$, 19.05.2024, 09:34
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 19 20 »

 

Учитель … Великий творець дитячих душ. Яке слово світліше за нього? Хіба, що «мати»… Саме вчитель стоїть біля життєдайного невмирущого джерела, яке дає силу й натхнення, розум і мудрість, породжує одвічний потяг до світла. Осіяний вічним покликом, несе він світло і тепло, зігріває душі й серця дітей. Неначе в чарівну казку, веде своїх учнів ц царство думки і кожному дає можливість відчути себе в ньому володарем. Адже людина починається з дитинства. Від учителя початкових класів залежить не тільки те, якою стане маленька людина в майбутньому, а й те, чи не перетвориться для неї навчання в школі на буденне, безрадісне, сповнене тривоги життя.

З 05.12 по 09.12 в Кам’янській школі – інтернат пройшов тиждень педагогічної майстерності МО вчителів початкових класів інтенсивної педагогічної корекції. Вчителі методичного об’єднання класів ІПК, замислились про необхідність упровадження в навчально – виховний процес сучасної школи такої педагогічної технології, метою якої було б викликати у дітей почуття радості, забезпечити успіх у навчанні, пробудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності. Тому кожен педагог намагався створити комфортні умови навчання, за яких учень переживає ситуацію успіху, переконується у своїй інтелектуальній спроможності.

В П-А класі Гридасова І.П. провела урок-практикум з природознавства з використанням мультимедійної дошки. Дітям було цікаво переглянути фільм про осілих птахів. Слід відмітити велику виховну спрямованість уроку. Учні з великою відповідальністю розкладали необхідний корм в годівниці, які виготовили разом з батьками. Сінченко С.Г. в 2-А класі провела інтегрований урок з української мови та природознавства «Слова, що відповідають на питання хто? що? Слова - назви істот і неістот. Зимівля тварин взимку». Педагог створила умови за яких учень переживає ситуацію успіху, переконується у своїй інтелектуальній спроможності. Учні із задоволенням виконували різноманітні завдання творчого характеру. В 3- А класі Лебідь Н.А. провела урок української мови «Перевірка слів з ненаголошеними [е] та [и], що перевіряються наголосом. Вчитель вдало підібрала наочний матеріал, використала індивідуальний та диференційований підхід в підборі завдань. Вчитель 4-А класу, Тіхонова Г. А. провела урок природознавства «Тваринний і рослинний світ Африки» з використанням ІКТ. Учні показали хороші знання з даної теми. Вдало використані під час уроку матеріали учнівської пошукової роботи. Протягом всього уроку панувала доброзичлива атмосфера та хороший настрій. Сизоненко В. М. в 1-А класі провела урок математики «Лічба та порівняння чисел в межах 20. Розв’язування задач на знаходження різниці. Вимірювання сторін многокутника». Урок проведений у формі гри. Вчитель вдало підібрала творчі завдання, враховуючі індивідуальні особливості та можливості кожного учня. Слід відмітити педагогічний такт педагога та керівництво навчальною діяльністю учнів. В 1-Б класі Григоренко Л.Г. провела урок математики «Лічба та порівняння чисел в межах 20. Розв’язування задач». Педагог творчо підійшла до підготовки і проведення уроку. Вдало використані ігрові методи та прийоми для активізації навчальної діяльності, наочність. Слід відмітити між предметний зв'язок. Учні дізналися, як бджілки приготувалися до зими з відеофільму «Життя бджілок». Вони самі були старанними «бджілками» і з великим задоволенням виконували завдання. В кінці уроку педагог використала музичну рефлексію для зняття психо – емоційного напруження. Вчитель-логопед Стрішко Н.Ю. провела індивідуальне заняття з ученицею 1-Б класу Бережновою Є. «Диференціація звуків «Л-Р». Свійські та дикі тварини».

Запитайте будь – кого, чи здорові ваші діти. У відповідь почуєте «Звісно ж, ні». Про це пишуть у газетах і журналах, говорять на сесіях, обговорюють на засіданнях. На семінарі «Використання здоровязбережувальних технологій», який провела Сизоненко В.М., розглядались актуальні питання збереження та зміцнення морального, фізичного та психічного здоровя школярів. Маючи значний досвід роботи з дітьми молодшого шкільного віку, вважаємо, що для формування у школярів установки цінувати власне життя та здоров’я як найбільший дар треба саме з підготовчого класу використовувати на уроках, перервах, в позаурочний час різні здоров’язбережувальні технології. На семінарі вчителям була надана методична допомога, а також практичний тренінг з використання ігор для зняття психо – емоційного напруження.

Ось таким повноцінним шкільним життям живуть початківці нашої школи. Хочеться вірити, що досвіду, таланту вчителів, ентузіазму, вогника вистачить на виховання ще не одного покоління. Педагоги класів інтенсивної педагогічної корекції крокують в ногу з часом, не стоять осторонь нововведень, не бояться відмовитись від усталених стереотипів у навчанні чи вихованні, активно включаються в упровадження нового, прагнуть до глибокого засвоєння форм і методів педагогічної діяльності, націлених на вдосконалення навичок учнів, підвищення фахового рівня педагога. Тому пошук інноваційних форм, змісту й методів роботи в нашому методичному обєднанні триває …

МО вчителів початкових класів інтенсивної педагогічної корекції

    

Переглядів: 784 | Додав: Natalya | Дата: 21.12.2016

    

Пісня – душа народу. І це дійсно так. Співаючи, ми плачемо і радіємо, заспокоюємося і нервуємо, сподіваємося і завжди маємо надію. А сьогодні ще мріємо про те, щоб у   нашій багатостраждальній країні був мир, щастя, і спокій.

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші учні і їх  талановиті наставники досконало освоїли такий  оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні.

Цьогорічний конкурс «Співочі руки-2016» особливий: він ювілейний! Вже 10-й рік поспіль ми готуємось до цієї важливої події в житті закладу, щоб удосконалювати уміння передавати за допомогою жесту смисл твору, всю гаму почуттів, які він викликає у юного артиста,  долучитися до прекрасного, довести собі і світові, що ми – найкращі, бо вміємо  йти вперед, даруємо  радість собі і оточуючим. За цей час конкурс здобув визнання, зумів об`єднати навколо себе педагогів, дітей, батьків, долучити багато  друзів, надихнути  всіх добрими ідеями і спільними справами. Потужна і світла енергетика   юних талановитих артистів допомагає   дітям з вадами слуху  точно і виразно передавати  людям всю красу звучання  пісні за допомогою жестів. А педагогам-наставникам, які допомагають учням створити  справжні шедеври мистецтва,  крім всього іншого дає змогу  удосконалювати уміння і навички володіння жестовою мовою – рідною мовою дітей, які мають проблеми зі слухом.

Девізом свята стали рядки:«Повір у себе,  повір у свої сили, розкрий свою душу, почуй своїм серцем», –  ці слова, як гасло,

 Їх кожну  мить у пам'яті тримай.

 І щоб ніколи віра ця  не згасла,

     Щороку участь в цьому конкурсі  приймай».

 

В цьогорічному конкурсі взяли участь 40 учасників. Среди конкурсантів були і самі наймолодші – учні  підготовчого, і випускники 12-А класу. Журі конкурсу (Демченко Л.А., Кравченко Л.В., Вайло Н.В.) дуже професійно і прискіпливо оцінювало виступи учнів, а саме такі параметри: артикуляція, правильність жестів, сценічна культура, костюм, акторська майстерність, відповідність пісні віку виконавця… У актовій залі , як говорять, яблуку було ніде впасти. Це юних артистів прийшли підтримати товариші, працівники різних підрозділів школи, батьки. І ось настала мить оголошення результатів. Нагороду у номінації «Юне дарування» отримали Максименко Єва і Семенчук Анастасія (П-Б кл.). Серед солістів теж було визначено найкращих: Шеховцова Катруся(2-Б) –1 місце;  Ясирова Ганна (8-А) – 1 місце; Гедікова Марія (11-А)– 1 місце. На ІІ місці  Семенчук В.(7-А), Ісенко Софійка (6-Б). І  ІІІ місце розділили Павличенко С.(4-Б) і випускниця школи Гордевська Тетяна. Серед дуетів непевершеними були Болгаріна Анастасія і Пругло Злата (9-А), Двігуліна Аліна (6-А) і Холодняк Микита (8-А), Гедікова Марія і Родькіна Яна (11-А ). Зал підкорила пісня «Сорочка –вишиванка» у виконанні ансамблю 11-А класу, старшокласники (10-11 кл.) були дуже переконливими, закликаючи всіх присутніх: «Бережімо любов!». А малюки 2-Б класу повеселили зал піснею «Черепаха».

Радість і задоволення, гордість і переживання – всю  гаму почуттів пережили і наставники талановитих учнів: І.В.Китманова, Є.О.Терновський, Н.В.Пилипенко, С.В.Чуракова, В.К.Жавжаров, Ю.В.Геращенко, Я.І.Кузьминська, М.В.Кабаченко, В.М. Дериведмідь, О.С.Гонтар. Технічний супровід свята забезпечили Китманов В.О. і Квас В.Г.

Виступ кожного учасника залишив у серцях усіх промінчик добра, ніжності, радості, душевної краси. А ще впевненості, что наші вихованці знайдуть  своє місце у  соціумі, зможуть перемагати труднощі, не пасуватимуть перед проблемами, допоможуть один одному у складній життєвій ситуації.

                         Нехай же   пісня нам на душу ляже,

                         Злетівши з безголосих рук.

                         Вона нам і про те розкаже,

                         Чого не зміг сказати жоден  звук!

Л.Ф.Квас

         

Переглядів: 840 | Додав: Natalya | Дата: 11.12.2016

На початку грудня в нашій школі пройшов семінар на тему: «Навчання та виховання дітей з вадами зору».
Розглянуті такі питання:
-особливості дітей з порушеннями зору;
-організація допомоги учням з порушеннями зору;
-корекційна робота у навчанні та вихованні дітей з вадами зору;
-гігієнічні вимоги до організації навчальної роботи зі слабозорими учнями;
-загальні дидактичні вимоги до наочності;
Також були запропоновані комплекси вправ для очей, фізхвилинки для зняття втоми, загальні рекомендація як берегти зір.

 

Переглядів: 753 | Додав: Natalya | Дата: 08.12.2016

Проблема національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку стала ще гострішою в зв'язку з подіями, що відбуваються в нашій державі. На виконання вимог Базового компоненту дошкільної роботи план роботи дошкільних груп КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР складено так, щоб вирішити всі нагальні проблеми виховання дітей дошкільного віку, національно-патріотичного зокрема.

У дошкільній групі «Веселка» вихователі Олійник Н.О. та Павшенко А.В. провели  розвагу «Подорож Україною». Метою заходу було знайомство  дітей з народними символами: калина, рушник, вінок, писанка, вишиванка. Через гру дитина пізнає світ, у грі дитина робить спроби знайти своє місце в житті. Педагоги дошкільних груп школи-інтернату намагаються дітям   у грі ненав'язливо  розкривати прийоми творчого мислення,  вчать  їх помічати незвичне, виявляти деталі- одну із базових характеристик, що полягає у розвитку здатності дитини до творчості. В ході заняття малюки в ігровій формі усвідомлювали близькість народних традицій до сучасного життя, знайомилися з давніми звичаями та обрядами.  Та найгарніше було спостерігати, коли найменші вихованці одягнули вишиванки. В національному одязі діти співали пісні, виконували елементи українських танців. Вихователі ознайомили з різноманіттям української вишиванки, з національними звичаями та традиціями. У малюків гра викликала неабиякий інтерес. Діти з цікавістю та з захопленням розглядали кетяги калини,  грали в  ігри. Словами рідної мови прозвучали вірші, пісні, забавлянки. У ході  розваги маленькі вихованці  отримали низку позитивних емоцій та вражень.

Н.О. Олійник, вихователь

    

Переглядів: 844 | Додав: Natalya | Дата: 06.12.2016

 

        2-3 грудня  у місті Дніпро відбувся X ювілейний міжнародний фестиваль «Чорнобильські мотиви». Цей захід щороку проходить на Дніпропетровщині з метою вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. На державному рівні 30-річчя з моменту трагедії визначено роком вшанування ліквідаторів. Цей захід є можливістю для них та усіх небайдужих за допомогою творчості встановити перемогу над страшною трагедією, оспівувати мир та силу людського духу.

         На Фестивалі ліквідаторів страшної аварії 1986-го пригадують у піснях, віршах та малюнках. Свої таланти демонструють учасники з різних куточків нашої країни та зарубіжжя. Цьогорічний концерт зібрав учасників з 12 областей України. На цей фестиваль було запрошено і учнів КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР.  Учениці нашої школи: Гедікова М. Алексєєва В. (11 – А клас), Болгаріна Н., Машкіна Ю., Ведмедько С., Пругло З. (9 – А клас), Бондаренко Л.    (6– Б клас) під керівництвом Китманової І. В.  виконали  жестову пісню «Чорнобильська біда» та здобули III місце в номінації «Кращий музичний колектив»

        «Ми пам’ятаємо кожного та бережемо спогади про тих, хто віддав життя в боротьбі з атомною катастрофою. Фестиваль є можливістю зустрітися старим друзям, поділитися спогадами та головне – передати пам’ять наступним поколінням. Слово «Чорнобиль» вкарбоване в кожне серце громадянина нашої держави.

                                                                         

 

   Чуракова С. В., вихователь

  

 

Переглядів: 789 | Додав: Natalya | Дата: 06.12.2016

В Україні спостерігається значне підвищення рівня захворюваності на грип. І тому   з метою виховання дбайливого ставлення до власного здоров’я та формування навичок здорового способу життя   у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР  проводиться  санітарно-просвітницька робота серед учнів школи. З вихованцями  були проведені бесіди «Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати», інтерактивна гра «Захисти себе від грипу». На класних та виховних годинах учні розглядали малюнки про профілактику інфекційних захворювань, обговорювали випадки життя, наводили свої приклади, читали вірші, розгадували  кросворди та  відгадували загадки. Бібліотекарем школи Асатрян А.В.  було організовано виставку матеріалів з даної теми.

Пізнавальними  та корисними стали зустрічі  з медичною сестрою Квас С.В.  Вона розповіла учням про небезпеку цих захворювань та  способи  їх профілактики та лікування,  важливість повноцінного харчування з включенням вітамінів, загартовування організму, регулярне провітрювання та вологе прибирання приміщень. Світлана Володимирівна наголосила, на тому, що лікування ГРВІ та грипу є складною проблемою, тому його має визначати лікар. Не потрібно займатись самолікуванням.

Педагогічний колектив школи розуміє, що  життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров’я з метою виховання здорового покоління.

Гречко О.О., керівник МО вихователів

 

  

 

Переглядів: 740 | Додав: Natalya | Дата: 05.12.2016

 

 

Наша країна  переживає складний і трагічний період своєї історії: військове протистояння на Сході випробовує Українську державу на міцність. Колектив комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат» Запорізької обласної ради розуміє, що особливої уваги та підтримки потребують ті, хто захищає східні кордони нашої держави. Розуміючи, як важливо підтримувати бойовий дух українських бійців, вселяти в них Віру, Надію та Любов, з перших днів війни на Сході нашої країни педагоги та учні школи-інтернату   долучилися до благодійних акцій. Протягом  тривалого часу координують цю роботу вихователь школи-інтернату Рубан В.М. і педагог – організатор Жавжаров В.К.

Першими отримали допомогу від колективу школи-інтернату два молодих бійці, які проживають у Василівському районі: Олександр Гринь, житель с. Орлянка та  Ільницький Максим, житель с. Мала Білозерка. Вони  отримали  складні поранення та потребували термінового лікування. Загальна сума допомоги для воїнів-захисників становила 10 200 грн, по 5 100 для кожного.

 

У Кам’янській спецшколі-інтернаті налагоджено плідне соціальне партнерство з благодійним фондом «Солдатські матері». Із самого початку бойових дій на Сході нашої країни в школі-інтернаті  розпочалися акції «Діти – воїнам-захисникам». Всього рамках акцій було зібрано кошти в сумі 22 800 грн, які  поступово передавалися на допомогу бійцям  в зону АТО.  Разом із грошовою допомогою члени колективу та вихованці  допомагали бійцям,  чим могли. На потреби фронту передавали матраси, подушки, ковдри та постільну білизну, продукти (консерви, крупи, макарони, чай, цукор, печиво), засоби особистої гігієни, плели маскувальні сітки.

    

Та не лише матеріальна підтримка від громадян України сьогодні стала вкрай важливою для військовослужбовців та добровольців, котрі знаходяться в зоні бойових дій на Сході країни. В усі часи однією із надважливих складових успішного виконання завдань був і є моральний дух тих, хто боронить свою країну. А хто може більш ефективно підбадьорити чоловіків, окрім тих, кому вони дарують життя, і заради кого, власне, живуть. Саме так вважають учні нашої школи.   Діти пишуть листи,   оформляють малюнки, виготовляють власні вироби, сувеніри, обереги плетуть жовто-блакитні браслети з стрічок. У своїх листах учні висловлюють найщиріші слова подяки та підтримки солдатам,  у малюнках висвітлюють свої найтепліші побажання міцного здоров’я, віри у перемогу, незламного духу і миру в Україні.  Участь в таких заходи сприяє формуванню у дітей активної громадянської позиції та посиленню відповідальності за майбутнє своєї держави.

Свої листи та подарунки,  пройняті любов’ю та турботою, діти складали у пакуночки, які разом із гуманітарною допомогою, зібраною трудовим колективом   передали  волонтерам БФ «Солдатські матері».

   

Дитинство і війна поняття не сумісні, але дивлячись на фото про  діяльність наших діток, розумієш, що дитячий розум здатний розмежувати добро і зло. І добра в наших дітях набагато більше, ніж негативу. Тому в нас є майбутнє!

Ми розуміємо, що наша допомога лише невеличка часточка того, що можна зробити для підтримки української армії, але сподіваємось, що це стане поштовхом до всіх небайдужих людей!

І ось напередодні Дня інваліда у стінах школи-інтернату  сталася приємна подія. До школи завітали поважні гості: директор Благодійного фонду "Солдатські матері" Пєчуріна Людмила Миколаївна, заступник директора Юров  Андрій Вячеславович,  перший заступник голови РДА Устименко Одександр Валентинович, боєць 37-го  окремого мотопіхотного батальону територіальної оборони Запорізької області Гнатієнко Ігор Павлович.  Цього разу  у них була приємна місія: нагородити школу-інтернат орденом «За розбудову України».

 

Гості висловили слова подяки педагогічному та учнівському колективу за  виявлений патріотизм, доброту, милосердя, активну участь у волонтерському русі в підтримку воїнів, які знаходяться в зоні АТО.  Вихованці   щиро подякували за високу  нагороду і передали воїнам прапор із словами підтримки і щирими побажаннями. Та головним побажанням для воїнів української армії від школярів  були побажання миру на нашій землі, здоров’я.  Потім всіх присутніх порадували виступи  вихованців школи-інтернату.

  

Ми сподіваємося, що солдати відчують підтримку та турботу дітей та учнівської молоді, які висловили свою активну громадянську позицію. Школярі обіцяють не зупинятися і надалі продовжувати підтримувати наших солдат. Мрії всіх людей мають збуватися: і  тих, хто сьогодні в окопах, і хто їх підтримує. А у дітей єдине бажання: нехай, нарешті, в Україні настане мир і  спокій.  

  

Н.В.Скориця, заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 1009 | Додав: Natalya | Дата: 03.12.2016

 

«Відкрийте серце для добра», – така тема зустрічі, яка відбулась у КЗ «Кам`янська спецшкола-інтернат» ЗОР напередодні Міжнародного дня інвалідів. Тема, скажімо, дуже актуальна, адже в Україні сьогодні живуть, працюють, долають тяжкі недуги 2,5 мільйона інвалідів. «Чужої біди не буває», «Діти з обмеженими  можливостями», «Люди з особливими потребами», – ці слова в останні роки ми часто чуємо по радіо і телебаченню , читаємо на шпальтах газет. І, дійсно, держава опікується проблемами інвалідів. Проте, добро і милосердя так необхідні  у сьогоднішньому світі  всім, а особливо людям, які мають суттєві проблеми зі здоров`ям, не можуть зрозуміти і відчути усю повноту життя.

Прислухайтесь , мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний спів.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них.

 

Колективу нашого закладу  випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної  допомоги  і  особливої підтримки: діти з проблемами слуху. Директор школи Галина Володимирівна Панченко, відкриваючи зустріч,  зразу окреслила її лейтмотив:  «У кожного навчального закладу є проблеми, але сьогодні мова не про них. Для цивілізованого суспільства найбільшою цінністю є людина. Та ще більшою цінністю є дитина з особливими потребами. Вона вже обділена долею у якійсь мірі, і ми всі: хтось більше, хтось  менше відповідальні за неї.  А сьогодні ми, колектив школи, у якому навчаються, живуть, міцніють фізично і морально 130 дітей-інвалідів, зібрались на зустріч-діалог, зустріч-вдячність тим, хто завжди поряд  і  у дні свят і в години, коли треба вирішувати невідкладні проблеми. Це люди, які зберегли найцінніше: доброту, милосердя, співчуття, здатність співпереживати негаразди інших» З великою повагою  хочу сьогодні представити гостей. Це   В.П. Марченко, заступник голови Запорізької обласної ради, Т.М.Ковиліна і К.В.Луценко– депутати Запорізької обласної ради, Кошеленко В.О., голова Василівської районної державної адміністрації І.М.Баршак, начальник автотранспортного цеху ЗЖРК, О.В.Здор, директор школи м. Дніпрорудне, О.М.Золотаренко, сільський голова. І кожен з поважних гостей, долучившись до діалогу, щиро, відверто, з болем  у душі і сльозами на очах, засвідчив: тут зібрались однодумці, небайдужі  до  долі інших, своєї країни, готові до співпраці  задля найголовнішого – щастя дітей.

 

В. Марченко, заступник голови Запорізької обласної ради:

– Проблеми людей-інвалідів і , особливо, дітей – інвалідів мені близькі і важливі. Сьогодні, відвідавши ваш заклад, ще раз переконався, що діти з особливими потребами – це не інваліди, це ті паросточки життя, які лише трішечки інші, не схожі на більшість дітей. Але тим більшим є відчуття, що саме такі діти роблять оточуючий нас світ добрішим, гарнішим, суттєвішим. Хочу сказати слова особливої вдячності педагогам, які працюють з особливими дітками , а ваш заклад можна по праву назвати острівцем добра і надії у складному вирі сьогоднішнього життя. Ми пишаємось вами і вашими вихованцями.

Ковиліна Т.М., депутат Запорізької обласної ради:

Добре знаю проблеми шкіл-інтернатів, душею сприймаю особливості дітей-інвалідів, бо коли мова йде про діточок, яким надає навчальну, корекційну допомогу ваша школа-інтернат, моє серце відчуває по-особливому поняття  добра. Ваш навчальний заклад робить неймовірну справу:створює  рівні умови для навчання і реабілітації особливих дітей. Повага вашому директору, яка змогла крок за кроком довести унікальність вашого навчального закладу. Всім миру і добра.

Луценко К.В.,депутат Запорізької обласної ради:

–Разом з депутатом Верховної Ради Бандуровим В.В. часто буваємо у вашій школі. І завжди повертаємось з особливими відчуттями на душі: це радість від того, що ви такі гарні, талановиті, добрі , імені, мамі і бабусі, хочеться поділитися з вами часточкою свого серця. А ще ми завжди приїздимо з подарунками, бо маємо велике бажання зробити ваше життя у шкільній родині більш комфортним, цікавим, різноманітним. Цього разу передаємо сертифікат для придбання необхідного навчального обладнання.Ми пишаємось тим, що є вашими добрими старшими друзями. А ще ми щиро віримо у те, імена вихованців Камянської школи-інтернату  ми ще не раз почуємо серед найкращих людей країни.

Кошеленко В.О., голова Василівської районної державної адміністрації:

День інваліда – це свято незламних і нескорених людей. Хочу побажати вихованцям школи впевненості у собі і своїх силах, побажати вам вірних друзів. Наша сьогоднішня зустріч – це визнання незламності, життєствердження дітей з особливими потребами. Від імені батьків,  покоління у кожній сім`ї хочу сказати слова вдячності педагогічному колективу,всім працівникам школи-інтернату, які роблять важливу справу: виховують справжніх громадян України. А щоб свято було більш світлим ,радісним, щоб у ваших очах  ніколи не гас вогник знань, бажання самовдосконалюватись, фермери району передали вам сьогодні  величезний  смачний  пиріг. Смакуйте на здоров`я і на радість

І.М.Баршак ,представник ЗЖРК:

– З 1991 року ми – ваші вірні друзі. Мені важко говорити, бо від спілкування з вами, дорогі діти, у мене тремтить серце. Я схиляюсь перед вашою незламністю, вашими над можливостями. Скажу відверто: в нашому колективі вас дуже любимо, завжди чекаємо ваших неперевершених концертів  у комбінаті,стараємось допомогти у вирішенні нагальних проблем. Надаємо для подальшого розвитку вашого унікального навчального закладу сертифікат .

               Всі присутні на цьому заході могли пересвідчитися, що наші вихованці живуть цікавим, насиченим різноманітними справами життям. Вони навчаються, працюють, творять прекрасне, перемагають у спорті. Все, що відбувалося у залі, що демонструвалося на екрані відеопроектора (Чуракова С.В.) знайшло гарячий відгук у серці, душі кожного присутнього, переконувало в тому, що діти з проблемами слуху  – це не замкнуті, обтяжені недугою люди, а творчі особистості, справжні бійці у складному вирі життя. А ще справедливим є прислів`я, що випадкових перемог не буває. Адже за кожним успіхом наших вихованців – титанічні зусилля самих дітей і продумана, виважена, системна, цілеспрямована праця педагогів-наставників.

Вся діяльність нашої школи-інтернату – це спільна праця дітей і дорослих. Діти навчаються азам життєвої мудрості, спілкуванню. У співпраці народжується творчість. Але ж талановитого учня може виплекати тільки талановитий учитель.      Затамувавши подих, всі присутні у залі разом із вихованцями школи-інтернату пережили всю гаму почуттів, захоплюючись прекрасною хореографією, дивовижними костюмами , світлою радістю на сповнених емоціями обличчях вихованців під час виконання справжніх шедеврів хореографічного мистецтва:      «Полька через ніжку» (Двигуліна А.(6-Акл.)і Бараніченко А.(10-А кл.), «Віяла»(9-11 кл.) (кер. Китманова І.В.); « Курка та курчата» (Вайло Н.В.і вихованці дитячого садочка).

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці  досконало освоїли такий  оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю «Співочі руки» (кер.Китманова І.В.) при виконанні пісень «Тиша-гармонія» (Машкіна Ю.(9-А кл.) і  Гедікова М.(11-Акл.); «Здатися ти завжди встигнеш» (9,10,11 кл.);  «Ми – за любов» (6-12 кл.)

Важко уявити гармонійну особистість школяра без фізичної довершеності, спортивної досконалості. Наш колектив дуже пишається досягненнями вихованців  талановитих молодих учителів фізичної культури Вайла О.М. і Кваса  К.Г.На екрані монітора  присутні побачили красномовні фото, які продемонстрували перемоги юних  спортсменів школи на обласному і всеукраїнському рівнях. Враховуючи специфічні особливості аудиторії, вдалий сурдопереклад  виконали молоді педагоги  Пилипенко Н.В.і  Терновський Є.О.

Деякий час тому ми часто чули вислів: «Світ врятує краса». Сьогодні акценти дещо змістилися: «Світ може врятувати тільки доброта». Вже закінчилась зустріч, зроблено фото на добру згадку, а присутні не поспішали, бо кожен подумки ще і ще раз осмислював почуте, побачене, до чого доторкнулось серце:

 

«Врятує світ краса»,–

Завжди так говорили .

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси замало.

Тож, люди на Землі,

Спішіть добро творити!

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У світі справедливості й добра.

 

Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

Л.Ф.Квас

 

   Фотоальбом "Відзначення Дня інвалідів, 2016 р."

 

 

Переглядів: 914 | Додав: Natalya | Дата: 02.12.2016

           29-30 листопада  2016 року у  м.Дніпро пройшов перший з’їзд корекційних педагогів    України «Актуальні питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами». Представники нашої школи - Галина Володимирівна Панченко та Тетяна Петрівна Наконечна були учасниками зʼїзду. Він відбувся за сприяння Міністерства освіти і науки України, Дніпропетровської облдержадміністрації, Дніпропетровської облради, Національного педуніверситету імені М.П. Драгоманова,  факультету корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П. Драгоманова, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Всеукраїнського громадського обʼєднання «Національна Асамблея осіб з інвалідністю України», ВГО «Українська асоціація корекційних педагогів». Його відвідали понад трьох сотень науковців і практиків зі всієї країни.

       Відкрила захід дружина Президента України Марина Порошенко. Планується, що корекційну педагогіку незабаром вивчатимуть усі майбутні освітяни. Такими планами поділилася перша леді країни. Вона розповіла, що цьогоріч успіхи з розвитку інклюзивної освіти вже демонструє наша Запорізька область, адже таку практику впровадили 52 школи. Вона зазначила, що доля дітей з інвалідністю великим чином залежить від правильного педагогічного супроводу. 

       У рамках пленарних засідань учасники з’їзду ділилися досвідом системної організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, розглядали шляхи забезпечення корекційної спрямованості навчального процесу для дітей з особливими освітніми потребами в рамках загальноосвітнього процесу, а також обговорили сучасні тенденції                           в  діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій України.

Т.П.Наконечна, заступник директора з навчально-виховної роботи

Переглядів: 874 | Додав: Natalya | Дата: 02.12.2016

«Учень – це не посудина,

яку потрібно наповнити,

а факел, який треба запалити»

К.Ушинський

 

Сучасний урок – це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня.

З 14 по 18 листопада у школі проведено методичний тиждень вчителів природничо-математичного циклу. В рамках цього тижня вчителями методичного обʼєднання «Глобус» були проведені відкриті уроки. Всі уроки були проведені на високому методичному рівні, з урахуванням специфічних прийомів, методів та індивідуальних особливостей учнів.

Шмаков Володимир Єлістратович : учитель-методист, учитель вищої категорії, провів урок математики з учнями 6-А класу.

Савенко Василь Васильович: учитель-методист, учитель вищої категорії і

Харченко Олена Миколаївна : старший учитель, учитель вищої категорії, провели бінарний урок з хімії і біології з учнями 9-А класу.

Волкова Тетяна Миколаївна : учитель І категорії , провела урок геометрії з учнями 8-А класу.

Китманов Віктор Олександрович: учитель ІІ категорії, провів урок інформатики з учнями 5-А класу.

Для вчителів МО «Глобус» сучасний урок — це урок демократичного спрямування. Ми його проводимо не так для учнів, як разом з ними, навчаємо не тільки словом, а й організованою справою. Традиційним на уроках є те, що учні повинні наводити приклади із життя, робити порівняння, висновки, працювати з підручником, здійснювати експеримент, заносити дані до таблиць, розгадувати кросворди, виконувати вимірювання та розрахунки, складати конспект уроку, висувати гіпотези, звертатися до свого практичного досвіду.

Кожен вчитель намагається урізноманітнити форми роботи так, щоб кожна дитина відчула необхідність своєї присутності на занятті, щоб у кожного учня виховати любов до свого предмета, бажання вчитися та самовиховуватися. Вчителі нашого обʼєднання перебувають у постійному пошуку і вважають, що сучасний урок — це перш за все урок, на якому створено реальні умови для інтелектуального, соціального, морального становлення особистості учня.

Савенко В.В., керівник МО

   

 

Переглядів: 716 | Додав: Natalya | Дата: 28.11.2016

 

 

Запалимо свічку, як образ скорботи,
Запалимо свічку, як оберіг,
Запалимо світло пошани й турботи
Для тих, хто побачити щастя не встиг

Історія багатостраждального українського народу перенасичена трагічними сторінками минулих століть. Проте є одна з них, яка ніколи з плином часу не буде поглинута мороком небуття. Це події Голодомору 1932-1933 рр., який смертельним вихором пройшовся по колись благодатних і родючих українських землях і викосив майже все живе на селі. Щороку у четверту суботу листопада Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні. Минув 81 рік з часу тих трагічних подій , але серце й досі кровоточить, душа здригається від болю й сльози навертаються на очі від усвідомлення цієї жахливої трагедії.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР  присвячено виховні заходи: уроки пам’яті, інформаційні години, години спілкування, усні журнали. Учні читали поезії, розповідали про трагічні події років голодомору, переглядали і обговорювали відеофільми. Вихованці школи  мали змогу ще раз почути про трагічні факти загибелі людей, про ті страшні події великого голоду, задуматись над цією страшною трагедією нашого народу. Ці заходи були спрямовані на осмислення молоддю сьогодні жити так, щоб смерть  наших людей була виправдана  щасливою і  вільною долею нашого  народу  в незалежній державі. Учні запалили свічки пам’яті і скорботи загиблих під час геноциду українського народу. У знак глибокої скорботи і всенародного болю педагоги та учні  вшанували пам’ять померлих під час голодомору хвилиною мовчання. Ми не маємо права бути схожими на нелюдів, бо призначення людини  -нести Добро в цей світ.

О.С.Гонтарь,вихователь

 

 

  

 

 

 

Переглядів: 775 | Додав: Natalya | Дата: 27.11.2016

 

19 листопада 2016 року у місті Запоріжжі (КЗ «ПК «Орбіта») проводився Обласний конкурс творчості міжнаціональних культур «Зоряниця». Його мета – залучення учнівської молоді до кращих традицій міжнаціональної культури, популяризація національної пісні, як однієї із складових української культури, подальшого розвитку і підтримки талановитих художніх колективів та окремих виконавців. У конкурсі брали участь учні та вихованці загальноосвітніх, позашкільних, професійно – технічних навчальних закладів, шкіл – інтернатів обласного підпорядкування та студенти вищих навчальних закладів віком від 6 до 23 років включно. А нашу школу представляла учениця 5 – А класу Терновська Валерія. Вона виконала українську народну жартівливу пісню «Ой на горі ярмарок». Журі оцінювали виконавську майстерність, виразність, емоційність, динаміку виконання, сценічну культуру, оригінальність виступу.

Валерія зайняла II призове місце. Вітаємо з перемогою!

Л.В.Кравченко

  

Переглядів: 745 | Додав: Natalya | Дата: 25.11.2016

До  Міжнародного дня відмови від паління наприкінці  листопада  у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР проводилася інформаційно –виховна година «Геть паління! Ми- здорове покоління». Метою такого заходу було інформування учнів про негативний вплив тютюну на здоров’я не лише того, хто палить, але й оточуючих, а також інформування про ризик розвитку залежності від тютюну. Глядачами були вихованці молодшого шкільного віку, вони спостерігали як учні 3-4 класів проводили суд над цигаркою. Діти мали змогу переглянути захоплюючий відеоролик про вплив цигарок на організм людини, заслухали розповідь   шкільного лікаря, яка містила шокуючу правду про те, які зміни відбуваються з нашим організмом під час тютюнопаління.  Під кінець заходу його учасники все ж таки дійшли спільних висновків щодо згубного впливу тютюнопаління, назвали безліч переваг здорового способу життя та висловили свої враження від проведеного заходу. Маємо надію, що   кожен з учнів  задумається та усвідомить цінність здорового способу життя. 
 

Керівник МО вихователів початкових класів: К. О. Гриб

     

Переглядів: 849 | Додав: Natalya | Дата: 20.11.2016

Напружена ситуація в нашій країні вимагає рішучих дій від дорослих, та не залишила байдужими і дитячі серця. У Кам’янській спецшколі-інтернаті налагоджено плідне соціальне партнерство з благодійним фондом «Солдатські матері». Учнівський та трудовий колектив   школи долучилися до акції «Допоможемо воїнам АТО».  Протягом  тривалого часу року координують цю роботу вихователь школи-інтернату  Рубан В.М. і педагог – організатор Жавжаров В.К.

Цього разу у  зону АТО для запорізьких бійців передано близько 500 кг продуктів (овочі, фрукти, крупи, макаронні вироби, цукор, чай, консерви, згущене молоко, варення, солодощі). А також зібрано 450 гривень на потреби фронту.

В наш час багато хто втомився допомагати: напруження в країні, в економіці, в родинах через фінансову нестабільність, та ми дуже вдячні нашим патріотам – дітям та їх батькам, членам колективу,  які попри все  із останніх сил по крихтам збирають допомогу на фронт! На передовій ще тяжче! В нас не стріляють та не вбивають. Разом ми сила! Головне пам’ятати – перемога залежить від кожного з нас. Ми розуміємо, що наша допомога лише невеличка часточка того, що можна зробити для підтримки української армії, але сподіваємось, що це стане поштовхом до всіх небайдужих людей!

 

        


 

Переглядів: 845 | Додав: Natalya | Дата: 18.11.2016

Нашу школу-інтернат справедливо можна називати країною свят, де регулярно проводяться різноманітні заходи. Традиційно, цьогоріч, 9 листопада проводилось свято до Дня української мови та писемності для учнів 1 – 4-х класів. Метою заходу було  показати красу і багатство української мови, довести, що рідна мова – це духовна святиня народу, це дивний скарб. А також з самого дитинства виховувати любов до краси та гармонії рідного слова. Свято рідної мови одне з найулюбленіших заходів наших школярів, де вони не тільки залюбки вірші читають, а ще охоче змагаються та міряються знаннями української мови розгадуючи кросворди, чайнворди і приймаючи участь у різноманітних мовних іграх. Отже чим більше наші діти знатимуть про рідну мову, тим сильніше любитимуть її. Завдяки цим заходам у дітей вже сформувався погляд, що перша ознака освіченості, інтелігентності, патріотизму людини – це знання рідної мови та культури мовлення. Це важливо, тому продовжуватимемо працювати в цьому ж напрямку, підтримуючи ріст національної духовності наших школярів.

А.В.Асатрян, бібліотекар

 

Переглядів: 749 | Додав: Natalya | Дата: 18.11.2016

У рамках тижня педагогічної майстерності вихователів старших класів  15 листопада  у КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР вихователі Гречко О.О. та Терновський Є.О.  провели  гру - вікторину «Розумні та кмітливі». Гра проходила між учнями  8-9 класів приблизно однієї вікової категорії.  Всі діти були поділені порівну на 2 команди. Команду «Кмітливих» очолила Болгаріна Анастасія учениця 9-А класу, а команду «Розумні» Машкіна Юлія  теж учениця 9-А класу. Серед глядачів було обрано компетентне журі, до складу якого увійшли Чуракова С.В., та Кузьминська Я.І.

Перед початком гри команди ознайомили з правилами. В ході гри проведено  6 конкурсів. Розпочали гру із конкурсу «Розминка». Під час цього конкурсу дітям було запропоновано цікаві питання на увагу, кмітливість, та знання з різних предметів. Другий конкурс, «Розгадай ребус», пройшов досить жваво та весело. Гравці допомагали один одному та весело і голосно обговорювали завдання. Після двох конкурсів глядачам було запропоновано відповісти на цікаві питання. Діти та гості наввипередки намагалися надати відповіді.

Під час 3 конкурсу «Збери літери» гравці отримали листочки з двома літерами. Їм потрібно було надати правильну відповідь на питання та швидко скласти слово із поданих літер. Команди і з цим завданням справились блискуче.

В 4 конкурсі «Угадай фільм по кадру» команди по черзі намагалися відгадати відомий кінофільм та мультфільм. Діти надали досить багато правильних відповідей.

У наступному завданні командам потрібно було скласти із переплутаних слів відомі українські прислів’я.  Команди із честю виконали і ці завдання.

Фінальний конкурс був на кмітливість та увагу. На великий подив ведучих діти правильно відповіли і на ці важкі завдання.

Після закінчення гри членами журі було оголошено результати. З перевагою всього лише в 1 бал перемогла команда «Розумні» на чолі із капітаном Машкіною Юлею.

Після оголошення результатів – команди були нагороджені почесними грамотами. Учасники привітали один одного та сфотографувались на згадку.

 

О.О.Гречко, керівник МО вихователів старших класів

       

 

Переглядів: 794 | Додав: Natalya | Дата: 18.11.2016

 

5 листопада 2016 року в м. Запоріжжі був проведений обласний фестиваль – конкурс «Талановиті діти Запорізького краю» в рамках V благодійного фестивалю – конкурсу «Талановиті діти України» з метою виявлення, розкриття, допомоги та сприяння розвитку таланту дітей, надання їм можливості виявити свою індивідуальність, показати її широкому загалу.

Свої таланти діти  проявили у таких номінаціях:

  • акторська майстерність та розмовний жанр,
  • вокал,
  • хореографія,
  • циркове мистецтво.

У конкурсі взяла участь учениця Кам’янської спецшколи-інтернату    Терновська Валерія, яка виконала пісню «Моя сорочка вишиванка».  Публіка бурними оплесками зустрічала Валерію на сцені. За результатами рішення обласного фестивалю Терновська Валерія отримала гран – прі.

Для кожної дитини участь у фестивалі є справжнім випробуванням творчих сил, але талант та віра  допомогли всім учасникам в конкурсних змаганнях.

Л.В.Кравченко

Переглядів: 822 | Додав: Natalya | Дата: 14.11.2016

 

Дитячі осінні свята- це море посмішок і веселощів, адже хоч і говорять, що осінь- сумна пора року, та діти, як ніхто інший, здатні радіти золотистому опалому листю під ногами, і дощику, під яким так цікаво  прогулятися з парасолькою. "Осінь, Осінь, у гості просимо"! - так називалося наше осіннє свято,   в якому взяли активну участь діти та педагоги  дошкільних груп Кам'янської школи -інтернату. Участь приймали діти молодшого, середнього та старшого дошкільного віку.

Надворі дощ і холодно, а у нас в залі панувала тепла,  доброзичлива атмосфера. Діти водили хороводи, співали пісеньки про осінь, грали у веселі ігри, читали вірші. На святі діти  здійснили подорож до осіннього лісу,  де зустрілися з ведмедиком, вітерцем, курочкою, а осінні місяці та Злива розповіли  хто ж така насправді  леді Осінь. Завітала до вихованців і сама винуватиця свята - щедра Осінь, яка розважала малят іграми та загадками, а на заверешення вона усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками. Свято осені в дитячому садку є одним з найулюбленіших у дітвори! Свято пройшло в гарному настрої, в доброзичливій атмосфері та під бурхливі оплески батьків та запрошених гостей. 

Л.А.Демченко

   

Переглядів: 919 | Додав: Natalya | Дата: 14.11.2016

 

Син я України-Неньки!

Українцем я зовуся

Й тою назвою горджуся!

По вкраїнському звичаю,

В мене вдача щира й сміла,

І відвага духа й тіла,

І душа моя здорова,

Українська в мене мова.

9 листопада в Кам’янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті була проведена година лірики до Дня української писемності і мови «Ти – наше диво калинове, кохана материнська мово!» серед учнів 5-8 класів. Педагоги  і  учасники заходу нагадали учням школи про одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. 

           6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”.

          Діти з великою цікавістю взяли участь у конкурсах «Вислови про мову», «Здійсни пошук», «Друзі мови», «Кращий читець віршів про українську мову». Учні декламували вірші, читали молитву за мову, розіграли  сценку, співали українських патріотичних пісень, виконали жестову пісню,  читали скоромовки, наводили приклади  прислів’їв, приказок, згадали історію письма. Завершилось свято традиційною фотосесією у вишиванках.

          Вітаємо всіх українців  та прихильників мови з Днем української писемності і мови! Бажаємо щастя, миру, добра і великого натхнення у розвитку нашої рідної мови!

 

МО «Словесник» Камянської школи-інтернату  

   

Переглядів: 837 | Додав: Natalya | Дата: 10.11.2016

 «Осінній ярмарок» у стінах Кам’янської спецшколи-інтернату  запросив всіх бажаючих поповнити свої знання про традиції нашого народу. Організаторами дійства  були  вихователі класів із ЗПР  - Григоренко Л.Г. та Тищенко О.М.  Цьому передувала велика організаційна підготовка. Учні початкових класів  готували квіткові та фруктово-овочеві композиції, костюми, декорації, номери художньої самодіяльності. Чарівні вироби з глини, тканини, паперу, вишиванки, шиття і плетиво, та ще всього стільки цікавого, що ні в казці сказати ні пером описати, бо це ж — ярмарок! А ще на ньому були веселі пісні та  гумор,  танці та забави.

Всім глядачам дуже  сподобались  пісні «Як пішли ми на базар»,  «Ой,  руду-ду»,  «Ми веселі козачата»,   «Що нам осінь принесла»,  «Наш рідний край». Гостею ярмарку  була учениця 5-А класу  з веселою піснею "Ярмарок". Чудовий виступ учнів 1-А класу з хустками і танець учнів 1-Б класу  «Черевички». Учениці, Кузьминська Олександра та Полоннік  Руслана,   заспівали гарну пісню «Рушничок». Учасники дійства, учні 1- 4 класів, змогли розкрити свої таланти і показати на що вони здатні, а  ще  цікаво та змістовно відпочити.  

Традиції  українського народу були  представлені  у веселій  та  гумористич-ній формі. Всі присутні отримали великий заряд позитивних емоцій і сфотографу-валися на пам'ять про цей день.
 

Вихователь  Григоренко Л.Г. 

 

Переглядів: 838 | Додав: Natalya | Дата: 05.11.2016