славна команда- Ваш улюблений колектив!
Великому кораблеві - великого плавання!
Хай Вам щастить!

Переглядів: 756 | Додав: Natalya | Дата: 30.10.2016

З 17.10.16 по 21.10.16 проходив методичний тиждень вчителів молодших класів з вадами слуху на якому було проведено: відкриті уроки та позакласний захід «Заочна мандрівка Україною.

 

Дериведмідь В.М. провела урок української мови в П-Б класі на тему «Звук м. Позначення його буквами М м (ем )». Вчитель показала свій високий професіоналізм, кропітку та продуману до дрібниць підготовку до уроку. Так як учні 5-6річного віку лише почали навчання в школі, учитель врахувала всі фактори, включаючи індивідуальні та вікові особливості дітей. Це проявлялося у зміні видів діяльності та переважанню ігрової форми роботи. Було чітко видно, що цей урок був тісно пов'язаний з попередніми уроками та наступними. На уроці панувала доброзичлива та щира атмосфера. Учні були активні, веселі та зацікавлені.

 

Савенко О.Д. провела урок розвитку мовлення в 1-В класі на тему уроку: « Складання розповіді «Настала осінь»». На уроці уміло проводилася мотивація навчальної діяльності учнів на всіх етапах уроку, що сприяло збудженню їхнього інтересу до діяльності на уроці. Колективна робота учнів поєднувалася з виконанням індивідуальних диференційованих завдань. Було видно, що цей урок був тісно пов'язаний з попередніми уроками та наступними: так як попереджує мовні помилки у побудові речень, закріпленні вмінь переводити пасивний словник в активний. Учитель багато приділяла уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей. Всі використані методи та прийоми були ефективними, бо сприяли реалізації поставленої мети та намічених завдань.

Стрішко Л.В. провела урок з літературного читання з використанням ІКТ в 2-Б класі на тему : Оповідання Т.Коломієць «Хліб». Урок був яскраво оформлений. Вчитель вміло підібрала форми роботи, що сприяли успішному засвоєнню знань. На уроці було використано мультимедійну презентацію для різноманітних видів робіт з врахуванням індивідуальних особливостей учнів. Форма проведення уроку : урок-подорож. Під час якого формувалося уявлення про те, який шлях проходить хліб. Діти з захватом подорожували потягом від однієї зупинки до наступної. Під час уроку вчителем створювалися мовні ситуації, приділяла багато уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей. На цьому уроці було чітко видно, як можна досягти результату при вивченні важкої теми і великого об’єму матеріалу, якщо вдало організувати підготовку до уроку.

 

Стрішко Л.В. та Дериведмідь В.М. провели позакласний захід з метою поглиблення та розширення знань про свою Батьківщину – Україну та формування патріотичної свідомості. Учні молодших класів прослухали повідомлення, яке було насичене цікавими фактами та яскравими ілюстраціями. Також діти підготували та декламували вірші про Україну відомих українських письменників. Костюми, ілюстрації заповнили захід та створили атмосферу справжнього національного свята. І учасники і глядачі отримали велике задоволення від цього дійства.

 

Показником ефективності методичної роботи вчителів молодших класів з вадами слуху у школі є задоволення, яке отримують учителі від своєї праці, створення в педагогічному колективі творчої атмосфери, позитивного морально – психологічного клімату. Вчителі початкової школи турбуються про те, щоб учні почували себе затишно і комфортно. Як сонце і тепло необхідні для розквіту квітки, так любов, повага і беззастережне прийняття кожного є передумовою розквіту педагога – майстра, творчого вчителя, здатного виховати обдаровану особистість.

   

Переглядів: 764 | Додав: Natalya | Дата: 25.10.2016

Наприкінці  жовтня діти нашої школи  - інтернату на чолі з директором  Панченко Г.В.  були запрошені на відкриття благодійного фонду «Індиго XXІІ» в м. Дніпрорудному ЗапорізькоЇ області. Директор фонду, Антонян Давид Карайович, з радістю привітав гостей, які прибули на відкриття. Перші місця в залі були відведені саме нашим дітям, яким надалі планує фонд надавати допомогу. На відкритті також були присутні депутати районної та обласної ради, мер м. Дніпрорудного, головний лікар Василівської ЦРЛ, які виступили з привітаннями та найкращими побажаннями в діяльності фонду.

Для наших учнів було показане шоу велетенських мильних кульок, яке вразило не тільки дітей, але й дорослих – мильні кульки на наших очах перетворювались в різноманітні, різнобарвні фігури. Після чого всі діти отримали невеличкі подарунки та святкове частування піцею та напоями. Діти задоволені та щасливі повернулись до школи, дякуючи організаторам цього заходу.

 Л.В.Стрішко

   

 

Переглядів: 779 | Додав: Natalya | Дата: 20.10.2016

І хлібом, і цвітом,
І прадідом-дідом
Гріє душу село,
Моє рідне село.

 

Саме з таким теплим, зворушливим  для кожного з присутніх  відчуттям пройшло у селі Кам`янському свято, яке справді стало потрійним: День захисника Вітчизни, День святої Покрови та День звільнення села від  фашистських загарбників. Це село  є рідним не тільки для тих, хто в ньому народився, вчивсь і живе, а й для тих, кого доля привела сюди і навіки поєднала з його природою і людьми. Саме тому  колектив КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР взяв активну участь у підготовці і проведенні свята, адже доля села, його будні і свята, його успіхи і проблеми давно вже стали часточкою нашого буття.

Жителям нашого Кам`янського є що святкувати. Після звільнення 14 жовтня 1943 року  протягом 73 років жителі села переживали злети і падіння, народжували дітей і піднімали колгосп, виховували підростаючі покоління і відроджували храм… Сьогодні в селі живуть близько 3 тисяч людей. Серед них і старожили, й молоді люди, школярі й дошкільнята. Усі вони із надією дивляться у завтрашній день. Села, як і люди, мають свої біографії. У кожного вона своя.   Наше маленьке село для всіх– це маленька Батьківщина. А Батьківщина – то є друга мати. Село – наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня. Наше село – розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Вона наша сповідь і турбота, і безтурботність теж. Рідне село – це ми з вами, це наша Україна-мати. Сьогодні у селі  живуть гарні, працьовиті люди.

Не дивлячись на примхи погоди, яка злила холодним вітром і дрібним дощиком, на святкуванні зібралося дуже багато жителів села. Адже цього року  всі  ми відзначали
і День захисника України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.  В цей день ми низько схиляємо голови над могилами полеглих за нашу свободу воїнів, мирних громадян, вшановуємо героїв і всіх, хто сьогодні примножує честь і славу нашої держави.

Всіх присутніх на мітингу  привітали сільський голова  Золотаренко О.М., почесні гості свята  голова Василівської районної державної адміністрації Кошеленко Валерій Олегович ,  голова районної ради ветеранів Живиця В.К. голова організації ветеранів села  Беспальченко Т. І. та інші. Вони побажали  мирного неба і квітучого майбуття рідному краю. Усім жителям громади - доброго здоров'я, нових успіхів, радощів життя, миру і благополуччя в кожному домі. Хвилиною мовчання вшановано всіх, хто загинув під час виконання антитерористичної операції, хто виборював щастя та свободу нашої України.

Йшла мова на святі про людей, які своєю працею, своїм навчанням, своїми здобутками роблять наше село Кам`янське більш сучасним, розвиненим, комфортним для життя і відпочинку, а результати їхньої праці  прославляють наше село не тільки в районі, області, а по всій Україні. Пригадали імена тих, до кого найчастіше зверталися за допомогою, хто давав путівку в життя, чиї невтомні руки вирощували хліб і розбудовували село. Багатьох селян нагородили пам’ятними грамотами за активну участь у громадському житті села.

Були відзначені на святі ветеран і старожил села О.І Безугла (номінація «Жива легенда»), звучали імена людей , які багато роблять і для села, і допомагають у нагальних проблемах нашому навчальному закладу . Це Якуба С.М.і Ставицький А.А.(«меценати села»). Приємно, що серед номінантів, кого шанували всім селом на святі, були представники   колективу Кам’янської спецшколи-інтернату. Це учениця 5-А класу Терновська Валерія (номінація «Юне дарування»), Китманова І.В.(номінація «Творча особистість» ) і Гонтар О.С.(номінація « Спасибі за добру справу»).

Для жителів села учні двох шкіл  підготували святковий концерт.  Діти подарували квіти гостям свята, розповідали вірші, співали пісні.

Всіх присутніх порадував виступ  колективу Кам’янської школи-інтернату. Глядачі побачили зворушливу концертну програму, у якій демонструвалися неповторні танцювальні композиції.

Після свята керівництво району та всі бажаючі поклали квіти до пам’ятного знаку та меморіалу загиблим.

Всі, хто завітав на свято, були вражені дружньою та щирою атмосферою, яка панувала серед людей. Прохолодна  погода не завадила відсвяткувати  цей день. 

Бережімо ж славні традиції, звичаї та свята нашого села, примножуймо здобутки його на радість дітям та внукам нашим, бережімо ж наше село, не цураймося його свят та буднів, бо село – це криниця нашого родоводу, це наша велика родина.   

 

Л.Ф.Квас

          

 

Переглядів: 905 | Додав: Natalya | Дата: 15.10.2016

 

Усвідомлення школярами того, що великі справи починаються із маленьких вчинків призводить не лише до конкретних дій, але й до набуття позитивного досвіду громадської співучасті.

Напружена ситуація в нашій країні вимагає рішучих дій від дорослих, та не залишила байдужими дитячі серця.

Напередодні  Дня Захисника України наші солдати отримали щирі вітання від вихованців та трудового колективу  Кам’янської спецшколи-інтернату. Діти підготували сувеніри з листівками для військових. Адже вони справді зігрівають щирим людським теплом, вселяють віру та морально підтримують хлопців на передовій. Дитинство і війна поняття не сумісні, але дивлячись на фото діяльності наших діток, розумієш, що дитячий розум здатний розмежувати добро і зло. І добра в наших дітях набагато більше, ніж негативу. Тому в нас є майбутнє!

 Свої листи пройняті любов’ю та турботою, діти склали у пакуночок, який разом із гуманітарною допомогою, зібраною трудовим колективом  нашої школи-інтернату передали  волонтеру БФ «Солдатські матері» Андрію Юрову. Школярі обіцяють не зупинятися і надалі продовжувати підтримувати наших солдат. Мрії всіх людей мають збуватися: і  тих, хто сьогодні в окопах, і хто їх підтримує. А у дітей єдине бажання: нехай, нарешті, в Україні настане мир і  спокій.       

Ми розуміємо, що наша допомога лише невеличка часточка того, що можна зробити для підтримки української армії, але сподіваємось, що це стане поштовхом до всіх небайдужих людей!

Переглядів: 722 | Додав: Natalya | Дата: 14.10.2016

                                              

   «Спортивний дух  здоров'я і краси,

     Вражають слух  запеклі голоси,

    Глядацький зал аплодує  і гуде,

    Луна спортивне свято молоде…»

 

Життя і здоров’я людини є найвищими соціальними цінностями. Формування у дітей та учнівської молоді ціннісного ставлення до свого здоров’я та здорового способу життя є одним із пріоритетних напрямків роботи педагогічного колективу .

5 жовтня 2016 року в Кам’янській школі-інтернаті проведено спортивно-розважальну гру «Супер- дітки проти супер - вихователів». Організатори гри Жавжаров Віталій Кирилович та вихователь Польша Андрій Вікторович ретельно продумали програму змагань, підібрали необхідні атрибути та спортивний інвентар.

Сильна і креативна команда з шести вихователів  (Гречко О.О., Терновський Є.О., Польша А.В., Кузьминська Я.І., Кущ Т.С., Гостєва К.С.). змагалася в 10 конкурсах зі збірною командою старшокласників (Резнікова Н., Болгаріна А., Алексєєва В., Бараніченко А., Благодіров А., Белан Д.).  У ролі справедливих суддів виступили  педагоги Рубан В.М.,  Савенко В.В., та учениця 11-А класу Гедікова М. Також, в організації спортивного свята, допомагали учні 8-А класу.

Діти намагалися перевершити вихователів у різноманітних конкурсах .

Важко було зрозуміти хто ж все таки переможе, адже боротьба за перемогу була дуже активною та напруженою. Конкурс за конкурсом суперники виборювали бали один в одного. Найбільш яскравим конкурсом була фінальна естафета, яка мала визначити чи переможуть вихователі, чи все ж таки учні наздоженуть і вирівняють рахунок. Компетентна команда суддів повинна була визначити переможців. Але у напруженій боротьбі рахунок став рівним. Суддями було прийнято рішення  для визначення переможця  провести додатковий конкурс на влучність. Хороші результати  серед учнів показали Белан Д., Благодіров А.  У результаті  з рахунком 5:4 перемогла команда вихователів. Учасники команди учнів привітали переможців і в наступному році пообіцяли відігратися. 

Атмосфера дружби, здорового азарту панувала на ігровому майданчику. Вболівальники активно підтримували свої команди. Змагання були цікавими та змістовними, всі учасники отримали багато позитивних емоцій.
 

Польша А.В., вихователь

    

 

Переглядів: 785 | Додав: Natalya | Дата: 05.10.2016

30 вересня  у Запоріжжі четвертий рік поспіль пройшло вручення «Олександрівської премії». Вона присуджується людям, які займаються благодійністю, а також представникам волонтерського руху. Цю премію заснував запорізький меценат Олександр Богуслаєв. Її основна мета - знайти і нагородити тих запорожців, які роблять добрі справи за покликом серця, рятують життя і допомагають людям в їхній біді. Переможці отримують статуетку орла - копію артефакту з Вознесенського скарбу, диплом та грошову премію. Унікальність конкурсу полягає в тому, що кожен житель Запоріжжя може номінуватися або запропонувати гідну кандидатуру для участі в будь-якої категорії.

Всього було оголошено десять номінацій: «Територія доброти» (для організацій, об'єднань, рухів, груп людей, які, об'єднавшись, реалізують благодійні та соціальні проекти), «Спасибі на доброму слові» (для проектів в ЗМІ: соціальні телемарафони, серії статей на тему благодійності , соціальні акції і т.д.), «Посол доброї волі» (для волонтерів), «Добра справа» (номінація для окремих соціальних проектів, акцій та заходів), «Доброчесність» (для соціально орієнтованих комерційних компаній і меценатів), « герої серед нас» (для людей, які здійснили героїчний вчинок (або кілька) по відношенню до іншої людини), «Друга мама» (для прийомних сімей та опікунів Запоріжжя і області), « Друге дихання» (для людей з обмеженими потребами), «Жива легенда» (для легендарних людей, які стали знаковими для міста в різних сферах життєдіяльності). Саме в номінації «Друге дихання»  учні 9 – А класу (Болгаріна Настя, Машкіна Юлія) та 11 – А класу (Гедікова Марія, Родькіна Яна, Алексєєва Влада) виконали пісню, яка не могла не залишити нікого байдужим «Сдаться ты всегда успеешь». Наші діти іще раз довели оточуючим, що не можна здаватися, треба йти до своєї мети як би тяжко не було.     «Их руки, как крылья, как мостик к свободе, как ключик к общенью, где нет недомолвок.
Их мир - море звуков, особых, быть может, негромких, тягучих. Но мир этот - полон!»

                                                                                                                     Чуракова С. В., вихователь

  

Переглядів: 816 | Додав: Natalya | Дата: 03.10.2016

 

У кожній країні є категорія людей, які потребують  уваги й піклування. Це — люди похилого віку. Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Цього дня ми віддаємо данину щирої поваги вам, нашим батькам, пенсіонерам, ветеранам війни та праці, чий внесок у розвиток рідного краю дуже вагомий, адже саме ви будували нашу країну.  Ви виростили дітей, а тепер віддаєте доброту, любов і ласку своїм онукам і правнукам. 

З нагоди цієї дати  1 жовтня  у вітальні Кам’янського сільського будинку культури  відбувся тематичний  захід під назвою «Дорога життя та праці»,  що дало змогу безпосереднього спілкування з тими, хто прийшов на це свято. У святковому концерті взяли участь вихованці та випускники  КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат»ЗОР: Терновська Валерія, Щербина Давид, Ертман Софія. Учні виконували пісні про дружбу, доброту, щастя, вчительську долю, поважну працю селян; у залі звучали цікаві гуморески з життя односельців. Голова ради ветеранів Безпальченко Т. І. виступила з вітальним словом. То ж свято завершилося на веселій ноті і люди розійшлися по своїх домівках з гарним настроєм та в доброму гуморі.

Бажаємо всім людям поважного віку залишатися діяльними й активними. Хай ваші вже не молоді роки не знесилюють вас, а піднімають морально та духовно. Ви щедро ділитеся своїм життєвим досвідом, -  і мудрість ваша залишиться в майбутніх поколіннях. Пам’ятайте, що ваш неоціненний життєвий досвід вкрай потрібний нинішній молоді.

Л.В.Кравченко, музичний керівник

 

Переглядів: 796 | Додав: Natalya | Дата: 03.10.2016

Прислухайтесь, мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний сміх.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них…

 

        Міжнародний  день глухих, який світова спільнота відзначає в останню неділю вересня,– це не свято радості, а, скоріше, свято-нагадуваня, свято-сподівання,свято-утвердження. Адже люди з проблемами слуху в цей день мають нагоду нагадати оточуючим, як вони живуть, що їх хвилює, чого вони прагнуть у житті. Люди з вадами слуху в цей день особливо сподіваються, що їх почують, до їхніх побажань прислухаються ,а проблеми допоможуть вирішити. А ще своїми вчинками, добрими справами слабочуючі і глухі вкотре утверджують,що  вони  такі, як усі, тільки життєві шляхи у них зазвичай нелегкі і тернисті. Але, всупереч долі, вони не просто живуть, а творять, працюють, долають перешкоди, зведені недугою.

         Виховний захід « Почуйте нас!»зібрав у актовій залі Кам’янської  школи-інтернату всіх  учнів. Виступи дітей, яскраві слайди презентації, відеоролики ще і ще раз нагадали, що сьогодні у світі порушення слуху виявляються у кожного  девꞌятого жителя планети. Аби нечуючі відчули себе повноцінними громадянами нашої держави велику роботу проводять осередки  потужної  й розгалуженої  громадської організації – Українського товариства глухих, яке створене   83 роки тому. В Запоріжжі теж діє товариство глухих , його  очолює В.Ю. Дюжев. Незважаючи на всі труднощі сьогодення в країні, організація живе, надає різносторонню допомогу та підтримку членам УТОГу. Лідером серед молоді Запорізького товариства глухих, натхненником та помічником для людей з вадами слуху є випускник нашої школи – Петелін Д.М.

З великою цікавістю присутні сприйняли інформацію про історію створення  і використання  першого помічника нечуючої дитини –слухового апарату, про видатних людей світу, які не зациклились на своїй недузі –глухоті, а досягли великих успіхів у різних сферах життя.

А ще присутні мали змогу пересвідчитись, що вихованці нашої школи в результаті копіткої праці досягли великих успіхів, особливо у спорті і в діяльності таких колективів, як  «Ритм» і «Співочі руки».Разом з досвідченими педагогами Савенко О.Д., Рубан Т.В., Марковою Л.В., Пилипенко Н.В. захід підготували і провели Румянцева М., Ганза  Д.,Стаднік М.(7-А кл.), Злата (9-А кл.), Аверін Іван та Ветцель Карина (4-Б кл.), Коновалов О. (5-Б кл.). А учні 1-В класу. порадували всіх чарівним танком . І, насамкінець, великий заряд оптимізму отримали присутні, отримавши  «РЕЦЕПТ ЩАСТЯ» на майбутнє:

«Візьміть чашу терпіння, налийте туди повне серце любові, вкиньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть туди гумору, посипте добром. Додайте якомога більше віри і все це добре перемішайте. Потім намажте на шматочок відпущеного Вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху!!!

 

 

 

Переглядів: 837 | Додав: Natalya | Дата: 01.10.2016

Наприкінці  вересня    на спортивному майданчику Кам’янської  школи-інтернату  була проведена спортивно - розважальна гра "У пошуках скарбів".  У цій грі активну  участь  взяли  учні початкових класів. Все дійство  почалося із того, що до школярів  «прийшов лист», у якому було сказано, що   на території школи захований скарб. А щоб його знайти, юним слідопитам необхідно було подолати     безліч перешкод:  стрибати через мотузку»,  пройти по «болоту», перетнути лабіринт, скласти пазли, збити кеглі, довелося перевтілюватися у забавних пінгвінів та маленьких сороконіжок, стати вправними снайперами. За  кожне виконане завдання дітлахи отримували чарівні камінці.

Гра «У пошуках скарбів» захопила усіх – і діти, і вихователі з галасом бігали територією школи, виконували цікаві завдання. А все для того, щоб першими знайти свій скарб.  І коли всі завдання  вже були виконані, школярі зібрали мапу із зображенням місця, де був  захований скарб.

Радісні й щасливі діти запам’ятають  цей День сюрпризів надовго, а нагадувати про це їм будуть їхні подарунки.

  

Переглядів: 843 | Додав: Natalya | Дата: 30.09.2016

Шановні працівники освіти!

Щиро вітаємо Вас з професійним святом! Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю. Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю.

Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, Вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв’язок часів, продовжуючись у своїх учнях.

Бажаємо Вам  відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті.

Хай завжди щедрою на сходи буде освітянська нива, а в усіх Ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача!

 

За те, що горнеться до Вас дитина,

Вважає другом, цілковито довіряє

І шепотить свою дитячу таємницю, —

Хай Божа сила Вас оберігає!

За працелюбність, теплоту, уважність,

Ласкаву усмішку, терпіння,

Коли навколо пустощі і гамір, —

Здоров’я Вам, наснаги і везіння!

Хай вдячні будуть мами й тата,

допомагають у важку хвилину

За те, що в Ваші руки довіряють

Свій найцінніший скарб — дитину!

Хай сонячно на серці завжди буде,

На добрі справи кожен день багатий,

Хай поважають і цінують люди!

Ми Вас вітаєм з професійним святом!

 

 

 

 

Переглядів: 839 | Додав: Natalya | Дата: 30.09.2016

За традицією у вересні, коли природа ще  радує нас розмаїттям кольорів,  у школі проводиться  виставка    виробів із природного матеріалу та осінніх квітів «Дарунки пані осені». Немає межі дитячій уяві! Виставка сяяла всіма барвами веселки!

Усі композиції  були дуже гарні, але ми обрали найкращих:
ІІІ місце - 1-Б «Колобок», 5-А «Українські мотиви», 11-А «Віночок»;
ІІ місце – 1-В «Фантазія»,  4-Б «Зоопарк»,  6-А «Подарунки осені», 8-А «Золота красуня»;
І місце – 3-А «Павук»,  12-А «Дача».
Особливо відмітили роботи  Гречаного Романа та Дяченка Яна за оригінальність виконання.

Ми вітаємо переможців за такі чудові та гарні композиції і дякуємо всім учасникам за щедрі дари осені.

 

Жавжаров В.К., педагог-організатор

  

Переглядів: 895 | Додав: Natalya | Дата: 29.09.2016

Вітаємо колектив дошкільного відділення школи-інтернату

з  Днем працівників дошкільної освіти! 


Нехай лагідна посмішка сонечка дарує Вам невичерпну енергію, красу і чарівність, життя Ваше буде наповнене щастям, добробутом та натхненням, в оселі вашій панують світло і злагода, в серці - добро і мудрість, а в житті - достаток і удача. 
Бажаємо Вам нових професійних досягнень і глибокої поваги. Нехай прекрасні почуття зігрівають ваші серця, а доля буде щедро наповнена теплом і любов'ю.

 

Переглядів: 807 | Додав: Natalya | Дата: 27.09.2016

16 вересня у нашій школі проводилося спортивне свято, присвячене Дню фізкультури та спорту. Всі учні нашої школи взяли активну участь в цьому святі спорту. Старші школярі змагалися в виявленні найсильнішого спортсмена школи у грі «Останній герой». Серед  дівчат участь прийняли 16 спортсменок , а серед хлопців – 21. Переможцями  серед  5 – 7 класів  у хлопців став Білокінь Владислав, друге місце – Хрупало Віталій,   серед дівчат найсильнішою стала Бондаренко Люба, друге місце у Ісенко Софії. У 8 – 12 класів до фіналу дісталися два учні і в упертій боротьбі з перемогою в одне очко став Бараніченко Андрій, друге місце зайняв Пушкаренко Євген. Учні 2  - 4 класів змагалися в «Піонербол» і переможцями стала збірна команда 2 – А, 3 – А, 4 – А класів. Наймолодші наші школярі , учні підготовчих та перших класів, виявляли найсильнішого в змаганнях «Веселі старти» , де була зафіксована нічия. Всі переможці були нагородженні почесними грамотами на шкільній лінійці.

Вайло О.М., вчитель фізичної культури

   

Переглядів: 969 | Додав: Natalya | Дата: 20.09.2016

8 вересня у школі-інтернаті  відбулися спортивні змагання з волейболу між учнями 8-12 класів та вихователями. Команди називались: «Комета» (учні), «Блискавка» (учні) та «Адреналін» (вихователі).

Гра була рівною, команди боролися до кінця. Перемогла команда вихователів «Адреналін», друге місце посіла «Комета». Всім було дуже приємно і весело. 

Вітаємо переможців!

  

Переглядів: 723 | Додав: Natalya | Дата: 09.09.2016

 Продзвеніла веселкова карусель теплого літа і 1 вересня знову зібрало нас у рідному колі. Розпочався новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень.

       

Отже, вітаємо усіх з початком навчального року. Бажаємо міцного здоров'я, наснаги, терпіння, творчих злетів, відчуття задоволення від своєї роботи, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань!

Переглядів: 978 | Додав: Natalya | Дата: 01.09.2016

Швидко промайнули роки. Ось і прийшов час прощання з початковою школою. П’ять років ми разом із вами  здіймались сходинками країни знань. Все вище і вище.

Нам сьогодні і радісно, і сумно. Радісно тому, що ви змужніли  подорослішали,порозумнішали.  А сумно тому, що доводиться з вами прощатись. Ми пам’ятаємо вас смішними малюками, коли вперше переступили поріг підготовчого класу. Це було в 2011 році. Час невблаганно йде по життю швидкими кроками. Рухливими, веселими малюками стали хлопчики, охочі пожартувати та побешкетувати на уроках та рухливих перервах наші хлопчики Артем, Семен, Дмитро, Юрій, Олександр.  Врівноважені, доброзичливі дівчатка - Софія, Наталія, Валерія, Мар’яна, Даша, Владлена.

Кожен з вас залишиться в нашій пам’яті назавжди. Співучі - Валерія, Софія, Наталія, спортивні - Артем, Дмитро та розсудливі  Юрко та Семен.  Всі ви  були активними учасниками загальношкільних та обласних конкурсів. Пройшло  п’ять років. Роки перемог, переживань удач та  старань. Але всі вони не пройшли безслідно, бо дали свої плоди: знання та вміння. Переможцем цьогорічного конкурсу «Учень року» став Тинкалюк Семен. Друге місце зайняла Сапа Софія. Всі ви маєте свої захоплення: добре граєте в футбол,  вишиваєте, плетете бісер, колекціонуєте. Ми пишаємося вами, дорогі учні! В добру путь, любі діти!

Ми вдячні батькам, які протягом років навчання підтримували нас та допомагали  в  навчально - виховному процесі: Терновській О. С., Короткій Л. М.,  Міюц М. В.

Класний керівник  Гридасова І.П.,      

Вихователі    Григоренко Л.Г.,  Марков Ю.В.

Переглядів: 828 | Додав: Natalya | Дата: 28.05.2016

У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина.

Патріотичне виховання, виховання підростаючого покоління у великій любові і шані до рідної країни така мета нашої школи.  На виконання плану заходів відповідно до програми та плану роботи  Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату у 2015-2016 навчальному році. Вчмтелями Рубан В.М., Квас С.В., Чуракової С.В. серед учнів 10-12 класів  21.04.16  була проведена ділова гра «Правила поведінки в надзвичайних ситуаціях воєнного характеру».

  Головними питаннями, які розглядалися під час гри були:

теоретичні питання

  • Правила поведінки населення під час обстрілу
  • Необхідні документи і речі під час можливої евакуації
  • Аптечка першої долікарської допомоги

практичні питання

  • Надання невідкладної допомоги постраждалому при кровотечах
  • Надання долікарської допомоги при переломі
  • Допомога постраждалому, який знаходиться в непритомному стані
  • Штучна вентиляція легенів та непрямий масаж серця
  • Транспортування постраждалого однією особою, двома особами і більше. За допомогою ременів, носилок, на руках, на плечах і волоком.
  • Захист дихальних шляхів за допомогою протигазу.

   Під час проведення тренінгу учні 10-12 класів були поділені на дві команди. На всі питання відповідали миттєво і правильно. З неприхованим інтересом «надавали допомогу постраждалим».  Наприкінці тренінгу відбулася фотосесія наших юних захисників з їхніми досягненнями.

     Під час проведення ділової гри в залі були присутні також вихователі і учні 5-9 класів. Хоча  вони і молодші за віком, але їм також дуже сподобався цей захід.

     Ділова гра пройшла на високому рівні, учні та викладачі з задоволенням обговорювали його на перервах ще не один день.

Квас С.В.

     

Переглядів: 886 | Додав: Natalya | Дата: 22.04.2016

«Я кохав так ніжно їх…»

Т.Г.Шевченко

          Світла зала, завішена рушниками, портрет Кобзаря, лунає українська народна музика. Недалеко від тину стіл, засланий вишитою скатертиною, а на тій скатертині українські страви… Так починаємо 24 березня в нашій школі святковий загальношкільний захід, присвячений життю та творчості видатного Тараса Григоровича Шевченка під назвою «Кохання в житті поета». Надзвичайним ліризмом, народним колоритом був наповнений вечір. Адже в ньому поєдналися особиста доля письменника та його твори. 

З 5 по 12 клас учні крок за кроком знайомляться із книгами Шевченка, дізнаються про тяжкі моменти його життя. Проте старшокласники все частіше задумуються над питаннями: якою людиною був поет? Чи було в його долі присутнє неземне кохання? 

Гадаємо, що школярі, безперечно, знайшли під час заходу відповіді на ці хвилюючі питання. Адже ведучі згадали біографію Тараса Григоровича, зі сцени прозвучали проникливі поезії, присвячені поетом Оксані Коваленко, Ганні Закревській, Ликері Полусмаковій.

Багато переживань було в серці Шевченка: нерозділене кохання, справжній любовний трикутник (поет, Ганна Закревська, її чоловік). Тему життєвих перешкод на шляху закоханих до щастя продемонстрували учні 8-А, 10-А і 10-Б класів та педагоги школи, зігравши в міні-спектаклі за мотивом драми «Назар Стодоля». Глядачі із затамуванням подиху слідкували за розвитком подій перед Різдвом у господі Хоми Кичатого.

А  який ніжний діалог був у сценці «Розмова маленького Шевченка з матір’ю»! Артисти змогли передати вразливість, допитливість маленького Тарасика.

Фінальна пісня «Тополя» у жестовому виконанні учнями 10-А, 10-В класів не змогла залишити байдужим нікого в глядацькій залі! Вона логічно підвела до думки про шевченківський справжній ідеал кохання, до якого треба прагнути. Це відданість, незрадливість і щирість у почуттях.

Хотілося б вірити, що в серце кожного, хто був присутній на цьому  заході, Великий Поет засіяв зерна-побажання: «Мені ж, мій Боже, на землі подай любов, сердечний рай!».

Учитель української мови  Геращенко Ю.В.

    

 

 

  Фотоальбом "Вечір творчості Т.Г.Шевченка

 

 

 

 

Переглядів: 869 | Додав: Natalya | Дата: 25.03.2016

17 березня 2016 року учні  3-Б класу  Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат відвідали грандіозне шоу «Ангели цирку» у місті Запоріжжя. Це була неймовірно ніжна та романтична подорож у світ, де мрії кожного збуваються. Де янголи, вірите ви в них чи ні, підставлять крило у складну мить. «Ангели цирку» - це не просто захоплююча дух акробатика та ілюзія, оригінальні клоуни чи жонглери. Це шоу- приголомшливий витвір людської фантазії, що дозволяє зупинити час та поринути у альтернативну реальність. Враження від побаченого посилювали сучасне світлове і звукове обладнання, спецефекти, а також ексклюзивні костюми. Вперше, відео і фотозйомки  під час шоу були дозволені. На території циркового комплексу також діяли виставки, які учні відвідали із задоволенням:

Тераріум - багато видів екзотичних плазунів та рептилій. Рідкісні види змій, крокодилів, а також черепахи, жаби, скорпіони, павукоподібні та багато інших. Спостерігаючи через скло, можна побачити, як серед гротів та каміння відпочивають черепахи чи крокодили. Ховаючись серед листя та гілок, причаїлися екзотичні змії та жаби.

Виставка трансформерів - роботи-трансформери в натуральну величину згідно оригінальних моделей героїв культового блокбастеру. Висота кожного — 2,5 метри. Їх розміри дійсно вражають! Варто відзначити, що всі вони виконані з металу, з деталей від тракторів та автомобілів. Діти мали змогу сфотографуватися зі своїм улюбленим героєм!

Кімната сміху - класичний лабіринт з кривих дзеркал підійме настрій на весь день! В галереї з кривих дзеркал за мить маленькі перетворюються на велетнів, худі на товстунів, а обличчя викривляються до невпізнанності. Це найшвидший спосіб підняти настрій як дітям, так і дорослим.

Ранчо динозаврів - на зелених галявинах мирно пасуться кровожерливі тиранозаври поряд з травоїдними бронтозаврами.

Двір циркових тварин - леви, дикобрази, ведмеді, вовки, мавпи, лами, поні та інші представники фауни (всього понад 60 тварин), а також єдині в Україні білий лев та тигр. На території цирку можна було купити солодку вату, поп-корн, різні сувеніри і повітряні кульки.Яскраві та емоційні, ні на що не схожі шоу цирку «Кобзов» - це приголомшливе поєднання акробатичних трюків, клоунади, акторської майстерності та бездоганної хореографії.  Гострі відчуття, що притаманні традиційному цирку у поєднанні з театральною вишуканістю, створюють саме ту магію, завдяки якій глядач на кілька годин переноситься в уявний світ і забуває про повсякденність. Учням 3- Б дуже сподобалась екскурсія до цирку. Вони щиро радять відвідати його  усім дорослим і дітям.

К.К.Гостева, вихователь

  

 

Переглядів: 857 | Додав: Natalya | Дата: 19.03.2016